Inlägg

Inlägg som SvenOslo har skrivit i forumet
Av SvenOslo
Skrivet av NILLANist:

hej, jag söker en billig/rabatt 23-27 tums datorskärm helst under 750 spänn
Jag har denna just nu http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=714985

MHV Nillanist

Ta en titt på SweC marknad. Svårt att hitta bra skärmar för 700kr.
Ska du byta ut din nuvarande eller använda två skärmar?

Av SvenOslo
Skrivet av J.Hilleskog:

Och vad skall jag göra/ändra i den?

Ligger det inte ett ''Bass-boost'' alternativ där då? Borde inte behövas dock om du inte använt det tidigare.

Av SvenOslo
Skrivet av Lord Belthazor:

Svårt att säga då en inte riktigt vet vad det är du är ute efter. Om Galaxy S5 inte tilltalar dig över huvud taget så kanske Galaxy Alpha inte är något vidare alternativ. Skulle jag varit ute efter en telefon idag skulle jag utan tvekan skaffat mig en OnePlus One med 64GB. Perfekt storlek på skärmen enligt mig samt en väldigt trevlig kamera, för att inte nämna priset!

Annars är väl Sony Z2 och HTC One M8 bra alternativ. Har själv sistnämnda och är nöjd. Det enda som saknas är lite vassare kamera, den fungerar relativt bra men saknar skärpan. Speciellt i landskapsbilder (Vilket jag älskar att ta).

Av SvenOslo

Tror inte du ska ha något problem att placera högtalarna i det där rummet. HS5 har relativt lite kraft i basen. Säkert perfekt för producering i musik, men inte direkt det du söker. En note är att Argon 7460A kan spela högt och då blir det rejält tryck (Enligt mig, har ej lyssnat på 8'' högtalare). Är lägenheten lyhörd så kan det hända att det ljudet sträcker sig en bit. Dock är väl detta ett fall för alla högtalare, och är förmodligen ganska mycket bättre än om du skulle köpt några Logitech med taskig subbas.

Tycker du KRK Rokit 5 är fula?! I princip de snyggaste jag vet om efter Behringer Truth's

Såhär står högtalarna på mitt skrivbord, bredvid en 27'' skärm för jämförelse av storlek, ursäktar för halvbra bild.

https://pbs.twimg.com/media/BvAyovBCYAAppUT.jpg:large

Av SvenOslo
Skrivet av morxy49:

Jag skulle rekommendera Argon 7460A. Har de själv och är supernöjd. Pratade med någon annan här på SweC och han var lika fascinerad över högtalarna. Det är säkert ingenting för audiofiler eller de som jämför med högtalare för det femdubbla priset, men här snackar vi prisvärdhet. Större 6,5'' baselement som är åt det ''basigare'' hållet, alltså att de inte spelar helt neutralt utan tycker till lite extra. Förstör inte ljudupplevelsen i min mening utan förgyller den snarare, blir verkligen inte så att den dominerar hela ljudbilden. Jag sitter i ett relativt stort rum med snett tak, och det är verkligen inte optimalt i någon mening. Men av min erfarenhet är de lätta att placera, kan bero på att basreflexportarna är framåt. Rekommenderar dig att åka till närmaste Hi-Fi klubben och ta en titt på dessa!

Edit: Stort plus är även att de har inbyggd DAC.

Av SvenOslo
Skrivet av Broken-arrow:

Det mest komiska är att titan är snabbare kort

Haha men va. I min blindhet tittade jag direkt på prislappen och utgick att det presterade därefter... Då är jag med i svängarna

Av SvenOslo
Skrivet av 92_slayer:

visar bara hur efterblivna dom är på nvidia när dom sätter en sådan prislapp och vägrar skicka ut recensions exemplar och förmodligen hoppades att ingen skulle testa dom.....

Är säkert inte meningen att någon ska köpa, mest bara för att skryta.

När Per 12 år sitter och googlar på ''MEGA FASTEST GRAPHICS CARD IN WORLD'' så ska självklart Nvidias dyka upp! Sedan är han team green forever baby!

Av SvenOslo
Skrivet av Big Lars:

Jag förstår som ni skriver att det handlar väldigt mycket om just exklusiva spel och i dagsläget är det endast Forza och Halo som lockar(Vilket skulle betyda att Xbox One skulle passa bäst IDAG). Detta antagligen just för att jag inte är riktigt inne i Playstation världen och vet vad dom har för roliga och exklusiva titlar att erbjuda.

Mina kompisar kör oftast på dator och har mig veterligen inte köpt varken One eller PS4 så där spelar det ingen större roll. I dagsläget handlar det mest om bara för min del då jag inte blir speciellt beroende av vad mina kompisar spelar (som jag beskrev).

Speciella funktioner i One och PS4 har jag ingen direkt koll koll på heller förutom Kinect och PS4 motsvarighet. Inget utav dom verkar speciellt lockande just nu heller då jag varken har plats (För kinect. Talfunktionen är inget jag kommer sakna om jag köper utan Kinect) eller känner något sug för någon.

Playstation 4 känns ju som det man vill ha, men kan inte bli riktigt övertygad då jag faktiskt gillar Forza och Halo.
Som ni nämner så verkar det ju som att PS4 är kraftfullare och presterar bättre, men är det verkligen någon markant skillnad?

I dagsläget så presterar de i princip identiskt. Dock har det släppts ett fåtal spel till XBONE som inte har flutit i 1080p utan istället skalats ner en aning. Det är väl snarare i framtiden som PS4ans extra kraft kommer vara till användning. Project Cars kommer till båda konsolerna, tycker det verkar oerhört lovande och kommer förmodligen skaffa det till PC själv. Kan vara ett alternativ till Forza. Sedan finns ju Gran Turismo exklusivt till Playstation också, om det nu kommer en PS4 version någon gång.

Av SvenOslo
Skrivet av Krissmeister:

Angående handkontrollerna så tycker jag att PS4:ans handkontroll är skönare än XBOX One. Testade One i butik och den känns plastig och inte alls lika skön och rejäl som den absolut bästa 360-kontrollen. PS4-kontrollen går inte att jämföra med "barnkontrollerna" som finns till PS3, PS4 är riktigt sköna. Köper man dessutom till Orbs Thumbgrip till spakarna så har man en minst lika bra kontroll som 360.

Jag kunde knappt spela på den gamla Xbox 360 kontrollen då jag ofta fick kramp i fingrarna på grund utav hur batterierna var placerade.

Välj efter följande lista i prioritetsordning:
1. Vad har dina kompisar?
2. Vilka exklusiva spel verkar mest lockande?
3. Speciella funktioner i någon utav konsolerna?
4. Kan du fortfarande inte bestämma dig? Köp PS4. Kraftfullare hårdvara och äkta 1080p en längre tid fram över.

Tror den listan täcker det mesta men rätta mig om jag har fel

Av SvenOslo

Har en HTC One M8. Inte rootad ännu så kör Sense 6 på Android 4.4.2. Använder dock Aviate Launcher som jag verkligen fastnat för, helt underbar. Väldigt nöjd med telefonen, men större skärm skulle inte skada

Av SvenOslo
Skrivet av simonw:

BX8 är bra mycket svampigare/grumligare än t.ex. HS80. En personlig favorit är RCF Ayra-serien. Grymt bra högtalare som är roliga att lyssna på även för hemmabruk. Äger personligen ett par Ayra 5 och en vän Ayra 8. Satt länge och många gånger på 4sound och provade allt från M-Audio, KRK, Behringer, Yamaha osv. Ser ut som att du har siktat in dig på 8", hur kommer du placera dessa? Om du ska ha dem på skrivbordet så bör du tänka om, blir riktigt kass ljudbild och 8" behöver ha lite luft så stativ och ordentlig placering är enligt mig ett måste.

Lite svårt att jämföra då 2st BX8 kostar betydligt mindre än 1st HS8

Har hört att var utblåsen för basreflexen är placerad ska spela roll? Är det sant? Att de högtalare med som har dessa placerade i fronten ska vara mer lättplacerade. Är de lokaliserade där fram så borde inte avståndet mellan vägg och högtalare spela lika stor roll längre.

BTW ingen aning vad det kallas, ''utblås av basreflex'' men du fattar vad jag menar

Av SvenOslo
Skrivet av chadpersson:

Hej, köpte 7460a igår och är grymt nöjd! Har inte lyssnat på av40 så kan ej jämföra.
Skönt att slippa köpa ljudkort och köra direkt från usb d/a omvandlaren (har inte testat de andra anslutningarna).
Är absolut ingen ljudentusiast men lyssnat mkt på farsans gamla b&o stero och tkr 7460a står sig bra (mer fylligt ljud i 7460a).
XX låter grymt på dem även daft punk
// Tobbe

edit; såg att du hade skaffat dem.

Jag kopplade in mobilen imorse under tandborstningen för att slippa starta datorn. Bra ljud även utan den inbyggda USB DACen men skillnaden är helt klart märkbar! Helt fantastiskt att inte bara högtalarna är billigare än de till högre priser utan en DAC medföljer vilket gör de, svårt nog, ännu mer prisvärda.

Do It Again med Robyn och Röyksopp blir som en helt ny låt genom högtalarna, testa det! Den lite hoppiga basen i början är helt underbar enligt mig

Av SvenOslo
Skrivet av Dexxos:

Jag är en 22 årig man som har händer som får plats i ett pringles rör, mina händer är extremt små så tanigentbords vis så kommer det nog inte vara några problem.

jag har suttit på min 3,4 tums Xperia Tipo och gjort skolarbeten innan... så detta är ju en stoooor förändring.

Du ville veta våran åsikt, här har du den! Sedan om du vill ta åt dig eller inte är en annan sak...

Jag skulle hellre rekommendera en Chromebook. Finns nya för under 3000kr, eller så skaffar du dig en begagnad för 1500kr.

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

http://www.blocket.se/alvsborg/Samsung_Chromebook_11_6__55345...

Av SvenOslo
Skrivet av Dexxos:

Tjena, jag har precis börjat högskolan och undrar om denna är bra för enbart skolarbete.. (med officesuite 7 på)

http://www.dustinhome.se/product/5010789179/lenovo-a10-arm-1-...

Jag skulle säga nej.
Skärmen är i min mening alldeles för liten för att kunna användas som seriös office maskin. Även tangentbordet är nog på gränsen, för att inte tala om prestandan. Kan knappast vara något att hänga i granen. Dessutom kör den Android, inte att rekommendera för skolarbeten.

Är den endast för att ha på lektioner eller även hemma?

Av SvenOslo
Skrivet av Sunshine914:

Paniken hos Sweclockeres när TS väljer 27'' i 1080p, underbart att se!

Själv köpte jag denna för någon månad sedan, dock för 2000kr. Värt varenda krona, fantastisk skärm enligt mig! Dessutom riktigt riktigt snygg!
http://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/monitor-27-tum-och...

Av SvenOslo
Skrivet av DavyK:

Tja!

Som topic lyder så behöver jag hjälp att hitta en ny videokamera, min första dessutom.
Har en youtube kanal som går väldigt bra för mig just nu och skulle gärna börja vilka höja kvallen en bit.

Sitter just nu med en webcam för typ 200kr.
Sedan så vet jag inte ens om de mer populära på youtube använder sig utav webkameror eller videokameror, ni får gärna upplysa mig lite.

Budgeten är inte så pass stor, ge några konkreta förslag på vad ni tycker är bäst för sitt pris och så vidare, vad som passar helt enkelt.
Tack så mycket på förhand!

Mvh

Nu är det svårt att veta exakt hur stor kanal du har och vad för sorts videos du håller på med samt din budget. Är det proffsfilming med effekter o liknande eller mer videologgar?

Av SvenOslo

Nej. Hade ingenting emot Amazon när de höll sig till internetbutik. Men har ni sett deras Kindle tablets och Fire telefonen? Den enda anledningen dessa existerar är för att få folk att köpa saker ifrån Amazons hemsida. Twitch kommer väl rätt som det är förvandlas till en butik. Amazon är stora, och jag litar inte riktigt på dessa. De försöker etablera sig på gaming fronten genom köp av mindre speltillverkare samt spelkonsoler, redan gjort detta med andra hårdvaruprodukter.

I ärlighetens namn är jag nog lite rädd för dessa gigantiska företag med högra kapital än flera länder. Google och Apple känns det dock som att de på något sätt vunnit min tillit, Amazon har fortfarande den biten kvar för min del. Får se vart detta tar vägen.

Av SvenOslo
Skrivet av BrutalOddball:

Jag satt i samma båt, och hade nästan helt bestämt mig för en nexus 5, men så hade jag turen att få en invite till en OnePlus One, så det fick bli den istället. Du kan läsa mer på www.Oneplus.com. Tänk på att de kan vara förjävliga att få tag på.

Skrivet av Omlin:

Ja men har ej tid att vänta på deras fjolliga invites... Känns inte seriöst.

Nu verkar det vara för sent, men One Plus finns att beställa utan invites? Eller hur fungerar detta?
http://www.bazula.se/OnePlus/OnePlus/OnePlus-One-16GB---Silk-...

Av SvenOslo
Skrivet av Kilroy:

Ja, när du sade att du var student så tänkte jag det också.
Jag skulle rekommendera högtalare i 3000-kronors klassen för dina behov, Argon 7460A verkar vara bra högtalare som dom flesta verkar mycket nöjda med.
Dom enda högtalarna jag själv lyssnat på i klassen är Audioengine 5+ som jag kan rekommendera, men har ingen aning om vilka som är bättre.

Sen är M-Audio Studiophile BX8 D2 väldigt populära i klassen.

Dom 3 högtalare som jag skulle kollat in framförallt.

Audioengine 5+ och Argon 7460 tror jag står på spel här.
Frågan är om BX8 är värt den stora platsen. Dessutom är de studiomonitorer, därför det föll lite för mig. Kommer nog ha mina ett tag, och om cirka 1 år är det dags att flytta hemifrån och då kommer de passa alldeles utmärkt som festhögtalare. Monitorer är nog sämre på den fronten då de utgår från att lyssnaren alltid sitter strax framför där de är placerade.

Har TS brist på plats är alltid 7450, lillebrorsan ett alternativ, men hade nog nästan gått på Audioengine 5+ då istället. Aldrig lyssnat på dessa själv men har hört mycket gott, även ingångar till subbas finns till denna (Om det nu behövs, återigen ??). Sedan varierar det mycket beroende på vad olika personer är ute efter, jag själv ville ha lite kraft, punch och möjligheten att drämma på rejält med bas när jag känner för det, men samtidigt ett mångsidigt par som även levererar när lugnare saker som The Lumineers eller London Grammar kommer på - 7460A uppfyllde alla mina krav. MEN, ÅK OCH LYSSNA SJÄLV!!

Av SvenOslo
Skrivet av VeryMadMeatball:

Problemet är just storleken på rummet. men jag lyssna mig runt lite!
Tack för tipset!

Kan meddela att jag själv köpte ett par Argon 7460A för cirka två veckor sedan, är oerhört nöjd! Var runt och lyssnade på lite olika, bland annat Yamaha HS5, KRK Rokit 5'' osv. Anledningen till att jag valde dessa var då de levererade exakt det ljudet jag var ute efter till en billig peng, samt att de kom med inbyggd DAC vilket gör det hela lite lättare. Har du plats så rekommenderar jag verkligen dessa, men ta dig annars till Hi-fi klubben och lyssna själv. ¨

Någon ovan sa att 6,5'' basen inte skulle räcka? Nonsens. Jag lyssnar på mycket elektronisk musik, däribland house men även utav mer indie stil som chilled bass eller deep house där basen ofta står i centrum. Kan absolut inte klaga, det blir ett riktigt grymt tryck! Mitt rum är relativt stort och har snetak, har inte haft något problem med placeringen. Glöm inte att köpa isolation-pads samt en ordentlig kabel att koppla mellan högtalarna. För mig landade totalpriset på 3300kr, där allt var köpt på hi-fi klubben

Högtalarna har även kontakter för en aktiv subbas om det skulle tänkas behövas (?).