Inlägg

Inlägg som Puttefnasket har skrivit i forumet
Av Puttefnasket

Hur blimmrar något?

Av Puttefnasket
Skrivet av Conditioned:

Skrev det här på engelska på ett annat forum. Om ni önskar svenska så finns översättning på translate.google.com

A few years back I bought a pair of Akg701. I love the sound together with my Essence Stx. I have been extremely careful in handling this little puppy. It looks almost like new. So a few weeks ago I began having issues with the sound breaking up. Apart from being extremely careful I have bound both the cord on the side of the headphones and on the adapter so that it cannot be bent, twisted, pulled or otherwise manipulated. This because this is the place where most errors occur.

However a week or so ago I began getting no sound on one of the headphones. It got worse and worse and I decided to call AKG support in my country. They said that they could fix it for ~70 euros. Ok fine. However this guy sounded confident in what the error was so I decided to go by my local little mum and pap electro store. He said its probably not the cord and that it was some filters probably inside. I called back and this time the guy from the support told me that there is a problem with the akg phones that he claimed noone from akg would ever acknowledge it. When you pull the phones apart as you need to when putting them on theres a design flaw that puts strain on this very cord, even though you cant see it when you open them.

Error is relatively easily fixed though, I dont feel like spending so much money on something that takes ~5 mins. Here´s how: https://www.youtube.com/watch?v=20VRAznJzgw

Not me that did the video and I´d like to thank him who did. He failed to mention that you cant just lift the plastic part after removing the screws, there are hooks on the sides that you need to press in.

So my tip is only get these phones if you can be bothered to repair them or send them to be repaired. I also think its despicable by akg that they dont acknowledge this error and pay for it. It would be one issue if I had been treating them poorly but they really are pristine.

Det är därför man skall köpa Sennheiser, på deras High-End lurar är det mycket lätt att byta kablarna.

Av Puttefnasket
Skrivet av RiFTER:

Jag kör en 2500k i 4,5Ghz och ett EVGA GTX770 SC ACX. Funkar kanonbra

Finns ingen som helst anledning att byta plattform just nu för oss som sitter med Sandy Bridge.

http://m.hardocp.com/article/2013/06/01/intel_haswell_i74770k...

Av Puttefnasket
Skrivet av tomas5011:

hur är det med pci då? mitt moderkort stödjer bara pci 2.0

Läs mitt ovanstående svar igen

Av Puttefnasket
Skrivet av tomas5011:

är det så alltså? köpte just den cpun för att den skulle hålla men trodde att den blivit omsprungen nu två gpu generationer senare. hur ligger det till med moderkortet då?

Den enda flaskhalsen du har nu är ditt grafikkort, du skulle lätt kunna stoppa i två Titan utan att processorn skulle agera flaskhals.

Av Puttefnasket
Skrivet av Greven.:

Jag testade olika nätagg, det funkade med ett annat. Testade även att bara starta nätagget nu, inget hände.

Så nätagget tog med sig moderkortet i graven alltså?
Kan det gå på garantin? Känns surt att köpa ett moderkort för nästan 2k som bara håller ett halvår...
Är det värt att byta chassi och testa i det?

Du behöver inte byta chassi för felsökningens skull, plocka ur moderkortet och lägg det på en bit kartong bara.

Av Puttefnasket
Skrivet av Raza:

Inte till mer än att se priset på en vara samt läsa eventuella recensioner som finns. Finns det fler väsentliga funktioner får du gärna göra mig införstådd i dessa.

Du kan ju ange vilka parametrar som är viktiga och sortera efter det.

Av Puttefnasket

Har du testat prisjakt någon gång?

Av Puttefnasket
Skrivet av Greven.:

Hej, förra veckan dog mitt nätagg. Jag brukar ha datorn på dygnet runt så när det dog var jag inte hemma. Jag fick istället komma hem till doften av bränd elektronik. Datorn var nästintill stendöd, bara power och standby som lös på moderkortet, men den gick inte att starta. Då lånade jag ett nätagg av min käre bror, datorn startade men jag testade inte mer än så.

Igår köpte jag nytt nätagg och monterade det, men testade aldrig datorn. Det gjorde jag idag. Datorn gick igång utan problem, men jag fick ingen bild. På den lilla skärmen på moderkortet ges error code b2 "Legacy Option ROM Initialization". Jag har testat använda bildportarna på grafikkortet och moderkortet, ingen funkar. Har även testat med att cleara bios men det gav ingen större lycka.
Testade med två RAM-stickor och en var för sig och utan, det enda som gjorde skillnad var utan då jag fick error code för ingen RAM vilket inte var allt för oväntat.
Jag har även tagit ut grafikkortet nu och alla SATA-sladdar. Testat med att bara ha en av SSDerna i då jag inte vet vilken som har Windows, ingen skillnad ändå.
När jag sätter i min externa DVD-läsare med Windows 8 skiva i får jag error code b4 "USB hot plug" istället

Operativsystem: Microsoft Windows 8
Processor: Intel Core i7 3770K (köpt för 6 månader sen)
Processorkylare: Noctua NH-D14
Moderkort: EVGA Z75 Sli (köpt för 6 månader sen)
Minne: 2x 2GB OCZ Gold 10666 (köpt för 30 månader sen)
Grafikkort: Gigabyte GTX460 (köpt för 30 månader sen)
Hårddisk: 2x Samsung 840 120GB 1x Samsung F3 1TB 1x 250GB från OEM-dator
Nätaggregat: Tidigare: Fractal Design Newton R2 650W Nu: Corsair CX500M
Övrig kylning: 3x120mm insug och 1x120mm 1x200mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Extern DVD-läsare
Temperaturer: 30C idle, 60C load. Runt 26-33C i lådan. Detta är såklart när den funkar.

Någon som har någon idé om vad felet kan vara?

Tack på förhand

Hur säker är du på att det var nätagget som dog från första början? Det kan ju vara moderkortet som har gett upp...

Av Puttefnasket
Skrivet av Lukas bf3:

ja jag vet skriver jävligt slarvigt men är stressad. det var två sladdar från en molex som jag bara hade tvinat ihop och tejpat men den ena lossna då drog jag bort den andra och så kom jag åt ena sidan på chassit med den ena sladden medans den höll på stänga av sig och då så slocknade datorn. datorn är öppen och en lampa på moderkortet lyser inga fläktar rör sig. jag tror att det är någon säckring som har gått men vet inte om det går att byta?

Vad har du för komponenter i din dator och mer specifikt, vilket nätagg har du? Ditt nätagg kan ha en intern säkring som går att byta vid en eventuell kortslutning som du har råkat ut för... Men har den ingen säkring så kan vi nog anta att ditt nätagg är rökt med tanke på din beskrivning av kortslutningen ifråga.

Har du kunskaperna så kan du själv öppna ditt nätagg och leta efter säkringen och byta densamma men tänk på att eventuell garanti om sådan fortfarande gäller för ditt nätagg upphör i samma stund som du öppnar det ;).

Har du garanti kvar på ditt nätagg så ta kontakt med butiken du köpte det ifrån och förklara sakligt vad som har hänt och med lite tur kanske du får det reparerat utan att det kostar dig något. Eller kanske rent av utbytt.

Av Puttefnasket

600W räcker bra men köp dig ett annat nätagg än just CX serien som är ett lågbudget agg och nackdelarna som följer med detta...

Av Puttefnasket

Brave new World har precis inhandlats och är klart att spelas mycket snart Enligt Steam har jag lagt ner 894 timmar på Civ V hitintills hur många timmar jag har lagt ner på Civilization sedan det släpptes för första gången till Macintosh 1991 vet jag inte men troligtvis mångdubbelt mer.

Troligtvis kommer jag att spela detta episka spel många år till...

Av Puttefnasket

Du måste ta reda på vilken komponent som är bränd, det skall inte lukta bränt i en dator

Av Puttefnasket
Skrivet av Thorning:

ska jag koppla in skärmen då också eller?

Hur skall du annars veta om datorn fungerar?

Av Puttefnasket
Skrivet av Lasergurka:

Sorry, såg fel, kollade på Windforce test, fick av någon anledning för mig att Windforce OC var SLI, och därmed 390W ur väggen, som jag avrundade till 400W, my bad

Att agget inte skulle klara att ligga i 80% belastning (nej, menar inte effektivitet) under någon längre tid vet jag inte mycket om, men måste säga att det låter rätt konstigt.

CX serien är ju bland det sämre i nätaggsväg som Corsair släppt och det är många här på forumet som kan instämma i det, många av nätaggen i CX serien pallar ju knappt 50% belastning i mindre än ett halvår innan dom lämnar in, man använder inte budget agg till SLI/CF riggar, det trodde jag tillhörde allmänbildningen.

Av Puttefnasket
Skrivet av Lasergurka:

2st OC 670s, med en mer strömsörplande CPU tar strax under 400W för hela systemet, så lär nog klara det, även om han inte kommer ha mycket marginal.

Varifrån får du siffran 400W? Du är väl medveten om att nätagget som användes vid testet har en effektivitet på ca 90% och drar då hela systemet 501W från väggen så innebär detta att komponenterna förbrukar i runda slängar 450W...

Ett CX500 klarar inte av den belastningen någon längre tid därav mitt svar och jag vidhåller detta.

Av Puttefnasket
Skrivet av mattemedq:

skulle inte tro det med alla tillbehör osv..

Varför ställer du en fråga om du inte vill höra svaret...!?

Av Puttefnasket
Skrivet av Maysay:

Det är detta som är så otroligt. Under hela mitt liv som jag har lekt med datordelar så har jag slitit och slängt ram i högar. Men nu när jag börjar bli försiktig, då trasslar det sig De två senaste datorerna iaf.

Jag brukar ta på elementet, sedan fäster jag ESD-skyddet i chassit och tar även en extra gång på nätaggregatet. Och försöker ha kläder som inte är så laddade.

Men vad har elementet med något ESD skydd att göra? Du vet uppenbarligen inte hur man skyddar sina komponenter från ESD skador

Av Puttefnasket

Plocka bort processorn och ta reda på om en eller flera pinnar är böjda, är detta felet så behöver du inte felsöka något mera... Du sparar oss och dig själv en massa tid.

Av Puttefnasket
Skrivet av pickpocker:

Okej, tyvärr hjälpte inte detta heller.

Som tur är så är detta någonting jag tänkt på - strömbrytaren är påslagen.

Då är mitt tips till dig, ta bort moderkortet från chassit och lägg det på en bit kartong, anslut därefter alla kablar från nätagget som skall vara anslutna och starta felsökningen, det låter som om en eller flera pinnar i sockeln är skadade men förhoppningsvis har jag fel på den punkten.