Inlägg

Inlägg som Gus har skrivit i forumet
Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric
Men testa den här först i consollen:

"player.additem 000E9452 1"
utan citattecken. Det kommer i alla fall ge dig en Mage's Staff of Shock. kolla så att det är rätt bara

aahhh, tack så oerhört mycket... min stav är tillbaks! utan onödiga svordomar

säga vad man vill om detta spel, men nog är det ändå användarvänligt...

Tusen tack! nu ska necromanserna få se på faan

Av Gus

fan också... märkte just (till min enorma fasa) att antingen har spelet buggat loss, eller också så har jag av misstag råkat släppa min oumbärliga underbara Staff of Shock med 60pt shock damage som jag fått av Mage's Guild nånstans ute i vida världen...

UGGHH... tungt... måste nu börja om på en save lååååååååångt bak när jag fortfarande hade min stav

Går det kanske helt enkelt att adda en Mage's Staff of Shock via consolen?
Och bespara mig irritationen...
Vad skriver jag då?

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skirn
Tror du måste ha högre Fame för att kunna köpa villan.

Pfff... vilken elitism....
Är Chorrol-villan den dyraste och fräschaste eller?
Borde kanske börja spara...

Annars trivs jag ganska bra i mitt fuktskadade råtthål i Bravil. Bor granne med min fence som jag även utsett till min flickvän, 100 i dispostion + att jag snattat egen nyckel till hennes hus (och brukar vara där och lämna vackra blommor... ehhh)

Dessutom är det bara några meter ifrån en pilbågeshop dit jag ofta går, Wood Elf som jag är... samt att polarna på Mage's Guild huserar alldeles över hängbron! det går bra nu, som petter skulle ha sagt

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arzei
Fråga: Hur får man Countess Valga i Chorrol att tycka att man är värdig att köpa ett hus där? Man måste bli "famous"... Suck. Jag har löst questen med tavlan och jag har räddat Dar-ma. Det räcker tydligen inte.

Prova att höja hennes inställning till dig i dialog-minispelet, alternativt muta henne för att gilla dig bättre... eller köp en spell eller potion som ger dig extra charm!

Av Gus

hmm, har blivit Journeyman på Alchemy och flummar runt med lite egna potions, råkade göra en som kallas "Dispel" och undrar om ngn har den blekaste vad det innebär?

Av Gus

Kan man lagra saker nånstans? Om man köper ett hus tex?

japp, hus till salu finns i typ alla (större) städer, oftast är det stadens Count man bör uppsöka i sitt slott och charma lite lätt för att få köpa huset...

Tips på hur man kan bli av med bountyn?
Får vakter efter mig direkt i varje stad nu.
Bara att betala eller?

om man är med i thieves' guild kan man betala antingen Armand Christophe i Imperial City Waterfront eller Skrivva i Bravil hälften av bountyn för att bli kvitt den... annars vet jag inte! kanske bäst att paya up... men droppa först ev. stulna saker du bär på dig, annars beslagtas dessa!

Av Gus

Splinter cell IV: Double agent
Hitman IV: Blood Money

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maingate
Du ska inte skjuta på pedestalerna där kristallerna är, utan på den stora pelaren i mitten.
Först fire, sedan frost, sedan fortify magicka och till sist damage magicka.
Då öppnas en ingång.

ahh... tackar mjukast!

Av Gus

Hmmm... skulle behöva lite hjälp med ett Mage Guild-quest...

Jag åker till ett research team nere i en dungeon, två Mages som försöker låsa upp nån form av port där nere under jorden men har inte lyckats fundera ut hur man "låser upp den"...

De hade dock en bok som jag översatt med hjälp av den ena killen och nu verkar det som att man ska använda olika spells (fire, frost, damage magicka och fortify magicka) på fyra olika "pelare" i underjorden.

MEN - jag kan för mitt liv inte fundera ut HUR jag ska "använda" spellsen på pelarna? Det funkar inte att skjuta på dem, jag fattar ingenting ärligt talat... Ehh, nån som vet var jag menar? och vad jag ska göra?

Av Gus

måste bara säga att Mage's guild is teh shit!

här har man slösat tid på att ta över thief's guilden när trollkarlarna varit alldeles intill.. det tråkiga med att vara tjuv är enligt mig avsaknad av samhörighet, man har inga schyssta ställe att hänga osv.
det blir lite väl ensamt som tjuv i längden!

svingrymt att komma in på Arcane university dock och bara softa runt och hänga med Mage-polarna, plocka lite blommor, slappa, laga nån potion och träna spells.

riktigt mysigt! rekommenderas.

Av Gus

Det jag minns från spel, förutom snygga stämningar, är oftast adrenalinrusherna! Något oväntat händer plötsligt och man måste handla snabbt eller dö, typ... Två exempel på detta:

Deus Ex - sekvensen när man flyr från båten som håller på att skaka sönder inifrån, det är inte ens på tid men FAN vad jag sprang

Half-Life - massvis med ställen, men två exempel som jag kommer på är

1. När hissen stannar och man inser att man måste hoppa av till en stege i schaktet innan hela skiten brakar ner i radioaktiv sörja
2. När man kryper genom ett rör och en fiendesoldat kastar in en satchel charge, bara att vända om och fly ner i vattnet medan ett moln av eld jagar bakifrån

När det gäller stämningar kommer jag att tänka på öppningen av Oblivion, när man kommer ur kloaken och stirrar upp mot stjärnhimlen, hela världen ligger framför en, vilken känsla asså...

samt, givetvis - avslutningen av Grim Fandango
man vill bara grina

Av Gus

Deus Ex
Thief 1&2
Half-Life
Elder scrolls IV
Grim fandango

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedishPshyco
@Gus.

Haha sånna grejjer är alltid lika roligt att se, såg min smed i Anvil stå och banka skiten ur någon snubbe, sedan blev han jagad av en armé av vakter därifrån.

Jag var även med om en dråplig incident i Imperial City Waterfront, som turligtvis inte var lika emotionellt betyngande, när jag som en del i ett quest skulle snacka med Imperial Citys vaktkapten Hiernymos (?) Lex.

Han råkade vid givet tillfälle vara upptagen med att inspektera ett piratskepp i hamnen men det tänkte inte jag mycket på utan vandrade glatt upp på däck. Detta föll sig inte alls i smaken hos de tre pirater som uppenbarligen var skeppets ägare varvid de drog sina värjor och anföll mig i vilt raseri...

Detta utspel gjorde kapten Lex fly förbannad så han flippade upp sitt svärd och började svinga vilt bland de ursinniga piraterna, fler vakter hade vid det här laget upptäckt striden och anlände med kåta svärdsegg.

Jag försökte hålla mig undan striden så gott det gick men råkade tillslut falla av däck - samtidigt som kapten Lex och en stackars pirat trillade överbord! I vattnet avslutade Lex piratens liv med ett sista hugg och jag får äntligen kontakt med honom - bara för att berätta att han SSSSPPPPPPOOOOOIIIIIILLLLEEEER blivit av med sitt jobb...

Fan vad han måste ha känt sig bortgjord med att få den nyheten kastad i ansiktet i sin dyblöta rustning...

Av Gus

det här är verkligen ett ballt spel... har haft lite roliga exempel på RAI - i min hemstad (Bravil) bor en småtjuv kallad City-Swimmer som bruka(de) smyga runt i stan och vara allmänt skum.

En dag så stal han en limpa från en förbipasserande, hon skrek efter vakter som genast tog upp jakten. Tjuv som jag är så kände jag ett brödraskap med City-Swimmer och försökte stå i vägen för vakterna genom att blockera dem med min kropp medan City-Swimmer kunde söka skydd på den lokala tavernan (han sprang upp till övervåningen och stod hukad och såg skum ut tills vakterna lessnade).

MEN - några veckor senare återvänder jag och City-Swimmer, sin vana trogen, blir ertappad när han stjäl en morot av en snubbe på gatan. Vakterna är genast efter honom, och denna gång har City-Swimmer inte samma flyt (flyt! swimmer! FATTAR NI!??!) utan blir nedhuggen på öppen gata...

Det var hemskt, vi kände inte varann väl och han var ganska skum men vi var förenade i vårt tjuvaskap... Jag försöker hedra City-Swimmer minne genom att lägga blommor vid liket (som är mitt på gatan...) varje dag. En gammal kvinna brukar också stryka förbi ibland, huka sig ned vid kroppen och mumla "Rest in peace...", jag misstänker att hon och City-Swimmer brukade ligga med varann.

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anCOOL
Boiling Point

ett underskattat spel!

Av Gus

jag gick typ på det

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjalve
Har ett quest nu där man ska hitta rötter (nirmroot eller nått hette den) men jag lyckas aldrig hitta några. Har hittat 4st. Nån med några tips?

det finns vid diverse vattendrag, pröva strandlinjerna som omger Imperial city, där växer dem titt som tätt bland sanden och stenarna!

Av Gus

så jävla skönt spel... 23 timmar nu, uppe i level 10 och har bara så smått börjat peta i Main Questen!

blev nyss guildmaster i thieves' guild efter århundradets heist, vilken twist!

nu tänkte jag ta det lugnt ett tag och fördjupa mig i alkemiska studier i mitt hus vid vattnet i Bravil... kanske pola lite med snubbarna i Mage's Guild och förhoppningsvis stiga i rank.

... men när grytrörandet börjar gå i stå tänkte jag söka mig lite till The Dark Brotherhood

grymt bra spel!
ÄTER verkligen tid...

nu har jag ont i nacken och ska sova.

Av Gus

Tidig morgon efter en hård strid - jag, Martin och Jauffre rider uppför en bergsslutning där snön börjat framträda alltmer, fåglarna kvittrar i bakgrunden och solen är på väg upp, vi stannar alla upp och häpnar över utsikten vid sidan av oss - långt därborta förbi tunnland av skog ligger Imperial City, och det har aldrig sett mäktigare ut än nu, när gryningssolen glittrar i vattnet...

Oblivion

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skirn
Gjorde precis klart min karaktär - Lars Lagerqvist heter han.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/Lars.jpg

ahhahahhahahahhahahahaahh.......