Inlägg

Inlägg som Gus har skrivit i forumet
Av Gus

Denna historia är ett par år gammal och inträffade när jag fortfarande bodde hemma hos mamma... Jag spelade Thief och smög runt i nåt mansion när en kvinnlig betjänt plötsligt upptäckte mig, less och arg som jag var så drog jag mitt svärd och började hugga ner henne, hon skrek högt i dödsplågor när det kalla stålet slog mot hennes kropp, och PLÖTSLIGT slets dörren till mitt rum upp och där stod mamma, med ilska i uppsynen, och undrade vad fan det var för våldsporr jag satt och tittade på... Hon hade misstagit ljuden av den mördade betjänten för en stönande kvinna som piskas, eller nåt dylikt... Det var ganska pinsamt, men triggade mig samtidigt att smyga lite bättre

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maekh
finns det en mercantilism trainer nånstans?

ja

Av Gus

hörde en rolig konversation mellan NPCs idag

NPC1: hello!
NPC2: hello
NPC1: I saw a mudcrab yesterday
NCP2: NOOOOOOOOOOO!
NPC1: Indeed
NPC2: Is that so?
NPC1: I try to stay clear of them
NPC2: I don't trust you enough to talk about that
NPC1: ... Disgusting creatures
NPC2: Get out of my face!
NPC1: Interesting
NPC2: Yes...

(Pinsam tystnad)

NPC1: ... Farewell
NPC2: You too!

Två sekunder senare får det syn på varandra igen och utbrister "Greetings!" som om ingenting hade hänt

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PatrikBre

Den ena är: jag har blivit bannad från mages guild två gånger och tre gånger är max för att bli temporärt bannad. Nån som vet om man kan få bort dom gammla bannarna ???

Kan du inte bara sköta dig?

Du blir ju alltid informerad av en liten ruta när du gjort nåt dumt... Så det är väl bara att quickloada ifall en sådan situation skulle uppstå?

Av Gus

Har fått lite av en nytändning i spelet nu!

Har klarat MQn, alla DB-quest samt Thieves' och Mage's Guild, så nu ägnar jag dagarna åt att ströva runt som allmän världsförbättrare parallelt med Fighters Guild-quests, tillsammans med två följeslagare (en kvinnlig Mage och en Dark Brotherhood-snubbe).

Sen så har jag fortfarande inte hittat alla shrines.

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ibis
Samma som med gafflarna, glasen, skorna, tallrikarna, stolarna, skedarna etc etc etc. Nada

Skorna kan man väl ha på fötterna?

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Simons
Precis, och spelet är inget havsverk. Har varit under utveckling bra mycket längre än de flesta spelen.

Som sagt - "Det KÄNNS som ett hafsverk, men det kan ju knappast vara en valid förklaring för ett spel som utvecklats i typ 5-6 år. Så förmodligen är det bara gjort av hattar som är kassa på att göra spel."

Hattar som - efter vad jag hört? - mycket välförtjänt fått stänga ner nyligen. Till min stora glädje, förståss!

Skämt åsido, jag har svårt att tro att ni på allvar tycker att det här spelet är så bra, ett spel som försöker kompensera sitt misslyckande med fåniga gimmicks och frustrerande nötningspartier, och dessutom är ungefär lika snyggt som typ Kingpin från tja... 2000? (Grafiken är dock överkomlig och långt ifrån det största störningsmomentet, som tidigare nämnt).

Spelets FÖRSTA actionsekvens, flykten från hotellet, klarade ni den på första försöket också? Kul annars att ett spels FÖRSTA (!!!) actionsekvens i stort sett inte är designad att klara på första försöket.
Inlevelse? Nej, frustration...

Eller också har ni helt enkelt ganska låga krav vad gäller spel.

EDIT: blev dock positivt överraskad av SSSPPPOOOIIILLLEEERRR momentet där man flyr fängelset på ett lastbilsflak, och idiotkillen vid ratten kör fast, för att sedan komma loss några sekunder senare. Mycket spännande sekunder var det. Mer sånt.

Av Gus

Blackjacken i Thief

Mer behövs inte.

Av Gus

Det höll i 60 underbara timmar innan allting tyvärr började kännas som en upprepning.

Samma quests, samma dungeons, samma strider, samma ALLT.

Men - som sagt - 60 riktigt UNDERBARA timmar! Få spel lyckas med det.

Av Gus

Är några timmar inne på spelet nu och känner mig tyvärr manad att ta fram stora sågen...
Råder starkt er som inte köpt detta spel att lägga pengarna på annat.

Varför?

* Upplägget - detta är ett spel som bygger på att man ska nöta och nöta vissa partier gång på gång, utan möjlighet att save:a själv (för att förlänga spelets längd får vi gissa) istället för att göra ett ORDENTLIGT SPEL SOM INTE BYGGER PÅ TRIAL AND ERROR-MOMENT.

* Sparsystemet - hade kunnat funka. MEN - inte i ett spel som bygger på att man SKA misslyckas med vissa saker första gången. Då leder det bara till frustrerande nötning.

* AI:n - fullständigt värdelöst oacceptabel för att vara ett spel släppt 2006. Känns inte som att det är på riktigt eller särskilt läskigt när fienderna inte är mycket smartare än de där glupska runda monsterna i Pacman.

* Grafik/ animationer - ingen viktigt punkt, men lite ögongodis hade kanske annars kunnat liva upp en tämligen dassig tillställning.

* Respawnande fiender - vad är det för idioter som implenterar det i spel fortfarande?? Borde totalförbjudas enligt lag och bestraffas med kastration.

* Avsaknaden av HUD - inget minus, men heller inget särkilt plus. Man måste aktivera inventory för att se hur mycket ammo man har... WOW... vilken spelrevolution... verkligen... genialiskt...... först när man spelat spelet själv och upplevt vilken tragisk tillställning det är så förstår man varför detta tjat om avsaknad av HUD varit ett så stort säljargument - helt enkelt därför att spelet inte har mycket annat att komma med!

* Skadesystemet - totalt ointressant gimmick som inte tillför ngt överhuvudtaget. Lägg mödan på att göra ett ordentligt spel istället, kanske?

*Sanity-systemet - en fin idé som är kul i 10 sekunder men sen mest visar sig vara ett störningsmoment. Inte i närheten av den stämningshöjare hundratals previews utlovat. Visst, småkul i början när huvudpersonen talar med sig själv, men snart blir man mest less när man drabbas av hjärtsviktande svindel av att stå på en liten pall. Och det är mest det som systemet går ut på. Skärpan fladdrar och gungar lite. Wow. Jag är mållös.

Som ni kanske märker så JA, jag är ganska gravt besviken på denna travesti till spel som kallas Call of Cthulhu. Det känns som ett hafsverk, men det kan ju knappast vara en valid förklaring för ett spel som utvecklats i typ 5-6 år. Så förmodligen är det bara gjort av hattar som är kassa på att göra spel.

Finns det ingenting bra då?
Jo, storyn i sig är lite spännande och enda anledningen att jag orkar hålla på. Vissa pusselmoment funkar helt okej. Och visst är det lite läskigt ibland. Men tionde gången man tvingas spela om ett parti för att spelet är onödigt svårt (med all säkerhet för att göra det "längre") så är det inte särskilt läskigt alls, utan fruktansvärt frustrerande och.... ja, riktigt tråkigt, faktiskt.

Rädsla för Cthulu och the Elder Gods i all ära - den sanna rädslan är att desperat springa runt och leta en möjlighet att save:a...

EDIT: läste just att utvecklarna fått bomma igen... så det finns rättvisa i världen trots allt

Av Gus

Tror inte utvecklarna själva har nån koll på vad de ska göra av HL-storyn, känns som att de hittar på allting eftersom, typ som i Lost...

Men jag gillar spelen!

Av Gus

Det verkar sunkigt som faan...

Synd på så rara ärtor.

Av Gus

En till fråga -

är GOTY-versionen (Game of the year) av Morrowind patchad och klar...? eller finns det ytterligare patchar till den? och vilken patch i så fall?

Av Gus

Hur peppar ni er själva att fortsätta efter att ni klarat main questen?

Av Gus

Re: Re: Morrowind comes alive?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Morrowind Comes Alive lägger till dussintals random generarade folk i barer osv. De gör inte så mycket, de står bara där. Visst, världen blir ju lite mer befolkad, men den känns verkligen inte mer "vid liv" bara för att en namnlös "Rogue" står och hänger vid bardisken.

Ok... finns det några andra moddar du rekommenderar?

Av Gus

Morrowind comes alive?

Eftersom det känns som att luften gick ur Oblivion sen jag klarade Main Questen så har jag blivit sugen på att lira Morrowind igen, men helst då utan de två stora nackdelarna som fick mig att sluta spela förra gången;

1. Dessa satans förbannade Cliff Racers (som jag nu hittat en mod som utrotar... hurra )

2. Den statiska, döda världen

För nr. 2 har jag hört att det ska finnas en mod som heter "Morrowind comes alive" som gör det hela lite livfullare, så jag undrar ifall ngn har ett bra tips på en sida där jag kan downloada den från?

Den finns på fileplanet men jag _hatar_ verkligen fileplanet och dess förbannade tjat om att REGISTRERA REGISTRERA BLABLABLA.... och moden är väl ändå gratis antar jag, så det är väl inget man ska behöva betala för på något sätt?

Och sen undrar jag - ÄR Morrowind comes alive den BÄSTA moden för att "liva upp" Morrowind, eller finns det någon bättre?

Tack!

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av denad
Girigt, jag fick bara 25 och jag var nöjd

Pfffff, 25 gold lägger jag på tiggare på en dag

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VeoRinr
Hömm..

Detta känns lite konstigt när jag slåss på arenan får jag runt 2000 gold.
Stängde en oblivion gate på ett ställe och skulle få en belöning.
Blir överlycklig när han säger att den blir i guld.
Vad får jag? 375g för att ha stängt en gate och så får jag över 2000 utav att slåss mot lite monster. Känns lite fel.

Mmm, påminner mig om när countessan i Bruma "mutade" mig för ett privat möte, och skickade en snubbe som erbjöd mig..... typ 75 gold för att komma...

HMMPFF, min tid är värd LIIITE mer än så, tänkte jag

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roVVel
Ohden: var köper man såna stavar? i empire city kanske? hade en innan men den sålde jag...

Rindirs' Staffs i Imperial City Market District, alternativt sno en av en Mage (tror Mage-ledaren har en vid sin säng i Arcane University), alternativt joina Mage's Guild och du kommer att tilldelas en egen (och får till och med välja vad den ska ha för krafter!)

Av Gus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av "Something"
Kan man städa upp huset som man köpt på något sätt? Jag köpte ett hus i Anvil för 5000 nu och det är förbannat risigt, dock finns det en stängd portal längst ner i källaren som jag tydligen fick på köpet, ingen aning om hur man öppnar den så har ni några tips på det så hade det också varit bra.

Gå och lägg dig...