Inlägg

Inlägg som jlofqvist har skrivit i forumet
Av jlofqvist

I min: MoBo, RAM, grafikkort. Diskret, långsam regnbåge
I sonens: Allt som går. Maximalt epilepsi-disco.

Av jlofqvist
Skrivet av DevilsDad:

Vad gör du med pappret om det riskerar att orsaka förstoppning?

Lite riskfyllt, men otroligt praktiskt och tidsbesparande när det funkar. Torkat och klar redan i samband med utslussning!

Av jlofqvist

Jag förstår inte riktigt, varför knasar Intel så mycket? De släpper en serie som är obetydligt bättre än AMD till ett mycket högre pris och sen ny serie i höst som ska vara rätt bra verkar det som? Kan någon låtsas att jag är fyra år gammal och förklara för mig med enkla ord?

Av jlofqvist
Skrivet av KingCobra:

Jag kör med moderkortets BT och mina Sony 1000xm3 och har verkligen ingen fördröjning. Kanonljud!
Huvudsaken är att båda stödjer nyare Codec. På xm3an finns Aptx, det gör det INTE på xm4an som är nyaste modellen så den kan jag inte svara på om den fungerar lika bra. Sonys lurar har även Ldac codec som val, men jag är osäker på om detta används på moderkortets BT anslutning, jag gissar att det är AptX som används.
Står lite om det här https://helgeklein.com/blog/2019/01/bluetooth-audio-quality-a...

Jag använder exakt samma kombination. Funkar utmärkt för mig i allt jag spelar. Men jag kör inget som är på något sätt tävlings- eller PvP-inriktat, så kan inte svara på hur det funkar ur den aspekten.
"Nackdelen" är att de är väldigt bra på att plocka bort externa ljud. Händer regelbundet att jag hoppar ur skinnet när något av barnen vaknar och smyger sig på mig 😁

Av jlofqvist

Gamer's Nexus ser Arctic som ett av de absolut bästa köpen. Tyst och kyler utomordentligt.

Av jlofqvist

Wifi 7 verkar inte vara på gång förrän någon gång 2024, så när det är dags att byta wifi-generation borde det väl också vara dags att byta processorgeneration, att därmed också moderkort?

Av jlofqvist

Arctic ska ha utomordentlig prestanda, men vara kliniskt rena från allt vad bling och rgb heter:
https://www.inet.se/produkt/5322981/arctic-cooling-liquid-fre...

Själv kommer jag att köra grov overkill när min 5600X kommer, och kyla med liquid freezer ii 360.

Av jlofqvist

Kollade snabbt. Svårnavigerad åtminstone på mobil. Taffliga översättningar. Undermåliga filtreringsmöjligheter. Inte billigare i någon avgörande omfattning på de saker jag gjorde provskott på. Sökningen hittar allt utom det jag vill ha kändes det som ibland. Jag vill se mina sökningar/filteringar överst, inte vad Amazon tror att jag vill ha eller vad som är billigt.
Mina överväldigande känsla efter att ha tittat runt är irritation över att det inte går att hitta vad jag vill ha eller letar efter.

Av jlofqvist
Skrivet av Dalton Sleeper:

Aktien ligger 5 back idag, vet inte riktigt vad folk förväntade sig...

Det handlar om köpet av Xilinx. Eftersom det betalas med nytryckta AMD-aktier sker det en utspädning av aktiekapitalet, varje aktie blir mindre värd när det tillkommer fler aktier. Man kan väl betrakta det som motsvarigheten till inflation, när en riksbank börjar göra mer pengar sjunker värdet på varje peng... (Som jag förstår det )

Det suger, jag sitter själv på lite AMD men jag tror det kommer att repa sig. Närmaste halvåret tror jag kommer att bli helt fantastiskt.
- Ingen konkurrens på CPU förrän i mars/april, oavsett om det gäller bäst prestanda eller bäst price/performance
- Konkurrenskraftiga GPU samtidigt som Nvidia har problem
- Nya konsoler lagom till julhandeln.
Så bara att sitta lugnt 😊

Av jlofqvist

Jag håller på att bygga ihop följande åt min grabb:

https://komponentkoll.se/bild/HJodh.png

Notera att priset blir lägre eftersom jag inte skaffat allt samtidigt, utan trålar runt i fyndhörnor, väntat på rea etc. Skärm, mus och tangentbord skramlar han själv till genom jultidningsförsäljning 😊

Av jlofqvist

Gå in på närmsta Kinnarps istället, provsitt några modeller och hör om det finns någon demo-stol de slumpar bort. Så kom jag över en Capella till halva priset i somras.

Av jlofqvist

Jag skaffade ett Asus ROG Strix B550-E gaming när Webhallen hade rea. Det ska paras i hop med sannolikt en 5800X, och troligen ett av de nya grafikkorten från AMD. 2 stycken m.2 slots räcker gott och väl för min del. Just nu sitter jag och överväger om jag ska köpa en pcie3 gen 4 SSD att stoppa i den övre, eller om jag nöjer mig med gen 3...

Av jlofqvist

Om rgb är ett krav så fundera åtminstone lite på vilka komponenter som funkar med vilka programvaror, för att göra allt enklare att ställa in. Corsair är till exempel bara kompatibelt med iCue, de olika mobo- och gpu-tillverkarna har egna varianter som inte är kompatibla med varandra...

Av jlofqvist

Angående Samsung vs Kingston SSD så har de samma garanti-tid (fem år) så jag tror inte det är någon nämnvärd skillnad i pålitlighet. Och tittar man i testet här till exempel verkar skillnaden i prestanda vara omärkbart i de flesta fall.

Av jlofqvist

Barnvänliga

För oss som har barn (mina är sju och fem):

King of Tokyo

Karibiens guld

Junior Lancelot

Av jlofqvist

Chassit du har valt finns i en variant som heter p400a också. Skillnaden är att A har mesh-front, vilket ger mycket bättre luftflöde och överlag svalare system.
Edit: såg precis att det redan fanns rekommenderat.

Av jlofqvist

Kolla här om minnen (tror det är den jag tänkte på)
https://youtu.be/9IY_KlkQK1Q

Gamer's Nexus är i övrigt en helt fantarisk informationskälla, jag har lärt mig otroligt mycket därifrån nu när jag också försöker få ihop mitt livs första bygge!

Av jlofqvist

Kolla på Phanteks Eclipse P600s för chassi också.

https://www.inet.se/produkt/6903399/phanteks-p600s-tempered-g...

Av jlofqvist

Själv mycket sugen på Phanteks Eclipse P600s

http://phanteks.com/Eclipse-P600s.html

Av jlofqvist