Inlägg

Inlägg som Viktor9503 har skrivit i forumet
Av Viktor9503

Macbooken har en upplösning på 1400x900 vilket jag personligen tycker verka ganska bra då 1080p på en 13 tummare verkar lite väl högupplöst.

ps. Min nuvarande bärbara har en upplösning på 1366x768 vilket jag tycker fungerar ganska bra.

Av Viktor9503

Nya Macbook Air eller Ultrabook?

Hej, hej Sweclockers! Jag ska börja studera i höst och funderar därför på att skaffa mig en bra bärbar som ska hjälpa mig genom studierna. En dator som ska vara lätt och behändig men ändå kapabel att klara tyngre program (videoredigering osv.). Jag vill också ha en dator med bra pekplatta och tangentbord då jag skriver ganska mycket dagligen. Jag står för tillfället och velar mellan dessa två datorer.

Den nya Macbook Air:en (13tum)
http://store.apple.com/se_aoc_5003875/browse/home/shop_mac/fa...

Asus Zenbook UX-32A
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1652405

Asus datorn är helt klart billigare men i och med att jag har tillgång till studentrabatt så kostar Macbooken endast 9995:-. Min fråga är då till er, vilken dator borde jag välja eller finns det något annat som jag inte har tittat närmare på?

Av Viktor9503

Förslag på namn för programmerings hemsida?

Hej, jag jobbar för tillfället med en hemsida om programmering och mjukvaruutveckling men jag har svårt att komma på något vettigt namn för sidan. Namnet bör på något sett reflektera ämnet. Ligger för tillfället och velar mellan "Modulus" och "Null pointer" men vill gärna höra andra förslag då mina känns ganska kassa.

Av Viktor9503
Av Viktor9503

1. Beror helt på var du bor någonstanns och vilka skolor som finns i området.

2. Jag går för tillfället andra året på teknikprogrammet, ett program som jag verkligen skulle vilja rekommendera. Skillnaden mellan teknik och natur är att natur läser mer biologi och kemi. Men de har inte alls samma möjligheter att läsa programmering/webbutveckling under deras skoltid. Det var därför som jag valde teknikprogrammet med inriktning mot informations och medieteknik. Detta betyder att jag kommer läsa två programmeringskurser och två webbutvecklingskurser samt gränssnittsdesign. Men jag kommer trots detta ha samma behörighet mot de tekniska programmen på högskolan (ska läsa matte 4 och 5 samt fysik 2) som de som går natur.

3. Det vi läser i skolan för tillfället är Java och C# eftersom vi jobbar mycket mot mobila enheter. Jag skulle personligen rekommendera ett programmeringsspråk med objektorientering så som Java. Men annars så spelar det inte så stor roll vilket programmeringsspråk man använder, det är snarare problemlösningstänket som är det viktiga samt skaffa en förståelse för hur datorer "tänker".

4. För det första så är Java en del av C-familjen, ett antal språk som liknar varandra väldigt mycket framförallt i syntaxen. För det andra så har det objektorientering och för det tredje så funkar det på nästan alla operativsystem (förutom IOS som kör C#).

Av Viktor9503

Det finns två versioner, en som man kan ändra till ståbort (drygt 5000kr) och ett vanligt som bara kostar lite över 1200kr. Det är förresten den billigare som har länkats, eller?

Av Viktor9503

Idag så ska vi klämma och känna på lite modeller så får vi se vad det blir för något. För tillfället så lutar lite mera mot Zenbooken eller Lifebooken som du länkade till.
Återkommer med resultat om det skulle intressera någon

Av Viktor9503

Ja du det är ju en bra fråga om det verkligen behövs spenderas så mycket pengar men får man inte en mera framtidssäker och kvalitativ produkt om man lägger ut lite mera? Hon är inte så på när det gäller att byta teknisk utrustning och vill gärna ha en dator som kommer att vara bra även om kanske 4-5 år. Annars så såg många av dem ganska fina men det riktiga testet är om hon gillar designen (inte viktigaste direkt men för henne så är det), tangentbordet och pekplattan (något som man självklart måste klämma och känna på).

Av Viktor9503

Ny bärbar till lillasyster (max 8000kr)?

Hej, nu är det så att min lillasysters gamla Fujitsu har slutat fungera totalt (mer än 5 år gammal) och hon behöver en ny bärbar på ganska kort notis.
Det hon gör på datorn är främst ordbehandling, surfa, titta på film och lyssna på musik. Hon är inte speciellt datakunnig men har iallafall sagt att hon vill ha en lätt dator med bra skärm (13 tummare) gärna utan touch eftersom hon anser det överflödigt. Jag har hört mycket bra om Asus-bärbara och har därför hittat två kandidater som verkar hyfsade men också en Samsung som verkar ganska fin. Om vi har några tips på andra datorer eller liknande så vore det uppskattat.

Asus Zenbook UX32A-R3013H (ca 6400kr)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1652405

Asus U38N-C4010H
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1464790

Samsung 540U3C-A04SE
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1650348

Av Viktor9503

Jag är inte helt säker men jag har för mig att någon har sagt att man inte äger/köper spelen på Steam utan hyr dem på något sätt. Det kanske leder till andra skyldigheter och lagar

Av Viktor9503

Kanske Codeacademy (http://www.codecademy.com/). Codeacademy har en hel drös med guider/tutorials för alla möjliga olika programmeringsspråk inkl. Python. Koden ges som små uppgifter och skrivs direkt i webbläsaren (osäker på Python, har inte testat). Uppgifterna och sidan i helhet är på engelska som kanske kan vara för svårt för dig som är 10 år men det är ju värt att testa.

Av Viktor9503

Menar du en inbyggd mejltjänst eller liknande? förstår inte riktigt vad som är problemet?

Av Viktor9503

Tack återigen, jag känner till logcat men har inte tillräckligt stor erfarenhet för att förstå den till fullo

Av Viktor9503

Tack så mycket drewi, det var det som var det uppenbara felet. Återigen tack. Jag har suttit med det i två dagar utan något resultat.

Av Viktor9503

Det är någonstans i OnClick som det hela börjar att strula. Det som händer är att applikationen kraschar när jag startar

Av Viktor9503

Hjälp med att läsa en txt-fil Android Java

Hej, jag behöver nu hjälp från alla fina Sweclockersmedlemmar då jag inte hittar någon annan bra lösning. Problemet ifråga är att jag vill ladda in en textfil och visa den i en TextView i samband med att användaren klickar på en knapp. Adresserna för filerna lagras i en ArrayList vid namn "List". Att generera detta i OnCreate var inga problem. Men när jag skulle göra samma sak i en OnClick så slutade det fungera. Se bifogad kod för hur jag har gjort.
Ps. ingen höjdare direkt på Java överhuvudtaget.

public class MainActivity extends Activity { TextView tvQuote; String sQuote; Button bRandom; ArrayList<Integer> List = new ArrayList<Integer>(); @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); getWindow().setFormat(PixelFormat.RGBA_8888); getWindow().addFlags(WindowManager.LayoutParams.FLAG_DITHER); setContentView(R.layout.activity_main); List.add(R.raw.file); List.add(R.raw.file1); List.add(1, R.raw.file1); tvQuote = (TextView) findViewById(R.id.textView2); InputStream is = getResources().openRawResource(List.get(0)); try { sQuote = IOUtils.toString(is, "UTF-8"); } catch (IOException e) { // TODO Auto-generated catch block e.printStackTrace(); } try { is.close(); } catch (IOException e1) { // TODO Auto-generated catch block e1.printStackTrace(); } tvQuote.setText("" + sQuote); bRandom.setOnClickListener(new OnClickListener() { public void onClick(View v) { InputStream is = getResources().openRawResource(List.get(0)); try { sQuote = IOUtils.toString(is, "UTF-8"); } catch (IOException e) { e.printStackTrace(); } tvQuote.setText("" + sQuote); } }); } }

Av Viktor9503

Awesomenauts, ett dota/moba spel fast i 2d platforms stil. Underbart roligt kostar typ 60-100kr vilket är ett klart köp.

Av Viktor9503

Tar gärna en skickar tillbaka allt

Av Viktor9503

Okej så problemet uppstår fortfarande men på en mycket mindre skala. Temperaturer har som högst legat på 60 grader på grafikkortet och 50 grader på CPU:n. Jag tittade även spänningarna vilket inte häller svajade utanför det normala på något sätt. Några förklaringar eller andra idéer uppskattas.
Tack på förhand

Av Viktor9503

Tack för all hjälp men under några intensiva timmar av testning så verkar det som en ny dvi-kabel var det som löste det hela. Får se imorgon om problemet ändå uppstår men man får helt enkelt önska er alla lycka till och en trevlig fortsättning.
// Viktor