Inlägg

Inlägg som Olli har skrivit i forumet
Av Olli

Ersätta Arris tv box med ny TV?

Hej!

Jag har nyligen flyttat och har TV via fiber för första gången. Min bredbands- och tvoperatör, telenor, har skickat mig en ”Arris 2853” tv-box med ethernet in och HDMI ut.

Vill gärna slippa den här boxen och går ändå och funderar på en ny tv.

Finns det TV-modeller som kan ersätta boxen? Med inbyggt stöd för tv över fiber? Är det olika standarder som gäller - vad ska jag titta efter?

Av Olli

Jag köpte aldrig disken. Läste några omdömen på prisjakt.se, från killar som hade försökt ha disken som systemdisk. Tydligen är den extremt seg, och det gick så pass segt att installera windows att de trodde att installationen hade hängt sig.

Så det blev inget köp för mig.

Av Olli

Jasså.. varför då?

Av Olli

Härligt. Tack!

Av Olli

Mycket riktigt. Var osäker på om direktlänkning var tillåten, därför länkade jag inte.

Av Olli

SATA i SSD-diskar

Hejsan,

Hittade en SSD-disk med SATA till bra pris på datorbutiken. Tänkte ha den som systemdisk i en server.

Min fråga är om den går att plugga in som en vanlig 3,5" disk? Är SATA-gränssnittet likadant på både 2,5 och 3,5diskar?

MVH Oliver

Av Olli

Instämmer med Samza. Rota fram nån gammal burk och sätt upp den som router istället.

Jag kör en pentium-etta på 133mhz som router/brandvägg för min 12/9-lina. Det funkar utmärkt, men tror inte den klarar av mer än kanske 15-20mbit som max, över det behöver man nog en lite kvickare maskin. Rekommenderar m0n0wall som system om du tänker ge dig in i detta. Enkelt att sätta upp och ännu enklare att administrera. Bästa webgränssnitt för en router som jag använt iaf.

Av Olli

Hur blev det med comhem? Fick dom till 100mbit via coax tillslut?

Av Olli

12,5MB/s är den exakta maxhastigheten för en 100mbit-anslutning. Det kan inte vara en slump? Det mest sannolika måste vara att du eller windows har misstagit ett 100mbit-nic för att vara gigabit.

Jag kör gigabit hemma och har aldrig överskridit ~25MB/s. Normalt ligger det mellan 19 och 22. Verkar vara många som fastnar på den hastigheten. Vad kan det bero på?

Av Olli

Skriver liv i en gammal tråd nu, kändes bättre än att skriva en ny om samma sak.

Är också ute efter något typ av bredbandsabonnemang till sommarhuset. Känns helt onödigt att betala en månadsavgift året om när jag bara är nere i stugan några veckor/månad per år som mest.

En lösning där man betalade för datan man skickade/tog emot vore ju perfekt. Hastigheten är inte så jätteviktig bara man slipper koppla upp och ner som med 56k.

Nån som har nåt liknande eller har hört talas om? Har försökt leta bland operatörerna men ingen verkar erbjuda nåt sånt här. Försökte också spåra upp det abonnemanget som det skrivs om tidigare i tråden utan framgång. Kanske försvann när spray blev glocalnet.

Många med t.ex. Telia ADSL gör säkert så att de bara plockar med sig modemet ner till sommarstugan och pluggar in där, har hört att det ska funka. Men jag sitter på ett VDSL från BBB och även om det vore möjligt att plugga in här nere i skogen så behöver jag det stående i lägenheten till några servrar som behöver nät.

Någon som vet?

Av Olli

I config.inc.php:

/** * Your phpMyAdmin URL. * * Complete the variable below with the full url ie * http://www.your_web.net/path_to_your_phpMyAdmin_directory/ * * It must contain characters that are valid for a URL, and the path is * case sensitive on some Web servers, for example Unix-based servers. * * In most cases you can leave this variable empty, as the correct value * will be detected automatically. However, we recommend that you do * test to see that the auto-detection code works in your system. A good * test is to browse a table, then edit a row and save it. There will be * an error message if phpMyAdmin cannot auto-detect the correct value. */ $cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://domain.com/path/to/phpMyAdmin/';

Kanske är den variabeln som har fått fel värde? Ändra till URLen för ditt phpMyAdmin.

Av Olli

Det funkar att bara kopiera data-mappen också. Men se då till att båda MySQL-servrarna är av samma version samt stäng av MySQL-servern som du ska kopiera från innan du börjar kopiera, så att inga av tabell-filerna används av MySQL under tiden du kopierar. Då kan det bli lite trassel.

Av Olli

Vad kör du för mjukvara till galleriet?

Av Olli

Tycker det är respektlöst med "gör min hemsida åt mig gratis"-trådar. Reglera!

I övrigt skulle jag rekommendera dig att titta på lite cleana fonter i photoshop och göra en enkel vit text med sidans namn.

Av Olli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Movement
Vad är det som gör Transmit så dåligt? Tycker det fungerar riktigt bra.

Transmit klarar inte FXP. Det gör inte cyberduck heller för den delen, eller någon annan av de större vanliga ftp-klienterna till OSX. Dåligt!

Av Olli

Min tur..

oliver$ history|awk '{print $2}'|awk 'BEGIN {FS="|"} {print $1}'|sort|uniq -c|sort -r 102 sh 85 su 48 ls 46 cd 33 telnet 22 screen 21 rm 13 unrar 12 vr0 12 scp 11 man 7 cat 6 wget 6 touch 5 locate 5 lftp 4 pwd 4 nano 3 ps 3 echo 3 dirname 2 sk0 2 grep 2 fortune 2 df 2 date 1 top 1 source 1 pure-ftpwho 1 ping 1 netstat 1 mysqldump 1 mv 1 ln 1 kill 1 irssi 1 history

Av Olli

Om du bestämt vill köra linux finns det bättre lämpade språk än ASP. Till exempel PHP.

Nu är jag inte vidare insatt, men är inte hela poängen med ASP just att man kör det på en windowsmaskin? Så man kan dra nytta av allt lull som MS petat in för att möjliggöra enkel intregration med operativsystemet? (i stora drag)

Av Olli

Mycket trevlig sammafattning. Uppskattas!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av min1su
Trevlig sammanfattning av nyheter, även om jag trodde Python 2.5 funnits ett tag.

2.5-FINAL har bara funnits i några dagar vad jag vet.

Av Olli

Ser bra ut. Men akta dig för mailto-länkar liksom den du har längst ner på sidan. Det är bara en tidsfråga innan du blir sönderspammad. Iaf enligt min erfarenhet.

Av Olli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
vad är det för mac du beställt då? macbook har en sorts tangentbord, macbook pro har ett annat och de stationära ytterligare ett annat.

Lite offt, men vad är det som skiljer macbookens tangentbort från det hos macbook pro?