Inlägg

Inlägg som Olli har skrivit i forumet
Av Olli

Säker på att det skulle bli nån vidare prestandaökning då? Den gräns som dom satt bör väl motsvara ungefär det avstånd där ADSL-tekniken blir likvärdig/överlägsen i prestanda. Billigare för BBB med ADSL-utrustning, typ. Har dock inte koll på det där, någon som kan får gärna berätta hur det funkar.

Jag har BBBs VDSL sedan några år och har haft stabila 10,5 nedströms och 7,5 upp. Bor < 300m från en telestation.

Av Olli

Ser redan ut som du fått några vettiga svar, men om du inte är så hajj på hela kod-delen så rekommenderar jag dig att göra en vanlig tabell eller div/sektion (som folket säger) i FrontPage, högerklickar på den och plockar fram inställningar/egenskaper där du kan fixera bredden och ange centrering. Sedan flyttar du in hela din hemsida till inuti tabellen.

En alternativ lösning (om du vet hur du jobbar med CSS) är att sätta en margin: 100px; i body { }, vilket skulle ge ett liknande resultat.

Lycka till

Av Olli

På din första fråga skulle jag rekommendera att du tar en titt på mod_rewrite i Apache. Förutsatt att du kör Apache på webbservern och med stöd för mod_rewrite.

I så fall kan jag tänka mig att något liknande skulle funka om du lade det i din httpd.conf eller en .htaccess fil i din document root.

RewriteEngine on RewriteRule ^([^/\.]+)\.php(.?)$ forum/$1.php$2 [L]

Osäker dock. Men kanske.

Vad gäller din andra fråga så ska du ta en titt på hur Virtual Hosts i Apache funkar. Mha. Virtual Hosts kan du ha en egen document root för en domän (i detta fallet dump.svårtnamn.se).

Av Olli

Jag skulle lösa det hela enligt följande:

function printCat() { $result = mysql_query("SELECT * FROM fo_cat") or die(mysql_error()); while($cur_cat = mysql_fetch_assoc($result)) { $cat[] = $cur_cat; } return $cat; } $arr = printCat(); echo "<table>\n"; foreach($arr as $value) { echo "<tr>\n"; echo "<td>Id: {$value['id']}</td>\n"; echo "<td>Name: {$value['cat_name']}</td>\n"; echo "<td>Pos: {$value['disp_pos']}</td>\n"; echo "</tr>\n"; } echo "</table>\n";

Inte testkört men jag tror det funkar.

Det som skiljer är främst strukturen på $cat-arrayen. Testa kör print_r($arr); så ser du hur det blir. När man skriver $array[] = 'hej hopp'; så tilldelas ett numeriskt index i arrayen automatiskt till 'hej hopp' (det som du tidigare angav med $array['foo_'.$n] = 'hej hopp';

Av Olli

Jag sitter på en 12/9 VDSL-uppkoppling, får ut 1,3M/s ned och ~ 0,9M/s upp. Har ett hemmanätverk med fyra switchar bakom en m0n0wall som agerar brandvägg och DHCP-server. Bittorrent och surfning utövas ständigt, och jag har inte märkt av några som helst problem med att m0n0wallen segar ner.

M0n0wallen körs på en Pentium I på 133mhz med 128MB RAM och ett 16M CF-kort som HDD.

Har två medelmåttiga NIC i den, kostade runt 150 spänn vardera. Fungerar utmärkt.

Edit: Lånar tråden lite. Blev nyfiken på det trådlösa. Hur fungerar det med trådlösa accesspunkter? Är det bara att koppla in, och så styrs de sedan från m0n0wallen? Eller agerar de själva någon typ av router med DHCP-server och ett admin-gränssnitt? Hur konfigurerar man en accesspunkt?

Av Olli

Nu borde sidan se bättre ut i IE. Det händer att jag glömmer kolla av mot IE, sitter nästan bara vid macar. Resten av sidan ser dock ut att funka bra. Har även lagt till startsida-länken och rättat ett gäng typoes.

Just nu liger sidan centrerad med en bredd på 90% eller något sånt. Det tycker jag blir skitsnyggt om man har en upplösning på 1024x768 och maximerar browserrutan.. Men med större upplösningar blir den lite väl bred. Ska man fixera bredden på 8-900 pixlar istället?

Av Olli

Frames?

Av Olli

treys förslag om att "komma ihåg" kalender-layouten även utanför själva kalendern är inlagt, samt att genitivapostroferna är skippade, tack djonn.

RSS-länknamnen, som swejihad nämnde, är också rättade.

Det har även tillkommit en liten "x besökare på sidan just nu" längst ner på sidan, som många forum brukar ha. Den visar aktiva besökare de senaste 30 minutrarna.

Fredo, just nu ändras det för mycket här och där för att det ska vara värt att hålla två olika designer fungerande. Men snart så, när kodandet börjar lägga sig.

Edit: En till grejj, glömde fråga.. I huvudmenyn syns nu "Min kalender" och "Global kalender" när man är inloggad.. Ska man förenkla det till bara ett alternativ, "Kalender"?

Av Olli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zax
En detalj jag dock saknar är att serierna som man själv följer highlightas när man är inne på "visa populära".

Sådär. Bra idé.

Av Olli

Hallå igen.

Ny domän då, som sagt: www.tv-kalendern.se. Känns kul, mer motivation att jobba.

Jag har knackat lite på en 'version 2', där jag skrivit om stora delar av koden för att enklare kunna strukturera upp med menysystem och templates. I samma veva har en del funktioner tillkommit. Man kan kika på 'utvecklarversionen' på v2.tv-kalendern.se.

Först och främst, noterade förslag som jag ska fixa snarast:
• Notis ifall mer än 1 episod av samma serie visas samma dag (från trey).
• Glömt lösen-funktion (från terLag)

Nyheter i version 2 (hittills):

• Ny 'design'; svart text på vit bakgrund, vilket jag tror gör sidan generellt trevligare (för de flesta). Även ett aningen renare menysystem. Dock är inte designen/färgschemat helt genomarbetat ännu, tar gärna emot förslag

RSS! Hela 9 strömmar (idag, igår, i morgon - denna vecka, förra, nästa - denna månad, förra, nästa). Både globala och personliga. Bra idé mucha Något mer man kan ha?

• Kalendern går att sortera efter vecka istället för månad, om man så önskar. Genom att sortera efter vecka kan man slippa scrolla förbi äldre datum (som Para nämnde).

Visa populära kan man nu klicka på bland kalender-alternativen. Den plockar fram de 50 mest bevakade serierna hos sidans medlemmar och visar dem i en kalender.

En startsida har tillkommit. Ganska torr i nuläget, men förhoppningsvis kan man få till något schysst av den. Förslag?

+ ett gäng hittills okända buggar.

Det var nog allt.

Vad tycks om den här ljusare versionen? Själv tycker jag iaf kalendern blev lite plottrig nu, men alla andra sidor generellt trevligare.

Oliver

Av Olli

Hallå igen.

Kom just hem efter några dagar i Åre. Fick mig lite frisk luft och en knäckt fotled. Sucks, doesn't it?

Jag har fått flera mail om serier som saknas, kul med respons! Ska titta över dessa samt inläggen här lite senare i veckan när foten fått sitt.

Av Olli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeus
Desperate Housewives och ER?

Tillagda nu. Jag har även lagt till ett formulär där man numera kan posta ifall man saknar någon serie.

Av Olli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teetow
Och varför finns inte American Idol?!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av hYpN0L
that '70s show finns ej med i listan

Citat:

Ursprungligen inskrivet av rIt4rD
på min kalender står det att det skulle gått ett avsnitt Lost tidigt imorse, men enligt TV.com kommer det ett avsnitt först nästa vecka och det heter inte samma som det namnet som kommer vid MouseOver i kalendern

Fixat nu efter en del omskrivningar i uppdaterings-scriptet.

Av Olli

Hallå igen. Jag har vart lite frånvarande på sistonne, för mkt att göra från alla håll.

Hur som helst har jag piffat upp utseendet på sidan en aning, samt strukturerat lite under inställningarna. Inga större skillnader, än.

På att-göra-listan finns just nu:
• En alternativ kalender-layout som går veckovis i stället för månadsvis
• Göra det möjligt för medlemmar att själva lägga till tv-serier som sidan saknar
• En global och en personlig RSS-feed av något slag (tar gärna emot hjälp om hur en sådan bör vara upplagd)
• Ta bort sitt konto-funktion, passwd recovery samt lite annat sådant smått

Samt eventuellt någon epost-tjänst som skickar påminnelser om önskat.

Ni får gärna fylla på med mer.

Av Olli

trey, sådär. Jäkla knarket det här, går inte att slita sig när man väl börjat pula. Sängen nu i alla fall.

björnfan sorry för det där. Nu ska det funka.
Begränsade tidigare till /[^a-zA-Z0-9_]/ för att inte strula till urler, men kan ju lika gärna använda urlencode()

Av Olli

trey, ta en titt längst ner på inställningssidan. Välj "US/Central" och klicka "Ändra tidszon". Kalendern bör nu visas efter GMT -0600.

ErikHK, det kommer en ljusare varriant inom kort också. Håll ut.

Edit: slutpulat för idag, återkommer i morgon. Fler tankar, åsikter och idéer tas gärna emot!

Av Olli

Jag tänkte inte byta, utan försöka använda båda två. Har märkt att tvrage ibland har information om sändningsdatum som tv.com saknar, och tvärt om. Och sen skadar det inte med 2 källor i stället för 1.

Av Olli

Åter igen tack för all feedback, nu har jag något att göra!

Senast nytt;
• TV.com-länk i kalendern (dock inte helt 100%, om en serie visar två avsnitt på samma dag, scrubs t.ex., kommer tv.com-länken att gå till den första episoden),
• Bakgrundfärg för dagens dag,
• Föregående/nästa månad-länkarna finns nu även längst ner på sidan + en liten padding på dem som förhoppningsvis fixar hover-buggen,
• 1/4 sec delay innan hover-rutan ploppar fram

På att-göra listan finns bl.a. olika typer av visningssätt, t.ex. veckovis i sället för månadsvis om man så önskar. Sidan ska även börja hämta info från tvrage inom kort.

Om någon kommer på något mer så säg gärna till!

Av Olli

trey: Nä, den ligger rätt. Men den visar i svensk tid, efter amerikansk kalender. Så att när Lost sänds på onsdagkvällen i USA är det torsdag morgon i Sverige.

Många har nämnt det där med hovern. Nu ligger den på vänster istället för höger sida, tror det ska vara åtgärdat. Vad gäller sorteringen på serie-sidan förstår jag dig. Gör ett försök på bokstavsordning nu.

niklas6666: Kanske valbara teman kan vara på sin plats. Några alternativ på CSSer bara, lätt som en plätt.

Hur man enkelt ska hitta sina serier under inställnings-sidan har jag också tänkt på. Jag var inne lite på en läcker ajax-lösning med ett sökfält, kanske ploppar upp något sådant inom kort. Dock vill man ju inte packa sidan med allt för mkt JS.

Toube: Threshold lades ner någon gång i höst, tyvärr.

Av Olli

Kul att sidan uppskattas!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dji
Funktionerna fungerar jädrans bra! Helt klart min nya startsida Tack för det...

Prison Break verkar inte fungera... Kommer inte upp, det gick idag.

Jag var kanske lite otydlig i mitt framförande, men hela sidan följer alltså den amerikanska TV-kalendern, inte den svenska. Prison break har uppehåll just nu i USA och kommer tillbaka i mars.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Onödigt att veckor som redan vart ska ta så mycket plats, du verkar även ha felaktig info. Det är t.ex. inget Lost på onsdag och Emilys Reasons Why Not är nerlagd.

Bra sida iaf, kan tänka mig att använda den.

Jag rippar tv.com för all info som sidan använder, och kriterierna för att en serie ska synas i serie-listen är att en episod har sänds för högst en månad sedan. Således ligger en del avslutade serier kvar i listan. Ska titta över det där ordentligt sedan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av kernel
Det syns att du har arbetat med hemsidan ett bra tag. Gillar allt starkt denna kommer att användas.

MVH

Har småpulat med den under två veckors tid när jag fått tid över. Lite koppla-bort-huvvet projekt vid sidan av allt plugg.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Ser bra ut. Jag ska rekommendera det till en polare som än så länge förlitar sig på en .txt-fil.

Jag tycker att framhävningen på dagens datum är lite bristfällig. När jag bara snabbkollar på sidan ser jag inte vilken dag det är. Kanske du borde byta till en ljusare nyans på rutans bakgrundsfärg istället?

Serierna är i en ologisk ordning. Visst kan det vara bra att de mest populära är överst, men när du ska hitta en mindre känd serie blir det att ögna igenom hela listan. Eller använda CTRL+F om du är lite smartare, men det är inte alla.

The West Wing fanns inte med på listan och Reunion fanns med men har lagts ned.

Jag håller med dig om dagens datum, och har tänkt på vad man kan göra. En ljusare bakgrund är nog en bra idé. Jag tänkte även hilighta den veckodag som är aktuell.. kanske får upp känslan lite grann.

Att en del saker finns med som inte bör finnas med, eller inte finns med som egentligen bör finnas med, beror ofta mycket på tv.com. HAr märkt att de ibland skriver rejält fel på datum, episodnummer mm. T.ex. för Lost här om veckan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
För övrigt undrar jag om du gör något annat än att se på TV-serier.

Finns ju knappt något härligare än att gräva ner sig i ett gäng serier såhär i vintermörkret