Inlägg

Inlägg som kim_honken har skrivit i forumet
Av kim_honken

Hej CDON.

Vill börja med att tacka för att ni ställer upp på detta. All heder till er. Detta är anledningen till att jag är en återkommande kund hos er och ni ska veta att jag även har en orderhistorik hos er som kostat mig närmare 100k.

Därav har jag som många andra också lite önskemål eller snarare en fråga

Kan ni få ner denna till 2500kr eller i närheten av denna summa?

http://cdon.se/hemelektronik/asus-geforce-nvidia-gtx-970-4gb-...

Av kim_honken

Tack för hjälpen. Det verkar som att jag uppnår rätt resultat då. På rutan SEQ har jag ca 280-320mb/s i Write och jag ligger även lite högre på dem andra rutorna i crystaldiskmark.

Av kim_honken

Hej.

Jag testade med:
CrystalDiskMark och där fick jag R: 515mb/s och W: 309mb/s
AS SSD: R: 520 mb/se och W: 290mb/s

Med Bench32 verkar det som att både R och W ligger över 500mb/s

Nu är jag förvirrad...

Av kim_honken

haha så dumt av mig att inte kolla upp portarna. Så kan det gå när man köper datorn av någon annan. Jag bytte nu och kom genast upp till 510-520 mb/s på READ, men WRITE ligger fortfarande på mellan 250-325mb/s.

Jag har även en 2TB lagringsdisk kopplad till en av dem 2 nedre röda portarna. Kan det vara den som drar ner på hastigheten?

Av kim_honken

Inte nöjd med hastigheten på ssd disk

Hejsan.

Har 2st Corsair Force GT 240GB. Kör dem inte i raid. Ena är systemdisk och den andra lagring.

Jag har testat 2-3 olika hårddiskstest och kommer inte upp i mer än 350mb/s på Read och knappt 300mb/s på write.

Jag har uppgraderat firmwaren till den senaste som fanns via Corsair SSD Toolbox. Kör med ACHI mode på.
Kollade om TRIM är igång som videon nedan visar och den verkar vara på då den står på 0 hos mig.

Videon:
https://www.youtube.com/watch?v=fWPjFZv_eII

SSD diskarna är kopplade till dem svarta portarna på moderkortet (intel portar?). Moderkortet är ett Asus Rampage IV Extreme.

Vad är det jag har missat?

Det enda jag kan tänka på är om det har med "controller" att göra? Hur kollar man vilken controller man har samt hur styr man den? Vad är det i så fall som ska styras.

Jag lyssnar på alla era förslag för det känns väldigt tråkigt att inte få ut åtminstone 450mb i read/write.

Med vänlig hälsning
Kim

Av kim_honken
Skrivet av JimmieSan:

Dom koderna togs bort för typ ett halvår sen.

Det kommer slumpmässiga erbjudande nu istället så får hålla koll när det dyker upp typ.

Ok då vet jag, tack så mycket för svaret

Av kim_honken

Ursäkta om frågan redan varit uppe, men jag undrar om ni kommer ha någon rabatt för sweclockersanvändarna igen? Syftar på den här rabattkoden som brukar börja med "SWEC". Har aldrig hunnit använda mig av den förr så jag tänkte fråga er i god tid.

Av kim_honken

Tack för svar. Vilka low profile-minnen kan du rekommendera istället. Finns det någon bra kylare med som inte är allt för dyr, men kyler bra?

Vad tycks om moderkortet? Bra? Onödigt bra? Dåligt? Finns bättre till lägre eller samma pris?

Av kim_honken

Beställningen närmar sig. Lite kloka råd uppskattas på detta bygge.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6392187/kanske1

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6392187-00.png

Tycker ni det ser bra ut? Något jag bör byta ut? Målet är att den ska flyta på så bra som möjligt och kosta under 9000kr. Gärna hålla i ett par år framöver.

Jag hade tänkt lägga en beställning senast på söndag så jag uppskattar all hjälp.

Av kim_honken

'

Av kim_honken
Skrivet av Bodli:

Kommer att ångra ett köp på en demovara till komplett, en laptop som var repig när jag fick den så hoppas verkligen att dom godkänner min retur.

Men hur mycket kostar det att ångra ett köp hos komplett? Frakten menar jag då. Är det postens priser eller har komplett ett pris de själva har satt?

Om du ångrar köpet då får du nog bekosta frakten själv. Väljer du att reklamera köpet då står komplett för frakten. Så var det för mig iallafall.

Av kim_honken

Försök få kontakt med en kille som heter "Henrik Jonsson" och har hand om returfrågor. Han är jätte trevlig att prata med och förstående. Han kommer garanterat att hjälpa dig med ditt ärende. Har själv haft mailkonversation med honom angående ett grafikkort som blivit ersatt och allt flöt på riktigt bra.

Av kim_honken

'

Av kim_honken

Noontec Zoro eller Beats by Dr. Dre Solo HD?

Hej.
Har just nu ett par AKG K518DJ som jag är sjukt nöjd med, men då de ger mig huvudvärk då de sitter för hårt så måste jag köpa ett par andra hörlurar som man kan ha på gymmet m.m.. De ska ha bra ljud och bas och även vara bekväma att ha på sig. Har kollat på dessa två modeller "Noontec Zoro och Beats by Dr. Dre Solo HD" men har svårt för att bestämma mig så jag startar en tråd och hoppas att någon vet bättre och kan hjälpa mig

Någon som testat båda modellerna?

/kim

Av kim_honken

Köpa bunden mobiltelefon blir jag blåst?

Hej allihopa.

Skriver rätt sent och hoppas att någon kan svara på några frågor rätt så snabbt innan jag blir blåst på pengar.

Det är som så att jag hade tänkt åka iväg och köpa en mobiltelefon imorgon. Telefonen är låst till operatören 3 och säljs av en utländsk student verkar det som. Nu till mina frågor och funderingar kring köpet. Jag har blivit blåst på pengar förr när det gäller mobilköp så jag har börjat bli misstänksam mot allt nuförtiden.
Jag funderade på om inte den här studenten har skrivit på sig en massa abonnemang där han får mobiltelefoner som ingår vid tecknandet av abonnemangen och som han då kommer sälja rätt billigt och så fort han fått in sina pengar då drar han tillbaks till sitt hemland pga. avslutade studier och skiter i att betala av sina abonnemang. Dvs. han skuldsätter sig och bryter mot avtal och vi köpare har väl då köpt en mobiltelefon som inte ens är betald?

1. Vad händer med mobilen jag köper om jag nu kan uppvisa kvitto samt ett intyg på köpet där både jag och säljaren har skrivit under?
2. Kan operatören kräva tillbaks mobilen av mig eller spärra den via imei nummer?

Låter ju jävligt långsökt, men som sagt. Jag är misstänksam mot allt numera och vill inte hamna i en situation där jag blir blåst på pengar igen.

Tacksam för all hjälp jag kan få kring detta då jag åker redan om ca 10 timmar och köper den.

Av kim_honken

Jag fick hem mitt kort för någon vecka sedan. Det är ett Evga GTX 780 SC ACX

Nu kanske jag är en av de lyckligt lottade för min ASIS Quality ligger på 81,7 %

Problemet är dock att jag är en nybörjare när det gäller överklockning och har aldrig gjort det på grafikkort, men man kanske skulle testa med detta kort? I så fall kanske ni kan vägleda mig till hur jag får ut som mest ur detta kort?

Av kim_honken

Uppdatering.

Testade 7970 kortet på min andra dator där jag har Win 7 Home Premium och ett GTX 580 och det blev samma fel även där. Så det verkar som att jag förmodligen har fått ett dåligt exemplar. GTX 580 fungerar jätte bra med 144hz så det är inga fel på varken skärmen eller mitt operativsystem. Det enda jag tänkte på var om det kan ha med drivrutiner att göra så jag testade 2 olika drivrutiner där ena var beta och den andra riktig version, men det blev samma fel.

Nu känns det som att det är dags att ge upp. Har lagt ner för mycket tid på den. Gjorde precis som ni här inne sa, men utan resultat. Displayport kabeln hjälpt inte den heller så den ska returneras.

Frågan blir ju bara om de accepterar en retur?

Av kim_honken

Jag har testat skärmen på min andra dator där det sitter ett GTX 580 och där funkade 144hz utan problem. Den använder dock Win 7 home premium.

På min nuvarande dator använder jag Win 8 Pro. Vet inte om OS har någon betydelse, men det fungerar bra i 120hz men inte 144hz. Spel går att köra i 144hz, men videoklipp på exempelvis youtube eller vanliga filmer på VLC, mediaplayer etc. går inte alls.

Det enda testet jag har kvar isåfall är väl att ta ut mitt 7970 och lägga in den i min andra dator där GTX 580 sitter. Fungerar den på den andra datorn då vet jag inte vad man ska ge sig på härnäst :S

Av kim_honken

ingen?

Av kim_honken

Nu har jag testat med Displayport kabeln och det är samma fel fortfarande. Det kan inte vara skärmen för jag testade den på en annan dator och där funkade det bra med 144hz när man kollar videoklipp mm.

Är det grafikkortet som jävlas? ifall man väljer att få den utbytt och har möjligheten att lägga pengar emellan för att få ett Nvidia kort istället vilket ska jag då satsa på tycker ni?