Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13
Skrivet av landahl:

Det var liksom mer känsla i spelen och mer skills krävdes i fps spel.

Spelen kan ha varit subjektivt bättre förr men objektivt sämre på nästan alla sätt. Men först måste vi ju komma överens om vad ett "bra" spel är annars pratar ju ingen samma språk. Någon kanske kan göra en lista på vad som gör ett spel bra?

Min uppfattning är den att det finns utrymme för mer "skills" i många moderna spel exempelvis Overwatch därför att det finns fler variabler och möjligheter. Att spela perfekt och aldrig göra misstag eller felberäkningar var omöjligt och det blir ännu mer omöjligt ju fler variabler du måste räkna med. Men detta har ingen betydelse utan det som har mest betydelse för spelares utveckling enligt mig, är att spelare har helt andra möjligheter att utvecklas som vi inte hade, som Twitch och match making/ladder.
Dålig uppkoppling eller att man inte hade råd att spela online dygnet runt kunde även bli en flaskhals för en spelares utveckling eller att man helt enkelt inte kunde hitta tillräckligt bra motstånd. Du måste ha ett bra motstånd för att utvecklas.

Behöver egentligen inte gå tillbaks så värst många år men när ja kollar på replays som Reptile VS Tresh vill man nästan gråta. Dom var pinsamt dåliga och man inser att dom aldrig riktigt hade full koll på vad dom gjorde. Sen kan man sakna att mekaniken och strategin är annorlunda. Men det krävs då inte färre skills bara andra skills och "skill taket" är knappast lägre.

Av Mnemozyne13

Update: 26 500 kr men jobbar ständig natt (34 timmars veckor) och tjänar väl i snitt 34 000 kr brutto som svetsare. Svetsar endast koppar med TIG. Är inte nöjd med lönen, vill upp i 1500-2000 kr till men å andra sidan ligger arbetet fem minuter bort och det har ett värde det med.

Av Mnemozyne13

Vad blir nästa steg då. Gratis semester åt alla svenskar i Thailand? Vi lägger det på skatten därför att en majoritet av svenska folket säkert vill det. Dom som inte gillar Thailand och vill åka dit får va med och betala ändå för att va "solidariska". Hade det varit gratis Internet åt alla som gått på skatten hade jag förstått det men TV är ett privat nöje.

Dom som gynnas mest av detta är ju folk som sitter timtals framför TV,n varje dag och kanske borde gå ut och röra sig istället. Staten ska inte få stjäla dom här pengarna av mig, lovar att jag tänker ta tillbaka dom på ett eller annat sätt.

Av Mnemozyne13

Saknar starcraft swe-1. Man träffade ju både vänner och flickvänner där till skillnad mot dagens spel där man har ett "one night play" med någon man aldrig träffar igen.

Av Mnemozyne13
Skrivet av ZaInT:

Fler och fler (i Skåne iaf.) har börjat med "Kebab av nötkött +10 kronor" så där tror jag inte att din teori stämmer iaf.

En teori är resultatet av ett kontemplativt och rationellt abstrakt, eller generaliserande tankearbete och något sådant har inte pågått här. Det var en gissning baserad på tidigare erfarenheter. Det här är då ingen strid jag tänker ta så låt oss säga att det förmodligen är mestadels fläskkött i kebaben nuförtiden i Sverige överlag (kan ju inte gå in på lokala variationer). Om någon här orkar kanske det går att höra av sig till våra största kebab leverantörer i Sverige för att få en bättre överblick?

Av Mnemozyne13
Skrivet av iknight:

Ugh. Jag hatar skolmat redan, och du hjälper inte xD
Den här tråd har nästan tvungit mig att inte ätta kött alls.

Som pizzabagaren säger, smaklig måltid!

Av Mnemozyne13
Skrivet av CFSsss:

Kuriosa fråga, vart gör man av alla bitar på en ko eller tjur som ingen egentligen vill ha.. T.ex. öron, nos, läppar, pungkulor etc? Blir det kattmat av sådant eller blandas det ner i korv och kebab utan att man märker?

Kommer inte ihåg hur dom hanterade slaktavfallet det är 20 år sen nu. Men det går nog att ta reda på det mesta, sen om det görs är en annan fråga. Ville någon komma in och köpa mat till djuren (oftast hundmat som efterfrågades av privatpersoner) så tog vi slamsor och sånt som hamnat på golvet.

Nej något sånt äckel var det nog inte frågan om. Det värsta var när ja stod och tärnade köttfärs som skulle skickas iväg till skolbespisningen. Rätt som det var kom det brungula klumpar med, dom var väl nästan som pingisbollar i storlek. När jag hade malt klart allt så frågade jag en av styckarna vad det var för något (var trött och inkompetent, borde ha frågat tidigare) han sa att det var ko finnar. Tydligen hade dom estländska styckarna vi just fått in inte tagit bort dessa vid styckningen. Men det gick ju inte att slänga över ett ton färs så vi körde iväg det till skolbespisningen ändå. Jag vet, det var riktigt dåligt.

Vad dom tillsätter i kebaben sen vet jag inte men det vi sålde till dom var kött och fett, inget annat.

Av Mnemozyne13
Skrivet av RVX:

Riktig kebab görs väl i regel på fårkött om jag inte missminner mig?

Jo men det du köper på pizzerian är nog oftast nötkött.

Av Mnemozyne13

Vet inte om det är de största problemet med kebab. Nu kan man ju göra kebab av olika råvaror men när jag sommarjobbade på ett slakteri (var bara styckning) så levererade vi kebab till ett företag här i Dalarna.

När djuren kom in som halvor blev dom styckade. Man skar ut stekar, ytterlår, fransyska och så vidare. Det blev såklart rester kvar och det delade vi upp i 1:an 2:an och 3:an.

1:an blev köttfärs, det var fint kött.
2:an blev korv, det var kött som kanske inte alltid såg så aptitligt ut. Lite smågrejer följde med.
3:an var sånt man aldrig skulle äta om man såg vad det var.

Den sistnämnda blandade vi ut med 50% fett, förpackade det sen i påsar som skulle skickas iväg för att bli kebab. Det finns ju en anledning till varför det är gott.

Av Mnemozyne13

Gillar sandbox, vill inte att spelet ska ta slut. Brukar undvika att följa main missions. Det där med stark historisk bas är ett plus.

Det värsta som finns är lila dvärgar som skjuter pilbåge, dricker vin och bor i en stad tillsammans med troll, alver och människor. Sen ju fler stats och egenskaper man kan välja bland ju bättre. Man ska ha minst 20 poäng i "simma" för att kunna ta sig över en älv i plåtrustning.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Baxtex:

Så du har kvar Hotmail för att du kan ha 4 tecken långt lösenord? Herregud...

Det hade varit en bra anledning. Nej alltså dom ändrade det för ett tag sen och tvingade alla att byta till längre lösenord så idag finns det ingen som har fyra tecken.

Av Mnemozyne13

Helgen ser ut ungefär såhär, "xzxzxxxzxzxzxzxzzzxzxzxx..." (spelar osu!)

Håller mig gärna för mig själv, skulle någon tapper person våga säga hej så byter jag spel och loggar in igen lite senare. Ser redan fram emot nästa helg!

Av Mnemozyne13

Hotmail och Gmail. Hotmailen kan man ju inte göra sig av med eftersom man haft den sedan användarna endast behövde ha ett fyra tecken långt lösenord. Gmailen använder ja till arbetsrelaterade saker men ja har väl varken förtroende för Microsoft eller Google så det kanske är läge att leta efter något nytt.

Av Mnemozyne13

Jobbade hårt och ansträngde mig, blev rekommenderad av min lärare. Fortsatte jobba hårt och ansträngde mig, blev rekommenderad av mina arbetskamrater. Så fick jag tag i det nuvarande arbetet.

Har med kört truck ett tag, håller med dig att det blir riktigt hjärndött med tiden. Själv roade jag mig med att hitta olika sätt att optimera hur ja körde för att få ut så mycket som möjligt. Ta andra vägar än andra truckförare, förutse systemet och istället för att åka dit alla andra åkte så åkte jag dit jag visste att datorn skulle skicka dom fem minuter senare. Sen tänjde man väl lite på truck reglerna men det var kutym så jag ursäktar mig med det. Dagarna gick lite fortare då.

Folks snitthyra verkar ju ofta ligga på runt 20% av lönen, var en tråd om det i forumet nyss. Så du kanske lär lägga på några procent till. Såvida du inte väljer att utbilda dig till genusvetare och bli politiker. Då kan du kanske få allt på samma gång.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Macatonia:

Vad är lönen?

Du får betalt i ära och berömmelse, räcker inte det? ett drömjobb kan inte värderas i pengar.

Av Mnemozyne13

Bra spelkoncept, är däremot lite tveksamt till att bli låst till tre spelkaraktärer. Hoppas dom släpper en map editor så folk kan göra egna scenarios. Cyberpunk 2077 är med något att hålla utkik efter.

Av Mnemozyne13

17% av lönen, bor i en tvåa i Ludvika. Sparar 60% av lönen varje månad då målet är att köpa hus vid en sjö någonstans där man får va ifred. Med ett postkontor i närheten och bredband.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Tempel:

Missade på PacMan där jag visste att det var väldigt hög level men 256 kändes som en slamkrypare men det var det inte så 9/10 och resterande var inte enkla men dom fanns i bakhuvudet.

Fast den gick ju att klura ut utan att ens ha hört talas om buggen förut. Kunde kanske max två i det här testet sen kunde man klura ut 5 till men den här gången var det svårt.

Av Mnemozyne13
Skrivet av backspace:

@Mnemozyne13: Brukar du vrida på kroppen och/eller huvudet när du ska se dig om eller litar du blint på att du ser allt i speglarna?
Jag märker, eftersom jag sitter några meter upp när jag jobbar, att folk tvärvägrar att titta sig om över axlarna vid filbyte. Även väldigt vanligt förekommande vid påfart till motorväg.

Jo, men inte när jag ligger först och dom andra bakom mig har heldragen linje. Enligt bilden får väl den som redan ligger i höger körfält endast svänga höger. För mig känns det konstigt att bli omkörd till höger. Men först korsar han heldragen linje, kör rakt fram när han egentligen bara får svänga höger och sen kör han om på höger sida. Brukar inte kolla om det kommer bilar flygandes ovanför mig heller men man kanske borde börja med det.

Men som sagt, det kan ju vara någonting jag inte har förstått.

Av Mnemozyne13

Detta hände mig förra veckan:

https://puu.sh/zpChF.jpg

Körde i 60 på 60 väg, behövde byta fil för att ja skulle svänga av till höger längre fram. Killen bakom mig (svensk man i 40 års åldern) hade bråttom så han ville köra om mig på höger sida och måste ha påbörjat omkörningen redan i korsningen (gjorde väl fel som inte kollade efter en omkörning i just den där situationen men..) jag blinkade som vanligt och svängde höger efter heldragen linje. Killen fick tydligen trampa bromsen i botten och slå på tutan allt han orkade.

Han skulle fortsätta rakt fram när ja svängde höger senare så iväg for han efter att ha bytt tillbaka till vänster körfält och låg i sina 80 på 60 vägen i hela 20 meter till för sen blev det 40 och då låg han väl i 100 efter allt adrenalin som producerats. Kanske är jag som har missat något här, är kass på att köra bil så såga mig gärna.