Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13

Jag tror man kan sammanfatta detta med att dom flesta tycker att man bara ska lämna tillbaka dekalerna. Antingen för att det är det "rätta" att göra eller för att det är onödigt att tjafsa. Bättre att böja sig som gräset i vinden.
------------
Jag vill varken ha deras tjänst eller dekaler. Därför att jag inte har någon anledning att ta ner skyltarna. Verisure borde ha gjort det när kunden dom hade avtal med sa upp sitt avtal. Jag är även osäker på hur det kommer se ut på framsidan av huset efter man tagit bort skyltarna. Rent ekonomiskt hade det varit mer fördelaktigt att låta dom göra det men jag har mina principer. Dom har redan ring och knackat på dörren flertalet gånger och varje gång har man haft svårt att somna om, fått sömnbrist och en allmänt kämpig dag på jobbet så jag är väl kanske inte så pigg att gå dom till mötes och som någon annan skrev. Dom här skyltarna kommer göra ett fint jobb att hålla framtida larmförsäljare borta, när Verisures gelikar kastar sina blickar mot mitt hus så möts dom av dessa skyltar och inser att det inte ens är värt att göra ett försök.

Skrivet av Andreaz1:

Du vill inte ha deras tjänst. Varför ska du ha deras klistermärken? Varför vägrar du låta dem bara plocka ner sina klistermärken om de till och med gör det åt dig?

Skickades från m.sweclockers.com

Vad har det med saken att göra huruvida jag är söndercurlad eller inte? Jag ser inte sambandet. Tid är pengar, varför ska jag ta av min personliga tid för att göra det när dom kan ta ner dekalerna under tidigare ägare? Dom hade gott med tid på sig och var medvetna om att avtalet var uppsagt. Vad skulle hindra dom från att åka och hämta sina dekaler innan huset sålts? Det är inte helt klart för mig vem som egentligen äger dessa dekaler och jag har inte sett vad som står i avtaletet förra ägaren skrivit på.

Skrivet av videopac:

Hela världen verkar vara söndercurlad... lämna tillbaka det som inte är ditt och så är saken ur välrden. Otroligt vilket folk det finns.

Det är inget främmande koncept för någon men vad som är rätt och fel kan man ju diskutera. Vilken nytta menar du att skyltarna gör? Jag har trädfasad och jag skulle gissa på att skyltarna är fastskruvade, det är inte så att jag vill ha skyltarna där utan jag vill helt enkelt bara inte ta ner dom. Men visst, jag hade gärna velat ha fördelarna med dekalerna utan att betala för dom om det hade funnits några fördelar.

Drev butik med min mor ett tag, vi hade såna där kameraövervakningsskyltar överallt och riktiga övervakningskameror och dom hjälpte inte ett dugg. Inte ens när man fångar tjuvarna på film och vet vem vilka dom är så kan inte polisen göra göra någonting.

Skrivet av Lcars:

Jag förstår att detta är ett främmande koncept för vissa, men vad sägs om att "Göra rätt för sig"?

Att kanske, eventuellt, välja antingen att dra nytta av larmbolagets tjänst, och därmed betala för det, eller att inte göra det?

För detta är ju vad det handlar om. Ingen är dum nog att de tror att det handlar om att TS skulle behöva gå upp vid någon oläglig tid, eller att det skulle innebära skador på hans egendom. Det handlar om att TS vill ha fördelarna med etiketterna utan att betala för dem.

Jag vet inte, det kanske inte längre är något man gör, att betala för det man vill ha?

Det enda jag har som är stöldbegärligt är min dator, träningscykel och en microvågsugn. Om någon stjäl datorn blir dom nog ganska besvikna när dom kommer hem för det sitter bara ett GTX 970 i den. Träningscykeln är förmodligen för tung för att någon ska orka bära med den och micron är +20 år gammal så om någon stjäl den får jag en bra ursäkt att äntligen köpa en ny.

Jag är inte villig att betala för tjänsten oavsett vad den kostar. Kostar den 500kr/mån någonting? på tio år blir det 60.000kr. Skulle jag ha oturen att få inbrott under den tiden så täcker försäkringen en del och även om jag hade haft avtal med Verisure är det som någon skrev, snarare så att inbrottstjuvar kan få för sig att jag har värdefulla grejer hemma.

Skrivet av twk:

I deras tjänst ingår att de sätter upp dekaler och skyltar, som du sedan har rätt att ha under tiden som du betalar för tjänsten. Så du nyttjar redan en del av den tjänst de erbjuder.

Jag förstår om du inte är villig att betala för deras tjänst när du lyckats att få dekalerna utan att betala.

Av Mnemozyne13

Verisure och deras klistermärken

Köpte ett hus nyss genom mäklare och ägarna som bodde här innan hade ett avtal med Verisure vilket jag inte tagit över. Så nu undrar jag, vem äger egentligen dessa klistermärken!?

Att dom satt där var inget jag tänkte på när jag köpte huset, inget varken mäklare eller säljare nämnde skulle ägas av ett annat företag. Efter någon vecka hör Verisure av sig och vill sälja på mig den här tjänsten. Eftersom en jag känner säger att dessa larm är ganska meningslösa och att en tjuv som har lite koll inte har nå problem att slå ut larmsystemet samt att det kostar en slant varje månad så sa jag till dom att jag inte är intresserad. Veckorna går och sen börjar dom ringa, skicka sms och knacka på dörren, dom vill ha tillbaka sina klistermärken.

Jag tycker dom kör en lite väl ful säljtaktik här och att det vore mer rimligt att dom skriver in i avtalet att den som skriver på avtalet ska lämna tillbaka klistermärkena avtalet upphör. Att man inte gör så antar jag beror på att man helt enkelt vill ha en anledning att kontakta nästa ägare för att lura på dom samma grej.

Tycker du jag gör fel som helt enkelt inte låter dom ta ner klistermärkena eller vet vad som gäller rent lagligt så skriv gärna en kommentar. Själv måste jag sova nu, jobbar natt. Kanske lite därför man sätter sig på tvären med, dom ringer och väcker en "mitt i natten" varje gång.

Av Mnemozyne13
Skrivet av DokujiN:

Kanske värt att straffa dessa företagen med summor som faktiskt påverkar samt sätta folk i fängelse bra mycket oftare. Om de bara kan köpa sig fria varje gång kommer inget ändras.

Jo men om man inte sätter dom i fängelse så får man ju fler chanser att bötfälla dom. Som en mjölkko ungefär. Man får även fler chanser att visa hur bra EU är för medborgarna istället bara för att göra det en gång. Man glömmer ju fort så kan EU bötfälla Google med jämna mellanrum så tjänar man ju på det även politiskt. Det vore lite och skjuta sig i foten att lösa problemet en gång för alla.

Av Mnemozyne13
Skrivet av MuLLvaD3n:

Även när jag skriver med penna, vilket jag en stor del av dagen också gör i och med att jag räknar mycket matte, så greppar jag den mellan pekfinger och tumme. Att sitta i 5 timmar utan paus, (tentor är 5 timmar långa), har blivit svårare och svårare.

Använder penna som pekdon och när man spelar för mycket så blir det en knöl på sidan av fingret, brukar ömma så man får ge sig även om man vill spela mer. Så jag kör med dubbla lager med mjuka plåster på två av fingrarna, ingen bra lösning men det hjälper lite. Det bästa är nog att lära sig och hålla i pennan så lätt som möjligt och inte trycka så hårt.

Av Mnemozyne13

Det var bättre förr..

Spelet var dessutom helt gratis att köra över Internet.. att man betalade 8 kronor timmen (mer på helger) eller nå sånt förträngde man in i det sista. Redan när Blizzard släppte D2 nämnde man Starcraft/WC2 på insidan av fodralet.

https://puu.sh/CWRRo.jpg

Av Mnemozyne13
Skrivet av BergEr:

Säg mig ett spel du har sett som ändrar musens DPI eller windows någonsin göra det

Ha ha okej men ska vi vara noga skrev jag "inställningar" och inte "DPI" det ordet fyllde du i med själv. Nej ja tänkte bara att det gick tillbaka till default om han avinstallerar Synapse. Alternativt att "mouse precision" eller liknande var aktiverat i Windows som kanske var av i Synapse.

Av Mnemozyne13

@Kaflonka: Jag har svårt att förstå detta, först installerar du "Razer synapse" ändrar inställningarna till 800 DPI och sedan avinstallerar programmet? När det är avinstallerat antar jag att det är Windows egna inställningar som gäller, alternativt spelet du kör. Men varför vill du avinstallera Synapse?

Av Mnemozyne13

Favvoritvapnet måste nästan va grapplinghooken. Det finns inge bättre än att hooka någon när man har pentagram som har fullt liv, armor och alla vapen. Det finns inte mycket fienden kan göra annat än att se sitt liv långsamt ticka ner och veta att allt hopp är borta, att slutet närmar sig.

http://puu.sh/CPr5d/0aa913139a.jpg

Av Mnemozyne13
Skrivet av riche:

@Mnemozyne13: Antar du kommer ihåg...
De gör inte såna manualer längre.

Den där måste va värd pengar vid det här laget. Erkänner att jag aldrig sett den förut. Manualen är ju det första man slänger tillsammans med emballaget.

Av Mnemozyne13

Fick en c64 julen 85 men vi gjorde oss av med den ett tag senare för att föräldrarna ville ha en c128 till bokföringen. Det var för krångligt för dom så till min stora lycka så jag fick ha den för mig själv. Min storasysters far försedde mig med spel som Commando, Bombjack och Monty on the run. Har aldrig använt den till nå annat, det enda kommandot man lärde sig i princip var hur man startade spelen. (ungefär som idag).

Av Mnemozyne13

Känner vibbar av Megaman, Probotector samt Gradius bortsett från Metroid.

Av Mnemozyne13
Skrivet av darknessviking:

det känns ju smått bisarrt, jag har köpt ett rtx 2080, och plötsligt laggar youtube laddar konstigt och ibland är ljudet och bilden osynkat. tycker opera och facebook scrollar segt med.

spelar funkar överlag bra.

har någon någon ide om vad det kan vara?

har i7, 16 gb ram , win 10, ssd osv

Har du en monitor med inbyggt ljud? I så fall rekommenderar jag dig att ta bort allt som har med "Nvidia och ljud" att göra, avaktivera avinstallera och strö salt över datorn för att rena den.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Niolator:

Jag har påpekat det i tidigare trådar om "AI" och jag påpekar det igen. Det finns ingen AI på Jorden idag (om det inte skulle knalla omkring något utomjordiskt utan vår kännedom).

Själva begreppet "AI" innehåller ordet intelligens. Sådant som den här artikeln tar upp har inget med intelligens att göra. Det kan verka som intelligent beteende när man betraktar det men det kunde de datorkontrollerade karaktärerna i datorspel redan på 70-talet ge intryck av. Det här är bara smart programmering, avancerade algoritmer och oerhörd beräkningskraft. Inte intelligens.

Finns intelligens alls i så fall, vi är väl scriptade och förprogrammerade genom vår DNA på samma sätt som en "AI" är genom sina ettor och nollor. Jag förstår inte skillnaden.

Av Mnemozyne13
Skrivet av eXpander_:

Jag vill ha tillbaka det mörka temat som fanns i D1, känslan när man gick i de mörka "catacomberna" och var livrädd för vad som ska komma härnäst, vem är denne "Butcher" som jag ska dräpa; "Please, listen to me. The Archbishop Lazarus, he lead us down here to find the lost prince. The bastard lead us into a trap! Now everyone is dead... Killed by a Demon he called the Butcher. Avenge us! Find this Butcher and slay him, so that our souls may finally rest..."

Fast The Butcher tappade man all respekt för när man kom på hur man kunde få honom att fastna i trappan för att sen peppra honom med en pilbåge. Han var kul första gångerna man mötte honom dock.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Roffe:

Kan man ju undra. Själv brukar jag nöja mig med att inte köpa spel jag inte är intresserad av men jag antar att han är riktigt förbannad och vill visa sitt missnöje på ett sätt som verkligen svider för dom som förorättat honom.

Problemet är att man har man gjort det till politik och man behöver varken va förbannad eller missnöjd för att vilja slippa det. Vi gamers har skjutit vita män i alla tider och aldrig haft något problem med det fram tills nu. Men det finns väl många arga där ute som vill avreagera sig genom att slå på någon som inte slår tillbaka. Sen är det de här med dubbelmoral som kanske är lite tröttsamt..

Av Mnemozyne13

Tycker du 1,87% på ett bostadslån är skäligt idag? Har omskolat mig så senaste tre åren ser inkomsten inte så imponerande ut och uppe på det är jag anställd tillsvidare genom ett bemanningsföretag. Har aldrig haft skulder/lån annat än när vi startade företag men det lånet är sen länge betalt. Har aldrig bytt bank men funderar på att göra det nu. Tjänar i snitt 35.000kr brutto, har inga barn eller sambo att försörja och äger på papperet ingen bil (delar bil med en annan).

Först ville dom ge mig en ränta på 2,09% och lägre än så kunde dom absolut inte gå. Då gjorde ja det som dom säkert hört tusentals gånger "Jamen hos SBAB..." och så fick ja ner den lite men det känns som man blir lurad. Så vad tycker du, ska man va nöjd eller byta bank helt?

Godmorgon förresten.. = )

Av Mnemozyne13

Bodde ju nära Dreamhack i Borlänge så ja har gått dit med datorn. Bar datorn med armarna hela vägen sen gick jag hem och hämtade skärm/tillbehör. Skönt att kunna gå hem och sova i lägenheten istället för att trängas i någon sovsal.

Bästa minnet är nog däremot ett mindre lan som låg bort mot Kvarnsveden(fortfarande Borlänge, innan DH). Att äntligen få spela mot dom man kände med en låg ping istället för 140-180 ms med ID softwares skridskorsimulator Quake. Det var det tuffaste Lanet jag varit på med, jobbade på Mc Donlands under dagarna och skyndade mig till lanet efteråt. Sov inte på tre dygn, tredje dygnet däckade man på tre stolar (utan dynor) som man gjort om till en provisorisk säng.

Av Mnemozyne13
Skrivet av MultiMan:

Giganten Frank Zappa skrev The Black Page någon gång på 1970-talet (tror jag iaf):

Inte mycket han gjorde hamnar under kategorin simpelt och han var oerhört produktiv under den (för korta) tiden han fanns bland oss.

Och tack @Mnemozyne13 ! Det är alltid uppfriskande med provocerande och generaliserande påståenden, det får igång musikminnet och debattviljan!

En sak till apropå Zappa, de flesta här är väl rätt unga så ni får köpa en till era pappor i dagsläget för att hjälpa kampen mot den vanligaste cancern i Sverige (jag har en själv, pinne alltså) http://prostatacancerforbundet.reklamlogistik.se/sv/mustaschk...

Nu börjar det likna något! han var bra för sin tid fast idag tror jag inte många skulle lägga märke till honom, gör du?
Du slår huvudet på spiken när du skriver att jag är generaliserande. Men det är ju så det fungerar, bryr man sig om något blir man lätt upprörd eller hur.

Av Mnemozyne13
Skrivet av MultiMan:

Du måste leva i en musikaliskt fattig bubbla. "Förr" var verkligen inte all musik 140bpm, eller med få instrument och simpla rytmer. Eftersom jag inte normalt sett analyserar BPM så kollade jag svenska ABBA som exempel: https://www.bpmdatabase.com/music/search/?artist=Abba . Inte många som träffar 140, betydligt fler som inte gör det.

Bortsett från all populärmusik som har en oerhörd bredd och av varierande kvalitet oavsett årtioende så var Mozarts musikaliska hantverk 1788 med "Jupiter" i princip oöverträffat till denna dag.

https://www.youtube.com/watch?v=bnK3kh8ZEgA

Få instrument och simpla rytmer?

Nä nu jäklar vilken förolämpning, "en musikaliskt fattig bubbla"! Efter att senaste 7 åren utsatt mig för musik dagligen (10-14 timmar om dagen när jag är ledig) lyssnat på musik som jag inte gillat men lärt mig uppskatta så tror jag inte det där stämmer. Vad baserar du det antagandet på?

Kan gilla klassiskt som det är eller mixat med annat. Men jag trodde vi menade "modern" tid eftersom det står "Vilket årtionde gjordes bästa musiken?" och inte vilket århundrade.

Sån där avancerad klassisk musik..

När det gäller ABBA länken så kanske jag skulle ha skrivit runt 140 BPM, självklart är inte alla deras låtar i 140 BPM dom är ännu långsammare så även min mamma kan hänga med i svängarna. 90 -160 bpm = 140. Det är långsamt men inte så långsamt så att det blir svårt att spela, det har bara samma effekt som sömnpiller på burk.

https://youtu.be/q_LtFlqBtuU?t=57s
https://youtu.be/tKSVxZZOTOA?t=56s
https://youtu.be/Amq-qlqbjYA?t=1m33s
https://youtu.be/-ZuyB-S-O9Q?t=20s
https://youtu.be/hhZ0aJBBJUc?t=27s
https://youtu.be/BsG7jGEuQ9k?t=14s
https://youtu.be/3BNzmrlVOEc?t=51s
https://youtu.be/xZAHi-rFjig?t=2m14s
https://youtu.be/A2dLox91OLY?t=2m18s
https://youtu.be/ktKkwiFjxc4?t=1m7s
https://youtu.be/jgW7w-SCnAs?t=1s
https://youtu.be/cQi-dxJ8NWw?t=42s
https://youtu.be/KVt2Qweiydg?t=2m33s
https://youtu.be/JJ76zxbRKp0?t=2s
https://youtu.be/vfUfYf7l6pA?t=42s
https://youtu.be/n2E_RDtrqIE?t=43s
https://youtu.be/ALj5MKjy2BU?t=2m53s
https://youtu.be/U2FG0DoGH9c?t=3m22s
https://youtu.be/CVEA17gSWtQ?t=1m41s
https://youtu.be/kL3x5SrZuro?t=46s
https://youtu.be/rc9E_U6nOw0?t=24s

Du får gärna länka lite tips tillbaka för att visa din icke fattiga musiksmak men inge ABBA tack, inte ens om det är en nightcore version.

Av Mnemozyne13

Efter 2011 såklart. Den bästa musiken är inte ens skapad än även om många musiker har blivit bättre. Förr var nästan all musik i 140 BPM 1/4 med få instrument och simpla rythmer och kanske en enda timing signature. (så oerhört tråkigt).

Om vi tänker logiskt så har mer folk tillgång till att skapa musik idag och det är mycket enklare. Med fler musiker blir det mer konkurrens och man inspireras av varandra.
En del säger att det skapades mycket musik på 80 talet, visst. Men den musiken finns kvar och det har tillkommit flera gånger mer musikstilar och korsbefruktningar som har lagt det gamla åt sidan.