Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus
Skrivet av CoZalon:

Här är något för hörlursnördarna:

Jag söker inte bäst bas, bäst "ljudbild" eller bäst volym här inte, jag vill ha bäst "surround" typ.
Jag vill höra om fienden i Counterstrike går 143 grader bakom mig, inte "snett vänster/bakåt". Det gick i 1.6. Det är svårare i CS:GO, det är ännu svårare med ett par jävla Sennheiser PC-151. Helst ska det vara stora lurar med kåpa. Behöver inte ha mikrofon.

Skrivet av IntelAti:

AKG K701 kanske är något som lockar? Thomann har de för 1699kr.

Håller med att K701 är nog bästa stället att börja på för ljudbild. Kungarna är dock T1 och HD800, men dom är mycket dyrare

Sen tror jag nog det hjälper också om man kör med Dolby Headphone eller CMSS3D via ljudkortet.

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

För tillfället blir det val mellan 2 olika rör. Electro Harmonix Gold plated och ett par Sovtek rör.

Men ska köpa Amperex Orange Globe snart samt Bifrost Uber. (Schiit Bifrost Uber DAC)

Återkom gärna med vilka rör du föredrar till LCDorna, funderar också på att testa på Lyr förr eller senare om jag skulle testa på hybrid innan jag övergår tillbaka till OTL/OCL.

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

Så är tanken

Vilka rör ska du köra med?

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

Då har man bestämt sig till 100%. LCD-2 beställda!

Grattis, ska du köra dom via Lyr?

Av Estatus

Mellan M50 och DT770 skulle jag ta DT770, har inte hört dom andra så kan inte säga mer än så. Rekommenderat att pröva själv i butik, helt och hållet en personlig fråga

Av Estatus

Jag har dock provat på både virtuell 7.1 surround och true 7.1 surround, dock inte 5.1 true surround. Det lät helt enkelt inte bra, man fick kanske minimal surround effekt, men det går lika bra att dra på Dolby Headphone för virtuell surround via 2.0. Vill man ha surround ska man egentligen ha högtalare. Med så många drivers tätt intill varann märks det knappast av enligt mig. Sen är ljudkvalitén ungefär likadan som på ett par 2.0 Logitech eller Siberia.

Av Estatus

Det är värt att utmärka?

Av Estatus

Tänk om vissa bara känner till vissa uttryck? Jag har gått och sagt treble i flera år förs nyligen då jag började säga diskant också (och jag tror många andra svenskar gör det med), men ingen har gnällt förs nu. Det finns många engelska uttryck som kommit in i vardagligt svenskt uttal och skrift; vet inte heller hur det kan vara i 'onödan' då det betyder samma sak. Använder man en receiver tex vet man väl iaf vad Treble och Bass kontrollerna är? Eller kan man inte det som svensk?

Felstavning, uttryck och svengelska är väl inte det viktigaste som bör kommenteras och argumenteras här på tråden i vilket fall. Så varför ens fortsätta gnälla om det?

Av Estatus
Skrivet av =ezco=:

bas heter det va?

Och varför är det helt plötsligt fel att säga bass istället för bas? och treble istället för diskant? soundstage istället för ljudbild? Det är väl fortfarande införstått?

Av Estatus
Skrivet av Simcon:

Tycker att mina DT990 (250Ω) har rätt extrem bas när det kommer till EDM och Dubstep, snabb och "punchig" bas, snudd på att det blir jobbigt efter för långa sessioner.

250ohm versionen har mer bass än 600ohm versionen. Verkar passa bra för dig då, DT770 har mer bass just för att den har en sluten design. PRO900 har till och med ännu mer bass. Drar man på en EQ och pillar lite kan man nästan spränga huvudet av sig av vibrationerna.

Av Estatus

* En aning subjektiv fråga, men för just hårdrock och metal finns det en del, tex HD650 tyckte _jag_ passade bra till just det
* Marknadsföringtrick. Plus att du får liknande kvalité som i ett par Siberia lurar i och med att man trycker in så många medelmåttiga drivers
* Dom senaste ljudkorten som Xonar Essence STX, Titanium HD och ZxR serien är väldigt kapabla ljudkort som har väldigt prisvärd DAC och förstärkare inbyggt. Dessa kan driva dom vanligaste hörlurarna utan problem (så som HD650, K701, DT990, DT880 osv) då dessa inbyggda förstärkare har kapacitet att driva allt upp till 600ohm till höga volymer. När man drar sig in på ext. DAC och förstärkare så är man ute mer ljudbild, detalj, drivkraft, bass och i princip en annorlunda ljudsignatur som är svårt att åtstadkomma med ett relativt neutralt ljudkort. En extern förstärkare är också viktigt för dom svårdrivna lurarna så som LCD-2, HE-500, HE-6, T1 och HD800 som kräver en del drivkraft för att kunna låta som dom ska.
* Ja. Men tänk då också på att rörförstärkare som är OTL baserade har relativt hög uttagsimpendans och låg drivkraft för låga impendanser vilket betyder att dom är mest ideala för hörlurar som har mer än 150ohm. Tex HD650, HD600, DT990 600ohm/250ohm och DT880 600ohm/250ohm, HD800, T1 passar väldigt bra med rörförstärkare. Rörförstärkare brukar också ha mer av den varma tonen än dom flesta SS förstärkare pga distortionen, vilket gör att folk ofta väljer rörförstärkare till relativt ljus lurar som T1 och HD800. Det finns dock även SS förstärkare som också är relativt varma.

För 4000kr finns det många alternativ, mitt förslag är dock att provlyssna i butik eller ev. köra via distansavtalslagen eftersom ljud är helt och hållet en subjektiv fråga. Köper du nytt dock så kan jag nämna dessa prisvärda alternativen UNDER 4000kr. HD600, HD650, K701/Q701, DT990, M50, HD598, HE-400. HE-400 har liknande signatur som HD650 fast med större ljudbild och bättre bass, vilket kanske gör att just dom är mer roliga att lyssna med.

Men det bästa är nästan att köra begagnat, då blir det inte lika dyrt att sälja vidare och du får fler alternativ att välja mellan så som HE-500, Denon D2000, Denon D5000 osv.

Av Estatus

Jag gillade verkligen mina DT990 600ohm till en del elektronisk musik och Pop pga sin vida ljudbild som är tack vare den öppna designen, men jag tycker dock också att den saknade samma bass som DT770 80ohm hade till DnB, Dubstep.

Alternativt finns också Beyers Custom One Pro.

Av Estatus

Jag tycker diskanten är ganska lik på både DT770 och M50, men jag kände att diskanten på M50 var lite mer metallisk, dvs att det lät lite burkigare ibland. När det kommer till komfort så är DT770 mycket skönare att ha på, M50 känns inte så bra på öronen tycker jag, påminner lite om PRO900.

Basen är ganska lik, men då utgår jag enbart från minne och inte en A/B jämförelse. DT770 är dock mer kända för att vara "bass monsters" till rimligt pris. Fast det betyder _inte_ att basen på M50 är sämre. Dom har båda ganska bra mid-bass, fast jag tyckte nog att DT770 hade lite mer sub-bass. Detalj och bass kontroll vågar jag inte kommentera på då jag inte längre har dessa lurar och vågar inte utgå mer från minnet. Jag kan bara säga att PRO900 är betydligt ljusare, men även dyrare, så diskant på DT770 och M50 är inget att oroa sig över precis, det är nog lika vanligt på XB serien. Kan bara tänkte mig Denon D5000 som har mindre diskant men fortfarande trycket ut en hel del bass.

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

Får man fråga vilken återförsäljare och vilket fraksätt och hur stor eventuella tullkostnaden blev?

Har en kompis som mailade Auduzé för ett tag sedan och fråga om det var möjligt att beställa genom de istället för han hört bra service och så sa de att de givetvis kunde göra det. Så i mina ögon är de ett kundvänligt företag änsålänge.

Vikten är nog inga problem för min del då jag hade ett par Roccat kave headset för några år sedan och det väger nästan ett halvt kilo har jag för mig och de var inte så fasligt besvärande. (Mer än ljudmässigt besvärande men på den tiden levde man i en bubbla).

Tullkostnaden var nog strax under tusenlappen. Jag beställde via HeadAmp med USPS Priority International Mail.

Det kanske är säkrast att beställa direkt från Audeze då det är dom som producerar varan, känns mer standard. Annars, om du tänker just på garanti, så spelar det nog ingen stor roll. Det är enbart "authorized resellers" som Audeze vänder sig mot, och om du skulle använda dig av garantin så använder du helt enkelt kvittot från återförsäljaren i ärendet för att styrka köpet. I vilket fall så kommer du i ändan vända dig mot Audeze i garantiärenden.

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

Lite för långt att åka till Stockholm för min del

Fast låter som LCD-2 är det jag borde köra på eftersom jag gillar ljudet i HD650 men hade svårt för dess bygge och form på kuddarna.

Sen kommer frågan om man ska ta genom Audezé själva eller KDM vid beställning

En del klagar på komforten på LCD-2, men själv tycker jag LCD-2 är mer bekväma än HD650 även om dom väger några gram mer. Ljudmässigt är dom som sagt rätt lika och LCD-2 är inte på något vis 'mörkare' - den har dock fylligare mellanregister, bättre ljudbild och bättre bass, enligt min uppfattning iaf. Diskanten är nästan lika på båda.

Att beställa från KDM kan vara kostsamt och att beställa från Audeze till Sverige fanns inte som alternativ då det redan finns återförsäljare i landet, men man kan alltid fråga dom, servicen är bra och dom svarar ganska fort. Jag beställde mitt par från en återförsäljare i USA och sparade nån tusenlapp på det eftersom KDMs priser är en aning för dramatiska. Deras V200 förstärkare tex kostar också mer än tusen kronor extra än vad den gör på Thomann.

Av Estatus
Skrivet av IntelAti:

Jag föredrar generellt ett varmare ljud och enligt många så ska T1 vara rätt bra på just de lägre regionerna.

har provat HD800 med Lyr fast det var verkligen inte någon räddare för det annars tråkiga ljud jag tycker HD800 har. Saknas kraft i röster imo.

Är lite inne på LCD-2 med fast risken är ju att det kanske blir alltför varmt med just de rören jag har nu verkligen lägger på väldigt mörkt ljud när man kör lägre impedans hörlurar.

Både HD800 och T1 är treble eccentriska hörlurar. T1 ska ha lite ljuvare diskant än HD800, men annars är dom båda ljusa lurar. LCD-2 har mer fylligare karaktär (mellanregister) och verkar ha mer kropp till bass. Den har mer avtrubbad diskant än T1 och HD800, men den är inte så mörk skulle jag säga. För just mina öron är dom väldigt behagliga och extremt musikaliska. Jag kör även med en väldigt varm förstärkare, men det finns vissa låtar där även LCD-2 fortfarande låter ljusa på, dom är mer naturella och neutrala än varma (det finns mycket varmare lurar). Folk säger att HD800/T1 är neutrala lurar, men jag tycker dom låter mer ljusa än neutrala (i alla fall HD800). Men alla har sin egna uppfattning om vad som är neutralt.

LCD-2 är mer som HD650 fast med mer naturellt, fylligare och mer verklighetstroget ljud.

Alternativt skulle du kunna provlyssna ett par hos KDM Fidelity i Sthlm med din Lyr, men jag tror nog inte att LCD-2 kan bli för varma, även med varma rör. Men det får du avgöra. Vad jag hört så är Lyr inte speciellt varm även med andra rör.

Av Estatus

Rent tekniskt så borde Lyr kunna driva T1 helt väl, men jag tror som ovanämnt att T1 skulle passa bäst med en riktig rörförstärkare, vare sig OTL eller Transformatorbaserat. Det är dock en väldigt subjektiv fråga. Lyr + T1 kanske passar mycket bra för just dig. Men själv har jag aldrig hört om just det parandet, inte heller med HD800. Dock ska Lyr funka väldigt bra med LCD-2.

Jag tror anledningen till att många föredrar andra rörförstärkare är för att dom vill ha en varmare karaktär till just T1 och HD800 som har mer treble energi. Och som jag minns så har Lyr väldigt bra dynamik men är inte lika mörk/varm som vissa rörförstärkare.

Av Estatus
Skrivet av pr0nz4:

Tjenare. Sitter på ett par ATH-M50 Funderar på att skaffa någon form av förstärkare/dac till dessa. Sitter i dagsläget på en FiiO E5 enbart för att jag tyckte ljudet var för lågt ur både telefonen samt ur min dator.
Så jag tänkte att jag kunde få lite hjälp här om vad som skulle kunna ge mina lurar en bra skjuts
Budget är inte så viktigt. Dock inga highend saker för multum

Tack på förhand Mvh Emil

O2 eller M-Stage kan jag rekommendera.

Av Estatus
Skrivet av Simcon:

Däremot undrar jag om det inte är hälsosamt att göra uppgraderingar av hörlurar mm. i omgångar, att skaffa HD800 som första hörlur skulle jag nog påstå vore fruktansvärt dumt, det är förbättringen och stegen som gör "resan", som ger en del av upplevelsen. Känslan när man uppgraderar till en ny hörlur och musiken kan upplevas på nytt :).

Jag håller nog delvis med. Hade jag köpt tex LCD-2 innan ha prövat på Sennheiser, Beyerdynamic lurar så hade jag nog inte riktigt uppskattat vad LCD-2 har att erbjuda. Men sen så kan man också tänka sig att om man börjar med tex LCD-2 eller HD800 och sedan prövar på dom billigare varianterna som tex HD650 så kanske man märker att man delvis förlorat detalj, ljudbild, bass osv. fast mot, förmodligen, en ljudsignatur man gillar bättre. Jag kan fortfarande tänka mig ett par billigare varianter jag hellre använder till vissa genrer. I vilken riktning man än rör sig mot märker man något nytt, så att jag tror det blir en 'resa' i vilket fall som helst. Även idag kikar jag ofta på lurar i 1500-3000kr klassen bara för intressets skull.

Det nyttigaste för en person är om han inte märker någon skillnad i ljudet - då passar även dom billigare varienterna lika bra för honom och man behöver inte spendera så höga summor på ljud

Av Estatus

Den låg länge hos Posten, men äntligen är förstärkaren till nytta.

http://i.imgur.com/h797br2.jpg