Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Dom säljer tex Belden 1694A Coax som jag haft för $1,350? Det är konstigt, 4.5m går för $23.75 hos Blue Jeans Cables som dom till och med referrerar till: https://www.bluejeanscable.com/store/digital-audio/index.htm

Är dom seriösa, eller är det jag som missuppfattat?

Skrivet av Paprikum:

Det är precis som Estatus sade.
Paketet anlände kring 15.00 i dag, men om någon vill komma förbi oss och hävda att den tillhör denne ; för all del!

Den låter för övrigt ljuvligt, vilket är något utav ett problem då jag egentligen siktade på högtalare härnäst. Ser ut att bli ett par lurar till :'(

EDIT: @Estatus: Vad hade du tänkt begära för dina HD650 vid ev. försäljning?

Vi kan ta det via PM så vi inte bryter mot forum reglerna. Jag sitter och skriver annons atm, kommer nog lägga upp imorgon, så jag bestämmer mig för ett startpris då.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Känner att jag måste spendera lite pengar, mår så bra då. Vilken dac ska jag köpa till Asus xonar D2+ M-stage Matrix amp å Akg 701?

D2 har en ganska kompetent DAC så vitt jag vet, men om du vill tjäna lite extra så sälj D2 och kör med ODAC. Om du däremot tänkte köra med Dolby Headphone så kanske det inte är ett bra val och får då hitta en DAC som har optiskt intag.

Om du har mycket att spendera så kan jag rekommendera Yulong D100, det är en väldigt bra bit över ODAC tycker jag. Men annars räcker ODAC ganska långt. Audio-gd är också ett bra alternativ, men deras DACar brukar köra med Wolfson chip som har en ganska varm karaktär, och det är nog att föredra väldigt neutral DAC och finna sin färgning i Amp + hörlurar.

Det är min rekommendation iaf.

Av Estatus
Skrivet av Roger W:

Har ingen aning om det är en risk i praktiken, men är det helt bra att du postar fraktsedelnumret och ditt namn här på forumet?
Nån kanske kan plocka åt sig försändelsen?

Borde nog inte vara så illa, hamnar det hos tex Posten eller Schenker ombud när det anländer till Sverige så är dom ganska strikta med att man visar legitimation innan man får ta ut paketet.

Plus att paketet redan är uthämtat

Av Estatus
Skrivet av oqvist:

Jag har ett par LCD-2 till salu faktiskt. Räcker med ett par.

Skulle nog gilla HD 650n mer nu än tidigare. Jag har ett problem och det är att mina preferenser tenderar shifta men LCD-2 har för mig aldrig låtit dåligt. DX 1000 och CD 3000 kompletterar strålande dock. Ingen hörlur gör allt och omväxling förnöjer. Nog bästa medicinen mot upgraditis.

LCD-2 är absolut referensen här för min del om jag bortser från ljudbilden.

Lyssnar på Scorpions Acoustica för tillfället. Ear One och GHP är snarlika förstärkare. Utan cross feed funktionen så tycker jag Ear One låter hårfint öppnare, ljusare, livligare medan GHP har hårfint mer tyngd. Med crossfeed låter de om möjligt än mer likt.

Klurigt att utse en vinnare sett enbart till ljudet här men Ear One vinner på funktioner. Pris totalt sett med tull och frakt blir nog ungefär detsamma med Ear One något billigare. Med tanke på dess extra funktioner tycker jag mig den närmast får ses som ett kap.

SPL Auditorn är ett alternativ för högimpedanslurar. Utmärkt transparent med T1an även om jag starkt föredrog min Trafomatic Head one men det är 110 % smak.

V200 är en trevlig förstärkare som presterar bra med både låg och högimpedans men hamnade duktigt i kläm mellan min rörförstärkare och Goldpoint Headphone Pro där den inte presterade bättre vare sig med högimpedanslur som T1an eller lågimpedanslurar som LCD-2n eller DX 1000 ex. GHP och Ear One är absolut becksvarta. Tystnaden är 50 % av musiken som det heter.

Jag kan tänka mig att T1 inte skulle låta så jättebra ur en V200. Har också hört att det finns väldigt bra rörförstärkare till LCD-2, en som är väldigt omtyckt är Leben CS-300X, men sånt kostar också en hel del.

Vilken rörförstärkare använder du? Jag antar att det är Trafomatic Head?

Woo Audio ska också göra väldigt bra rörförstärkare om du hört tex WA6 eller WA22

Den där Holographic Audio Ear One ser intressant ut, billigare än V200, fast kanske inte så populär? Första gången jag hör om den. Ser att det är svenskt så man kanske kan provlyssna den, det är ju trots allt 30 dagars returrätt inom Sverige.

Av Estatus

Jag tycker också att HD650 är mer upp i ansiktet gentemot HD600 som känns mer öppna. Dock avnjuter jag den avslappnade signaturen och var tvungen att prioritera. På frekvens charten är dom väldigt lika förrutom att HD650 har lite mer bass, dock tycker jag inte att den har bra sub-bass, men den har en liten peak i mid-basen (dock långt ifrån slutna eller tex LCD-2 ). Väldigt mycket i preferens: båda lurarna är utmärkta fast på olika sätt.

LCD-2 tyckte jag hade en perfekt balans emellan båda, kändes ibland oerhört realistiskt fast också med en mer framskjuten bass som inte blöder in i mellanregistret. Återstår bara att se om man kan hitta ett begagnat par i bra skick.

Av Estatus
Skrivet av the squonk:

Finns ju Stax kvar att utforska ...

Japp

Fast det blir en stund kvar till det. Jag gillar verkligen min V200, och Stax kräver lite annorlunda förstärkare.

Sen handlar det också om ljudsignatur. HD650 räcker jättelångt pga dess kvalité och det blir väldigt svårt att tjäna mer ljudmässigt. Nu gäller det bara att finna en bra balans som tilltalar en, och jag tror LCD-2 kommer ha bättre ljud för mig än tex en Stax. Men vi får se, ens smak kan ändras.

Av Estatus

Tänkte komma med en liten updatering:

http://i.imgur.com/z3pOZDEh.jpg

http://i.imgur.com/4yCtFezh.jpg

http://i.imgur.com/ZjBrU7k.jpg

DAC: Yulong D100 MKII
Amp: Violectric V200
Hörlurar: Sennheiser HD650, Ultrasone PRO900
Digitalt kablage: 10' Lifatec Silflex glass optisk Armored ver
Analogt kablage: 2' Signal Cable Analog II

Även om ljudet just nu är underbart så kommer jag troligtvis sälja båda mina hörlurar och kanske min DAC för att ha råd med Benchmark + LCD-2, det extra steget så att säga. Så kommer förmodligen lägga upp Swe annons snart. Vi får se

Av Estatus
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Mycket subjektivt, många föredrar renheten i en SS-förstärkare över värmen i en rör-förstärkare.

Värme? Little Dot MKIII är en bra bit ifrån varm, speciellt med Voskhod rören. Jag syftade mest på ljudbild, instrumentseparation och naturalitet.

Med Mullard rör kanske man får ut lite värme ur en Little Dot, men annars finns det mycket varmare rörförstärkare där ute som tex Darkvoice/LaFigaro.

Och SS-förstärkare kan också vara väldigt varma. V200 är tex en av dessa amper. Däremot tycker jag Little Dot, vilken kan vara mindra varm, har större ljudbild tex. En M-Stage som också är SS är i snitt mörkare. Så att bara för att det är SS betyder det inte auto att det är kallt och kliniskt, eller att rörförstärkare är mörka/varma.

Allt är inte helt kategoriserat bara pga dess design. Det finns även många andra som håller med att HD650 paras väldigt bra med Little Dot, men inte nödvändigtvis alla rörförstärkare bara för det.

Av Estatus
Skrivet av Maskarone:

Asus kortet har ju också en förstärkare inbyggd, är den sämre än min head box?

Jag har inte hört Head Box. STX har jag hört, och Little Dot MKIII. Little Dot var myyyyyycket bättre för HD650. I jämförelse kändes STX ganska steril.

Av Estatus
Skrivet av Maskarone:

Hej! som ni ser i min sign så har jag ett par HD650 som jag driver med en head box och ett creatvie-kort. Jag vet att detta knappast inte gör dem rättvisa så jag undrar lite hur jag ska uppgradera. Det ska sägas att jag bara betalade 1200 kr för hörlurarna så jag är inte berädd att lägga så jätte mycket mer. Kan tänka mig att lägga max 1500 kr och då kanske lägga till 500 kr om jag kan sälja min headbox.

Jag har hört mycket bra om Asus Xonar Essens STX, kan det vara någont? Har sett att det går på runt 900 kr begangnat så det vore ju ett billigt sätt att komma undan. Men som sagt hur ska jag uppgradera min setup på bästa sett för max 2000 kr, dock är det alltid bra om det går att få det billigare. Är som sagt helt öppen för begangnad marknaden.

Tack på förhand!

// Christian

DAC är en sak. Men till förstärkare tycker jag HD650 paras som bäst med en rörförstärkare. För den prislappen kan jag rekommendera Little Dot MKIII, men även Little Dot I+ är inte så dålig heller.

Av Estatus

Även om både Lundahl och Jensen är väldigt bra och av hög kvalité så påverkar även dom frekvensomfånget till en viss del, dock i mycket mindre grad än billigare varianter.

Det bästa är att köra utan en analog transformator, eller i värsta fall med strömkonditionering som inte sättes i den analoga kopplingen.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Okey tack den franska sidan har ju ett helt okey pris http://www.audiophonics.fr/matrix-mstage-amp-amplificateur-ca... 199 euro (1683 sek) och då slipper man ju moms. Men fransmän kan man aldrig lita på

Vilken snygga låda menar du? http://www.youtube.com/watch?v=c9vZzHu08lY

Lådan som är med i videon, den där ampen ligger i. Tam Audio sätter bara på frankering och adresslapp och postar den som den är utan att packetera in i något extra emballage.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

http://store.matrix-digi.com/index.php?route=product/product&...
http://tamaudio.com/store/index.php?route=product/product&pro...

Varför denna skillnad i pris? är det olika versioner? och vilken sida tycker ni man ska beställa ifrån?

Tam Audio är extremt känd på sidor som head-fi, dom skickar allt med fri frakt och frakttiden går relativt fort. Däremot så är jag lite osäker på deras returer. Vanligtvis är dom responsiva fast inte alltid med returer av defekter osv. För just M-Stage skulle jag beställa direkt från Matrix-digi för dom paketerar det väl, Tam Audio paketerade inte in lådan i ett ytterligare paket utan använder den som emballage. Vilket är lite trist om man vill ha den snygga lådan intakt. Det skall inte vara skillnad i version, den äldre versionen tillverkas inte längre och ska inte finnas på några hyllor, men för säkerhets skull ta matrix-digi (Tam Audio har så många versioner att man kan känna sig vilse, dvs med/utan USB, med/utan Class A mod etc). Däremot så skulle jag beställa OPA627 Class A modden från Tam Audio, dvs själva op-ampen separat och installera själv.

Shenzen är det som säljer på amazon.co.uk. Inte Amazon. Självklart går det ju via Amazon då, men angående returer osv så sker det till Shenzen. Så att ska du returnera är det till Kina fortf. Sen kostar frakten mycket också eftersom det inte är via Amazon's gratis frakt.

För Europeiska återförsäljare av Matrix produkter så finns endast dessa:
http://www.pc-hifi-shop.com/
http://www.audiophonics.fr/
http://www.c4i.com.pl/

Av Estatus

USB = inbyggt ljudkort (som ibland är kasst)
3.5mm = jack för att stoppa in i ljudkort eller datorns uttag (flesta moderna moderkort har väldigt bra ljudkort inbyggda)

Så att om du ska köra genom ljudkortet bör du köra med 3.5mm

Av Estatus
Skrivet av Phod:

Jag ser att du har ett par Ultrasone PRO 900. Vad anser du om dem som ett komplement till HD650? Jag är ute efter ett par lurar för elektronisk musik, typ J-core, frenchcore, old skool hardcore och techno. Det jag har hört om dem är att ljudsignaturen är en V-kurva, och jag tror det skulle passa mig bra.

PRO900 är nog dom bästa hörlurarna för elektronisk musik. Dom är väldigt klara och detaljerade och har bland den bästa mid-basen som finns, vilket är viktigt för 'slam'. Jag kan nog bara tänka mig LCD-2 som har en aning mer detaljerad och kontrollerad bass, men absolut inte med samma kvantitet som PRO900. Denon D serien har också en del bass, mer sub-bass men inte alls samma mid-bass som PRO900, sen saknar den också V kurvan om man är ute efter den. Sony XB har ännu mer bass, men långt ifrån kontrollerad och väldetaljerad, så det låter mestadels bara som dån och oväsen.

PRO900 kan dock vara en aning ljusa ibland pga V kurvan, ljusare än DT990, men med mycket mer tryck i basen. Jag tror PRO900 kompletterar HD650 bra. För elektronisk musik och kanske spel så är PRO900 king, för all annan musik som har gitarr tex och sångröster så äre HD650 med sitt underbara mellanregister och aning avtrubbade diskant.

Av Estatus
Skrivet av Zotamedu:

Värt att notera är också att de som brukar förespråka speciella hörlurar med surround brukar vara de som redan köpt dem. Det ligger en del psykologi bakom det där. Man försvarar sina beslut även om man egentligen vet att de var dåliga. Kommer inte ihåg vad det heter nu tyvärr.

Typ som folk som köpt Tiamat eller Logitech G930 och menar att det är överlägset 2.0 utan att själva hört ett par kvalitativa hörlurar, eller som kanske gått från Siberia.

Minns att jag testade på Tiamat förrut för att ta reda på vad allt handlade om och kastade dom nästan i väggen när jag fick höra dom. Just nu, om jag vill få ut ett bra positionellt omfång så väljer jag ett par lurar med bra ljudbild och kanske slår på DH DSP.

Sen kan man nog ta och glömma spela musik någonsin igen när man använder såna där 5.1/7.1 lurar

Av Estatus
Skrivet av Hattifnatten:

Vad är nästa steg upp i ljudkvalité om man vill ha något bättre än Sennheiser HD650?

För just HD650 så är det förstärkare, den blir bara bättre och bättre beroende på förstärkare. Skillnaden är ibland drastiskt märkbar när man går från en 1500kr förstärkare till tex en på 5000kr. Dock ska man inte tro att dyrare är bättre, ibland handlar det också om att hitta en förstärkare som passar HD650 väl. För just HD650 föredrog jag för det mesta rörförstärkare med varma rör, som tex Little Dot MKIII, men LaFigaro 336C och 332 är nog ännu bättre alternativ.

Om du är riktad mot andra hörlurar i liknande prisklass så handlar det att finna en passande ljudsignatur. Angående ljudkvalité antar jag detalj i alla registren med fokus på mellanregister och diskant? K701, HD600, HE-400, DT880 osv är bland många som presterar på olika fält men som alla håller sig inom en liknande kvalitét av ljud.

Om du vill gå upp i pris och ta nästa steg så kan man pröva på HD700, alternativt HD800, och LCD-2. Om man går från HD650 och vill ha liknande ljudsignatur är nog LCD-2 det bästa valet, den presterar i princip bättre på alla fält. Sen finns också T50RP om man orkar modda den som ska låta väldigt bra - dock har jag ej hört Fostex än.

Av Estatus

Surround är ett väldigt känsligt ämne inom hörlurar, men även högtalare. När det kommer till just hörlurar så funkar True 7.1/5.1 helt enkelt inte i hörlurar, man märker knappt av någon effekt med så många drivers intryckta nära varann, plus att man offrar en hel del detalj och kvalité.

Vill du på någotvis uppnå surround i hörlurar är det rekommenderat att du kör med 2.0 och sen använder dig av en surround DSP effekt i ett ljudkort, det mest populära just nu är Dolby Headphone som finns på alla C-Media baserade korten som Xonar, HT Omega. Virtuell 7.1 lurar har sitt egna inbyggda ljudkort men det finns faktiskt några som också använder Dolby Headphone, dock kommer du märka att ljudkvalitén fortfarande är rätt kass med tanke på att sådana lurar använder sig av budgetkomponenter (drivers, DAC..) Skillnadsmässigt så ger tex DH en känsla av större ljudbild men ger också väldigt bra positionering, den bästa formen av positionering kommer dock från gamla X-Fi CMSS3D baserade kort men med uppoffring av denna vida ljudbild.

Tänk först på ljudkvalitén och välj ett par passande 2.0 lurar, det finns en anledning till att alla hörlurar är 2.0, bortsett från headsets som är undantaget för denna 7.1/5.1 marketing. Sedan är det bara att tänka på vilket ljudkort du vill ha, den säkraste lösningen, med surround i fokus är att välja antingen Dolby Headphone (film och spel orienterat) eller X-Fi CMSS3D Headphone (spel orienterat).

För högtalare funkar 5.1 och 7.1 mycket bättre i och med att det verkligen finns rum mellan högtalarna, men då måste man också tänka på rumsstorleken och akustik.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Tack snälla du. Det finns inga svenska butiker som säljer O2+ODAC Combo utan http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=48 är det enda alternativet?

Från JDS kan du köpa Standalone DACen också: http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=46

Alternativt kan du köpa in delarna och löda själv, eller hitta någon här på forumet som kan bygga en åt dig.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Jag har bestämt mig för att köra mina AKG 701 med Matrix m-stage. Min bror ska också beställa ett par 701 och funderar också på en M-stage. Eftersom han har dubbla grafik-kort och massa annat skit i sin dator, så har han ett externt ljudkort på grund av platsbrist. Han har ett Creative Sound Blaster X-Fi HD http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622999#extra och det jag undrar över behöver han köpa en dac också eller ett bättre externt ljudkort, eller duger hans? Funkar dac-en i hans externa. Om inte vilket externa ljudkort skulle ni rekommendera?

Tack på förhand

Såna där externa ljudkort är aldrig så pass bra. Ska man ha externt är det lika bra att köra med en riktig D/A omvandlare. Ljudkort skall egentligen vara interna, och då är det väl mestadels om man endast använder HP utgång / högtalare eller digital utgång om man vill använda DSP eller om datorn kanske saknar optisk utgång, inklusive DDL till receiver mm.

ODAC utklassar det han har nu och är nog det bästa/billigaste alternativet för dess prisklass.