Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus
Skrivet av putte_rolf:

Då var det äntligen beställt!

Sennheiser HD 800
Och
Sennheiser HDVD 800

Längtar oerhört tills det dyker upp på posten

Grattis! Gör det ont i plånboken?

Av Estatus
Skrivet av Malawie:

Hejsan, letar efter en hörlursförstärkare, Det SKA vara en rörförstärkare, Vilka alternativ finns för den prismedvetna arbetsklassen?

Tac kpå förhand

Billiga fast prisvärda rörstärkare jag känner till är
Little Dot MKIII
Little Dot I+
LaFigaro 336C / DarkVoice 336

Om du kan öka din budget lite till så ska Bottlehead Crack vara väldigt bra, dock är den DYI och kanske inte ser så vacker ut. Fast om man är i den prisklassen kan man nog även kolla in Woo Audio WA3.

Av Estatus
Skrivet av peter1336:

Jag tänkte lägga mellan 2000-4500 kr

I den budgeten kan jag rekommendera Ultrasone pro 900, jag älskade dom till film, dom har nog kanske bästa och hårdaste basen jag hört, kräver dock lite EQ.

Om du inte är inne på basslurar så finns det mycket annat. För just ~3500-4000 kan du få tag i ett par begnagnade Denon D5000 som också är väldigt passande till film, tycker jag.

Båda lurarna passar prima till STX. Alternativt finns DT770 (80ohm), HD600, K701, HE-400, pro700 MKII.

Alla har dock inte olika smak. Men för mig, för att få bra filmupplevelse vill man ha lite blandning mellan ljudbild och bra bass, och i det fallet tyckte jag D5000 passade bäst.

Av Estatus
Skrivet av oqvist:

Lol nu gjorde jag samma sak. Den är så pass dålig det är enkelt för mig att höra skillnaden och tycka mina 2 ersättningskablar är en no brainer. Men jag hade ju aldrig köpt dem om jag inte gillade vad lcd2n gav med standardkablarna. De 3 olika audeze kablarna Har jag inte hört skillnad på.

Vilka aftermarkets använder du? Och vad exakt är skillnaden i din öron? Jag har funderat på att eventuellt DYI eller införskaffa något från Moon Audio, dock är det mest för kabellängd och byggkvalité.

Av Estatus

LCD-2 standardkabel kass? Jag har inte hunnit använda min länge nog pga av RMA och inväntar nytt, men utifrån vad jag har hört ska LCD-2 kabeln vara väldigt bra.

Av Estatus

Efter att ha läst igenom allt så tar jag tillbaka min förra kommentar, ställer mig helt på kundens sida.

Av Estatus

Tycker lite synd om ClickOK även om dom gjorde fel.

Hade jag drivit ett företag och det råkat uppstå ett fel i systemet så att folk kan köpa 1TB HDDs för 161kr skulle jag blivit riktigt besviken. Man går ju väl själv i back för det.

Men jag ska inte påstå eller säga mer än så, har inte hunnit läsa igenom allt. Vanligtvis brukar företaget makulera ordern innan varan skickas om sådant fel uppstår.

Av Estatus

Stax också.

Jag trodde du menade förstärkare för 1500kr.

Av Estatus
Skrivet av Triffid:

Detta är ju dock faktafel; en förstärkare kan rent fysiskt inte få en lur att låta bättre än den kan göra och att uppnå detta ställer i de flesta fallen inte särskillt höga krav på förstärkaren heller, speciellt inte om vi pratar billiga lurar. Det är klart man inte skall använda skräp som source eller förstärkare men det räcker fullgott med en förstärkare i 1500kronors klassen för att driva i princip alla lurar på marknaden så pass bra att det inte är annat än rent slöseri med pengar att uppgradera förstärkaren mer innan man bestämt sig för att man är nöjd vad gäller lurinnehavet.

Om en förstärkare är färgad, kanske något som händer oftast med rörförstärkare pga distortion, så kan det ju beroende på lyssnarens öron göra ljudet 'bättre'. Sen handlar det också om vilka sorts hörlurar man använder när det kommer till frågor som drivkraft. Vanliga stereoförstärkare klarar nog dom mesta hörlurarna, men det är en överdrift att mena att en förstärkare på 1500kr ska kunna driva i princip alla lurar på marknaden. En del orthodynamiska är väldigt svårdrivna, som tex LCD-2, LCD-3 och HE-6. Min inbyggda förstärkare på DACen klarar att ge ljud till mina LCD-2, men det låter inte precis bra och man kan inte uppnå höga volymer heller. Just LCD-2 kan en O2 klara att driva till en viss del, i alla fall volymmässigt. Men LCD-3 och speciellt HE-6 kräver mycket starkare förstärkare som inte ringer inom 1500-klassen. Har läst en del om att man får mycket 'clipping' med HE-6 i förstärkare som har för låg uttagskraft (och dessa var ändå rejäla förstärkare som egentligen kostar ~€800).

HD650 är en helt annan sak dock, dom kan man i princip driva ur dom flesta moderna ljudkorten och få ut nog med volymer och detalj. Tyckte faktiskt att dom lät annorlunda på olika förstärkare, inga mosntruösa skillnader, men fortfarande något som var märkbart och ibland mer behagligt än det andra.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Får väl kolla på en dac också då, tror det blir någon större skillnad då?

Har faktiskt kollat lite på en Standalone ODAC.

Det finns nog nån skillnad mellan just D2 och ODAC, men generellt är det inte så jättestor skillnad mellan DACar.

Notera att om du ska köra med ODAC så kan du inte koppla den via Optisk/Coaxial S/PDIF eftersom den enbart är USB. Och du kan därför sälja ditt ljudkort om du skulle införskaffa en ODAC.

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Brukar hörlursförstärkare ha en inspelnings tid innan dom når sin fulla potential?

Min matrix m stage tog bort nästan allt brus jag hade innan vilket är skönt, dock tycker jag fortfarande att det låter bättre när jag kopplar direkt till ljudkortet, både när det gäller mina ath 50 och Akg 701, vilket är lite märkligt.

Jag kör på 10 gain, borde jag ha 0 gain?

Kör med http://www.electronicamostoles.com/WebRoot/Store/Shops/electr...

en sådan kabel borde jag köra med https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBNb4Kv...
?? på min enda dator och på min dator med Asus d2 kan jag koppla S/PDIF till stärkaren på något sett?

ursäkta mina dumma frågor

Jag tror att inspelning på förstärkare kan bli en subjektiv fråga. SS är jag osäker på, men jag kan tänka mig att det finns lite i det. Märktes faktiskt på rörförstärkare, men då är det nog mer rören än komponenterna i förstärkaren som ändras.

Jag tycker du bör köra med RCA-RCA, tror inte att D2 har RCA ut, men STX har det i alla fall. S/PDIF kan du inte koppla direkt till en förstärkare eftersom det är en digital koppling. Du behöver därför en D/A omvandlare, men då använder du inte längre ljudkortets DAC eftersom du skickar en digital signal.

Angående gain så är det rekommenderat att ha lägst om du inte vill ha högre volymer och på så vis vrida mindre på volymkontrollen. 10dB är dock normalt på M-Stage för dom flesta hörlurarna. Men även det är en subjektiv fråga - du får köra med det du tycker passar dig bäst.

Av Estatus
Skrivet av Mr. Prudo:

Hej! Nu är det så att jag är smått sugen på att skaffa en rörförstärkare. Jag har dock ingen aning om vart man hittar dessa och hur mycket dom kostar.

Skulle vara snällt om ni kunde länka några så man fick sig en inblick i det hela.

Mvh

För entry-level kan jag rekommendera Little Dot och LaFigaro, väldigt prisvärda rörförstärkare.

http://www.littledot.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=815&sid=7c...

http://www.littledot.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=819&sid=7c...

http://yuking09.com/336c.asp

Av Estatus

Man får ta såna där FR diagram med en nypa salt. Inte alltid dom är hundra procent korrekta.

Av Estatus
Skrivet av Roger W:

På tal om Sabre, ni har väl sett Matrix Audios nya X-Sabre dac?
http://www.head-fi.org/t/650686/new-flagship-dac-from-matrix-...
Den CNC-utfrästa interiören är rätt porrig!

Är den första som svarade i tråden har alltid följt upp på Matrix och Yulongs produkter. Den ser väldigt frärs ut internt, men som sagt så saknar den optisk input vilket är negativt på min sida, om man bortser från priset som är ~$1000

Av Estatus

Tack.
D100 är egentligen en väldigt bra DAC och är inte menad att användas som förstärkare även om den har en inbyggd, den har ingen justerbar gain. Jag har kollat in Audio-gd men verkar inte vara jätteförtjust till HP:s. C 2.1 har väl också utgått? Dom har en ny som heter Compass 2 vet inte hur den skiljer sig, men den har 2W/50ohm vilket är ungefär lika mycket som Sabre A18.

Gillar också hur Sabre A18 och D100/D18 stackar på varann.

http://i.imgur.com/Q4O38kd.png

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Najs hur låter dom med din stärkare nu då?

Inte jätte illa, men jag kommer inte åt höga volymer med den. 900mw/32ohm är det högsta. Jag tyckte V200 med Rev 2 lät väldigt bra, men jag vill ha ut lite öppnare ljudbild så jag tänkte kanske Sabre A18 eller WA6SE - båda ska sitta väldigt bra med LCD-2.

Av Estatus
Skrivet av simonwellander:

Vad är det för lurar? Har sett dom förut någonstans men minns inte

Audeze LCD-2

Av Estatus

Fick ett paket idag

http://i.imgur.com/GhI5wQE.jpg

http://i.imgur.com/9rGWbJf.jpg

Måste bara köpa en ny förstärkare nu

Av Estatus
Skrivet av blue eyed devil:

Jäkla snabbt det gick för dig från Shanghai till Import Gateway Acceptance, den biten har tagit 2 veckor för mig, så hoppas man kanske har sakerna på fredag då.

Konstigt att det är 2 veckor. En annan order hade inte ens Import Gateway Acceptance utan gick direkt till International Hub.

2013/1/3 20:00:00 SHANGHAI Despatched from Shanghai Yanwen Sorting Center
2013-01-04 18:32 WDM Online
2013-01-09 23:32 International Hub Received and processed

Det var iaf lite mer än 1 dag jämfört med förrut. Det varierar väl antar jag.

Av Estatus

Vanligtvis brukar jag inte tulla från Tam Audio, vi har bra kontakt och jag handlar ofta där. Ska nog köpa min nästa förstärkare därifrån då jag vet att jag inte tullar därifrån. Vanligtvis så brukar det egentligen inte tullas lika ofta med paket från Kina/Hong Kong, men är paketet rätt stort/tungt så kan det hända att det tullas, och har du nu beställt 3 stycken förstärkare så kan det bli rätt tungt. Får väl hoppas på att det deklarerade värdet inte tok för mycket.

Så här ser det ut med spårandet av paketet om du är orolig över det. Detta är min förra order:

http://i.imgur.com/FGjJDzo.png