Inlägg

Inlägg som Xlave har skrivit i forumet
Av Xlave

Det är intressant att Sweclockers medlemmar verkar tycka denna reklam är mer pinsam än en reklam där en naken kvinna bygger en dator. Classy.

Av Xlave

Grym recension på 680 rev 2.

Av Xlave
Skrivet av Agile:

PK-maffian drar fram, håll i er!

Jag tycker många genusfrågor är fåniga, men detta är både riktigt sexistiskt och pinsamt.

Skärpning MSI både för politisk korrekthet och för att bevara anseendet om branschen.

Av Xlave
Skrivet av Majora:

Beror nog på, om man får utöva akten själv eller ej.
Mycket av det som finns i dagens media, det vill säga i filmer, serietidningar etc. anser jag är ok, men att själv få styra en sekvens där exempelvis tortyr utövas känns som en helt annan grej.

Jag är ingen psykolog så jag vet inte hur mycket man egentligen påverkas. Kan bara utgå från mig själv och de i min närhet som spelat mycket. Kan inte påstå att jag än så länge berörts alls av mitt spelande.

Det du säger är en mycket mer intressant fråga än huvudfrågan : Påverkas man mer om styr en grafisk protagonist än vad man gör om man som tredje part ser protagonisten utföra dessa handlingar?

Personligen tror jag att de handlar om hur mycket man identifierar sig med karaktären, oavsett media.

Av Xlave

Allt som är tillåtet i annan media, exempelvis film (vilket är i princip allt), bör vara tillåtet i spel. Åldersgränsen bör anpassas därefter.

Av Xlave

"Vi vill inte att ni på förhand vet att det är ett dåligt spel"

Av Xlave

Rolig läsning! Trodde dock att det skulle kommit en artikel om Piston från Valve/Xi3 vid det här laget.

Av Xlave

Det finns alltid något nytt runt hörnet, och känslan av att man inte har det nyaste kommer alltid för eller senare. Behöver man en datorkomponent och man inte vet när uppföljaren kommer tycker jag det är givet att köpa det som finns. Behöver man det inte, och man bara är sugen på något nytt kan man lika väl vänta, så man maximerar tiden då man har det nya.

Av Xlave

Problem vid boot och coil-whine efter automatisk överklockning, hjälp!

Jag har ett gigabyte-moderkort med smart quick boost, en automatisk överklockningsfunktion som man kommer åt i touch-bios inne i windows. För att fixa lite extra fps vid gaming valde jag att sätta klocken på Turbo, 4,33 GHz, BCLK 103 MHz, på min I5 2500k processor. När jag rebootade datorn fick jag ett varningsmeddelande om klockhastigheten och volten.

När jag spelar (belastar cpu, ram och gpu) finns nu ett knarrande coil-whine, trots att jag stälde tillbaka quick boosten till default. Dessutom uppstår problem när jag bootar datorn då den startar i 5 sekunder, för att sedan stängas av och boota igen. Jag har försökt undersöka exakt var ifrån knarrandet kommer men har inte lyckats hittills. Jag har också försökt sätta tillbaka alla bios-inställningar till default, men alternativen för det är fail-safe default eller optimized default och ingen verkar ge rätt värden.

Hur blir jag av med knarrandet, problemen vid boot och hur får jag tillbaka mina gamla värden?

Skulle vara grymt tacksam för hjälp!

Vill tilläga att jag använt smart quick boost flitigt innan jag formaterade om datorn och adderade mer ram, men nu fick jag varningsmeddelande vilket inte hänt förr.

Av Xlave

Tack för svaren.

Jag har haft kortet i över en vecka nu och har vant mig mer eller mindre. Idle temperaturen är lite hög, men det är inget påverkar något nämvärt. När jag spelar sätter jag manuellt fläkthastigheten till 48%, då låter det precis lagom mycket och håller tempen till 65-72 grader. Angående bios-knappen har jag tagit reda på att det är just bara en bios-knapp. Olikt toxic-modellen så har de olika biosarna inte olika klockar, utan finns mest för om man strular till det vid överklockning.

Det känns som om att jag både kan få ett bättre och ett sämre kort om jag tar mig tiden att skicka tillbaka det. Har egentligen inte orken att strula, så tror jag stannar med detta.

Av Xlave

Mitt funkade extremt bra!

Av Xlave

Sapphire 7970 Vapor-X, varm och högljudd?

Uppgraderade precis från ett Sapphire 7870 som var väldigt tyst och kallt till ett Sapphire 7970 Vapor-X.

Enligt de flesta recensionerna ska kortet ligga på 30-31, i värsta fall 36 grader celcius i idle, men mitt ligger på 40-44 i ett kallt rum (ca 19 grader) i ett corsair carbide 500r med fläktarna på fullt. Vid full load får jag siffror som överensstämmer med andra dvs 65-70 men då ökar fläktarna till över 50% och kortet börjar låta extremt mycket.

kortet är konstant klockat till 1050Mhz oavsett om jag trycker in boost-knappen eller inte vilket är märkligt och oönskat, och jag vågar inte tänka på hur mycket kortet skulle låta om jag klockade det till dess potential.

Är det någon annan med kortet som har samma erfarenhet gällande temperatur och ljud?
Är det normalt?
Varför fungerar inte bios-boost-knappen?

Jag vill poängtera att chassit är väldigt välkylt och borde hamna på standardtemperaturer eller under.

Av Xlave
Skrivet av Gunior:

Hmm, tror inte det finns några optimala cacheprogram som låter SSDn fungera som cache, såvade det inte det vart ett Intel moderkort med sådan inbyggd funktion, plus med tanke på att din primära nya SSD blir mindre så är det väl bättre att ha större 512 som primär och 240 som cache ?

Det som finns ute diag vad jag vet är OCZ Synapse och Corsair Accelerator, OCZ Synapse 128 GB finns för runt 1000 kr nu där även mjukvaran kommer med, kan vara ett alternativ att titta på

Och vanlig formatering bör funka utan problem

Moderkortet har sådan inbyggd funktion så det är lugnt. Den nya disken är 240gb, den gamla är 60gb så den passar bättre till cache. Det jag fortfarande undrar är om formatering räcker för att rensa SSDn så pass att det fungerar som cache.

Av Xlave

Rensa gammal SSD och HDD för att köra SSD-cache, hur gör jag?

Jag har en en relativt ny dator som ska få lite hårdvaruuppgraderingar så jag tänkte formatera om den och göra om på nytt. Just nu kör jag systemet på SSD (intel 520 60gb) och lagring på en HDD (WD 1TB). Målet är att SSD ska bli cache åt HDD och en ny SSD (Intel 520 240gb) ska bli till system + program.

Först och främst undrar jag om det är rätt lösning med tanke på den nya SSDn eller om jag bör köra RAID eller liknande?
Sen undrar jag om vanlig formatering på diskarna rensar tillräckligt mycket eller om det kan innebära strul när jag ska köra SSD-caching?

Tack på förhand!

Av Xlave

För någon anledning har jag fått för mig att de använder de bästa kretsarna till OC-modellernal, så jag valde det för mitt 7870 bara för att det kändes bättre. Har du pengarna och du hellre vill ha det ska man ta det!

Av Xlave

Jag har en hypotes som jag kallar WoW-syndromet:

Många var MMO-oskulder innan de började med WoW, och jag talar nog för de flesta i denna tråden när jag säger att de som jag varit fast i WoW ett par år. MMORPG, mer specifikt WoW, tog levlande, CO-OP, PvP och alla andra redan befintliga spelformer och gav det ytterligare MENING och TILLFREDSTÄLLELSE. Vi söker idag denna mening och tillfredställelse igen, men inget spel lyckas riktigt nå upp till den standarden.

Jag älskade traditionella RPG:n innan jag började spela WoW på grund av att det var TILLFREDSTÄLLANDE att gå upp i level och bli belönad. Meningen i exenpelvis Final Fantasy 9 var endast att klara spelet och ha kul medan man spelade igenom det. Det vi människor upplever som kul eller tillfredställande är utsöndringen av signalsubstanser och glädjeämnen i kroppen. Blizzard blev (och är) bäst på att framkalla dessa glädjeämnen genom belöning av av loot och levels i sina spel. Vid spelandet av WoW blev vi vana vid den höga utsöndringen av glädjeämnen, men precis som med riktiga droger blir man till slut tolerant. Därför tröttnade vi på WoW, inte för att spelet blev sämre (spelet blev och blir i själva verket hela tiden bättre) , men spelet lyckades helt enkelt inte rampa upp utsöndringen av glädjeämnen i den takt som vi önskade. För mig kom detta någon gång under slutet av TBC, fram tills dess kändes spelet bara bättre och bättre, men efter det kändes det som spelet dalade och blev tråkigare. Om jag nu går tillbaka och spelar traditionella RPG:n lyckas de flesta inte stilla mina höga begär.

Men varför floppar då Diablo 3? Spelet ger på många sätt den tillfredställelse som WoW gav genom levlande och loot, skillnaden är bara MENINGEN. WoW gav ytterligare mening med spelandet då en ny item eller högre level innebar bättre prestation i raid eller arenan när du spelade med andra människor. Det fick en social betydelse. Eftersom ens vänner och alla andra spelade spelet blev man socialt belönad om man blev bättre på spelet igenom loot, högre arena rating eller om man dödat en boss som ingen annan hade. Till råga på allt har WoW (och MMO:n generellt) inget slut. Även om man dödade Illidan visste man att det lönade sig att fortsätta spela eftersom man visste att efter Illidan kom en ny raid.

Varför floppar Diablo 3? Diablo 3 är socialt, men man är inte lika blottad, och blir inte lika socialt sågad om man inte hänger med i spelandet. Ingen annan ser eller bryr sig i lika stor omfattning om du klarat inferno eller inte. Att vara en rogue med legendary svärd i WoW gav långt mer status än vad en DH med Legendarys ger i Diablo 3. Och till vilken mening ska man fixa Legendarys i Diablo 3? För att klara inferno. Och sen? I och med att det inte finns så stor mening med att fortsätta jakten på gear blir hela erfarenheten sämre, och jämfört med det man kände när man spelade WoW blir det bara en piss i havet.

Likt många av er andra hoppas jag att SWTOR skulle ge samma mening och tillfredställande som WoW gav. Det gjorde det inte.
Likt många av er hoppas jag att Guild Wars 2 ska ge samma mening och tillfredställande som WoW gav. Hoppet är det sista som överger människan, men för att vara realist blir nog så inte fallet.
Jag tror att det enda som på riktigt kan ge samma mening och tillfredställelse som WoW är Blizzards nästa MMO. Den som väntar får se.

Slutligen vill jag säga att på grund av WoW, och alla andra underbara spel som kommit genom åren ökar hela tiden förväntningarna på kommande spel. De spelen vi inte förväntar oss något av kommer ha mycket större chans att imponera på oss, medan de vi tror ska förändra världen kommer troligen bli en besvikelse.

Av Xlave

Jag är DJ och har själv dyra pioneer grejer hemma, jag har även varit köpråd för många som vill börja med DJande. Mixtrack Pro:n är värdelös. Hela enheten är extremt plastig och alla knappar inklusive jog-hjul är oresponsiva. Controller är det lätta och billiga alternativet då man kan få den bästa för drygt 8000 jämfört med de bästa mixer-seten för ca 50 000. Allt man behöver till är en laptop och tillhörande mjukvara. Kör du cd-spelare + mixer så kommer du troligen behöva bränna skivor då majoriteten av de billiga spelarna inte stödjer USB och liknande. Har du några planer på att spela på klubb och så vidare så är de dyrare pioneer det enda rätta. Minst 90% av alla klubbar har pioneer och funktionen på dem är återkommande och liknande.

På hobbynivå är controller det lätta och bästa alternativet och med tanke på att du är sweclockare så kanske du har en laptop som passar till. Om jag har tid kan jag ge lite förslag på bra controllers för en billig peng. Vad är din budget?

Av Xlave
Skrivet av Pye:

Ja de låter ju hemskt lätt att bara "se till" att släppa ett bättre kort. "..modern GPUs such as Fermi, Kepler, and Tahiti planning basically starts 4+ years ahead of time." -anandtech.

Men visst, nivida bara styr om hela skeppet på två månader och släpper en bättre GPU. Nä tycker jag sett det argumentet lite väl ofta, i en bransch med sådana utvecklingstider är det helt enkelt orimligt.

Du för gärna förklara för mig, som tydligen är "grovt förvirrad" hur det var självklart, med det hoppet i prestanda som denna generation innebar, att kepler skulle bli bättre?

Minns du att det första kortet som det ryktades om hette 670ti? Det är självklart spekulation, men jag tror att kretsen GK110 var menat titeln 680. Men när Nvidia såg att prestandan på AMDs toppkort inte var så hög döpte de om kortet 670ti (med kretsen gk104) till 680 för att prestandan var tillräcklig för att slå AMD och tjäna pengar på den sämre kretsen ett tag. Att 670 är samma kort fast en nedbantad version av 680 skulle kunna förklaras med att de initiellt planerats att kallas 670 och 670ti. Jag drar denna slutsatsen efter att ha pratat med killen från Nvidia som presenterade 680 på webhallen vid release, han sa att de överskattat denna generationens kort från AMD.

De anpassade sitt segment för att vara snäppet vassare och tjäna in den tidsfördel som AMD's kort har haft. Du frågar hur kepler självklart skulle vara bättre, och det var inte riktigt självklart. Men när Nvidia hade facit i hand och de visste att de kunde slå AMD släpper de SJÄLVKLART alla korten så att de är snäppet vassare.

Av Xlave
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Skulle säga ssd cache, det du använder mest läggs in, inga problem med det.
Jag har en 128gb och använder halva till os och andra halvan som cahe till min speldisk.

Finns det specifika fall du du märker av cachingen? För som jag förstår blir ju i varje fall windows och boottiden snabbare med SSDn som systemdisk, gäller det caching också? Det är en generell känsla av snabbhet jag vill åt, rekommenderar du fortfarande caching snarare än system?

Av Xlave

SSD Cache eller SSD-systemdisk?

Har köpt en 60gb Intel 520 till min nya dator och undrar helt enkelt vad jag tjänar mest på, att ha den som cache till min HDD eller ha systemet och andra mindre program på den? Vad är teoretiskt och praktiskt bäst?