Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Nästan snuskigt snyggt. Väl genomfört!

Undrar också hur du försänkt, ser bra ut.

Av hag
Skrivet av Emil:

Tjenare,
Autospelas skall dessa inte göra. Det gör dem inte på någon av de enheter jag kunnat testa på. Vilken telefon, os och browser har du?

Kaffe kan väl inte passa bättre än på SweClockers? Utan Kaffe stannar nördsverige och definitivt vår redaktion
Tuttifrutti däremot kanske inte är helt relevant för innehållet, men dom vill nå just denna målgruppen.

Kör fortfarande en nokia N9 med MeeGo 1.2 Harmattan ("version: PR1.3") och den browser som är inbyggd.
Hehe, okej, kan köpa det fastän jag inte dricker det. xD

Av hag

Är en banner från tutti frutti och way out west eller något som innehåller en video som autospelas, och i och med att min telefon startar videofilmer i ett fullskärmsprogram får jag en popup som jag måste trycka bort varannan länk jag trycker på. Har Varit så en bra stund nu dessutom.

dessutom är det en kaffereklam som går, ingen av dem känns Ju jätterelevant för sweclockers.

Ber om ursäkt för skrivfel, sitter som sagt på telefonen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hag

Mycket häftigt och imponerande bygge, ska med säkerhet följas! Måste dock erkänna att jag inte läst igenom hela tråden..
Har själv alldeles nyligen blivit biten av mekaniska tangentbord och håller på med ett custombygge. Blir dock färdig plate för min del. Förhoppningsvis finns de sista delarna som behövs någonstans över Atlanten för tillfället, haha. Sedan ska jag bara lära mig att programmera teensyn och löda ihop allt.. har försökte med det första lite men gick bet efter en stund och orkade inte gräva vidare då.
Som kuriosa kan nämnas att jag också har ovan nämnd lödstation och spetsar från en viss kjell. De verkar vara populära!
Ett tips som jag stött på ang teensyn är för övrigt att dra ut en extra kontakt någonstans (eller implementera särskild knappkombination) för att kunna ladda in ny kod utan att öppna hela alltet. Har väl iofs säkert nämnts tidigare i tråden om det är något av vikt. Vet inte heller om det stämmer eller om jag fått något om bakfoten, verkar kunna flasha min 3.1:a utan vidare, men har iofs bara testat med teensyduino än.

Av hag

Kanske inte jättesnyggt imo men häftigt var det i alla fall!
Ser inte ut att vara standardlayout, får man fråga vad det är bra för? Har alla (/de flesta) ergodox denna layout? Är rätt ny på custom-tangentbord.

Av hag

Vet inte om det går att åstadkomma men skulle vara skönt med en funktion som gör så att sidan inte "flyttar på sig" när bilder längre upp i en tråd laddas.
När man går till olästa poster i byggloggar t ex så laddas ofta själva swec först och tar en till rätt inlägg, men sedan laddas alla bilder i tidigare inlägg och ändrar storleken på dessa så att hela sidan liksom blir längre och du förflyttas längre upp i tråden till redan lästa inlägg. Stora loggar med många bilder gör det sedan nästan omöjligt att hitta tillbaks till rätt post..
Kan t ex åtgärdas av användaren genom att lägga bilderna i spoilers, men (tyvärr enl mig) förekommer det sällan. Så någon funktion som gör att sidan inte flyttas när bilder laddas vore trevligt.

Av hag

Fick en reklam från chiftec som inte länkade till det den gjorde reklam för. Kändes inte helt perfekt..

Av hag

Vad skiljer den från t ex detta minne som tydligen redan finns i butiker?

Av hag

Sådant här är så sjukt coolt!
Skulle vara jättehäftigt att ha designat sktt eget tangentbord.. Vet du om det finns så att man kan ha funktioner för play/pause och att byta låt också? I så fall tänker jag också göra ett eget! Eller kanske åtminstone..

Av hag

Kan inget annat än att få associationer till en viss väckarklocka...

Av hag

Riktigt snyggt. Ska bli spännande att se mer färdigt resultat, följs! Börjar bli sugen på att bygga eget i aluminium snart....

Av hag
Skrivet av Commander:

Nej såklart menar jag electroner, inte neutroner

Problemet med loop är att det kan bli ganska förödande i vissa fall. Bara att googla på vissa loops där antingen det varit dåliga metaller som fallit sönder.

Jaha, ja som sagt så vet jag faktiskt inget om det i loopar och har ingen erfarenhet av vattenkylning. Skulle ju verkligen vara mardröm om en loop började läcka..

Av hag
Skrivet av Commander:

Atomerna förlorar sina neutroner genom oxidation.
Koppar är ädel medans Aluminium inte är det och kommer reagera.

Nej!
Oxidation = avgivande av elektroner. Neutronerna har inget med det att göra. Bara avgivande av neutroner skulle bara resultera i andra isotoper av samma grundämne (förenklat inom vissa gränser).
Koppar befinner sig högre upp i spänningsserien och är därmed ädlare än aluminium (och dessutom en ädelmetall), ja, det har du helt rätt i.

Nu är jag inte helt säker på vad som händer när man gör slingor med olika metaller, har mest läst förenklat om galvaniska element, men om jag förstått det rätt så kommer aluminiumet att reagera som offeranod och frätas sönder av joner i vattnet som rinner i ledningen innan koppardelarna.
Skulle dock inte tro att det är en särskilt stor risk i en dator där du har ett slutet system med en begränsad mängd joner i vattnet, det vore värre i en vattenledning i huset där det hela tiden rinner nytt vatten innehållandes nya joner (denna sista mening är dock bara mina spekulationer och jag har egentligen inte särskilt stor koll på det så någon annan kan gärna verifiera eller dementera det ).

Av hag

Säger bara äntligen!
Ett mATX-chassi som är helt okej snyggt, inte är alltför stort och inte har hur många platser för hårddiskar som helst som bygger på en dm på längden!
Blir riktigt sugen trots att jag redan har ett chassi jag gillar som dessutom är custom... Men iofs, är ju lite osäker på om det går in ett grafikkort i min nuvarande.

Av hag

Lite konstigt namn, jag får i alla fall associationer till både gamla GT-serier och gtx titan. Men såg ut att vara en åtminstone annorlunda sak ändå.

Skrivet av MuLLvaD3n:

Finns det ingen touchpad?

Står i artikeln.

Skrivet av Nyhet:

Tangentbordet täcker endast datorns nedre del och bredvid detta finns en pekplatta, som även kan användas som Numpad.

Edit: Tusan, inte ens tvåa!

Av hag
Skrivet av molle96:

är det bara jag, eller är grafikkortet på bilden inte ikopplat?? hur funkar kopplingen däremellan? får det plats på höjden? vad är planen?

Från artikeln:

Citat:

Gemensamt är att samtliga får en PCI Express 3.0 x16-riser för dedikerade grafikkort

Grafikkortet är alltså inkopplat med en riser, i praktiken en bred förlängningssladd för pci express-kontakten. Därför de kan placera kortet bredvid grafikkortet istället för som de brukar sitta.

Av hag
Skrivet av Marticus:

Det är en fläktkontroller.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha, då är jag med!

Av hag

mITX och mATX ser riktigt bra ut. När det kommer upp till full ATX känns det som att det blir en massa extrautrymme upp från mATX som inte används vettigt, och att folk som köper fullstora ATX antagligen är en lite annan målgrupp som inte vill ha slimmat och så vidare. Men det kan ju bara vara jag som är skadad också, då jag inte köper något större än mATX.
Som Jazid sade, mITX-chassit skulle gärna kunna ha ett sfx-agg för att bli ännu mindre, eller kanske rent utav någon form av serveragg?
Fronten ser inte jättetrevlig ut, om ni riktar er mot vardagsrum känns det som att ni skulle vinna på lite mer av er gamla bana med en snygg borstad aluminiumfront, kanske där ena halvan är perforerad som man brukar se? Nu ser man ändå inte särskilt mycket, bara ett halvt nätagg och en hårddisksvagga, och det känns inte som något som skulle ge mervärde av att se enligt mig.
Sidans material ska jag inte säga något om, särskilt inte om det är vändbart, det är bra! Dock känns det som ett bra drag att göra hål för intag av luft, till exempel vid nätaggregatet, cpun och gpun. Kanske sätta grafikkortet lite högre upp också, så att det har en möjlighet att faktiskt ta luft från utsidan? Eller eventuellt att sätta några fläktplatser ovanför det, men det känns kanske en aning onödigt när man ändå har fläktar på kortet..
Mvh Hag.

Av hag

Vad är det för extern enhet du har uppepå nätaggregatet? Ljudkort? Känns ju inte så jättelyckat med ett sådant bara ditställt rent spontant.. Hur har du löst det med anslutningar? Har du satt fast det ordentligt?

Av hag
Skrivet av dagbro:

För att de inte kan 3d-printa IR-transparent plast. Det är en prototyp vi snackar om.

Tycker att det borde gå iom att dk2 inte hade synliga dioder. Men ja, är väl bara en prototyp som du säger, slutprodukterna kanske inte är 3d-printade.

Skrivet av Haufen:

vad hände med reaktionens artiklar med oculus dk2? var ju ett tag sen dom släppte första

Borde vara denna artikel du är ute efter?