Inlägg

Inlägg som Samuel-SonyXS har skrivit i forumet
Av Samuel-SonyXS

Låter märkligt. Har själv inte upplevt dessa problem. Hur som helst kan du stänga av ansiktsavkänning i kameran om du trycker på SCN Auto uppe i högra hörnet och stänger av Motivigenkänning (sätt den på t.ex normal) sedan trycker du på menyknappen och väljer Fokusläge. Om ljuset är dåligt inomhus kan det vara svårt för kameran att fokusera korrekt. Nu vet jag inte hur dunkelt du brukar ha det när du fotar men självklart ska kameran (och fokuseringen) fungera bra så länge det inte är väldigt mörkt. Då kan det vara bra att slå av funktionen och själv sätta fokus.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av kamilenski:

Exakt. I galleriet.

Är alla foton tagna med samma upplösning/storlek? Går ju att ställa in mellan 16:9 och 4:3 i kameran (reglerat av upplösning på bilderna). Om alla är samma så skulle jag tro att något är fel i mjukvaran på telefonen. Fungerar bilderna "som vanligt" om du lägger över dem på datorn?

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av kamilenski:

Nu är jag lite trött på att påtvinga förstoring av fotot med 2 fingrar flera gånger i rad innan den blir kvar som förstorat på skärmen.
Ibland måste jag välja att redigera fotot för att få den större på skärmen.
En del av foton är det inga problem med.

Känner ni igen det?

Hmm, jag är nog faktiskt inte riktigt med på vad du menar här. Du menar alltså att en del foton (som du själv tagit med kameran?) inte fyller ut skärmen? I galleriet eller i någon annan app?

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Bra tips här ovan!

Du kan även prova att låta den ligga på laddning i ~30 minuter. Om batteriet är helt dött kan det ta upp till 30 minuter innan det reagerar. Om något gick fel i uppdateringen som gjort att den under natten kanske startat upp och någon process har dränerat batteriet bör du prova detta. Om du inte hittar kvittot bör butiken kunna dra fram något ur sitt system. Hör av dig om hur det går!

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av Madmoremax:

Har en rakt fråga bara. Varför har ni en "special" 3.5 ingång till lurar på era telefoner.

Riktigt tråkigt att man inte kan använda vilka lurar man vill utan tvunget är tvingad till era produkter.

Jag vill nog inte riktigt påstå att vi har en special-ingång på våra telefoner. Vi använde tidigare OMTP-standarden men gick för ett litet tag sedan över till CTIA, som bland annat Apple använder. Finns en liten sammanfattning här om du vill läsa mer.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av grottsten:

Fick boft det nu, vore kul om man kunde köpa batteriluckor med matchande färger

Skickades från m.sweclockers.com

Kalas! De finns inte att köpa som tillbehör men jag vet att Regenersis, vår huvudverkstad säljer luckor och bottenlock som reservdelar. Verkar inte som att det finns upplagt i deras webshop ännu för Xperia U men du kan ju alltid maila dem och höra efter om du är sugen! service.nordic@regenersis.se

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av grottsten:

Ni gör i alla fall fin hårdvara Har dock inte fått loss den utbytbara bottnen, sitter stenhårt

Skickades från m.sweclockers.com

Tricket för att få bort botten"locket" är att klämma samtidigt på båda kortsidorna samtidigt som du drar nedåt. Första gången man tar bort den kan den sitta rätt hårt. Lycka till

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av jOnÄTÄn:

Antingen har du skrivit fel på gingerbread eller siffrorna (troligtvis siffran då det är en telefon?) för 3,2 är honeycomb. Så det inte blir missförstånd.

Du har så rätt så! Menade självklart 2.3 - inte 3.2 . Tack.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Enligt https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.a... så verkar det krävas Android 2.2 eller högre. Med andra ord går det inte att installera på din telefon, såvida du inte vill roota telefonen och byta till nyare version av Android själv (som tcntad här ovan säger).

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Det är nog omöjligt för någon här att svara på dessvärre. Telefonen är inte så pass ny att den inte dykt upp hos alla butiker ännu utan den har funnits för butikerna/operatörerna att beställa de senaste månaderna. Finns den inte är det ett val från operatören/butiken att inte ta in den i lager. Har du hört efter med Halebop?

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Dagens batterier är inte känsliga för när/hur du laddar på samma sätt som de var "förr i tiden". Batteriet är laddat till ~50% när du köper telefonen (beror så klart också på hur länge den legat på hyllan hos butiken med) så du ska slippa att ladda det första du gör. Ladda sedan när batteriet är slut eller när du helt enkelt har lust, det spelar ingen roll. Tänk på att batteriet kan kräva ett par ladd-cykler innan det uppnår sin fulla kapacitet. Ha det så kul med din nya telefon!

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av grottsten:

Håller in avstängningsknappen och trycker på ta screenshot

Skickades från m.sweclockers.com

Detta hade varit korrekt om telefonen kört Gingerbread/3.2. Nu kör Xperia Tipo ICS/4.0 och då håller du ner av/på-knappen och volym ner samtidigt. Lite rörigt att byta, jag vet

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av grottsten:

Nu tycker jag allt det är dags att få ics till U, om jag inte får se det den här veckan blir jag ledsen. BTW, vad nnehöll uppdateringen som kom ut får någon vecka sen?

Det är många som tycker det är dags nu . Förhoppningsvis slipper du bli ledsen, jag har inte hört annat än att den kommer inom kort.

Gällande uppdateringen som kom för ett par veckor sedan var det en nätverksfix som löste problem vissa användare upplevde med växling mellan 2G/3G.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Jag skulle tro att det beror på att headsetet använder 3-polig kontakt (du ser tre "ränder" på pluggen, de är för höger, vänster och mikrofon) men ditt hörlursuttag på datorn vill bara ha två, en för höger och en för vänster. Vissa datorer har ett kombinerad mikrofon- och hörlursuttag, där skulle det säkerligen fungera bättre.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Är nog tyvärr inte riktigt med på vad du menar. Vad för lurar är det du har? De funkar alltså men ljudet är dåligt när du kopplar dem till din dator?

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av kamilenski:

Tydligen är det bara jag som frågar

Går det att fota med datum ? Går det att ställa in så att man ser datum på alla foton man tar?

Datum och en hel del annan information sparas i bildens exif-info. Du kommer inte åt all denna info i telefonen (finns dock säkert någon app för det på Play Butik) men flyttar du över filerna till din dator kan du högerklicka, välja egenskaper och trycka på information/ytterligare information.

Men du kanske syftade på en liten datumstämpel på varje foto? I så fall går det inte med standardappen för kamera. Finns säkerligen någon custom-app för kameran på Play som fixar det

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Hmm, är du säker på att du har en X10 Mini Pro? Mig veterligen tillkom denna funktion i Android 4.0 och X10 Mini Pro har endast 2.1 - såvida du inte lagt in custom rom, så klart.

Hur som helst så finns inte någon inställning för detta i original ROM men finns säkerligen i custom.

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS

Hej Snorren!

Min tanke med denna tråd var att diskutera och ta emot förslag och idéer kring nuvarande och framtida produkter. Jag har en annan tråd där vi kör lite frågor och svar. Posta gärna frågan där så lovar jag att svara! http://www.sweclockers.com/forum/75-mobiltelefoner/1093730-ha...

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Citat:

A new software has started to roll out for the 2011 Xperias* running on Android 4.0 (ICS). Some of the highlights include performance- WiFI- and re-start problem improvments.

Software verison: 4.1.B.0.587

The new software will be rolled out gradually over a period of time and the availability is dependant on market and operator. The software is only available for phones running on Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, ICS).

Products: Xperia arc, Xperia arc S, Xperia ray, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active, Live with Walkman, Xperia neo and Xperia neo V

*Note! Not applicable for Xperia PLAY as it does not have Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, ICS)

Lite mer information om denna uppdatering. Jag hoppas engelska går bra

/Samuel
Sony Mobile

Av Samuel-SonyXS
Skrivet av kaput:

Framför allt känns det väldigt görbart. Nu har jag ju förstås noll insyn i era utvecklingsrutiner, men rimligtvis bör det inte bli något direkt enormt merarbete om man kontrar det mot värdet för era lite mer avancerade kunder. Goodwillvärdet för er kan nog också bli stort, de som recenserar telefoner är generellt sett avancerade användare, och jag har svårt att tänka mig annat än att de skulle reagera mycket positivt på en feature de har personlig nytta av. Samma sak gäller the spoken word (vad säger man på svenska egentligen?), finns det någon som köper en smartphone utan att konsultera telefonnörden i bekantskapskretsen?

För egen del kan jag rätt av säga att möjlighet att installera en lightrom utan att behöva roota/låsa upp bootloader kunde varit en dealsealer, om Play nu hade haft någon direkt konkurrens.

Dessutom skulle det vara en ganska safe operation att smacka på en lightrom, det handlar ju bara om att flasha om systempartitionen, kernel och bootloader kan man ju lämna orörda. En "vanlig" systemuppdatering är mer risky i sådana fall, och i och med att det faktiskt släpps systemuppdateringar, så verkar det ju som värdet av att erbjuda den servicen anses överväga kostnaden för att hantera returer i det lilla fåtal fall det gått åt skogen vid uppdateringen.

Det är tekniskt fullt möjligt, det finns redan JB-customroms till Play. Det är förmodligen uteslutande en fråga om vilja och kundvårdspolicy.

En följdfråga kring det här förresten; kan du på rak arm säga om det brutna samarbetet mellan Sony och Ericsson har fått/kommer få någon negativ effekt på supporten av modeller från samarbetet, exempelvis Play?

Spoken word, mun-mot-mun-metoden kanske? Absolut, håller med! Det gäller att hitta balansen och tillgodose "behoven" för både mer avancerade användare och de som aldrig ens bemödar sig med att uppdatera med de tillgängliga uppdateringarna. Det är för att få fram denna typ av idéer och förslag jag håller till här, där majoriteten ändå får ses som power users. Kan inte säga att jag har 100% koll på hur utvecklingsprocessen går till, men vet att till skillnad från de "hemgjorda" rommarna som finns på XDA och liknande forum kräver de officiella licensiering och liknande, vilket kräver tid och resurser.

Gällande Sony Mobile/Sony Ericsson så har det i alla fall än så länge inte inneburit några problem för äldre produkter, supporten är densamma som tidigare och allt har förts över till Sony Mobile. Vi har ju exempelvis fortsatt att uppdatera 2011-lurar, som släpptes under Sony Ericsson. Det vore väl lite att skjuta sig i foten om man helt övergav allt som har lite annorlunda logga

/Samuel
Sony Mobile