Inlägg

Inlägg som MuaWUbIufvqW har skrivit i forumet
Av MuaWUbIufvqW

Snälltåget - Värdebevis 70kr

Har ett värdebevis från Snälltåget som jag skänker bort till bättre behövande. För värdebeviset gäller att det är giltligt fram till och med 2015-08-19 och har ett värde på 70kr. Enligt villkor framgår att resan måste bokas via Snälltågets kundtjänst för att kunna nyttja värdebeviset. Jag har dock inte funnit att tillgodohavandet på något vis skulle vara personligt bundet, och hoppas därför att någon annan kan nyttja detta.

Mitt tillgodokvitto har jag fått per mejl, och det är också i det format du kommer att få det. Jag skickar till första bästa person som har behov av att resa med just Snälltåget och känner att det vore trevligt med en lite extra billig biljett.

Läs hela annonsen här

Av MuaWUbIufvqW

Du har PM.

Av MuaWUbIufvqW

Bor i Lund och kan komma och hämta den.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av angbwa:

Ok, då får jag göra ett till försök. Jag återkommer när jag är klar. Då antar jag att jag måste ta bort Windows från USB innan jag installerar om det?
Tack för svaren hittills!

Bara läs igenom guiden noga och följ stegen exakt, så skall det nog inte vara några problem.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av angbwa:

Jag skrev in alla kommandon i CMD så som man ska enligt Sweclockers guide, tror jag at det var. Sedan drog jag Windows 7 filen till USB filen och så började den att föra över Windows till USB.

Men du måste använda verktyget "Windows 7 USB/DVD Download Tool", vilket också framgår i Sweclockers guide (http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7-och-8-fran-ett-usb-minne).

Det låter som att du bara "drog över" iso-filen till usb-minnet, vilket givetvis inte fungerar.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av angbwa:

I BIOS kan jag se både USB och hårddisk när jag går in på Boot Menu.
problemet är att jag inte vet vad problemet är. Jag försöker installera windows 7 ifrån ett USB.
Vad är partitioner och hur gör man det?
Tack för alla snabba svar.

Välj USB-minnet i Boot Menu så kommer datorn rimligtvis boota från detta och starta installation av Windows 7.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av Tutti-fruti:

Haha sorry då för stavningen xD ska va lenovo och typ ett skydd runt datorn

Du skriver inte vilken storlek det är på datorn, vilket gör det omöjligt för oss andra att rekommendera dig någonting. Att utseendet på fodralet också skall vara gulligt är oerhört oprecist då gulligt är typiskt subjektivt vilket gör att ingen annan kan hitta ett fodral som du tycker är fint.

Dock tog jag mig en sväng till Dustin och har här tagit fram en länk för "sleeves" för datorer 14"-16". http://www.dustinhome.se/xgroup/18227/14-16/

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av newflag:

Har en samsung galaxy note 2 hemmma som har sprucken lcd och vill köpa en lcd på ebay, problemet är nu att jag har kontaktat två säljare och de vägrar skicka utomlands och påstår att det inte kommer fungera med telefonen jag har här (vilket jag tycker är orimligt men vad vet jag)

första säljaren bara svarar nej, fast det står "international shipping" på annonsen

andra säljaren svarar såhär: This part only will work with Sprint ( USA carrier). Because of this, we only ship to USA as Sprint is not a must - national carrier. Thank you and good luck.

Så stämmer detta, om det gör det hur får man tag på en lcd som fungerar i sverige eller är det Samsungs serviceställe som gäller?

Nu vet jag inte vilken exakt modellbeteckning din telefon har, men här har du en till N7100. http://www.ebay.com/itm/LCD-Display-Screen-Touch-Digitizer-As...

Om du nu har en annan modellbeteckning på din telefon får du rimligtvis söka enligt den. Själv sökte jag helt enkelt på "galaxy note 2 digitizer assembly".

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av vallentiin:

e inte så teknisk så vet inte hur man stänger av o på

hade de senaste drivrutinerna. fick koppla in datorn i en extern skärm där funka skärmen.. sedan nollställde jag drivrutinerna återställde datorn och installera de senaste drivrutinerna igen så funkar det.. iaf för tillfället ..

Frågan var alltså om du har testat om felet avhjälps genom att starta om datorn. Men nu tycks du fått det att fungera igen, så det var väl helt enkelt något strul med drivrutinerna, antar jag.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av bredhe:

Vikten är inte problemet utan det är att jag inte har en väska att ha plats med den i... Vill transportera den så säkert som möjligt utan att skada chassit

Öresundstågen har ju cykelvagn där det är "helt öppet" med nedfällbara säten. Jag vet att det är segt att sitta på ett sånt säte i 3hrs+ ner till Lund från Göteborg, men man överlever. Ställ datorn in till väggen och sätt dig bredvid så händer nog ingenting.

Av MuaWUbIufvqW

Lenovo R400 flimrande skärm

Skärmen på min Lenovo R400 (7439) verkar nu ha gett upp. Eller nåja, någonting starkt relaterat till den inbyggda skärmen verkar ha sjungit på sista versen. Hela flimmerspektaklet började "för länge sedan", någon gång under Q2 2013. På den tiden räckte det med att höja ljusstyrkan för att uppförandet skulle bli normalt igen. Problemet som fanns då var att datorn "vänjde sig" vid den nya ljusstyrkan och började flimra igen - tills jag åter höjt ljusstyrkan ännu ett snäpp. När man hade nått maximal ljusstyrka kom aldrig flimret tillbaka.

Nu flera månader senare flimrar den fortfarande vid låg ljusstyrka, men verkar inte alls tåla att den höjs. Med gradvis ökande ljusstyrka sker något som jag nästan kan likna vid en upp-/urladdning av något slag. Det dyker upp en grön färg på skärmen som intensifieras mer och mer (säg i 1sek) och sen blixtsnabbt slocknar och påbörjas igen. Vid maximal blir det svårt att se det gröna, då hela skärmen "laddas upp" och det blir vitt blandat med lite blått och grönt här och var. Det blir väldigt ljust och jag får en allmän känsla av att skärmen plågas.

Jag får också fördröjningar vilket gör att musen hackar sig fram (då med en periodtid motsvarande den ovan nämnda uppladdningstiden. Det kan förövrigt vara bra att notera att flimret börjar omedelbart vid boot. Skärmen goes bananas så fort datorn startar upp. Inget OS behöver laddas.

Det blev såklart ohållbart att fortsätta använda den inbyggda skärmen. Därför kopplade jag in en extern istället. På den externa fungerar allt utmärkt. Ingen musfördröjning, inget flimmer, ingenting! Allt fungerar som det skall.

Nu ställer jag fråga till er: Vad kan ha blivit kaputt? Tänker mig att grafikkretsen är okej med tanke på att det fungerar att koppla till en extern skärm.

Fångade spektaklet på film och laddade upp på YT:

Jag höjer gradvis ljusstyrkan. Det kan kanske noteras att laptopen hamnar efter den externa skärmen, detta känns i alla fall relaterat till musens hackande.

TL;DR: Skärmen på min R400 flimrar. Vad kan vara fel?

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av Ainok:

Ja, visst, men jag är osäker på hur snabbt jag behöver, det är väl egentligen mening med den här tråden.

Skulle väl säga 8Mb/s. Nästa steg upp är enligt Telia 30Mb/s, och neråt är det 2Mb/s som gäller. Med tanke på att 2Mb/s känns lite tamt för att spela med och 30Mb/s lite "overkill" för ditt användningsområde skulle jag väl säga att lagom räcker. Lagom som i 8Mb/s.

Sedan kan man också dra in ekonomin och hur mycket man är villig att betala för sitt älskade bredband. ADSL är dyrt oavsett hastighet, men det är såklart fördelaktigt om man kan hålla nere månadskostnaden så mycket som möjligt. Om man nu inte har väldigt gott kassaflöde, förstås.

EDIT: Gäller alltså ADSL.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av longbottom:

Hej,

Skulle något av dessa n ätagg räcka föratt driva en dator med en dator med följande komponenter?
Intel Core i7 4820K 3,7GHz Socket 2011 Box
Gigabyte GA-X79-UD3
64Gb RAM
SSD disk
GeForce GTX 670

Be-Quiet Pure Power L8 CM 630W
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1026705
eller
Corsair CX750M 750W
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1563422

Tack

Be-Quiet räcker.

Av MuaWUbIufvqW

Rengör (läs: skrapar bort) när det har byggts på ett påtagligt med hudavlagring eller annat skräp. I allmänhet behöver jag "aldrig" göra detta då mössen enligt mitt tycke är tillräckligt rena ändå. Men sen äter jag inte skräpmat/chips i samband med datoranvändande, heller.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av Skillerns:

Ja nu är det ju så med att jag är inte speciellt bra när det gäller wifi för jag har aldrig haft problem med det själv, och kan inte mycket omkring det heller. Hur ansluter jag manuellt? SSID är det routerns id eller nåt? Andra tips vore också jättebra, har sagt till att han kan testa standard sakerna med att starta om routern, göra felsökningen på systemet, kolla så att han inte har det avaktiverat med någon knapp på datorn och ta bort och sätta tillbaka säkerheten i routern.

Fortfarande oklart om vilket operativsystem. Guiden nedan beskriver hur du gör i Windows Vista/7.

Den här: http://www.windowsreference.com/windows-vista/how-to-manually-connect-to-wireless-network-not-broadcasting-ssid/ ger diig steg för steg instruktioner för hur man ansluter manuellt. Steg 9 kan hoppas över då detta endast gäller då nätverket är gömt.

SSID är namnet på nätverket.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av punchline82:

Kolla på bild i/o och där finns det röda USB kontakter. Denna bild: http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z77%20Professional/
Är det meningen att plugga in mus och t-bord i dessa ? Står något om pollingrate men det har jag ju redan i min Razer mus, i Synapse 2.0. Hur ska man göra egentligen ?

Ska och ska.. Det fungerar väl lika bra i vilka andra USB-portar som helst. Att AsRock har färgat lite portar kan möjligt ge dig en cool placeboeffekt om att det fungerar bättre. Högst tveksam om att det gör någon skillnad.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av Skillerns:

Hejsan!

Har en kompis vars familj nyligen köpt en ny bärbar dator men dom har ett problem, dom hittar sitt trådlösa nätverk men datorn vill inte ansluta till det, dom hinner inte komma till då dom ska skriva in lösenordet innan datorn säger ifrån att anslutningen misslyckades. Någon idé?
Dom har redan andra datorer anslutna via wi-fi som fungerar felfritt och vissa är via kabel, och routern är ny.

På Windows 7 kan du i allal fall skapa en nätverksanslutning manuellt med korrekt SSID, säkerhet och lösenord. Använder inte Windows själv, men det görs, av helt logiska skäl, vid någon inställning anpassad för nätverksanslutningar. Om det är W8 borde det väl gå till på liknande sätt, även om jag har noll koll på den fronten.

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av MaxPower$r:

Har gått ett tag nu och ingen har svarat. Ska jag tolka det som att ingen kan lösa detta?

Vad jag förstår krävs inga drivrutiner för att brännaren skall fungera. TurboEngine är uppenbarligen inte något som krävs för funktion, men skall förbättra anslutningshastigheten mellan dator och brännare.

Asus säger: "Turbo Engine increases the connection performance between the USB cable and the optical drive. Traditionally, the computer’s bandwidth slows down conventional optical disc drives while reading or writing data.".

Kan det vara så att de USB-portar du använder är trasiga, alternativt ger för lite spänning för att driva brännaren?

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av mitik:

Någon som använt Privateinternetaccess? Dem är betydligt billigare än andra tjänster och verkar vara riktigt bra. https://www.privateinternetaccess.com/pages/buy-vpn/. Läste lite om dem på torrentfreak.

Kör med PIA och det fungerar strålande. Får ut 100% av min 10/10-lina. Nu kör jag på Schweiz, men det verkar inte göra någon vidare skillnad vilken server jag väljer. Jag verkar få ut maximal hastighet av linan ändå. Riktigt, riktigt nöjd. Och det är väl tur det, när man köpte årsabonnemang..

Av MuaWUbIufvqW
Skrivet av emilgf:

Hej igen swec, har några usb stickor över och undrar vad jag ska göra med de.
Kan man tex göra om en SanDisk Cruzer Micro 2GB till ett "hacking" usb kort? Kom med förslag!

Använder alltid gamla minnen som OS-stickor där det ligger lite olika versioner av diverse Linuxdistributioner. Sjukt smidigt att slippa tampas med skivor hit och dit!