Inlägg

Inlägg som fredricos har skrivit i forumet
Av fredricos

CSGO tabbar ner sig och går inte få upp igen

Hej!

Vet inte om tråden hamnar rätt men hoppas det!

Har en kompis som fått ett problem den senaste veckan. Varje kväll vi spelar CS så efter 2-3 timmar så tabbas CS ner för han och muspekaren är försvunnen (man ser den dock om man rör den i aktivitetsfältet men inte annars) och han kan inte tabba in igen. Han kan inte göra något alls med datorn då muspekaren inte syns förutom i aktivitetsfältet. Han startar om datorn, connectar till vårt game igen och samma problem uppstår direkt. Han kommer inte in och stänger ner datorn och nästa dag vi kör så funkar de klockrent i 2-3 timmar sen blir de samma igen. Såhär har det varit varje dag i en vecka nu. Han har startat om datorn flera gånger och uppdaterat drivrutiner till grafikkortet utan framgång. Precis som att datorn måste vila över natten för att sen fungera ett par timmar igen innan den behöver vila över natten på nytt.

Han har en stationär lenovo med i5-10400f och ett gtx 1660 samt 16gb ram. Han har haft datorn i snart två år och spelat mycket utan problem ända tills nu när detta händer.

Kan det vara någon komponent som är kass eller tror ni det är mjukvarurelaterat?

Av fredricos

Warzone kraschar vid uppstart

Hej!

Jag installerade precis warzone på en dator här hemma. Har aldrig kört det på den datorn innan utan den har bara används till cs go och fortnite vilket fungerat perfekt.

När jag startar warzone och ska gå in på "training" banan så kommer bilden där banan laddas upp. Det står så i 20 sek sen stängs spelet bara ner. Har uppdaterat windows osv och provat säkert 10 gånger men det kraschar hela tiden. Har även provat att starta spelet i "safe mode" eller vad det kallas då det kommit upp en ruta att spelet inte avslutades korrekt men inte heller detta hjälper.

Har någon nån aning om vad det kan vara? Specen på datorn är följande:

intel i5-7500
gtx 1060 3gb
16gb ram
win 10 pro

Kollar man rekommenderade spec så ska datorn klara av spelet men något gör att det stängs ner gång på gång innan man ens hunnit komma in på en bana. Har ställt ner alla grafikinställningar till lägsta utan framgång. Någon som har nått tips?

Av fredricos

Annonsen är avslutad

Av fredricos

Hej, tack men jag har redan hittat en

Av fredricos

I9-9900k köpes

Hej!

Är på jakt efter en 9900k processor för att uppgradera min dator. Har moderkort och kylning osv så är endast ute efter processorn.

Läs hela annonsen här

Av fredricos

Tack Laxpudding för svar, ska testa så fort jag kommer hem! Dock tror jag att tvn förstår att det är en Apple TV för när jag kopplade in den och valde HDMI 1 som input så kom det upp typ ”ändrar till Apple TV” och efter det fick jag en egen ”app” som heter Apple TV på hemskärmen på samsung tvn. Typ som en genväg till HDMI 1 som heter Apple TV och visar en bild på en Apple TV med fjärrkontroll. Men jag ska testa och tackar så mycket för tipset!

Av fredricos

Kan bara välja 1080p med Apple TV på samsung qled

Hej.

Har en samsung qe65q95 2020 års modell.
Har precis köpt en Apple TV 4K och kopplat in men när jag kollar inställningarna på Apple TV så är den förvald på 1080p 50hz. Där finns lägre inställningar att välja men inga högre.

Spelar jag upp 4K klipp via youtube på Apple TV och jämför med samma klipp på TVns inbyggda youtubeapp så är det stor skillnad, främst på flytet i bilden.

Någon som vet varför jag inte kan välja 4K upplösning i Apple tvn? Har anslutit den med HDMI till port 1 på smartboxen eller vad det kallas som är till tvn där man kopplar in ström/nätverk/hdmi osv.

Av fredricos

Datorförsäljare monterar fel komponenter och vägrar svara

Hej!

Jag var på jakt efter en dator och hittade ett företag online som erbjöd färdigbyggda datorer. De hade ett gäng olika varianter att välja på och man kunde dessutom byta ut komponenter som man ville då alla datorer byggdes efter lagd beställning. Företaget har även en fysisk butik i Stockholm och verkade seriösa.

Jag valde en dator som enligt deras hemsida skulle innehålla bla följande:

Intel core i5 9600k
Nvidia RTX 2070 super 8gb
Corsair 16gb 3000mhz

Jag beställde datorn i slutet av Februari i år och efter ett par månader började den strula och ville inte starta utan bootade om och om hela tiden. Jag mailade dom om detta i början av Juli. Jag fick ett svar med tips och svarade kort därpå att felet fortfarande var aktivt. Då slutade dom att svara. Jag skickade 2 mail till under Juli utan svar. I början av Augusti ringde jag företaget som jag delbetalar datorn via och förklarade att jag inte får svar på mina mail. Dom frös fakturan och kontaktade datorföretaget som då svarade på mitt mail omgående. I samråd med dom plockade jag ut ett ramminne, datorn startade fortfarande inte. Jag satte i det och plockade ut det andra och datorn startade. Dom bad mig då använda datorn ett par dagar för att se om den fungerade och om så var fallet skulle dom skicka ett nytt minne till mig.

Jag upptäckte i detta läge att det satt ramminnen av märket G.skill monterat. Jag mailade dom på nytt och sa att det skulle vara corsair. Dom säger då att bara för deras hemsida i dagsläget marknadsför corsair på just det datorpaket jag köpte så behövde det inte vara så att det var corsair som marknadsfördes vid mitt köptillfälle. Som tur var hade jag tagit en skärmdump på telefonen i samma veva som jag köpte datorn för jag skulle visa en kompis vilken spec datorn hade. Datum finns med på denna skärmdump. Jag påpekade detta för företaget och dom ber mig bifoga skärmdumpen vilket jag gör. Dom säger att dom skickar ärendet till sina tekniker och ber mig använda ett ramminne istället. Detta är i mitten av Augusti.

Jag kontaktar dom den 10/10 och ber dom skicka de corsairminnen som jag betalade för när jag köpte datorn. Får inget svar. Skickar samma mail igen den 16/10 och får inget svar. Skickar det en tredje gång den 20/10 och får svar den 22/10 att ärendet ligger hos deras tekniker och att dom får flera hundra mail extra varje dag pga nya produktlanseringar men att dom återkommer så fort dom fått besked av sina tekniker. Det har nu gått över en månad sedan jag fick det svaret och dom har fortfarande inte hört av sig.

Överlag har jag fått svar på typ vart 5e mail jag skickat till dom. Jag har nu suttit med 8gb ram sedan Augusti, dessutom ett billigare minne än vad jag betalt för. Jag tycker nu att det börjar bli riktigt irriterande. Det är enligt mig under all kritik och jag har aldrig tidigare varit med om en sämre kundservice. Jag är trött på att vänta nu och vänder mig därför hit för att be om tips på vad jag kan göra?

Jag borde ha rätten på min sida att kräva de minnen jag betalt för men hur gör jag nu i detta läge när dom förhalar och förhalar och inget händer? Jag är så trött på det nu så jag vill bara skicka tillbaka datorn och köpa en likadan fast av er seriösare återförsäljare.

Av fredricos

@anon300311 vi använder citrix receiver, passar datorn du länkade till bra då?

Av fredricos

Dator till butik / kundmottagning köpråd

Hej!

Vi ska ha en ny dator på jobbet. Datorn kommer användas till att köra Microsoft dynamics NAV via fjärranslutning samt till vardagliga uppgifter som informationssökning, enklare program osv.

Det enda jag vet att jag vill ha är en processor i intels i-serie då jag alltid använd detta privat och dom fungerar klockrent. Jag vill också ha möjlighet att ansluta två skärmar för att kunna köra dynamics nav via fjärranslutning på ena skärmen och resten på den andra. Gärna en ssd disk med.

Har någon lust att sätta ihop ett vettigt paket? Har ingen exakt budget men runt 5-6 tusen skulle vara lagom om detta är möjligt?

Av fredricos

Okej som jag va rädd för, tack så mycket för svaret.

Av fredricos

Måste hela datorn skickas in när det är fel på en komponent?

Hej!

Jag köpte en dator online för ca 4 månader sedan. Den senaste månaden har den strulat ibland när man ska starta den. Den har gått igång för att dö efter 3 sekunder för att sen försöka starta igen. Så står den om och om igen. Efter att ha dragit ut strömsladden och satt in igen så har den fungerat till en början. Efter ett tag hjälpte inte detta men efter att ha satt i och ur ram minnena så fungerade den bra i ca 1 vecka. Igår gick den inte starta igen och jag plocka ut ett av minnena, ingen förändring. Satte tillbaka och plocka ut det andra, då fungerar datorn bra. Så fort jag har det andra minnet i så strular datorn vid uppstart eller ger IRQL NOT LESS OR EQUAL felmeddelande. Så fort jag plockar ut det minnet så fungerar datorn klockrent oavsett vilken plats på moderkortet jag använder.

Datorn är som sagt köpt online av en firma som har paket som dom bygger ihop på beställning. Dom vill ha in hela datorn och då måste den skickas samt jag måste va utan den i ett par veckor. Har jag rätt att endast reklamera minnet baserat på min egen felsökning?

Av fredricos

Bygger helst inte själv utan vill köpa nått som är färdigt. Föredrar intel/geforce. Är nån av mina länkar ett bra alternativ och vilken av dom bör man ta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av fredricos

Hjälp mig välja mellan dessa två stationära datorer

Hej!

Kan inte bestämma mig för vilken av dessa jag ska köpa. Den billigare av dom finns i lager så det lockar att slippa vänta 2-3 veckor som man får göra om man väljer den lite dyrare. Men är det dumt att välja den billigare? Jag får ett något sämre grafikkort, processor och ingen vattenkylning men sparar å andra sidan 2,5 tusen (ink operativsystem)

Vad säger ni, är det stor prestandaskillnad så jag bör vänta? Här är de två alternativen:

https://www.gtsa.se/product.html/infinity-gt2?category_id=309

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...

Av fredricos

Bluetooth återansluter inte automatiskt på iPhone 6 plus

Tjenare!

Jag har en iPhone 6 plus och har idag installerat en bluetoothmottagare i bilen som jag sen kopplat in i bilens aux. Mottagaren tar emot bluetooth från telefonen och skickar ljudet vidare in i bilens ljudsystem via auxen. Allt fungerar bra men problemet är att jag måste gå in i inställningar sen bluetooth och manuellt klicka på bluetoothmottagaren varje gång jag sätter mig i bilen. Jag har provat att stänga av bluetooth på min telefon och sen slå igång det igen när jag sätter mig i bilen men de hjälper inte. Om jag bara går från bilen så att telefon och mottagare tappar kontakten och sen sätter mig i bilen igen så ansluter den heller inte automatiskt. Tilläggas ska att mottagaren drivs av ett ligguttag vid golvet på passagerarsidan som alltid är på så själva mottagaren är konstant på och går inte att stänga av utan att man drar ut ciggpluggen.

Har provat med ett bluetooth headset bara för att testa och det är precis samma sak där, det ansluts inte automatiskt utan jag måste manuellt gå in och ansluta till det varje gång jag vill använda det.

Finns det något man kan göra för att slippa gå in på bluetoothinställningarna och klicka på mottagaren varje gång? Mina kompisar som har android behöver inte göra detta.

Av fredricos

iPad Air eller Air 2

Tjenare!

Har en iPad 3 som jag är väldigt nöjd med men den får man inte ha ifred så ofta då barnen också uppskattar den

Hur som helst, har funderat på att köpa en platta till på grund av detta. Just nu är det kampanj på iPad Air och den ligger då på 2490:- medans iPad Air 2 ligger på 3990:- och jag kan inte riktigt bestämma mig. Är det någon som har jämfört dessa och bildat en uppfattning? Det som talar för 2an är ju att den är lite plattare och därav bör kännas lättare och smidigare. Sen är det ju bättre processor och touch id. Men å andra sidan är den 1500:- dyrare och jag är inte säker på om det är värt det? Har även hört att 2an har ett problem som gör att den vibrerar lite när man har volymen på över 50%, är det någon som upplever det irriterande eller är det knappt märkbart?

Ja som sagt, hjälp mig att välja, är jag dum om jag "snålar" och slår till på iPad Air nu under kampanjen för 2490:- ?

Av fredricos

Laptop startar inte efter att jag bytt boot prioritet

Hej. Jag har en kompis som har en asus r505c som har bråkat lite. Varje gång man startat den har det kommit ett felmeddelande som sagt att det är något fel med booten. Han har då startat datorn samtidigt som han hållt in esc och har då kunnat välja att boota från sin hårddisk.

Hur som helst, jag gick in i bios och gick till boot inställningarna och såg att hårddisken låg som 3e alternativ. Jag flyttade upp denna som första alternativ och tryckte F10 för att spara och starta om datorn. Nu kommer problemet. Skärmen är helt slocknad. Powerlampan lyser och nån fläkt snurrar men mer än så är det inte. Jag har provat att starta med batteri och med bara nätladdare. Har provat hålla inne powerknappen i 30 sek. Har provat trycka f8 för felsäkert läge och har provat komma in i bios men inget hjälper. Har kopplat den med hdmi till en tv men utan resultat. Skruvade bort botten på den och drog ur hårddisken å satte in den igen men det hjälpte inte heller. Jag lät luckan vara av och startade datorn å lyssnade på hårddisken men de verkar inte som den snurrar över huvud taget.

Skärmen är bara svart och jag kan inte ens komma in i bios. Någon som vet vad det kan vara?

Av fredricos

Har gått igenom listan med felsökningar som MCRJ länkade (tack) men det hjälpte inte. Fattar inte vad det kan vara. Kanske dax att åka in till inköpsstället och lämna in datorn, det känns som att jag provat det mesta nu...

Av fredricos

Sorry för bump men hittade du något i texten jag skicka?:)

Av fredricos

Jaha okej Jag startade pm datorn precis och börjar om från början nu. Här kommer en logg som jag tar nu direkt:

PMAP: PCID enabled
PMAP: Supervisor Mode Execute Protection enabled
Darwin Kernel Version 12.3.0: Sun Jan 6 22:37:10 PST 2013; root:xnu-2050.22.13~1/RELEASE_X86_64
vm_page_bootstrap: 820468 free pages and 219916 wired pages
kext submap [0xffffff7f80735000 - 0xffffff8000000000], kernel text [0xffffff8000200000 - 0xffffff8000735000]
zone leak detection enabled
standard timeslicing quantum is 10000 us
standard background quantum is 2500 us
mig_table_max_displ = 74
TSC Deadline Timer supported and enabled
corecrypto kext started!
Running kernel space in FIPS MODE
Plist hmac value is 735d392b68241ef173d81097b1c8ce9ba283521626d1c973ac376838c466757d
Computed hmac value is 735d392b68241ef173d81097b1c8ce9ba283521626d1c973ac376838c466757d
corecrypto.kext FIPS integrity POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES CBC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS TDES CBC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES ECB AESNI POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES XTS AESNI POST test passed!
corecrypto.kext FIPS SHA POST test passed!
corecrypto.kext FIPS HMAC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS ECDSA POST test passed!
corecrypto.kext FIPS DRBG POST test passed!
corecrypto.kext FIPS POST passed!
AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=0 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=2 LocalApicId=2 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=3 LocalApicId=1 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=4 LocalApicId=3 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=5 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=6 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=7 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=8 LocalApicId=255 Disabled
calling mpo_policy_init for TMSafetyNet
Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet)
calling mpo_policy_init for Sandbox
Security policy loaded: Seatbelt sandbox policy (Sandbox)
calling mpo_policy_init for Quarantine
Security policy loaded: Quarantine policy (Quarantine)
Copyright (c) 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
The Regents of the University of California. All rights reserved.

MAC Framework successfully initialized
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers
IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5]
PFM64 (36 cpu) 0xf80000000, 0x80000000
AppleIntelCPUPowerManagement: Turbo Ratios 0035
AppleIntelCPUPowerManagement: (built 13:47:00 Aug 14 2012) initialization complete
[ PCI configuration begin ]
console relocated to 0xfc0000000
PCI configuration changed (bridge=15 device=2 cardbus=0)
[ PCI configuration end, bridges 10 devices 12 ]
AppleThunderboltNHIType2::setupPowerSavings - GPE based runtime power management
AppleThunderboltNHIType2::start - type 2 sleep enabled
AppleThunderboltNHIType2::start - SXFP method found
mbinit: done [64 MB total pool size, (42/21) split]
Pthread support ABORTS when sync kernel primitives misused
rooting via boot-uuid from /chosen: 8374CC4F-EA0F-3331-B43F-F04C8576F1B2
Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless kmod start
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succeeded
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless load succeeded
AppleIntelCPUPowerManagementClient: ready
Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/SATA@1F,2/AppleIntelPchSeriesAHCI/PRT0@0/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/APPLE SSD TS128E Media/IOGUIDPartitionScheme/Customer@2
BSD root: disk0s2, major 1, minor 2
Kernel is LP64
BTCOEXIST off
BRCM tunables:
pullmode[1] txringsize[ 256] txsendqsize[1024] reapmin[ 32] reapcount[ 128]
IOThunderboltSwitch(0x0)::listenerCallback - Thunderbolt HPD packet for route = 0x0 port = 11 unplug = 0
IOThunderboltSwitch(0x0)::listenerCallback - Thunderbolt HPD packet for route = 0x0 port = 12 unplug = 0
USBMSC Identifier (non-unique): 000000000310 0x5ac 0x8404 0x310
AppleUSBMultitouchDriver::checkStatus - received Status Packet, Payload 2: device was reinitialized
AirPort_Brcm4331: Ethernet address 70:56:81:ba:fb:f3
IO80211Controller::dataLinkLayerAttachComplete(): adding AppleEFINVRAM notification
IO80211Interface::efiNVRAMPublished():
createVirtIf(): ifRole = 1
in func createVirtualInterface ifRole = 1
AirPort_Brcm4331_P2PInterface::init name <p2p0> role 1 this 0xffffff80352e8000
AirPort_Brcm4331_P2PInterface::init() <p2p> role 1
Created virtif 0xffffff80352e8000 p2p0
AirPort: Link Down on en0. Reason 1 (Unspecified).
en0::IO80211Interface::postMessage bssid changed
IOBluetoothUSBDFU::probe
IOBluetoothUSBDFU::probe ProductID - 0x821F FirmwareVersion - 0x0100
[BroadcomBluetoothHCIControllerUSBTransport][start] -- completed
Previous Shutdown Cause: 5
[IOBluetoothHCIController][staticBluetoothHCIControllerTransportShowsUp] -- Received Bluetooth Controller register service notification
[IOBluetoothHCIController][start] -- completed
com_protech_nosleepextension: setting state: 1, for mode: 0 (battery-mode)
com_protech_nosleepextension: successfully started
[IOBluetoothHCIController::setConfigState] calling registerService
DSMOS has arrived
m_tail has not been written to hardware: m_tail = 0x00000000, hardare tail register = 0x00000040
en0: 802.11d country code set to 'DE'.
en0: Supported channels 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 36 40 44 48 52 56 60 64 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136 140
macx_swapon SUCCESS
MacAuthEvent en0 Auth result for: 2c:b0:5d:36:10:b0 MAC AUTH succeeded
wlEvent: en0 en0 Link UP virtIf = 0
AirPort: Link Up on en0
en0: BSSID changed to 2c:b0:5d:36:10:b0
en0::IO80211Interface::postMessage bssid changed
AirPort: RSN handshake complete on en0
virtual bool IOHIDEventSystemUserClient::initWithTask(task_t, void *, UInt32): Client task not privileged to open IOHIDSystem for mapping memory (e00002c1)
Initialized RowmoteIREmu
com_protech_nosleepextension: setting state: 1, for mode: 0 (battery-mode)
Sandbox: sandboxd(220) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
Sandbox: sandboxd(228) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd

Sen stängde jag bara locket och väntade 5 min och öppnade locket igen och här är loggen som kom då:

PMAP: PCID enabled
PMAP: Supervisor Mode Execute Protection enabled
Darwin Kernel Version 12.3.0: Sun Jan 6 22:37:10 PST 2013; root:xnu-2050.22.13~1/RELEASE_X86_64
vm_page_bootstrap: 820468 free pages and 219916 wired pages
kext submap [0xffffff7f80735000 - 0xffffff8000000000], kernel text [0xffffff8000200000 - 0xffffff8000735000]
zone leak detection enabled
standard timeslicing quantum is 10000 us
standard background quantum is 2500 us
mig_table_max_displ = 74
TSC Deadline Timer supported and enabled
corecrypto kext started!
Running kernel space in FIPS MODE
Plist hmac value is 735d392b68241ef173d81097b1c8ce9ba283521626d1c973ac376838c466757d
Computed hmac value is 735d392b68241ef173d81097b1c8ce9ba283521626d1c973ac376838c466757d
corecrypto.kext FIPS integrity POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES CBC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS TDES CBC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES ECB AESNI POST test passed!
corecrypto.kext FIPS AES XTS AESNI POST test passed!
corecrypto.kext FIPS SHA POST test passed!
corecrypto.kext FIPS HMAC POST test passed!
corecrypto.kext FIPS ECDSA POST test passed!
corecrypto.kext FIPS DRBG POST test passed!
corecrypto.kext FIPS POST passed!
AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=0 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=2 LocalApicId=2 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=3 LocalApicId=1 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=4 LocalApicId=3 Enabled
AppleACPICPU: ProcessorId=5 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=6 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=7 LocalApicId=255 Disabled
AppleACPICPU: ProcessorId=8 LocalApicId=255 Disabled
calling mpo_policy_init for TMSafetyNet
Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet)
calling mpo_policy_init for Sandbox
Security policy loaded: Seatbelt sandbox policy (Sandbox)
calling mpo_policy_init for Quarantine
Security policy loaded: Quarantine policy (Quarantine)
Copyright (c) 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
The Regents of the University of California. All rights reserved.

MAC Framework successfully initialized
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers
IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5]
PFM64 (36 cpu) 0xf80000000, 0x80000000
AppleIntelCPUPowerManagement: Turbo Ratios 0035
AppleIntelCPUPowerManagement: (built 13:47:00 Aug 14 2012) initialization complete
[ PCI configuration begin ]
console relocated to 0xfc0000000
PCI configuration changed (bridge=15 device=2 cardbus=0)
[ PCI configuration end, bridges 10 devices 12 ]
AppleThunderboltNHIType2::setupPowerSavings - GPE based runtime power management
AppleThunderboltNHIType2::start - type 2 sleep enabled
AppleThunderboltNHIType2::start - SXFP method found
mbinit: done [64 MB total pool size, (42/21) split]
Pthread support ABORTS when sync kernel primitives misused
rooting via boot-uuid from /chosen: 8374CC4F-EA0F-3331-B43F-F04C8576F1B2
Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless kmod start
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succeeded
com.apple.AppleFSCompressionTypeDataless load succeeded
AppleIntelCPUPowerManagementClient: ready
Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/SATA@1F,2/AppleIntelPchSeriesAHCI/PRT0@0/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/APPLE SSD TS128E Media/IOGUIDPartitionScheme/Customer@2
BSD root: disk0s2, major 1, minor 2
Kernel is LP64
BTCOEXIST off
BRCM tunables:
pullmode[1] txringsize[ 256] txsendqsize[1024] reapmin[ 32] reapcount[ 128]
IOThunderboltSwitch(0x0)::listenerCallback - Thunderbolt HPD packet for route = 0x0 port = 11 unplug = 0
IOThunderboltSwitch(0x0)::listenerCallback - Thunderbolt HPD packet for route = 0x0 port = 12 unplug = 0
USBMSC Identifier (non-unique): 000000000310 0x5ac 0x8404 0x310
AppleUSBMultitouchDriver::checkStatus - received Status Packet, Payload 2: device was reinitialized
AirPort_Brcm4331: Ethernet address 70:56:81:ba:fb:f3
IO80211Controller::dataLinkLayerAttachComplete(): adding AppleEFINVRAM notification
IO80211Interface::efiNVRAMPublished():
createVirtIf(): ifRole = 1
in func createVirtualInterface ifRole = 1
AirPort_Brcm4331_P2PInterface::init name <p2p0> role 1 this 0xffffff80352e8000
AirPort_Brcm4331_P2PInterface::init() <p2p> role 1
Created virtif 0xffffff80352e8000 p2p0
AirPort: Link Down on en0. Reason 1 (Unspecified).
en0::IO80211Interface::postMessage bssid changed
IOBluetoothUSBDFU::probe
IOBluetoothUSBDFU::probe ProductID - 0x821F FirmwareVersion - 0x0100
[BroadcomBluetoothHCIControllerUSBTransport][start] -- completed
Previous Shutdown Cause: 5
[IOBluetoothHCIController][staticBluetoothHCIControllerTransportShowsUp] -- Received Bluetooth Controller register service notification
[IOBluetoothHCIController][start] -- completed
com_protech_nosleepextension: setting state: 1, for mode: 0 (battery-mode)
com_protech_nosleepextension: successfully started
[IOBluetoothHCIController::setConfigState] calling registerService
DSMOS has arrived
m_tail has not been written to hardware: m_tail = 0x00000000, hardare tail register = 0x00000040
en0: 802.11d country code set to 'DE'.
en0: Supported channels 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 36 40 44 48 52 56 60 64 100 104 108 112 116 120 124 128 132 136 140
macx_swapon SUCCESS
MacAuthEvent en0 Auth result for: 2c:b0:5d:36:10:b0 MAC AUTH succeeded
wlEvent: en0 en0 Link UP virtIf = 0
AirPort: Link Up on en0
en0: BSSID changed to 2c:b0:5d:36:10:b0
en0::IO80211Interface::postMessage bssid changed
AirPort: RSN handshake complete on en0
virtual bool IOHIDEventSystemUserClient::initWithTask(task_t, void *, UInt32): Client task not privileged to open IOHIDSystem for mapping memory (e00002c1)
Initialized RowmoteIREmu
com_protech_nosleepextension: setting state: 1, for mode: 0 (battery-mode)
Sandbox: sandboxd(220) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
Sandbox: sandboxd(228) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
Sandbox: sandboxd(247) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
Sandbox: sandboxd(251) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
Sandbox: sandboxd(256) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd