Inlägg

Inlägg som mecke96 har skrivit i forumet
Av mecke96

Tips på bärbar dator CAD/CAM och lite spelande

Hej!

Sitter i ett läge då min stationära dator börjar sjunga på sista versen. (i7 3770K, DDR3 minnen) ni förstår.
Men då jag senast hade koll på datorer mm var under den tiden, så jag vänder mig till er i hopp om att få nå bra tips.

Jag sitter mest och ritar CAD/CAM, dagligt surfande men spelar även lite då och då. (CSGO, Farming, VRC, Project cars) inga super krävande spel och är inte i behov att ha över "medium" på grafikinställningarna så länge man når runt 100fps.

Har kollat på begangnade workstations med Xeon processor och Quadro GPU men hur funkar de till spelande? Vill kunna sitta och CAD rita och får jag en låsning kunna starta upp nått spel och spela en stund för att sedan fortsätta rita.

Budget på 8-15k har inga problem att leta begangnat
15-17" skärm

Mvh// Melker

Av mecke96

Nöjd Köpare!

Tack Tony för en smidigt och snabb affär!
Fick den i exakt det skick han beskrev om inte bättre! Tog under en vecka att få paketet.

En seriös säljare man kan lita på!

Av mecke96
Skrivet av Pamudas:

Har du windows 10 så kan du se hur mycket din dator använder, genom att göra om det till ett "Mobilt nätverk". Har själv gjort det, dock så ser du enbart hur mycket din dator använder och inte samtliga i nätverket.

Förövrigt så räcker 100GB om du inte laddar ner en massa / kollar på mycket streamat material på t.ex. Netflix/HBO e.t.c. Gör du detta så är det tyvärr 200GB+ som krävs.
Blev själv i samma sits för ca 1 år sedan när Telia bestämde sig för att ta bort ADSL... Slutade med att jag nu har 2st Tele2 100GB/Mån abb. Extremt jobbigt att vänja sig med 4G och dess Datamängd när man haft obegränsat i ett X-antal år.

Okej tack för infon. Jo Det är ju just det att jag å min brorsa sitter å spelar ganska mycket å tittar på Youtube nästan helatiden. Vi är 4 i familjen och har 3 datorer, 3 surfplattor och 4 mobiler och så har vi en smart TV. Så då måste vi köra i sånna fall 200GB som du kör med. Synd bara att det ska va så dyrt. :/

Av mecke96

Kan man se hur mycket data man har använt?

Hej!
Jag skulle behöva ta reda på hur mycket data vi använder i huset, då vi kommer bli av med vårat ADSL nätverk å måste nog börja köra med 4G nätverk.

De jag vill veta är den totala data mängden som går genom routern, För att kunna se vilka alternativ på 4G nät som passar oss bäst. Typ om 100Gb räcker eller om man måste ha 250Gb Etc.

Hur ska jag gå till väga för att kunna se det?
Har försökt hitta i routern men ser inget som har att göra med hur mycket data vi har förbrukat/använt.

Detta är routern vi har: Technicolor TG799vn v2

Av mecke96
Skrivet av TaunyTiger:

@flue_81: Noterat. Håller budgivningen öppen någon dag. Kan ju säga Tisdag kl18 så avslutar vi denna annons.

Vad tror du de kostar att låsa upp den?

Kan ge 1100kr om du låser upp den + frakt

Av mecke96
Skrivet av nackskägg:

Ja, "Verify integrity of game cache".

okej.

Av mecke96
Skrivet av MacAllan:

Hur förde du över GTA till HDD?

Finns en funktion i steam (högerklicka på spelet) där man kan göra en backup på ett spel, spara den på ett usb och sen återställ backupen på datorn hemma.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8794-yphv...

Finns även en guide på steam som ger ett annat alternativ.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7418-YUBN...

Hmm. Jag förde bara över GTA V mappen till steamapps/common/. Testade även det andra alternativet. Men jag får nog göra om, och göra en backup på spelat och testa som du sa.

Tack ändå

Av mecke96

Kopiera Steamapps till en annan dator (GTA V, relaterat)

Hej!

Jag har försökt nu i snart en timme att få till det här utan att lyckas!

Börjar från start.
Jag har två datorer och ena är i min student lägenhet där vi har 100mbit. Vilket gör att GTA V går ganska fort att ladda ner. Men hemma i (byn) så har jag bara 7mbit (Adsl) så det tar nästan 2 dygn att ladda hem det och medans jag laddar hem något så är internetet nästan omöjlig att använda.

Så då gjorde jag såhär. Jag tog med mig HDD från (Bya) datorn och förde över GTA V till den när jag va i student lägenheten.

När jag kom tillbaka till byn och kopplade in HDD och startade steam så ville den fortfarande ladda hem hela spelet. (Även efter att den skannade efter spel filerna före den börja ladda hem)

Självklart så måste den ladda hem och (laga) spelfilerna då det säkert saknas filer runt om i andra mappar. Men hela spelet!?
Gjorde även en "Verify integrity of game cache" och den hitta inga fel.

Finns det någon slags (reparera spelet) knapp som på Origin?

Har gjort såhär på Battlefield och det har fungerat bra. Bara lägga in spelet i rätt map och trycka repair och sen har det fungerat.

Tacksam för svar, hur man kan göra!

//Melker S... med dåligt internet

Av mecke96

Fick till det tillslut. Fick mer valmöjligheter när jag ändrade upplösningen på desktop. Dock måste jag köra med 4:3 på desktop ifall det ska funka i CS

Av mecke96
Skrivet av ToJa92:

Läste lite fort, och antog att skärmdumpen var från TS dator.

Till TS: Det verkar som att om du har Nvidia Optimus så ändrar du skalningsinställningarna i Intels kontrollpanel, är du helt säker på att det inte finns någonting där?

Har en inställning på Intels control panel men om jag aktiverar den så får jag bara upp två stycken inställningar. Vertikal och horisontel inställning, som man kan ändra från 100% till 0%. Men då drar man ihop bilden lite men inte nog för att få 4:3 och då blir inte bara spelet indraget utan allt desktop mm. Sen finns det inga mer inställningar.

Så här ser det ut

http://i.imgur.com/wpbxlqW.png

Av mecke96

Har bara ett fåtal inställningar i Nvida Control panel

Hej!

Jag har ett litet problem med min laptop. (ASUS X550C , i3, 6gb ram, GT720M, Windows 7)

När jag spelar cs go så kör jag ofta med 4:3 1024x768 på min vanliga dator (se signatur, dator1) och det blir rätt bilförhållade med svarta kanter på sidan.

Men nu när jag tog och startade cs go på min laptop och slog på 4:3 så blev bilden stretchad istället? Så jag gick in på Nvidia control panel och skulle ändra det, men då har jag bara 3 flikar på sidan. De som är inringade på bilden.

Finns det något sätt att ändra bildförhållandet eller få ut hela controlpanelen så jag kan gå in på "change resolution" and ändra till GPU scaling?

(Hittatde inge settings i intel grafikinställningar häller som har med detta att göra. Fast jag kör ju bara på GT 720M kortet ändå så det spelar nog ingen roll)

har en Asus VG248QE 144hz

http://i.imgur.com/Gq0FMcL.png

Av mecke96

Tack för alla rekomendationer! Jo jag ska ta en titt på 970. Kör mycket spel som har mods (Där folk är lite dåliga på att göra models så de lätt får för många polygons å liknande). Har varit med om att mitt V-ram har slukats ett antal gånger då.

Av mecke96

Byta till ett nyare kort eller köra SLI?

Hej!
Länge sen man var inne på sidan och jag har sett att utvecklingen har gått fram ganska mycket på grafikkort (iallfall vad jag tror).
Har just nu ett Geforce GTX 670 OC och jag har märkt just nu att jag måste dra ner grafiken lite för att nå upp till 144 FPS på vissa nya spel.
För det mesta värkar det ju vara att Video minnet tar slut som gör att det börjar lagga, och som jag har förstått det spelar det ingen roll ifall jag kör SLI då, för att båda tar upp lika mycket så jag har fortfarande bara 2 GB istället för 4GB.

Jag är lite utav en grafik nörd och vill gärna kunna maxa grafik inställningarna men vill inte häller gå under 144 FPS, annars känns det ju lite meningslöst med 144Hz skärm ju

Men vad tipsar ni om? Ska jag skaffa ett nytt kort eller komemr det bli bra ifall jag kör SLI ändå?

Ska man sattsa på ett 970? och kommer det bli stor skillnad från vad jag redan har? eller äre så att man ska ha ett 780 med 3GB minne?

Skulle vara tacksam för svar och hjälp!?

Mvh// Melker S

Av mecke96
Skrivet av Dr.Mabuse:

Väldigt läckert gjort.... en miss dock, rotorn på vindkraftverken roterade åt fel håll.

Eller så inte.

Du får tänka på att det är vinden som gör att den snurrar å inte vindkraftverkets motor som snurrar den.

Vinden blåser bakifrån (alltså vinden blåser mot kameran)

Av mecke96
Skrivet av Z0lid1ce:

Hej!
jag hade tänkt köpa en 3570k och överklocka den ganska bra ändå kanske till 4,4 - 4,6 GHZ,
kommer jag kunna göra det med ett 600w nätagg?
MVH

Det beror på vad du har för andra delar i dator, typ grafikkort osv. Men Jag tror nog att du klarar dig med ett 600w nätagg och överklockad prolle

EDIT: såg i din sign nu vad du har för nått. Det borde inte va några problem

Av mecke96
Skrivet av rufio:

Sorry, har suttit hela dagen och kodat AI, tid och rum bara försvinner! Passar på att göra lite smygreklam:
http://www.youtube.com/watch?v=xCA1XLnAvAM

Också det det viktigaste!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12407316/Sweclockers/22.j...

Unity is strong in this one

Av mecke96
Skrivet av Derphero:

Vet, men hur mycket?

Kanske inte något i spel, men när du renderar så kommer du märka ganska stor skillnad, samt att I7 an har 4 och 8-ht trådar. Jag kör min 3770k på 4,6Ghz och märker stor skillnad när jag renderar filmer.

Av mecke96
Skrivet av qaaka:

alltså vad jag har förstått så "ska" amd vara varmare än vad intel brukar vara, de har högre TDP-värde. Vet inte riktigt vad det är men det jag vet är att mera volt = mera värme.. så amd KANSKE ska ha sådan hög Vcore utan att det ska vara något fel..?
som sagt har aldrig ägt en amd-prolle och kan pinsamt lite om dom så jag vet inte..

EDIT: läste fel qaaka sry XD

TS: Har inte haft AMD men det borde finnas något som typ "Intel turbo boost" fast för AMD som du kan stänga av. Om du vill överklocka den så läs på just om din CPU.

Om du har bra temp på den så behöver du ju inte dra ner volten.

Kanske kommer någon med ett mer vettigt svar senare

Mvh Melker S

Av mecke96

Litet problem med MSI-Afterburner (uppdaterade drivrutiner)

Hej. Jag undrar bara ifall ni har haft några problem med att MSI-afterburner har ballat ur efter att ni har uppdaterat drivrutinerna?
Jag har ett Gigabyte GTX670 OC som är lite klockad.

Här är en bild på problemet. Man kunde ju ha hoppats på att den stämde

http://i.imgur.com/tAJaLlT.png

De är ju inget stort problem men de e ju skönt ifall man kan se värdena när man spelar.

Mvh Melker S

Av mecke96

ASUS X550CC vs Acer Aspire E1-571

Lite som rubriken beskriver. Vilken ska jag välja.
Är dålig på laptops därför vänder jag mig mot er "mer proffs"

Det jag ska göra på den:

*Skolarbeten
*Lite fotoredigering (Photo Shop om den orkar)
*Spela spel som t,ex: MX simulator, Trackmania, Garrysmod.
*Titta på film.

Har hört att ASUS X550CC blir ganska varm vid spelande, men det borde inte va något problem att slänga på en annan kylpasta.

Tycker dock att Acer ser lite plastig och knapparna sitter väldigt nära varandra. Men om den presterar mycket bättre så har jag ju inget val. så länge ni inte vet någon i den prisklassen som är bättre.

Vet att det kommer upp såna här trådar hela tiden. Jag har försökt att hitta svar och läst igenom de trådar som finns men hitta inte mitt svar.

// Melker S

http://www.inet.se/jamfor?compare=1970794&compare=1970796