Inlägg

Inlägg som rosencranz har skrivit i forumet
Av rosencranz

Vilket bredbandsbolag är bäst?

Hej.
Jag är mitt i en flytt hemifrån och sitter och letar efter bredband via telefonjacket. Har tyvärr fått utesluta Comhem då de inte levererar till adressen dit jag flyttar.
Alternativen som finns är:
Telia - Bredband 30
Bredbandsbolaget - Bredband 8/24/40/60

Vet inte om tele2 levererar till min adress då det enda sättet att kolla upp detta var att sitta i en 30 minuter telefonkö...

Men vad har ni för erfarenheter av dessa bredband; hastigheter, stabilitet, support etc. All information hjälper. Tack på förhand

Av rosencranz
Skrivet av naworon:

Jag har haft samma problem i ett antal dagar. Hittade en annan tråd här på forumet gällande internetproblem med Samsungs tv-apparater där förslaget var att ändra DNS-inställningarna till 8.8.8.8 på tvn. Provade det och det löste sig så prova du det också.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack så mycket!
Att skriva in 8.8.8.8 som DNS inställningar funkade!
Konstigt dock att det här hände, måste varit något med programuppdateringen som gick fel(?).

Av rosencranz

Internet Problem Samsung Smart TV

Hej!

Häromdagen så antar jag att det gjordes någon uppdatering på Smart Hub i min tv och helt plötsligt så hade alla appar flyttats om (de populäraste hamnade högst upp). Inget fel med det. Dock så försvann HBO-appen och när jag skulle gå in på Samsungs "appstore" så funkade inte det. En text om att jag inte var ansluten till ett nätverk kom upp. Konstigt nog så gjorde jag ett nätverkstest i TV:n och allt funkade som det skulle. Alla andra appar, såsom viaplay, netflix ect. funkade. Men inte "appstore".

Jag hoppades på att det skulles lösa sig dagen efter eller så, men efter ett par dagar så slutade alla appar i Smart Hub att fungera. Direkt när jag försöker öppna en app så säger den att jag inte är ansluten till ett nätverk och att jag ska gå in i nätverksinställningarna och ansluta till ett nätverk. Jag kör trådbundet nätverk, men har även testat trådlöst men allt ger samma resultat.

Jag har även försökt med en återställning av Smart Hub men det funkade inte, för nu kan jag inte ställa in den utan att vara ansluten till ett nätverk.

När jag gör ett test så står det:
"Anslutning till lokalt nätverk men inte till Internet. Kontrollera DNS-inställningarna, eller kontakta din Internetleverantör för att använda Internet."

Jag har försökt att:

  • Starta om nätverket (2 gånger)

  • Söka, och göra programuppdateringar för TV:n. Jag har nu den senaste programvaran.

Vet någon hur jag kan lösa det här? Om ni behöver mer information så fråga! Jag är inte överdrivet insatt i nätverk och internet.

Tack på förhand!

Av rosencranz
Skrivet av Deathdevil:

Det är ett 32-bit operativsystem. Du vill inte ha något som står med x86 utan det som står x64

Skrivet av jetten:

x86 är 32 bits versionen. Du ska ha x64.

Haha... Känner mig som en idiot!! Tack så mycket!

Av rosencranz

Så det är licensnyckeln det är fel på...?

Av rosencranz
Skrivet av Deathdevil:

Då måste du formatera om datorn med ett OS som är baserat på 64-bit.
Funkar inte detta så är antagligen filen korrupt som du försöker installera.

Men jag har installerat från en guide här på sweclockers...
Jag har laddat och intallerat Windows 7 Pr
http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7...

Jag har laddat och installerat Windows 7 Professional SP1 Svenska x86...

Av rosencranz

Problemet är att jag har 32-bits operativsystem. Det känns lite onödigt att sitta på 12 GB ram om man bara kan använda max ca 4 GB...

Rent sagt så vill jag ha 64-bit istället för 32bit!

Av rosencranz

Probelm: Uppdatera BIOS Asus HJÄLP!

Hej!

Jag sitter på ett väldigt irriterande problem. Jag ominstallerade min dator för ett tag sen, insåg att jag klantat till det och installerat Windows 7 - 32bit. Så nu tog jag tummen ur röven och gjorde om det och gjorde rätt. Laddade ner rätt version osv. Men problemet är kvar.

Jag har försökt googlat runt lite, och det låter som att jag måste uppdatera mitt BIOS. Så jag gick in på Asus hemsida och sökte upp mitt moderkort:
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=Crosshai...

Nu är frågan vilken jag ska ladda ner för att uppdatera BIOS så att jag kan köra 64-bit system(?). Och när man väl laddar ner en så blir det en rom-fil, vad är detta och hur installerar man en sådan?

Mycket tacksam för snabb och bra guide för att få min dator att fungera på rätt spår. Om det är någon information så säg till!

Mvh rosencranz

Av rosencranz

Ersättning Telias VDSL modem?

Hej!
Lång historia kort så har jag fått nog på det eviga strulet man får hos Telia. Tillbringat hela dagen för att få mitt nätverk att fungera, till och med har jag åkt fram och tillbaka till stan för att hämta en ny router som var minst lika värdelös.

Istället för att ni ska få kanske läsa lite mellan raderna radar jag upp frågorna här:

1. Någon bra ersättare för Telias VDSL-modem?

2. Går det använda modem för andra anslutningar som t.ex. ADSL eller bara DSL?

3. Är jag ensam om att ha problem med att ladda upp från Telias "smart boxar"? Nästintill alla molntjänster kraschar nätverket till synkningen är klar.

Tack på förhand. MVH Rosencranz

Av rosencranz

Saker jag söker hos ett tangentbord.
1. Komfort
2. Skönt att skriva på
3. Macro
4. Media knappar

Av rosencranz

http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/comp/mekaniska-tangen...

Kan det här vara något att ha? Har tänkt mycket på detta eller K90 men jag vet inte om det är prisvärt.

Av rosencranz
Skrivet av Zer0x:

Om du tyckte om macroknapparna så är Corsair K90 ett väldigt bra alternativ: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/141888-corsair_vengea...
Har ett själv och jag gillar det starkt. Det är ett tungt aluminumchassi så det rör sig inte ur fläcken när det ligger på bordet, skönt handledsstöd och macroknappar.

Jag har kollat på det, men något jag känner med g510 är att jag inte riktigt använder alla macro keys

Av rosencranz

thomson tg789vn. Problem med anslutning.

Hej!

Sen ca. 1 år tillbaka fick min familj ett erbjudande av Telia att uppgradera till en Smartbox. Idag kan man ju diskutera hur smart den egentligen är. Rätt så snabbt märkte jag att något var fel, anslutningen segade ofta ihop osv. Så jag ringde Telias support, dem gjorde en mätning och påstod att allt var som det skulle vara. Jag fick tipset att fabriksåterställa och låta den stå och uppdatera programvaran, vilket jag har gjort ett flertal gånger nu. Men efter ungefär 2 veckor insåg jag att det inte går att ladda upp, skicka eller dela filer. Ladda upp menar jag med att lägga upp bilder osv på dropbox. Eftersom min pappa använder just dropbox väldigt mycket i sitt jobb, när han kommer hem och jag sitter och spelar och han öppnar datorn och dropboxen börjar synka crashar internetet direkt, men startar igen såfort han stänger av den.

Först och främst undrar jag om någon av er har liknande problem, sen om ni har någon lösning eller något tips. Hade tänkt att svänga förbi Telia imorgon och se om dem har någon lösning.

Tack på förhand.
Mvh Rosencranz

Av rosencranz
Skrivet av ZaInT:

Vad tycker du om ditt G510? Så att vi har lite att utgå ifrån.

Jag tycker om det rätt så mycket, ibland kan jag tycka att det är lite "svampigt" att skriva på om du förstår vad jag menar. Men det jag älskar mest är handledsstödet.

Av rosencranz

tack! ska definitivt kolla på dem här alternativen, men om fler läser och känner att dem har något att tipsa som skulle jag bli jätteglad!

Av rosencranz

Leter efter Tangentbord! pris 500-900 NYTT!

Hej! Mitt tangentbord (logitech G510) har precis sett sina sista dagar. Leder i panik efter ett nytt prisvärt tangentbord. För mig spelar det ingen större roll om det är mekaniskt eller inte, jag kommer vänja mig vid tangentbordet till slut.
Hade uppskattat om ni kanske länkade era tangentbord (om ni gillar de dvs) och skriver fördelar samt nackdelar med det!
OBS! TANGENTBORDET MÅSTE VARA NYTT! Jag är inte alls intresserad av att köpa ett begagnat

Tack som fan på förhand!
Mvh Rosencranz

Av rosencranz

Tjena, är vädigt intresserad av att göra samma sak, men hur och vart fick du tag på IO-panelen??

Av rosencranz

Moderkort DDR2 Budget: runt 1000 lappen

Hej! Min kompis ska köpa ett nytt moderskort. Och eftersom jag har kollat med er här på forumet ett par gånger angående köptips så tänkte jag slänga upp en till här för min polares skull.

Han tänker som sagt uppgradera sitt moderskort. Jag vet inte om det är något problem men han har nu ddr2 RAM i kortet nu och skulle helst inte vilja köpa nytt för att det skulle bli lite för dyrt och han vill helst inte överstiga 1100. Han kör på en Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU E8400 @3.00GHz 3.00 GHz.

Tack på förhand!

Av rosencranz

SSD vill inte vara prio1 i vid starten

Hej! jag har nyligen köpt en Samsung ssd som jag har tryckt in i systemet.

Jag vill ha opperativsytemet (windows 7 ultimate) på den. därför har jag tillbringat kvällen åt att lägga över windows på en usb och sedan installerat windows på ssd disken.
När jag var klar och hade startat upp allt fint en gång med det nya opperativsystemet stängde jag av datorn och kopplade in den gamla hårddisken och startade upp och tog mig in i BIOS menyn. Där satte jag Samsung ssd som boot priority 1 och sedan den andra hårddisken. Men när jag trycker save and quit så startar den upp med den andra hårddisken. Jag kommer alltså inte in på samma system som jag gör ifall jag kopplar väck den andra helt och hållet. Jag har försökt flera gånger att koppla in och ut men den ända gången den startar upp det den nya disken är när det är den ända inkopplad.

Jag vet inte vad jag har gjort fel.

Under hela tiden har jag följt
http://www.youtube.com/watch?v=Ox6DHlPQI-w

och när jag skulle lägga över windows på usb följde jag
http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7...

Behöver hjälp! tack på förhand !

Av rosencranz
Skrivet av SleepyCat:

Det räcker med 8 GB men 16 är mer "framtidsäkert" då menar jag att du inte kanske behöver uppgradera mer ram senare.

kvalitets packet http://www.inet.se/kundvagn/visa/2484917/2012-11-02

Valde samsung ssd för dem är stabilast och snabba

Och DOMINATOR s för dem presterar bäst.

Annars finns det ett annat packet som du får mer ssd gb men mindre ram Mhz ( det kostar dig en 100 kr mer)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2485028/2012-11-02

Det räcker annars med http://www.inet.se/kundvagn/visa/2485132/2012-11-02

Som är varken de eller det andra

Men är det några problem att stoppa in dominator i moderkortet, samt några problem med att stoppa in en ssd disk i systemet?