Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash
Skrivet av _genki:

Det handlar om hur företag representeras, och hur andra inte representeras. Så fort man börjar analysera nyanserna av hur DF täcker PC nyheter blir det ganska oroväckande. Jag kan ge några exempel

- i DF's RX6700 recensionen anses 16GB VRAM vara "onödigt". i RTX3060-recensionen är 12GB "en välkommen bonus"
- Tongången på Rich är oentusiastisk och skeptisk när det handlar om AMD recensioner, men har stora öppna ögon och är erhört entusiastisk när det handlar om nvidia. (det är nästan komiskt när man jämför dessa videos)
- De täcker främst nvidia-nyheter i dagsläget, lägger lite vikt vid AMD-nyheter.
- Även innan FSR 1.0 släpptes var de fokuserade på att det är "ointressant" teknik, och genomgången av FSR1.0 behandlade spacial upscaling i isolering snarare än titta på FSR 1.0 som ett uppskalningspaket.
- Deras QA är ofta nvidia-fokuserade, de få frågor som handlar om AMD, vinklar de till att handla om nvidia.
- Även vid AMD-coverage, som "The Matrix"-demot omnämns inte AMD och RDNA2 över huvudtaget, trots att det är den teknik som kör demot (detta gjorde de alltid förr när de pratade om Jaguar, GCN etc), däremot nämns både RTX och DLSS flera gånger (som inte är en del av demot). Detta är tydliga varningsklockor i min bok. Har man samarbetspartners vill de ofta inte att man "nämner" konkurenter.
- deras benchmark suite består mestadels av nvidia sponsrade titlar.
- deras sponsrade innehåll kommer huvudsakligen från nvidia
- Stort fokus på RT, DLSS samt "AI". En "editorial direction" som nvidia har pushat i deras relation till media sedan RTX2000-serien. Nvidia ville bland annat bryta kontakten med Hardware Unboxed, då de separerade RTX recensionerna till två videos (eftersom de blev för långa) ett avsnitt fokuserat på rasterisering och ett på RT/DLSS. Båda med gediget innehåll och positiva ord. Både Gamers Nexus samt LTT sa ifrån. Alla tre har stor integretet när det kommer självständighet.

Detta är bara några få saker som dykt upp, men långt ifrån allt. jag nämnde det för min bror för ett halvår sedan. Han tänkte att jag hade en stor foliehatt på mig (vilket jag kan köpa, det lutar ju lite åt konspirationsteorihållet). Däremot kröp han till korset för några veckor sedan och och nämnde: "du, du har nog rätt om DF". I slutändan handlar det om nyanser och hur saker porträtteras, inte regelrätt vad som sägs. Ibland kan det vara lika viktigt med vad som "inte sägs", vad som blir uteslutet ur dialogen. Jag får inte alls denna känsla av Sweclockers, Gamers Nexus, Hardware Unboxed... till och med LTT. Tyvärr är det något ruttet med DF för tillfället, och jag favoriserar inga företag.

Tror vi har lite olika fokus på innehållet i en video. Men jag tror absolut inte att DF har en dold agenda tror mer du tolkar saker efter dina preferenser. Men säger inte att min åsikt är mer värd än din.

Av Vash
Skrivet av _genki:

Man bör ta Digital Foundry med en grov nypa salt. De har tråkigt nog ett extremt nvidia-centrerat perspektiv i all deras PC-coverage, och har haft det i flera år. När det kommer till FSR 2.0, I deras Dead Loop-genomgång valde de ganska okritiskt att köra skärpan på max och försvara det med att det kom "rekommenderat av spelet", men jag skulle gissa att det handlar om att de vill förstärka artifakterna av FSR 2.0... Nu däremot har de dragit ner skärpan i botten för att "level out the playing field" (så nu passar det?), däremot fokuserar de på "performance mode" (vilket FSR ser objektivt sämre ut i) samtidigt tar de också också bort motion blur som i detta fallet skulle ha maskerat väldigt mycket av "fizzle-effekten" som det läggs stort fokus på.

Jag kan förstå att det är viktigt att göra så här ur ett mer vetenskapligt perspektiv där man diskuterar- och analysera byggklossarna av de olika uppskalningsteknikerna. Men problemet är att väldigt lite analys faktiskt äger rum. Snarare letar man efter skillnader för att få DLSS att framstå som den bättre tekniken (Vilket den visserligen också är), men inte till den milda grad som de porträtterar i sina videos

Vi måste komma ihåg att Alex även försvarade DLSS 1.0. Även om tekniken såg för djävlig ut.

DF fokuserar på tekniken och lämnar märkes kriget utanför oavsett vad det handlar om. Om du tycker fokus ligger på nvidia så kan de ju bero på att de har drivit tekniken mest framåt sista åren.

Av Vash

Imponerad av spelet faktiskt, flyter på väldigt bra i 60 fps på min Fold 3 och spelet anpassar sig till 4:3 formatet som är litte udda på just Fold. Hur upplever ni med mindre skärmar spelet? Blir de för smått.

Av Vash

Ibland känns de som hela sweclockers är fullt med arga tillbaksträvande människor, allt som är nytt å lite ekstremt är bara onödigt å de räcker minsann med de gamla. Ingen skärm för mig men säkert spännande för kundgruppen som skärmen riktar sig mot. Kul med utveckling och de leder säkert till bättre produkter längre ner i skiktet över tid.

Av Vash

Galaxy Z Fold 3.

Av Vash
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

https://www.amd.com/system/files/styles/992px/private/2021-10/1103302-wraith-coolers-1260x500.png?itok=GjIfJnfR Tycker dock att plasten som AMD har runt sin fläkt på sina kylare som är i solid svart plast inte är snyggare. Var dock ingen som klagade på att den plasten inte kylde?

Tänkte precis samma sak hehe

Av Vash
Skrivet av Ridebird:

Kan rekommendera minimum fps-grejen. Då slås DRS på och det funkar skitbra. Satte min på minimum 90, kör 1440 på high med 2080/5600x.

Såg en viss skillnad i skärpa på avstånd men det gör att man får ett stabilt flyt. Droppade ned mot 60 tidigare, men kunde även dra upp mot 110. Även med Gsync tycker jag inte det blir en så jämn upplevelse.

Tack för tipset, blev betydligt bättre flyt i den öppna delen av spelet och som du upplever jag lite skillnad i bildkvalitet.

Av Vash

Vem som än vann idag så var dom värdiga vinnare oavsett hur de gick i just detta racet. Glad det blev Verstappen ändå och för en avslutning på en fantastiskt säsong.

Av Vash

Stödjer Digital Foundry sen några år tillbaka.

Av Vash

Lycka till med framtida äventyr!!

Av Vash

Twitch turbo och YouTube premium är två tjänster jag gärna betalar för. Har även patreon hos Digital Foundry. Har väldigt svårt att förstå varför de ska vara mer eller mindre ok att betala för sig beroende på vad det är för typ av produkt eller tjänst det handlar om. Är det ens personliga åsikt som styr över om andras verk ska va värda å betala för eller inte?

Av Vash
Skrivet av Taggen86:

Tyckte snarare de landade i att interlaced läget var bättre än FSR? Gav högre prestanda, mer skärpa och bättre bevarade texturer. Enda nackdelen var lite mer artifakter än FSR när det gäller typ hår.

Fick samma uppfattning som du men går säkert tolka olika.

Av Vash
Skrivet av DasIch:

Vad gäller OnePlus skulle jag även vilja se batteritester efter 6-12 månader. Jag har haft en 7 Pro och nu en Nord. Båda med bra batteritid i början men efter ungefär ett halvår suger den.

Har haft en 7T pro sen release och inte upplevt någon märkbar försämring sen inköp. Laddar Max en halvtimme åt gången, lite på morgonen och lite på kvällen.

Av Vash

Kunde min Windows XP nyckel i huvudet, kan fortfarande ungefär halva haha, nu för tiden blir de vid nybygge eller vid byte av betydande hårdvara.

Av Vash
Skrivet av Ragnvlad:

Vore intressant att veta vilken form av expertis, som du besitter, som du grundar detta på?

Det är min personliga åsikt 😊, säger inte att de är rätt eller fel bara att det inte är orimligt att en produkt med filter osv kan anses vara en hygien artikel.

Av Vash
Skrivet av Kvicksilver:

Ångerrätten på distansköp är inget som butiken kan avsäga sig med hjälp av någon påhittad lista.

Skrivet av Bernd_P1:

tror inte att säljarens "undantagslista" håller inför ARN eller rätten om man skulle nu driva upp det så långt.
dessa "undantagslista" är ungefär lika hållbart som valfri ToS på sidor och program inför rättan. altså att det inte alls håller och att lagen står över det säljaren hitta på.

Det finns undantag i distansköpslagen om just hygienartiklar, sen om en AC ska klassas som de är väl en annan sak. Men jag anser de inte som orimligt att en AC ska hamna under den kategorin.

Av Vash

Om Webhallen har en lista över saker som inte har returrätt vid öppnad förpackning och varan du köper och använder tillhör en sådan produkt vad är det å bråka om?

Av Vash

Väldigt trevlig utveckling det här, känns som mitt 2080 Super får leva längre än planerat i burken. Passar ju bra med nuvarande brist och höga priser.

Av Vash

Handlar allt nytt och efter noga planering, beg marknaden blir rätt så ointressant på det viset. Sen vill jag vara första användare då det känns tryggare. Vid uppgradering så har jag inga problem med å sälja dock, men ser helst att delarna hamnar hos folk jag känner. En gratis uppgradering till en vän med behov för de är värt mer än några tusenlappar i fickan.

Av Vash

Kan man verkligen säga att de är ont om kort när halva försäljningen sker i andra hand.... Folk råkar ju få hem 2 - 3 kort och byter från 3080 till 6800xt och sen tillbaka till 3080ti. Man beställer kort bara för å testa om man fick ett och sen blir å sälja i andra hand när man kommer på att man inte behöver kortet. Man ser de ju hela tiden på forumet och mängden annonser med precis den förklaringen dyker upp varje dag. Tror dagens köp nu betala senare metoder i kombination av att man hela tiden vill ha något nytt är ett större problem än mining.