Inlägg

Inlägg som Dex har skrivit i forumet
Av Dex
Skrivet av megaman01:

Har du köpt en Ps5 så får du en hel del spel om du väljer extra. Spiderman, Valhalla, Demons Souls mflr.
Är inte dessa intressanta så räcker Essential för att köra online och få ett spel då o då.

Premium är just nu meningslös för dom allra flesta och ger bara några gamla spel som streamas. Dåligt biblioteket atm, men lär bli bättre framöver.

Det är endast PS3 spelen som behöver köras via streaming. Alla dom andra (PS1, PS2 osv) kan laddas ner till konsolen.

Av Dex

Jätte tråkigt med din pappa så klart, men om du blir väckt klockan 9 på morgonen så varför behöver du gå och lägga dig redan vid 11? 10 timmars sömn känns rätt overkill. Man brukar ju säga 7 kanske 8 timmar är vanligt.

Hoppas din pappa kryar på sig!

Av Dex
Skrivet av tyvar1:

Som det ser ut just nu blir det nog PlayStation Plus Extra.

https://strawpoll.com/polls/7MZ0zldEmno

Kommer också köra Extra. Finns en del spel där som jag fortfarande inte har spelat igenom (som Returnal och Demon's Souls). Kul att "rena" PS5 spel är med också (som tidigare nämnda spel) och inte bara massa spel från PS4 tiden. Ska bli kul och se vad dom lägger till i framtiden också.

Av Dex
Skrivet av Bozzeta:

Sony verkar sikta på fler live services-spel så de kan råna er på mer pengar.

I think that trend towards live services will continue, and if you look for a model in our category of entertainment, which supports sustained engagement over a long period of time, live services games arguably fit that bill better than a subscription service.

även så verkar det inte bli några day one releaser i nya tjänsten:
Sony may not be putting its latest releases in, but there's still some popular PS5 titles in PS Plus Extra and Premium
https://www.gamesindustry.biz/articles/2022-03-28-playstation...

Tror inte där var någon som verkligen trodde att deras egna spel skulle släppas dag 1 på någon tjänst så vet inte varför du trodde det

Och rånar oss? Tur att du inte överdriver i alla fall. Hemskt när man blir rånad på pengar och hade varit väldigt konstigt att bli rånad på riktiga pengar i ett spel. Men Sony är kanske så onda som du försöker få dom till?

Av Dex

Ny uppdatering till PS5 och PS4, PSS App och PS Remote Play kommer idag.

Men gissar på det folk är mest intresserade av är att Sony äntligen har kommenterat VRR och det kommer komma dom närmsta månaderna!

Källa

Av Dex
Skrivet av Exydia:

Smart! Slutar USB-portarna ge ström även i strömsparläge? Trist om fläktarna går hela tiden.
Vill helst ha skåpet stängt Allergisk mot RGB.

Tror att i default inställningarna så ger USB portarna ingen ström i viloläge, men det kan du ändra i inställningarna om du vill.

Av Dex

Nu har det uppdaterats hos Bring att mitt paket från Elgiganten är på väg i alla fall. Uppdaterades 17:30 om någon är nyfiken

Av Dex
Skrivet av Segge:

Mediamarkt verkar misslyckas med att leverera imorgon, står bara "Leverans Påbörjad" och har stått så sen åtminstone i måndags. Hoppas dom tekniska problemen innebär att det ändå är skickat. Tycker att när man beställt en dyrt samlarutgåva borde man väl kunna förvänta sig att ha det på lanseringsdagen. Får ju inte ens en skiva så borde inte vara ett problem om det dyker upp några dagar före. Blir väl att dra på skygglapparna och köra Lost Ark hela helgen för att inte spoila något i HFW.

Jag har beställt Collectors Edition från Elgiganten och fick förhandsinformation från Bring i tisdags morse att dom har ett paket som ska levereras, men sen helt tyst så tror inte jag heller kommer få det till imorgon tyvärr.

Man får lira Lost Ark istället som du sa!

Av Dex
Skrivet av Swennis:

Gillar det, men orkade inte med dom massiva horderna, så la tyvärr ner det 🤯😄
Men sjukt bra gjort
Finns det inget ”no hordes” läge 😂

Du behöver faktiskt bara besegra en horde i spelet (tror inte man kunde skippa den i alla fall) och den är den lättaste av dom. Dom andra hordsen som "tillhör" main storyn kan man hoppa över efter man har försökt 2-3 gånger. Då får man upp ett meddelande om man bara vill skippa dom istället. Funkar bara på dom hordsen som tillhör mainstoryn dock

Av Dex

Måste säga att dom faktiskt var riktigt snygga. Trodde inte att så "extrema" färger skulle fungera, men dom ser väldigt trevliga ut! Fast man är ju lite tråkig människa så blir väl att man köper dom svarta så att konsolen passar in bättre här hemma bland alla möbler och elektronik.

Av Dex

Sony släpper nu egna "sidoplates" och ny färger på kontroller. Cirka 55 dollar i USA som riktpris för "sidoplatesen".

https://blog.playstation.com/2021/12/13/new-dualsense-wireles...

Av Dex
Skrivet av Bozzeta:

Efter att ha testat Matrix lite på båda plattformarna så flyter PS5an faktiskt på bättre.
PS5an laggar mest vid fysiksimuleringen typ masskrock av bilar medan Xboxen verkar lagga lite överlag.
Vore intressant om DF kunde göra en jämförelse...

Lär garanterat komma en djupdykning från DF precis när som helst. Exakt sådant här dom älskar ju

Av Dex

Ah hype! Vill ha nu! Min PS5 står redo och väntar på detta och Elden Ring! Februari känns sååååååå långt borta bara

Av Dex
Skrivet av xealo:

Jag skulle vilja påstå att inte ens det är krav, utan mer av ett plus. Storyn i Rift Apart är utformad så pass att stora delar av spelet syns ifrån en karaktärs perspektiv som är precis lika ny till Ratchet och Clanks omständigheter som en spelare som aldrig rört serien innan.

Håller inte med. Det är väl typ 50/50 man växlar mellan karaktärerna. Hela anledningen till att man hamnar i en annan dimension är på grund av vad som hände i förra spelet.

Visst kan man spela det senaste bara, men tror man missar en hel del bakgrunds historia. Är ju så klart inget krav att man måste, men tror helt klart det hade blivit roligare och man får som sagt en annan relation till karaktärerna.

Av Dex
Skrivet av xealo:

Ratchet and Clank har kronologi på lite samma sätt som t.ex Simpsons på TV har.

Visst finns det lite referenser till tidigare spel här och där, men det är ingenting man behöver ha någon kunskap om alls för att förstå vad det handlar om, det är bara att tuta och köra.

Jag hade nog dock rekommenderat att spela Ratchet & Clank (2016) först innan man kör det nya Ratchet & Clank: Rift Apart då storyn fortsätter nästan direkt där det andra slutade. Dom andra kan man nog hoppa över dock då dom 2 nya spelen är mer som en reboot.

Av Dex
Skrivet av lambdan:

Gillar verkligen inte dbrands attityd och PR... har de anlitat folk från Reddit eller Youtubes comments sektion? Deras legala avdelning använder mer moget språk får man hoppas.

Jag gillar dock den där PS1-gråa färgen av de nya platesen. Fläktgrillen var riktigt ful dock.

Håller helt med. Dom gör snygga skal helt klart, men deras attityd är mer som ett gäng 12 åringar på en lekplats. Men där är ju vissa som gillar det så funkar kanske för dom.

Av Dex
Skrivet av Swedman18:

Windows 11 går "magiskt" sämre för AMD?

Så du ignorerar det faktum att både Microsoft och AMD jobbar på en fix som löser detta?
Om nu Intel ligger bakom detta så varför skulle då Microsoft släppa en fix för det? Buggar kan faktiskt hände och allt är inte konspirationer vet du....

Av Dex

Jag hade också den rutan och bestämde mig för att påbörja installationen själv istället.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

Där kan du själv starta uppgraderingen (eller välja att ladda hem ISO om du vill formatera osv också) så du inte behöver vänta.

Ska du bara uppgradera så är det bara att trycka på "Download Now" under "Windows 11 Installation Assistant" så sköter datorn uppgradering till dig.

Av Dex

Har kanske missat det, men går det fortfarande inte att flytta taskbarn till sidan av skärmen? Har taskbarn på min extra skärm och mycket smidigare att ha den på sidan då tycker jag så man ser den lättare.

Tydligen den mest efterfrågade featuren under betan så borde ju komma tycker man. Känns som en väldigt konstig feature att ta bort.

Av Dex
Skrivet av Dinoman:

Nu har jag bestället Corsair MP600 Core 1TB för installation i mitt PS5 Digital.

Ända sedan Sony började med sitt "amazing fast SSD"-snack så har jag varit mycket skeptisk till att PS5, verkligen, utnyttjar dessa vansinnigt höga läs- och skrivtider.

Jag hittade denna artikeln, på tyska, som har testat 2TB-modellen och som så många andra som testat "slöa" diskar som inte når upp till Sony's rekommendationer så går det alldeles utmärkt.

Återstår att se om jag får äta upp detta. I övrigt anser jag att Sony skall öka det inbyggda lagringsuytrymmet för nuvarande är ett skämt.

Funkar säkert bra nu, men ju mer spel som utvecklas enbart till PS5 så kommer det säkert bli högre krav på hårddisken att klara av det också i framtiden och därför vill inte Sony rekommendera mindre. Kommer ju säkert ta ett tag innan några sådana spel kommer, men man får se.

Själv tycker jag det är mycket bättre att dom kör med en 1TB hårddisk och ger möjlighet att sätta i en till som dom har nu. 1TB räcker nog till många hade känts väldigt onödigt för min del att lägga 1000-1500kr till bara för att få en 2Tb hårddisk från början.

Så tycker det är mycket bättre att man själv får välja.