Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

Det här är ingen rea över huvudtaget alls, iaf inte enligt mig.
Så här säger konsumentverket:

"För att en affär ska få använda ordet rea i sin reklam ska

försäljningen ske under en begränsad tid
varorna ha väsentligt nedsatta priser
varorna finnas i affärens vanliga sortiment"

Priset ska vara väsentligt lägre
Vad som är "väsentligt lägre priser" kan heller inte anges exakt, till exempel i procent av normalpriset. Det får också avgöras från fall till fall, och med utgångspunkt från vad som kan uppfattas som väsentligt för konsumenten. Av betydelse i sammanhanget är också vilken praxis som tillämpas inom olika branscher och för olika slags varor.

Av IRONBERG

Det finns en massa licenser som måste betalas för att kunna spela blu-ray och det är slutkunden som får står för den kostnaden.

Av IRONBERG

Asus ac-66 ska väl ha bäst räckvidd enligt testerna på nätet. 802.11N då. Sen skadar det ju inte att ha AC heller. Om inte pingen är viktig (spel) så kan du ju köra wifi extenders där täckningen är dålig. Annars så kan du köra via elnätet. Finns mycket att välja på idag

Av IRONBERG

För oss som inte vill härja med mellandagsshoppare. Samma pris 990.- För nighthawk R7000

http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/router/ac-standard/n...

Av IRONBERG

Det spelar ingen roll vilken slang dimension du väljer. Tar du en mindre så kommer vattnet flöda fortare bara. Ingen temp skillnad alls. Pumpen kommer trycka ut 400 liter oavsett, formeln säger alltså att även om du kör med 50cm breda rör blir det fortfarande samma mängd som Pumpen klarar. . Fördelen med större dimensioner är att det är mycket lättare att böja utan att det blir veck.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Olika volt på jorden

Testa att använda en ojordad kabel till nätaggregatet alternativt sätt eltejp över jordkontakterna i grendosan. Tystnar det då så vet du vad det beror på. Bäst o enklast om allt har 0 volt på jorden. Men kasst konstruerade saker som billiga skärmar AC adaptrar till externa hdd m.m har ofta en högre volt på jorden. Vilket skapar en jordslinga i alla grejer som är kopplade på samma nät. Vilket i slutändan ger ett brum i det lägre hz som vi kan höra.

Av IRONBERG

R4 funkar fint att vattenkyla i. Man får dock modda den lite grann Det är ju betydligt roligare med custom loop. Jag kör med en 280 i fronten en 240 i toppen och 140 i baken. EK vattenblock på CPU och Grafikkort EK reservoar med en inbyggd D5 pump. 19/13 slangar för att det är lite lättare att böja till utan att det blir veck. Trångt? ja. Snyggt? inte särskilt då jag kör chassi utan fönster så kvittar det. Tyst? Hörs inte ett pip med 4 lågvarvade noctua fläktar. Kör bara en fläkt på radiatorn i taket då temperaturen är tillräckligt låg som den är och ja man får plats med en 240 i toppen. Se bara till att den är smal. Själv kör jag med siilvercoil och algdödande medel. Fick köpa det på ebay då ingen återförsäljare i Sverige säljer sånt vad jag vet. Körde DYE först men fick byta och göra rent alla delar redan efter 5-6 månader. Collerkit har väl bäst utbud och de kan fixa fram saker det inte har i lager. Annars har det brittiska återförsäljarna betydligt mer grejer att välja på om man vill ha ett snyggt system.

Av IRONBERG
Skrivet av braxilicious:

Jag har också fått tag på en så stryk mig.

Har du beställt än? Har din betalning gått igenom enligt OnePlus isåfall? Min betalning är genomförd enligt PayPal men fortfarande pending efter fyra timmar enligt OnePlus.

Det tycks vara något megastrul på oneolus.net

https://forums.oneplus.net/threads/pending-authorization.1603...

Av IRONBERG

För mig funkar windows 8.1 ypperligt. Jag kan jobba snabbare i det än 7:an sen tycker jag hela Os:et flyter på bättre i största allmänhet. Kör nu 8.1 på både desktopen, laptopen och ultra bärbara. Funkar bra vid alla lägen. Har installerat en startmeny på desktopen. Men ärligt talat så används den mer eller mindre aldrig. Jag når så gott som allt via WIN+S numer det går undan. På ultra bärbara kör jag Metro eller vad det nu kallas och bara man lär sig hantera det så är det fantastiskt effektivt.

Av IRONBERG

Oj här var vi moderna. Något som gjorde ENORM skillnad i prestanda för mig var A501

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2a3C_icua...

Omvandlade Amiga 500 till A2000 för en, för mig då mindre förmögenhet. Men nöjd var jag. Vilken raketmaskin man hade.

Av IRONBERG

Vänta till våren då AMD antagligen släpper nya kort. Gapet mellan 280 - 290 är ju inte direkt gigantiskt. Kör du något som måste ha all extra krämen just nu?

Av IRONBERG

Det gick att "köpa" nycklar på G2A för en kort tid sedan för runt 150.- Microsoft har då sagt att återförsäljarna inte är godkända. d.v.s. Det är inte äkta nycklar som i regel gör att nyckeln blockeras efter en kort stund.

Av IRONBERG

Evolve beta nycklar

CODE for PC:
TRGFB-D7TJW-27PR9
TRGG7-BM43V-RG2RA
TRGGJ-X9VXQ-NNYZ0
TRGIV-R7T8K-8KD99

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG
Skrivet av Extremaz:

tycker det är synd att många skriver att dem älskar plasma och aldrig haft problem med dem men sen inte skriver vad dem har använt dem till. Tex om dem haft den inkopplad till datorn och haft windows statisk bild över dagen, gått in och surfat, kollat netflix och filmer etc så skulle jag varit imponerad men nu tror jag bara att dem haft teven i vardagsrummet inkopplad till digitalbox och bara zappat runt lite mellan kanalen och kollat en film sedan stängt av den.

Jag har en gammal teve lcd från när dem "platta" tevesarna kom för några år sedan, jag har 720p på den och hade den inkopplad via hdmi förut men dem slutade fungera så kör nu dvi från datorn till vga in på teven. Kollar film/serier på den, den får visa statisk bild flera timmar per dag och surfar också på den. Aldrig haft några problem med bilden på den.

Jag skulle vilja köpa ny nu och uppgradera storleken till en 50-60"are men blir så osäker på alla olika, funderat lite på en plasma då dem oftast varit billigare än en lcd men kommer då till inbränningar och skit på plasman. Är det bättre att köpa en led då istället då den ska vara inkopplad till dator och visa statisk bild (skrivbordet) väldigt ofta?

Jag kör plasma. Pc inkopplad och på 24/7 netflix, surf o.s.v.. inga inbränningar överhuvudtaget. Det är en förlegad myt. Jag har däremot en LCD i sovrummet. Den har 4 inbränningar. En klocka, windows logga och ett par till fläckar efter kanalmärke.

Av IRONBERG

Åk iväg och testa. Många gillat audio Technica och minst lika många gillar sennheiser over ear lurar. Men tanke på att du ändå ska spendera en del pengar så undvik grisen i säcken. Jag menar det är minst lika många som tycker ath-50 är skräp som det finns folk som avgudar dem.

Som jag skriver i många andra trådar.
Ljud är VÄLDIGT personligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

För hemmabruk?

Inte någon av dem.
Urban luren är betydligt basigare än Momentum. Tänk Beats fast kanske inte riktigt i den nivån.

Ska du ha lurar för hemmabruk så satsa på 598 eller 600 istället. Eller kanske något helt annat beroende på vad DU gillar för ljudbild.

Har själv Momentum. Men hemma skulle jag aldrig tänka tanken att använda dessa. Det blir helt enkelt inte lika bekvämt eller storslaget som ett par fullsise runt öronen lur.

Den här typen av lur är designad för portabilitet inte soffhäng.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Dj lur med mycket tryck. Extremt populär för elektronisk musik. Ganska analytiskt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=256102

Vill du ha "bass boost" ljud i bott så kör på beats.

Testa innan köp! Är mitt absolut största tips.
Ljud är VÄLDIGT personligt.

Av IRONBERG

Det finns ju två alternativ här vad jag ser.

1. Den krångliga vägen. Löd fast kablarna från laddaren direkt i datorn. Om du nu inte är så haj på datorer så kanske du inte är så haj på lödning heller?

2. Den enkla vägen. Skruva loss hårddisken & sätt den i en annan dator. Kopiera det du vill ha. Finns usb vaggor att köpa som man kan stoppa hårddiskar i och ansluta med usb om du inte har någon annan möjlighet.

Av IRONBERG

Även jag vill ställa mig i kö för 64GB

Av IRONBERG

Drivrutinerna är erkänt buggiga. testa LÄNK Har löst diverse problem när jag hjälpt polare med deras Asus ljudkort.