Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

Nja. HBM minne som ger halverad storlek och design som leder till lägre strömförbrukning vill jag ha innan jag öppnar plånboken.

Av IRONBERG

Absolut! Kör på.

Av IRONBERG

Ålder: 33
Plattform: PC, PS4, N3DSXL
Spelar just nu: Dark Souls 3, Undertale
Favorit Genre: RPG, Racing, Äventyr, Mystiska och annorlunda så kallade Indiespel.

Av IRONBERG

Surface book säljs väl inte i Sverige? Jag kör surface pro 4. Otroligt smidig att ha för just studier och anteckningar under föreläsning har aldrig varit så smidigt. Men tangentbordet är jag inte riktigt kompis med. Testa före köp är min rekommendation. Känns som jag hyllar Dell lite för mycket men kollar du testdor för laptops så vinner nästan alltid nuvarande xps modeller. Den är riktigt trevlig. Både xps 13 och surface pro 4 är dock hyffsat dyra. Asus ux305 är också trevlig. Men inte lika trevlig enligt mig men den kostar lite mindre.

Av IRONBERG

Jag skulle kört med XPS. Har tidigare haft ett gäng dell bärbara och måste ge en eloge för Dells exemplariska support. Som exempel kan jag nämna att mitt tangentbord på min gamla XPS (core2duo) gick sönder Efter 2 år och 10 månader av ren utslitning. Så jag ringde supporten och var beredd på att behöva betala för ett nytt (bara den möjligheten att kunna köpa reservdelar efter lång tid har du inte hos ASUS) då killen på supporten mot min förvåning sa "men du har ju 3 års reklamationsrätt så det löser vi med express!" 4 dagar senare fick jag tillbaka datorn med nytt tangentbord. Högtalarna på min inspirion gick sönder. Inte heller det var några som helst problem och smidigt gick det att få löst. Det är sånt här som gör att man ständigt återkommer och skiter i att datorn kostar någon tusenlapp mer än konkurrenterna.

Av IRONBERG

@Kvarnis: Jag kör cyanogen det är det som telefonen kommer förinstallerad med. Oxygen kommer tvåan förinstallerad med. Vill man ha något annat är det bara att byta med deras OFFICIELLA guide. Garantin gäller även efter Root. självklart har jag rootat

Av IRONBERG

Min oneplus 1 räcker och blir över fortfarande. Jag är väldigt nöjd med den.

Av IRONBERG

Tips:

Slangarna ska kunna sitta kvar av sig själva, ända in i botten, innan du sätter "ringarna" på dina fittings. Slangarna blir lite hala och expanderar när loopen blir varm och då kan dom glida av om man inte sätter ihop loopen ordentligt.

Det här är No:1 orsaken till läckage.

Av IRONBERG

kolla ebay. Du kan få fem meter för en hundring. JAg har 10 meter UV led strips liggandes. Det var ju så bra pris mot sverige. Perfekt att fylla ut en flyttlåda med. Smart som man är ibland....

sökt åt dig. Bara att välja o vraka. tog 5050 leds finns andra varianter.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m...

Av IRONBERG

För att repetera. Jag skrev att du inte skulle se access punktens gränssnitt efter byte av läge men det finns enkla lösningar på det mesta. Även detta.

öppna kommandotolken (tryck på startknappen, välj kör, skriv cmd, tryck enter)

skriv i den svarta rutan som kommer upp "arp -a" ( fast utan ")

Då ser du ett gäng ipadresser. Prova ansluta till ip adresserna du ser som börjar med 192.168.*.* (testa helt enkelt de ipadresser som påminner om din dators ip adress) i valfri webbläsare så kommer du åt access punktens gränssnitt via någon av dessa ipadresser. ;P

asus har även ett program för att se "dolda" ip-adresser till deras prylar.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/LiveUpdate/Release/Wireless/...

Av IRONBERG

Ikeas maskiner är electrolux och whirlpool. Det är exakt samma maskiner som finns hos elhandlarna. Skillnaderna är att hos Ikea kostar dom 1500 till 3000 mindre och har 4 års extra garanti.

Av IRONBERG

Begagnad panasonic plasma?
Konstrasten på LCD apparaterna är ju bedrövlig IMO.
Men man kanske vänjer sig?

Av IRONBERG

Byt namn och lösen på det trådlösa på den nya bara Innan du byter läge till accesspunkt. Glömde nämna det du kommer nämligen komma till din gamla routers gränssnitt om du skriver router.asus.com efteråt nämligen. Den nya blir som en förlängning av nätverket. Du kan även använda LAN uttagen på den nya om du skulle ställa något trådbunden vid tv:n

Av IRONBERG

För att förklara alla steg. Sätt kabeln i LAN på din nuvarande router. Koppla upp dig via exempelvis en mobil till den nya routern och ändra läge till accesspunkt (http://router.asus.com) . Sätt kabeln i wan uttaget på den nya. Klart!

Av IRONBERG

Ja det funkar. Byt till accesspunkt läge i routerns gränssnitt bara.

Av IRONBERG

Ska du ha något billigt så är en liten microserver bästa alternativet tycker jag. Då kan du välja mjukvara bäst du vill. Har kört både DSM (synologys programvara) och ubuntu på en HP gen8 ett tag. Funkar finfint Plex transcoding har inte varit några problem heller. ca 2500 går väl en sådan på med 4 hdd platser idag.

Dell T20 verkar va en rejäl bang for the buck också.

Lite läsning krävs väl dock om man ska köra en server för att få allt att funka som man vill.

Edit: kollade lite priser och du kan ju köpa tre?!? stycken servrar + uppgraderingar för priset av en 1815.
Jäklar vad företagen tar bra betalt för en NAS.

Av IRONBERG

Finns mängd is med dataräddningsföretag idag. Sök på nätet. Det kostar en rejäl slant. Men är det värdefull data så Kanske några tusenlappar inte gör så mycket.

Av IRONBERG

Det är mycket tycke och smak när det kommer till fläktar. Det finns många dugliga märken idag. Noctua gillar jag eftersom deras lager håller VÄLDIGT länge utan att ljudet blir värre med tiden. Dom är väldigt tysta också. Finns ju såklart ännu tystare men med kortare livslängd. Ju större fläkt du väljer desto mindre ljud relativt till luftmängden. Pwm fläktar låter mer än 3 pins. Sätter du örat mot så kan man många ggr höra ett bzzzzz ljud från dessa. Antagligen behöver du ingen Pwm funktion då nästan alla moderkort bara har en Pwm plats och det är i regel cpu platsen. Gäller även dyra modeller. Men jag skulle ha satsat på att köra samma märke på alla fläktar då olika märken låter lite olika. Bättre med en typ av ljud i höga varv än två olika i mitt tycke.

Edit: kolla bara så du skaffar fläkt med högt luftflöde och inte en med högt tryck.

Av IRONBERG

Det beror på vad man gillar. Det flesta aaa spelen kommer till alla plattformar idag. Pc plattformen har i regel den bästa versionen p.g.a den högre prestandan. Därav väljer jag att spela på pc i första hand oavsett spel. Sen finns det massvis med spel som bara funkar på pc. Rts och liknande borde du prova på. Dota. Starcraft o.s.v. Då dessa inte finns till konsol. Själv spelar jag witcher 3 med grafikmoddar just nu och battlefront 2 går hett Dirt Rally är också otroligt skoj nu med vettig ratt.

Av IRONBERG

Högst troligt kommer polisen be åklagaren att få ta kortet på plats. Om din prövotid har gått ut kommer du få tillbaka kortet efter ett antal månader och påföljden blir dagsböter som baseras på din inkomst. Anledningen till att du enbart fick en utskällning (du fick garanterat en prick i straffregistret också) är att du inte är straffmyndighet som 14 åring. Påföljden blir däremot att om du åker dit för brott i igen då du har en prick är högre straff. Pricken har du i 10 år.