Inlägg

Inlägg som echo har skrivit i forumet
Av echo
Skrivet av Anthor:

Um.. om man driver den med usb går ju hela den trådlösa funktionen bort. Eftersom routern kräver en kabel till WAN för att komma ut på nätet så är blir det ju självklart en kabel från router till WAN. Om den dessutom ska drivas med en USB-kabel krävs det ju ytterliggare en kabel från dator till router. Då kan man ju inte använda routern trådlöst utan kan lika gärna köra en vanlig nätverkskabel rakt in i väggen.

Se min fina schematiska skiss:
Internet------router )))) dator (så här är det tänkt)
Internet-----router------USB----dator (så här tänker du)

Ser inte hur den ska kunna drivas av USB utan att inskränka på trådlösheten.

Nu har KimTjik svarat på en del. Men missade du helt att jag skrev att de flesta antagligen redan har en laddare till sin telefon, mp3-spelare etc. som redan laddas via USB? Dvs. du har redan en laddare med USB-uttag och kan köra routern på denna - utan att förlora någon som helst mobilitet.

Läs om läs rätt.

Av echo
Skrivet av ajp_anton:

Jag trodde 120Hz betydde 3D i 60Hz per bild...

Dessvärre så är oftast 120 Hz, 240 Hz, 480 Hz osv. egentligen 60 Hz bara det att man interpolerat rörelser i mjukvara och därmed går det heller inte att få någon 3D-effekt genom att visa en bild per öga (det går ju visserligen i teorin om man nöjjer sig med 30 Hz per öga men det finns inga produkter som gör det och det är ganska förståeligt med tanke på att det knappt skulle gå att titta på).

Det rör sig helt enkelt bara om gammal hederlig falsk marknadsföring.

Av echo

Oavsett om den kommer med 120 Hz eller inte så är det inte 120 Hz.

Det är bara interpolation, såsom vi har sett i TV-apparater. Helt värdelöst och något som man inte vill ha i sin datorskärm, förhoppningsvis går det att stänga av.

16:9 :'(

Av echo

Varför man skulle vilja driva den här prylen via USB?

Jusst därför att den kanske är främst tänkt till resan? Alla länder kör inte med europluggar och dessutom är det ju inte särskilt smidigt att behöva släpa runt på en massa strömadaptrar (särskilt som strömadaptern nästan är klumpigare än enheten själv).

För det är ju ganska troligt att man redan har en strömadapter för USB (som dessutom är betydligt smidigare än den där) till hands (telefon, MP3-spelare osv.) och jag brukar i alla fall redan som det är ha alldeles för många strömadaptrar med mig (med sladdar som trasslar in sig osv.) så att kunna driva den via USB är guld värt.

Av echo
Skrivet av Chibodin:

Ipad är en uppblåst iphone mer eller mindre

Nej nej nej. Det är en avgörande skillnad. Man kan inte ringa med iPaden.

Det är möjligheten att ringa som gör många android-plattor till uppblåsta telefoner.

Av echo
Skrivet av paesha:

Fasst nu pratade jag ju om X25-M G3...

Av echo

Den kommer inte ens med det nya SATA 6 GB/s gränssnittet (om inte detta ändrats på sistone) och även om den hade gjort det så hade den varit bakåtkompatibel.

Du har helt rätt i att vinsten med SATA 6 GB/s är obetydlig i de flesta fall.

Av echo

eSATA kablarna är skärmade, och sen så är eSATA-standarden lite hårdare.

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#eSATA

Av echo

Intressant

Lite tråkig butik och verkar vara dåligt med stöd i solarisvärlden men helt klart värt att kolla upp.

Av echo

Jag brukar lösa det genom att inte köra i fullskärmsläge utan bara ett maximerat fönster. Kanske kan tyckas vara tråkigt men då är det bara att trycka på windowsknappen och sen dra musen till andra skärmen och leka.

Men det finns förhoppningsvis något smidigare sätt.

Av echo

Kontrollekrort för >2TB diskar

Jag har sökt men inte hittat något billigt kontrollerkort med 8 portar och stöd för >2TB diskar.

Jag är inte ute efter något hårdvaruraid utan har tänkt köra det i mjukvara. Är väl egentligen främst sugen på Intels SASUC81 och ev flasha om den till LSIs SAS1068E firmware men ingen verkar kunna svara på om det kontrollerkortet eller någon firmware till det fixar 3TB diskar.

Det bästa jag hittat är:
64bit LBA support greater than 2TB per volume
http://www.highpoint-tech.com/USA_new/series_rr272x.htm

Och egentligen ser det väl ut att passa mina behov perfekt. Mest det att jag inte ser någon användning för SATA 6 Gb/s på ett kontrollerkort för lagringsdiskar och att priset är drygt det dubbla mot intel SASUC81. Så om någon faktiskt testat SASUC81 (eller likvärdigt) med 3TB diskar så vore det kul att veta

Sen finns ju LSI 9211-8i ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=527280 ) också, lite billigare men osäker på hur >2TB stödet är på detta (men det är 6 Gb/s per kanal så det är väl främst det som gör att jag har förhoppningen om att det skulle vara hyffsat modernt).

Av echo
Av echo

Det är förstås en bra följdfråga. Själv kör jag en något ovetenskaplig metod, om jag inte haft några problem med disken under ett par dagar så börjar jag lita på den. Men egentligen borde man kanske köra något benchmark eller stressprogram som kan testa disken mer utförligt, något jag tänkt göra men som aldrig blivit av...

Av echo

Det behövs inte alls.

Däremot kan det vara bra att stresstesta den lite i början eller åtminstone se vara försiktig med att spara en massa saker man inte har backup på innan man fått lite förtroende för disken. Inte helt ovanligt att nya diskar är trasiga (men det kanske inte upptäcks på en gång).

Sen bör man ju alltid ha backup på allt av värde, men det kan vara värt att vara lite extra försiktig precis i början.

Av echo
Skrivet av dj christian:

Men varför rekommenderar Intel då att köra "Intel SSD Optimizer" en gång i veckan? Jag trodde TRIM skötte sig per automatik? Och varför har man alternativet att "Secure Erase" i Toolbox om TRIM skötte allt själv? Är den till för folk som fortfarande kör XP där TRIM inte stöds?

Ursäkta om jag är lite petig! Har som sagt inte installerat om Win på 1,5 år och vill att det ska bli en så smärtfri och så bra installation som möjligt.

Ja, både optimeringen och secure erase är för system som inte har stöd för (eller av någon anledning inte använder) TRIM.

Möjligt att optimeringen gör något annat också, men att 'optimera' en disk som redan är TRIMad är nog inte särskilt tungt ändå så skadar inte att göra det.

Av echo
Skrivet av dj christian:

Okej! Men att formatera disken med Windows gör den inte som "ny"?

Den enda anledningen till varför man höll på med secure erase och andra program för att "nollställa" en SSD var jusst därför att man inte hade tillgång till TRIM. Har man TRIM så finns det ingen anledning att hantera en formatering på något annat sätt än som man hade gjort med en vanlig hårddisk.

Av echo
Skrivet av dj christian:

Men jag vill göra en hel formatering så att min SSD blir som ny. Då räcker inte Windows formtering.

Om du kör TRIM så räcker det.

Av echo
Skrivet av dj christian:

Okej nu tänkte jag göra en ren format på min SSD. Installerade och inköpte SSD'n för 1,5 år sedan så det har gått ett bra tag sedan dess. Jag har lite frågor om hur det ska gå till.

Kör du TRIM (automatiskt eller manuellt) så behöver du inte göra något speciellt vid en formatering.

Av echo
Skrivet av Laggboxx:

Hmm funkar även sånna där gammla pci portar (nästan lika långa som pcie 16)?
Har lite gammla burkar med agp grafikkort. (men moderkortet består iprincip bara av PCI portar).
Går det då att trycka i några pci-e grafik kort med moddad kontakt?

Nej det går inte.

Av echo

Trevligt.

Tänker mig främst att man har nytta av detta hos servrar där man kanske vill använda sina större PCI-E platser till kontrollerkort och sådant.

Jag hade själv haft behov av ett sådant kort till min dator. Jag behövde ett till kort för en tredje skärm, dessvärre hittade jag inget annat än 16x-kort och då moderkortstillverkarna snålar nå fruktansvärt med PCI-E lanes så betydde det att två andra portar blev helt obrukbara bara för att jag stoppade in ett kort i den andra 16x-porten.

Så jag tänkte modda till det där, tejpade för kontakterna så att grafikkortet bara hade en 1x anslutning och kortet fungerade fint, dessvärre så var jag ju även tvungen att stoppa kortet i en 1x plats för att moderkortet skulle bli nöjd. Tanken var att dra fram dremeln och snitta upp kontakten så att ett för långt kort får plats. Men det blev aldrig av Med detta kort hade jag sluppit huvudvärken till att börja med.