Inlägg

Inlägg som Oliver91 har skrivit i forumet
Av Oliver91
Skrivet av person:

Det jag saknar mest efter att bytt till ett amd kort är faktiskt nvidias enkla och simpla controlpanel. Inget jävla lullull och plotter som amd kör med

känns dock ganska skönt att ha alla de funktionerna men håller med dig att mycket i deras drivrutiner är rent onödigt bloatware som "radeon chill" och annat trams.

Brukar dock inte glo på det jätteofta, brukar öppna upp det typ 1 gång i månaden och kolla efter drivrutinsuppdateringar?

för mig med AMD cpu finns det också mycket inbyggda funktioner som t.ex. temp på CPU och annat.

Av Oliver91
Skrivet av TechWolf:

Låter som ett bra läge att undervolta/underklocka, om du inte testat redan.
Man tappar marginellt med prestanda, men förbrukningen kan gå ner en hel del,
och därigenom värmen och fläktljud.

Inte behövs någon 3:e parts programvara heller, utan du kan göra det direkt i AMDs GUI.

Detsamma gäller för 6900 XT som TS funderar över.

Testat undervoltning och underlockning samt göra egna fläktkurvor, inget bra resultat alls, spelar i 1440p 144hz så det är ju vid höga FPS det coilwhinar och inte vid vanligt windows användande eller retrospelande.

Det är XFX 319 Merc som är ökänt för att vara lite sådär, Sapphire verkar vara de bästa alternativet till tillverkare av AMD kort.

Som sagt, RTX 4070 känns som en bättre produkt som har lite kvar att önska när det kommer till prestanda när man kollar på prislappen, lite "Apple" premium över Nvidias produkter nuförtiden.

Av Oliver91
Skrivet av Moseby:

Jag har aldrig blivit påkörd, så det är säkert att gå vart man vill på motorvägen (?). Såna här tanklösa argument som gör att folk börjar en diskussion, att dra alla över en kant baserat på sin egna enda uppfattning och inte bidrar någonting till ämnet.

Intressant, får väl skriva ett TLDR inlägg då

RTX 4070: Energisnålt, tyst.
6900 XT/6950 XT: Prestanda per krona högt.

Två olika kort, går inte att jämföra, beror på vad man är ute efter, jag skulle personligen köpt mig ett RTX 4070 om jag köpte grafikkort idag.

Av Oliver91

Jag har ett RX 6950 XT och skulle bytt mot ett RTX 4070 alla dagar i veckan då jag ej behöver "styrkan" i denna gpu utan hellre såhär i efterhand efterfrågar ett tyst kort utan coilwhine och högt fläktljud vilket är två punkter mitt RX 6950 XT inte uppfyller.

Drivrutiner? tokstabila för min del, mindre grafiska strul än jag hade med mitt förra kort som var ett RTX 2080 Ti, så de där förlegade kommentarerna som hade bäst före datum som gick ut för typ 10 år sen kan man bara ignorera och DLSS vs FSR och sånt trams bryr jag mig inte om då jag inte använder någon scaling överhuvudtaget, nedgraderar hellre grafiken.

Av Oliver91
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag gibbar på Wifi 5 router och har 0 loss med enbart 2ms extra jämfört med trådat. 250/250. Supernöjd.
Mitt nätverkskort är dock Wifi 6 (ej E).
https://www.asus.com/networking-iot-servers/adapters/all-seri...

Jag kör med inbyggda i moderkortet, funkar.

Köper man en sådan som din får jag säkerligen mycket bättre resultat

Av Oliver91

Jag sitter och gamear över Wi-Fi 5, bite me.

funkar finfint och pingar 20ms i WoW som jag lirar mest.

https://www.speedtest.net/result/15647683896.png

100/100, inte farlig loss och slipper kablar.

Av Oliver91

Beställde från inet under black weekend (söndagen) och det kom redan på tisdagen, reagerar alltid på hur fort det går

Sist jag väntade på något från inet var när jag köpte ett RTX 3080 vid lansering och efter 3 veckor orkade jag inte vänta mer på det och avbröt min order.

Av Oliver91
Skrivet av Hipshot:

Får jag fråga, var kommer namnet Milton i från som folk döper sina barn till? För det är ett bra mycket vanligare namn nu, jag hade aldrig hört om det tidigare, förutom Milton Friedman då, men jag antar att folk inte går ut i massa och döper sina barn efter honom?

Är det en musikant eller författare eller är det bara att en person gjorde det, sedan har folk börjat gilla det och det spred sig? Eller är det en farfar eller morfar i detta fallet kanske....

Jag frågar här för att jag kan liksom inte fråga en förälder jag träffar som har en son som heter det, det har varit nära några ggr, men lyckats hålla mig.

Det är ett efternamn som folk nu använder som förnamn.

Av Oliver91
Skrivet av GlidZ:

Ett misslyckande skulle jag kalla det, scam är att ta i.

scam på hög nivå om man sett vad som lovats i trailers och vad som lanserades.

Av Oliver91
Skrivet av desert:

Hur menar du att det är en scam?
Företaget kommer inte få några pengar och alla kunder får tillbaka sina pengar oavsett speltid enligt dem själva samt personer som har testat få refund med lång speltid.

ihopklistrat ofärdigt asset spel som inte har något av de som lovades i spelet och kostar över 400kr... skulle accepterat det om det var ett spel för runt 100kr.

Av Oliver91

en scam är vad det är, hoppas de låter alla göra återköp i steam på detta spel oavsett om man spelat över gränsen som gäller.

Av Oliver91
Skrivet av Winbrill:

Tack den ser riktigt intressant. Läser lite om 6800 och verkar trots att den är lite äldre vara ett kompetent kort.

Det enda som RX 6000 serien från AMD inte fixar är Ray Tracing annars presterar de väldigt bra.

Av Oliver91
Skrivet av omxz24:

7800x3d gör MAGi tillsammans med snabbt DDR5 ram i wow. Spelar det på hög nivå personligen och det ger ungefär dubbla din FPS i städer och raids jämfört med t.ex 12900k eller liknande.

Enda rimliga alternativet att uppgradera till för wow. Intel är inte i närheten. Alltså verkligen LÅNGT ifrån i just wow.

Edit: i en full raid (30 man) ligger jag på 100+ FPS större delen av fighterna. Jag spelar med 7800x3d + 1080ti i 1440p.
Drops är nästan obefintliga.

Samma för min del, hade inne mitt RX 6950 XT på RMA så stoppade i ett gammalt GTX 970 och hade stabila FPS överallt även om jag nu körde ett väldigt gammalt grafikkort, körde dock spelet i DX11 legacy under tiden.

X3D cpu, snabba minnen och snabb ssd är det mest viktiga för WoW.

Av Oliver91
Skrivet av napahlm:

Du har inga prestandasiffror du kan dela med dig utav? I runda slängar i allafall? Vad har du för grafikkort?

De var ju under shadowlands jag gjorde uppgraderingen men i 1440p gick jag från 40-50 fps i lägsta fps till att hålla 100+ överallt men senaste expansionen ser jag drops ner mot 80 fps

Jag kör RX 6950 XT

Här har du maxade inställningar

Jag kör dock 7/10 i inställningar då jag är allergisk på FPS under 70-80 🤣

R7 5800X3D är en solklar gaming CPU, speciellt till WoW som älskar mycket cache minne på CPUn och snabba SSD's.

Av Oliver91

Har sett en del sådana här riggar flyga förbi på tradera, stulet? ingen aning? kanske är någon som kört dumpster diving? är ofta burkar utan några som helst tillbehör för några hundralappar + frakt.

typ denna: https://www.tradera.com/item/1202/617066365/hp-elitedesk-705-...-

brukar dyka upp lite annonser då och då.

Av Oliver91
Skrivet av swanktiger:

Okej tack för snabbt svar. Tänkte om den kommer kunna hålla god prestanda på kommande titlar med tanken på hur höga krav som spel sätter allt mera 👍

om inte säljaren har skrivit fel som han borde ha gjort med det där priset och det är i själva verket är ett RX 5700 XT så är ett RX 570 väldigt långsamt för moderna spel och du kanske klarar av nå 30 fps i 1080p på low settings...

Av Oliver91

Skulle sagt upp min vänskap, gjorde själv den uppgradering för att till 99,9% spela WoW från en r7 3700x till en r7 5800x3d och lägsta fpsen är rejält förbättrad och dropsen är mycket färre.

Av Oliver91

Skulle säga 5500-6000kr är den helt klart värd, framtidssäker? du kan alltid stoppa i processorn jag har senare som presterar riktigt bra.

Av Oliver91

min blir inte varm, men kyler den med en Darkrock Pro 4

Av Oliver91
Skrivet av anders190:

Frågan är hur många som kommer lyckas stå emot den extrema hype och FOMO de kommer översköljas ens veckorna inför release. Inte bara från Rockstars reklam men alla nyhetssidor, youtube, influencers, vänner och bekanta, forum osv. Bara denna trailer som har släppts har fått en extrem nyhetsbevakning, vilket inte är orimligt då det är ett av de förmodligen största spelutannonseringarna sedan... GTA V?, och bara på Sweclockers lär vi nog ha sett minst 5 nyheter/artiklar/krönikor relaterat till announcement till trailern, trailerns lansering/läcka, och krönikor som denna. Ingen kritik till redaktionen utan mer hur det lätt blir med så stora släpp, även om det "bara" är en trailer.

Är man det minsta intresserad av spelet så lär det bli svårt att stå emot när lanseringsdagen väl är här. Alla kommer snacka om spelet, även vanligt nyhetsmedia kommer inte kunna låta bli att ta upp spelet "Fyyyyyy, det här gillar vi inte i GTA VI".

Klippa nätet, slänga mobilen i valfri riktning och köpa sig ett torp att renovera är nog typ säkraste sättet.

Överdriver jag? Kanske, lite. Men har varit med tillräckligt länge och sett andra stora spelsläpp för att minnas hur det brukar vara. Men GTA och speciellt nu VI kommer bli en extremt stor och tung lansering som ingen lär kunna fjärma sig emot.

Blir kanske en konsol OM det släpps en "pro" variant annars ska jag hålla mig borta från trycket, trailern var snygg men man visste ju redan att det var Vice City och har redan sett läckt alpha footage så rätt dålig hype från mig.