Inlägg

Inlägg som itsmemartin har skrivit i forumet
Av itsmemartin

Skype är gratis.

Av itsmemartin

Det ska inte vara nåt problem! Lycka till!

Av itsmemartin

Vad är det för 500W agg, märke modell? Det är rejäl skillnad mellan nätaggregat, inte bara W det står på lådan!

Av itsmemartin

Väntar på Steam-versionen. Tyvärr en känsla att jag kommer få vänta ett tag.

Av itsmemartin

Är det verkligen så dumt att man måste ha Origin för att spela?

Av itsmemartin

Static vid grafikintensiva applikationer

Hej,

Som titeln antyder får jag på min hyffsat nya dator en hel del static-liknande ljud när en tyngre grafik-applikation startas. Detta kan exempelvis vara ett spel eller en 1080p stream. Det verkar inte vara specifikt för vissa spel utan ett genomgående fenomen.

Sitter på ett P8Z77-PRO HD realtek kopplat till en TP60 (Tripath) förstärkare och det verkar vara i denna koppling static uppstår. Har provat låna en väns hörlurar med USB koppling och då är inget static i lurarna. Dock spelas static up i högtalarna även om man satt hörlurar som uppspelningsenhet.

Static försvinner även om man alt-tabbar från spel till en webläsare/skrivbord/word, men återkommer så snart man alt-tabbar tillbaks. Static-ljudet känns eventuellt kopplat till rörelsen av musen (?), sprakar till lite extra om jag rör musen snabbt eller scrollar, men kan vara inbillning.

Saker jag provat:
- Se till att Realtek kabeln ligger fri från strömförsöljningen till grafikkortet
- Uppdaterat drivers till Realtek HD kretsen
- Avinstallera AMD High Definition Audio Device i enhetshanteraren
- Prova olika eluttag till förstärkaren
- Prova olika uttag för USB peripherals
- Jordningsproblem vid uttagen, men får inga bi-ljud från min andra dator om jag kopplar in saker i samma eluttag

Vad tror ni detta kan vara? Och såklart mycket tacksam för förslag hur man kan lösa detta. Antar att en enkel lösning skulle vara att köpa ett separat ljudkort?

Tackar för förslag/ideer!

mvh

/Martin

Av itsmemartin

Har inga härliga nummer att backa upp detta, men är själv väldigt nöjd med min Samsung 840. Har suttit på HDD förut och är väldigt nöjd med rappheten av SSD. Som många sagt märker du säkert inte skillnad mellan olika hastigheter hit och dit. Du kommer nog bli nöjd med vad du än tar!

Av itsmemartin

Tror även jag att det kommer bli tajt för 8-pins-kontakten. Skulle höra av mig till FD i deras tråd här på SC!

Av itsmemartin

Jag har inget emot detta. Förstår inte den generella hatet mot denna typer av tjänster över huvud taget. Vill ni inte betala så gör inte det. Det är samma sak hela tiden (spotify, e-tidiningsprenumerationer, musik). Skulle det nu kunna finnas nytt spännande material tillgängligt för ett par dollar per månad är det för mig bara positivt!

Av itsmemartin
Skrivet av olle_gamer98:

Lite för dyrt tror jag ^^

Ok, men se till att inte spara in allt för mycket på PSUn. Dumt att lägga massa tusen på komponenter och sen ha en skitPSU som kan strula, som du måste byta ut, du inte kan spara till nästa bygge eller vid väldig otur kan skada dina övriga komponenter! Lägger du många tusen på en dator se till att du lägger ett par extra hundralappar så du får ett kvalitetsnätagg!

Av itsmemartin
Skrivet av Gamer24seven:

Instämmer med denna talare. VA panel är betydligt trevligare än många skräpiga TN paneler.

Av itsmemartin
Av itsmemartin
Skrivet av gustav94:

Detta är bara för att kolla intresset för den här sortens system, inte för att marknadsföra än. Vilket vi förklarade i texten.

Det förklarar ni faktiskt inte alls i klartext. Nämns kort i TL.DR. som man kanske inte läser om man läst texten i övrigt. Ur intressesynpunkt ser jag inte heller exakt vad ni menar. Det finns en mängd små mini/microATX chassin och moderkort. Folk som är intresserade av denna mer nischade produkt kan nog i regel bygga den själv så det känns mer som ni är ute efter att leverera chassin? Vilket MERVÄRDE kan ni leverera jämfört med en normalanvändare som kan bygga denna typ av system själv? Det är frågan ni måste besvara först. Vad jag menar med detta är alltså följande. Säg att användare X vill köpa ett litet gamingsystem. X kan då antingen köpa ett Node 304, fylla det med exakt de komponenter X vill. Vad ska få X att köpa en dator av er istället till ett premiumpris?

Ur ett ekonomiskt perspektiv tror jag ni inte riktigt tänkt igenom er affärsplan. Skall dessa datorer byggas på beställning där hårdvaran köps in per dator eller skall hårdvaran lagerhållas? Köps den inte i mängd från wholesale kommer ni inte kunna ha marginaler (finns inte mycket inom hårdvara ändå) att kunna göra påslag för utveckling/lön/distribution/marknadsföring. Köper ni istället in lager tillkommer enorma kostnader för inköp, lagerhållning, försäkringar vilket medför stora kassaflödesproblem. Det hela känns lite "två glada amatörer rakt ut ur gymnasiet ska starta bolag". Jag vet att Unga aktiesparare och nyföretagarcentrum hjälper till med affärsplaner för människor i er sits. Kan rekommendera er att titta lite på sådan hjälp!

Jag är egentligen inte kritisk till er, ni verkar vara två driftiga killar, men jag tror inte ni förstår ens en bråkdel av alla problem som ni står inför.

Kan inte bistå mycket hjälp av det ni efterfrågar, men jag har 5.5 års utbildning inom företagsekonomi och företagsfinansiering och vill bara höja ett varningens finger!

All lycka

/Martin

edit, klargöra mervärde

Av itsmemartin

Jag hade själv inga problem med min W8 installation, var visserligen en clean install så kanske lite smidigare då. Lite mindre driverproblem med min Ableton pad men löste sig efter ett tag!

Av itsmemartin

Låter spontant som ett defekt nätagg. Har han möjlighet att prova med ett annat?
Får han upp någon typ av felmeddelande efter omstarterna?

Edit: Kan också vara värt att kolla att kablage sitter ikopplat så att inget klappar

Av itsmemartin

Jag fattar inte riktigt.
Ni vill sälja dessa kompakta PC till medlemmar på SC? Ni verkar i nuläget ha nästintill 0 med information. På ett forum som känns det nära patetiskt att skriva att ni inte ska gå in på hårdvaran för detaljerat. Inget pris, ingen info om vilka ni är och gjort förr, ingen tidsram. Ur ett affärsmässigt synpunkt ser jag inte heller hur ni möjligen ska kunna ha marginaler att inte gå back på detta.

Nej tack, gör om gör rätt.

Av itsmemartin
Skrivet av Lyckokaka:

vad är det för skillnad mellan u2412m och u2410? 2410 är dyrare iaf.

Jag kollade på just detta förr, här är vad jag kom fram till!

U2410 är en 8-bitars LCD H-IPS med wide gamut och stöd för pixel mapping (för 1080p)
U2412 är LED med 6-bitars e-IPS. Alltså lite sämre panel än 2410. 2412 saknar även HDMI och 1080p aspect alternativ, något som är nödvändigt om du ska koppla skärmen till ex. en PS3 (PS4 snart?). 2412 kommer tyvärr stretcha bilden vertikalt. 2412 har även standard gamut vilket jag tycker är skönt

Hoppas att detta hjälper!

Av itsmemartin

Jag varvar just nu SC2 med lite dishonored. Trevligt sneakspel med mängder av speltimmar om du gillar att klura på smarta sätt att smyga fram.

Tydligt "uppgradera-system" där dina skills blir bättre/fler etc. Utspelas i någon typ av 1800tal ish, lite mixat. Kul story också! Kul spel!

Av itsmemartin

Jag är mycket nöjd med mina Dell U2412M http://www.inet.se/produkt/2205957/dell-ultrasharp-24-u2412m-...

Har du möjlighet gå gärna och kolla i din lokala datorbutik!

Av itsmemartin

Hej, är intresserad av att köpa en WD My Passport 1TB hos er. Tror ni att ni kan putsa priset en aning, ni är en hundring dyrare än ex komplett och webhallen. Köper gärna hos er men då får ni gå ner i alla fall en smula!

https://www.inet.se/produkt/4304438/western-digital-my-passpo...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1184003

Tack på förhand!

Är på köphumör så gärna närmaste två dagarna!