Inlägg

Inlägg som itsmemartin har skrivit i forumet
Av itsmemartin

Det kommer alltid finnas nya saker och nästa generation runt hörnet. AMD HD 8000 bör vara ute i handeln då så sannolikt bör 7000 serien vara billigare men detta är bara spekulationer. Ska du inte handla innan sommaren kan du ligga lågt ett tag till och ta upp förstoringsglaset igen i april!

Av itsmemartin

Jag är nöjd med mina K 271 or. Kanske inte optimala lurarna för house/electro men mycket fina mids och mid highs. Tydlig och crisp high och en definierad bas dock utan "Thumpf". Rekomenderar att du åker och lyssnar på eventuella lurar innan köp!

Lycka till!

Av itsmemartin

Kan du avvara 200:- till har du ett Powercolor 7970 utan på Komplett nu för 2895! Fantastiskt kort för det priset!

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=748621

Av itsmemartin

Hej, sålänge du inte höjer volten skall det inte vara någon fara för skador. Läs gärna här för mer info angående överklockning av ditt grafikkort!

http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/876692-faq-overkloc...

/M

Av itsmemartin

Du kommer aldrig kunna maxa BF3 med ditt paket, än mindre frapsa det med maxad grafik i en vettig upplösning.

Av itsmemartin

Snarlik, du får bättre och tystare nätagg samt chassi. 7950 är i min mening ett bättre och mer framtidssäkert kort än 660ti (Let the rage train begin). Finns människor av annan åsikt skall sägas. Att bygga en dator är inte svårt om man är läskunnig och har ett uppmärksamhetsspann som sträcker sig över 10 minuter.

Ser att du startat en mängd trådar om nya datorer i köpråd senaste månaden, går du igenom dom ska du nog se att du hittar tips och förslag. Sweclockers nyårsdatorer är också en bra utgångspunkt.

Vill du verkligen ha netonnetpaketet du skapat go for it. Det är inga kompabilitetsproblem eller sådant. Jag hade dock rekomenderat mitt orginalpaket för ett par hundralappar extra. Markant skillnad i prestanda för de hundringarna om det nu är spel du främst ska syssla med, och sedan stoppa in 8GB extra ram när plånboken tillåter.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2860042/2013-01-18

Av itsmemartin

Alternativ kundvagn, http://www.inet.se/kundvagn/visa/2860048/2013-01-18

Här med ett 7950 istället för 7970, dock med 250GB SSD, 16GB ram samt CPUkylare.
Markant sämre spelprestanda men något bättre allmänprestanda!

/M

Av itsmemartin

300:- mer än ditt komplettpaket...

8 GB ram till är ytterligare 300:- som du kan köpa till vid nästa löning/studiebidrag och lätt kasta in utan att behöva ta isär något.
Vill du ha 250 GB SSD har du alternativen att gå ner i prisklass i antingen chassi. R4 är dock ett trevligt, tyst och lättbyggt (om än något stort) chassi med goda omdömen från såväl tomshardware (bäst i klassen) och Sweclockers.

Man skulle också kunna tänka sig att skippa CPU kylare nu och installera en sådan senare, dock lite meckigt. Är du inte särskilt ljudkänslig och/eller inte ska överklocka mycket går det att använda stockfläkten som medföljer.

Så är du nere på 9700 istället för 10000.

Av itsmemartin

Jag hade köpt något i stil med:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2860042/2013-01-18

Betydligt bättre prestanda än båda paketen du länkat. Sparat in lite på Moderkort och kastat in en 7970 med utmärkt och tyst kylare som piskar 660Ti. Har du frågor citera gärna så återkommer jag!

Edit: Glömde kasta på fri frakt, kan säkert någon vänlig själ länka till.

Av itsmemartin
Skrivet av Zycoon:

Tja. Funderar på att köpa en produkt som inte finns i webblager (inget datum heller ) och som inte finns hos leverantören. Dock har dom 3 st kvar i butik. Går det att köpa online iaf eller måste man köpa det i butik?

Det brukar gå utmärkt men du får räkna med 1-2 dagar extra innan du får din vara!

Av itsmemartin

Har du resetat routern, ringt din ISP och bett dom göra en hard reset? De flesta problem brukar kunna fixas av dessa enkla åtgärder!

Av itsmemartin

Nytt tyst grafikkort ~2500:-

Hej,

Sitter i USA på jobbsemester och planerar mitt nästa inköp av stationär dator. Efter en mängd lästa reviews är nu de flesta delar fixade men kvar på listan står ett grafikkort som ska ersätta mitt gamla Radeon 3870 som med handen på hjärtat sett sina bästa dagar.

Jag har vid inhandlande av datorn haft ett mål om mycket låg ljudnivå i sinnet. Många timmar spenderas framför datorn och jag är ganska anal av mig angående tystnad. Dock främst ljudnivån vid surfning och andra low-idle scenarion. Ljudnivån vid load är inte av samma betydelse men är självklart inte irrelevant.

Jag skulle inte klassificera mig som en seriös gamer men uppskattar att kunna spela även moderna spel med rimliga grafikinställningar. Oftast dock Starcraft 2 som egentligen inte är särskilt krävande. Men alltså är det ingen speciell titel jag vill kunna "maxa". (I'm looking at you BF3 fan boys)

PSU samt CPU är FD Newton r3 800W och en 3770K och ska således inte vara faktorer som påverkar valet av grafikkort. Chassit lutar i nuläget åt ett FD r4 och ska inte det heller innebära några restriktioner på kortet. (Litet sidospår, bör man köpa nya fläktar till R4 eller är de medföljande fläktarna bra sett till tystnad/cfm?)

Jag tittar i nuläget på Gigabytes 7950 WFx3 som av många reviews fått goda omdömen om såväl prestanda som ljudnivå (i alla fall vid idle). Men även ett kort som Powercolors 7870 PCS+ ser intressant ut med väldigt låg ljudnivå. Jag inser att 7950 innebär lite bättre prestanda men är beredd att bortse från FPS för att få en förhållandevis tyst hemmamiljö. Vill helst inte gå under ett 7850 i prestanda (alternativt ett GTX660 ti) men låt inte detta hindra er i era förslag!

Jag efterfrågar egentligen en liten crowdsourcing om tysta grafikkort där tystnaden kan få gå före ren prestanda. Särskilt intresserad av input från användare som sitter på 7950 kort och era tankar om ljudnivån från era kort. dB nivåer i reviews i all ära, men användare som använder kort på en daglig basis har jag mer tilltro till.

Ser fram emot att höra era tankar!

edit: saknat inklipp

Av itsmemartin

Hej,

Jag undrar när det är beräknat att http://www.inet.se/produkt/5409387/gigabyte-radeon-hd7950-307... skall komma in på lager igen?