Inlägg

Inlägg som ThanGhil har skrivit i forumet
Av ThanGhil

exakt samma problem "l ö ä ' och ," fungerar bara ibland. Dessutom upptäckte jag att om jag trycker ned dem (när de inte fungerar) samtidigt som jag trycker på LEFT-Shift och "<" knappen så händer JÄÄÄÄTTE konstiga saker. Prova Dessutom brukar det "laga" löä', knapparna om jag håller i dem tillräckligt länge ihop med LEFT-shit och "<"... Ingen aning om varför.
Nån idé?

Av ThanGhil

Jag har ett gammalt Logitech G15 tangetbord och tappar "l ö ä ' " knapparna. Det verkar inte bero på själva tangentbordet utan snarare usb-kontakten eller dylikt. Jag har flera gånger lyckats få tillbaka dem genom att ta ut och sätta i kontakten.
Ibland fungerar det också om jag trycker ned "J K L Ö Ä *" samtidigt i t.ex. notepad. Efter några sekunder kommer knapparna tillbaka och allt fungerar som normalt igen.
Oxidation på USB-kontakten kanske? Har ingen aning annars.

Av ThanGhil

varsego

Av ThanGhil

avsluta ditt konto. Det gör du i launchpad typ. strax efter du loggat in. Leta efter en knapp som heter account eller nått sånt.

Av ThanGhil

upp till sex månader kan du vänta vad jag har hört i alla fall.

Av ThanGhil

me i betan ja med... dessutom... FAN 92 sidor!!!!
jag som starta den här tråden för så jävla länge sen med den enkla frågan om hur man fick tag i liret utan att bo i USA...

*drömmer sig bort till Eclipse servern som va alla eurpeers hem innan chimera*

Av ThanGhil

ang tjäna pengar:
åk till dathomir, jaga rancors. Helst själv. som sagt gå med i en solo grupp.
men se för guds skull till att du är buffad som bara fan innan du åker dit.
En TKM kanske kan klara några rancors utan buff, men väldigt få andra kan.

så bra buff, en tur och retur biljett till dathomir. och ett jävla stort gäng med sologrupies så ska du se att du får pengar

Av ThanGhil

Så! Sluta nu. Allihop!
Sitt inte och leta efter fel i varandras poster, utan diskutera spelet istället.

Av ThanGhil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nightcrawl
Om jag har förstått rätt så har EU versionen släppts nyligen, och nu är jag nyfiken på vilken man ska spela. Vad är skillnaderna? Man ska visst kunna flytta sina karaktärer mellan US och EU versionen, fungerar det än?
Vilket är billigast, då även inräknat frakt.

Sen så undrar jag om någon har nån erfarenhet av att vara kock eller artist? hur vanliga är dessa yrken och kan man tjäna pengar på det? Vilka yrken är populärast?

Om man nu skulle börja spela på EU-servern, hur mycket "efter" skulle man vara? Alltså hur lång tid tar det för att bli bättre?

1. Det är ingen skillnad mellan EU och US versionen. De har nyss patchat så att å ä ö funkar på alla servrar (vad jag fattar det som).
2. Nej du kan inte flytta din karaktär (än). Men det spelar dock ingen roll om du köper ett från EU eller US, du kan logga in på vilken server du vill, vart du än bor.
3. Billigast är nog att knata ned till butiken och köpa det där, eller beställa från amazon (UK inte US då får du pröjsa tull)
4. Artist menar du då artisan (hantverkare) eller entertainer? Båda är rätt så vanliga. Dock bör nämnas att om du ska bli entertainer så gör en kvinnlig karaktär. Eller en fet wookiee. Som vanlig slät man (so to speak) har du ingen edge och kommer inte att tjäna mycket pengar. Artisan är roligt som tusan, men som första karaktär borde du kombinera det med något mer. Helst något som slås, annars kommer du få tråkigt. Om du inte är begåvad med jätte tålamod.
4b. Om du ska tjäna mycket pengar. Bounty hunter!!! eller nu creature handler och sälja mounts (riddjur). Men även master weaponsmith och master armorsmith. Alla dessa är själklart svårt att bli. Så tjäna pengar kommer du inte att göra i början. Om du inte är en snygg entertainer som hänger på något avlägset ställe och flörtar villt med alla som kommer in i baren. Eller en medic som sitter timma ut och timma in i medical center. Dessa tjänar bra pengar rätt fort... Inga högar förstås men mer än "the avarage hunter".
5. Dag ett är du efter. Det finns sånna massor av "power gamers" som levlar upp till master på bara några timmar i ett yrke så du har ingen chans (inte jag heller). Så skit i det, folk kommer att starta samtidigt som du och efter dig så du kommer att ha gott om folk som du kan umgås med som är i samma klass som du.
5b. Ge det en månad innan du är stadig i SWG. Och då rätt mycket spelande. Om du efter det gör en ny karaktär så tar det kanske någon vecka av power gaming för att nå samma resultat. Vet om att du kommer att göra TUSEN mistag i början. Köpa fel skor, åka till fel planet och dö varannan minut. SÅ är det bara. Har du inte spelat spelet förr kommer det att ta lite tid. DOCK har du hjälp, någon som spelar med dig som spelat förut eller om du går med i ett bra PA (typ KLAN. PA står för Player Asociation eller nått) så kan du få rätt hjälp och så.
Tänk på att SWG inte handlar lika mycket om prylar som andra RPG:n det är mer om din karaktär.

TIPS: Groupa mycket, med allt och alla. Häng på alla "Big Hunt party" du kan hitta. Om du så bara hänkar i bakgrunden så kommer du att lära dig massor. Och förhoppningsvis också få lite xp
TIPS2: Köp inget hus. På riktigt lång tid, det är bara dyrt och du kommer deffentivt att bli lurad eller göra fel första gången. OM!!! du inte är en artisan (hantverkare) då kommer du behöva det riktigt fort för att spara saker i.
TIPS3: Creature Handler är ett av de mäktigaste (dock också vanligaste och tråkigaste) yrkena som finns. Det kombiner at med något stort vapen är oslagbart. Stor Rancor som springer före dig och slås "hand to hand" medans du står på 20m avsåntd och klämer iväg brinnande plasma som krossar sliter och bränner motstånd som kan tänkas vara dumnt nog att hamna i din väg.

Ooops världens längsta post. sorry.
Jag lirar på Chimera servern och Eclipse servern
Chimera: Fredrik Novice brawler
Eclipse: Kataarn Master Scout, Novice Creature Handler, Novice Bio-Engineer, Novice Medic, Novice Pistoleer.

Av ThanGhil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chaos
Nån som vet ifall man kan köpa US versionen nu och vänta tills EU releasen och spela på EU servers? Ska ju vara samma version har dom ju sagt men ingen fördröjning med patchar osv.

US versionen funkar på EU och EU funkar på US. Har SOE sagt i alla fall. Så köp du. Kan faktiskt vara en bra ide. för jag mistänker att man kommer att höja priset igen när EU versionen kommer. 499:- Låter för billigt för ett Online spel.

Av ThanGhil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Najk
Förhoppningsvis funkar det bra på min PIII 1ghz....:rolleyes:

Enligt SOE så kan du det. Men jag hoppas du har mycket ram minne. Och ett nytt och kraftigt grafikkort. annars kommer du få det jobbigt. Provkörde det på min 1ghz 512ram geforce2 64mb. och det gick knappt. DOCK har jag världens sämsta grafikkort. Det är verkligen budget, så har du bättre en jag så borde det funka.

Ang extra konton:
Skaffa en kompis istället. Det blir aldeles för dyrt att ha två. Om du däremot skulle vara RIK så köp gärna ett extra åt mig med
Jag har flera gånger blivit "hyrd" att springa och hämta resources åt olika crafters. Och som betalning har jag fått allt ifrån kläder till vapen och pengar. Gör så istället så slipper du skaffa pengar kläder och XP åt två karaktärer.

Är det någon som är Bio-Engineer? Jag skulle vilja ha några tips. Har grindat exp nu i några dagar och det går så förbaskat långsamt.
Var ska man börja, i vilka "grenar" så att säga. Vilka resources funkar bäst att clona med? osv osv.
Kanske någon har en bra länk till en fin info sit om Bio-Es.

Av ThanGhil

Spelet är underbart. Allt hänger på att man hjälps åt. Det finns inga ensamavägar. Det är nästintill omöjligt att klara sig själv. Klart du kan springa runt i skogen utan att se någon annan. Men förr eller senare måste du skaffa en ny bössa. Eller få lite sinnes ro (hela upp din mind skada). Och då MÅSTE du ta hjälp av andra spelare. Mig veteligen finns det inga NPC som är till någon nytta (förutom att dela ut quests och ge ledtrådar till hemliga grottor). Spelet handlar helt om spelarna.

I star wars galaxies kan du faktiskt bli kändis. (inte för att det spelar någon roll)
ta till exempel Aura som blev miss galaxie på Eclipse server nyss. Eller Stryker som är en av de bästa weaponsmiths på samma server. De är spelare som spelar samma roll som annars spelas av NPCs i andra spel.

Buggarna är det gott om. Men snart kommer Mounts (riddjur), och innan det får vi byggna EGNA städer. Och sen, sen får vi åka speeders! Riktiga speeders! Tänk bara... Pod Race!
Allt detta väger upp de buggar som finns och hela tiden dyker upp. Nån gång måste de ju få bort dem. Det gäller bara att ha tålamod.
Star Wars Galaxies är ett spel man får spela med tålamod. Det kanske inte är för alla. Vem har sagt att alla måste spela det? Personligen ser jag hellre att 1000 rollspelande star wars fans spelar, än 10000 oangagerade klagande counter strike spelare som klagar över hög ping och låg fps.

// Kataarn Wookiee Bio Engineer på Eclipse

Av ThanGhil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kakmonstret
150 kronor? hur räknar du? 1 dollar = 10 kronor? nejnej. det är 15 dollar det kostar per månad.
1 dollar =8,03 kr. så 120 spännär det som gäller. betalar du 3 månader på raken då ligger de ännu lägre.

¨

Plus (och tack gud for eu) en EU skatt på 21% (har jag för mig, ev. lägre) som läggs på allt nät spelande.

Av ThanGhil

Noteras bör att de mest använda servrarna (bland annat Eclipse) är nere längre än de andra servrarna. Antar att det beror på att det är högre "tryck" på den så... Jag brukar få vänta två timmar, kanske mer efter att den har patchat, innan jag kan logga in.
Men å andra sidan, eclipse regerar! Så jävla mycket folk på, hela tiden varje timme på dygnet. Dessutom så funkar svenska nästan lika bra som engelska. Antalet svenskar som lirar är fantastiskt stort på eclipse.
Varning dock till nya eclipse spelare, det händer att de låser servern för "nya" karaktärer. Så att det inte går att skapa karaktär där. Dett är för att den helt enkelt är full....

Hurru pappy!!!

säljer du vapen? jag måste ha en ny pistol. Och kan du göra en bowcaster med sån skada... (dräggel) så vill jag gärna ha en picka av dig.
Du är väll på eclipsa va? (hoppas hoppas).

Kataarn (wookiee scout) Eclipse.

Av ThanGhil

ORKAR inte läsa tråden, men ang fps och CS.

Sätt fps på max 40 och spela med ak:n sen höger du till max 100 och spelar igen med ak:n
STOOOR skillnad. Du träffar helt enkelt inte med låg fps. AK:n kräver av någon jävla anledning otroligt hög fps för att över huvudtaget "registrera" träffar, eller så är det nå annat tekninskt mumbojumbo som jag inte förstår.

Stor skillnad är det i alla fall. Där av jakten på 100fps i CS. (säkert 100 andra anledningar me, men de känner i alla fall inte jag till)

Och så slutligen. F A Q... säger bara det.

Av ThanGhil

joda, det ar bara det att vissa har "tappat" sina hus.

Typ som om det sprang ett troll och skrev om alla invetorys varje natt.

Själv hade jag 4000 (typ) credits extra när jag loggade på idag Vet inte var de kommer ifrån eller hur jag fick dem. Men dar låg de "in cash" och såg riktigt trevliga ut.

Av ThanGhil

nja jag måste nog "glömma" några skills och yrken, om jag ska kunna bli riktigt bra in något. Men jag tror ändå att jag kan komma rätt långt med det jag har idag.

Tänkte bli CH(creature handler) och droid engineer (och om poängen räcker till smuggler me). Men som sagt vi får se vad jag kan bemästra, och vad min "skill point pool" räcker till

Av ThanGhil

Om du inte har någon kylpasta mellan prollen och fläkten är du dum!

Och det är inte säkert att dina temeraturer är helt korrekta heller, efter som du inte har en aning om var moderkortet mäter...

I alla fall så sätt dit kylpasta och installera in ny drivisar på ALLT.

Min erfarenhet är att om det bara hackar ibland (varje 5 sekund och mer) sä är det hårddisken som inte gör som den ska.

Av ThanGhil

Jag är:
Scout
Marksman
Brawler
Artisan

Går aldeles utmärkt och ger massor av olika spel stilar. Behöver aldrig tröttna på att samla resources efter som jag kan slås och skjuta ihjäl en massa saker samtidigt.

Av ThanGhil

OK jag fattar inte. jag har (hade) en massa pengar. Men jag hittar aldrig något som jag vill ha. Det enda jag kan göra är att köpa mer material så jag kan bygga grejer och tjäna mer pengar.

Fan har sökt igenom hela galaxen (STOR överdrift) på jakten efter en bra pistol. Men den bästa jag hittat fick jag fan första veckan jag spelade av en kille som ville va snäll...

Aja, kul är det i alla fall.