Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy

Det känns inte så meningsfullt att spela om Gta5 nu, de får allt göra om spelet rejält för att det ska motivera ett nyköp. Gta5 var rätt så långt så för mig är inget ej extra ordinär tilläggspaket intressant.

För ni som inte har spelat GTA5, så borde det väl inte så vara svårt att få låna en konsol och spela igenom spelet om ni har tid. Att sitta och vänta på en troligtvis buggit PC version tycker jag är dumt.

Av bud_bundy
Skrivet av Crippa90:

Det där är inte min erfarenhet. Både hos gamla skolkamrater och familj har man hört om en kultur där man skiter i att plugga.

n=2, så kan alltid hoppas att det ser bättre ut i övriga fall. Generellt hade jag satsar på ett naturprogram om man ska satsa på ingenjör.

Jag förstår inte riktigt vad du menar. Jag skrev något att det är mer plugghästar i teknik än i el, det innebär självklart inte att alla i teknik är plugghästar. Sedan beror det såklart på vilken definition av ordet plugghäst man har, när jag läste el så var plugghäst såna personer som hade med väskor till skolan så att de kunde ta med läroböcker hem. (med undantag dagarna före ett prov, då alla förutom skoltrötta personer struntade i detta)

Sedan finns det bättre program än teknik, natur helt på engelska är min allmänna rekommendation. Jag själv skulle dock inte ha klarat av det programmet när jag var i den åldern. (tänk att få göra om Fysik A etc idag, vad bra man skulle ligga till emot klasskamraterna)

Av bud_bundy
Skrivet av snajk:

fas2/3 (det verkade inte vara någon direkt skillnad på dessa faser).

Det är en stor skillnad på dem. Fas1 är om jag minns är som att vara en vanlig arbetslös, fas2 ska på meningslösa aktiviteter som staten slösar pengar på. Och fas3 är när man ska ut till en anordnare och ha sin fas3 plats 40h i veckan. (även om många har 35h och 5h jobbsökning) 5h jobbsökning kan låta lite, men man ska ju söka jobb på fritiden. Vilket innebär att man har över 40h till att söka jobb på. Skulle det vara så att man behöver gå på en arbetsintervju så kan man göra det när och hur ofta man vill. (såvida man inte missbrukar och gå till samma person hela tiden som man känner för att inte alls söka jobb)

Skrivet av snajk:

Den första aktiviteten var från medborgarskolan och lät som ett oerhört slöseri med tid, men efterföljande aktiviteter blev bara värre, till exempel sortera inkommande material på Myrorna tillsammans med "jätteintressanta människor" med fotboja, handikappade osv. Inte direkt vad jag hade tänkt mig efter en treårig utbildning och en examen i ett ämne som var ett av de mest eftertraktade vid tillfället. Så det fick bli medborgarskolan.

Alternativen de har är totalt meningslösa. Men man får faktisk söka fas3 plats själv och man kan när som helst byta. Då gäller det bara att hitta någon förening som vill ha en och samtidigt får 5000kr/månaden för detta utan att behöva teckna försäkringar etc.
Har man någon vettig bakgrund så brukar man dessutom vara svindyr för företag att anlita, en programmera ligger på runt 1000kr/h och det finns många föreningar som vill ha oss helt gratis. (eller gratis de får 5000kr/månaden som jag nämnde)

Skrivet av snajk:

Efter tre dagar av allt mer meningslösa aktiviteter så gick jag till AF och sa att det inte var något för mig, frågade om de möjligtvis hade något annat som inte var åtta timmar per dag så att jag fick chansen att faktiskt söka lite jobb också eller så. Men nej, jag kunde möjligtvis byta aktivitet men alla var ju på heltid och de fanns inga anordnare som var inriktade på IT eller ens på utbildade utan främst på personer med problem som stod långt från arbetsmarknaden eller så.

Arbetsförmedlingen har ingen möjlighet att bryta emot försäkringskassans regler, att klaga hos dem på att man måste ha en fas3 plats är lika meningsfullt som att ta detta klagomål med brevbäraren när han delar ut breven angående fas3 platserna.
Försäkringskassan regler i sin tur är generella, jag är dålig insatt på vilken byråkrati som ligger bakom dem, de har dock inga som helst möjligheter att göra undantag. Däremot går det alltid att förflytta personer till olika fack såsom att sjukskriva vissa istället för att de är arbetslösa.

Angående anordnare så får man försöka fixa en sådan själv.

Skrivet av snajk:

Då insåg jag att den enda chansen var att hoppa av deras skit och lösa min situation själv. Det innebar att jag inte fick några pengar alls längre, och att jag inte hade rätt till stöd som exempelvis lönebidrag eller så som jag hade om jag var med, men det kunde inte hjälpas. Enda utvägen var att ge dem långfingret, och så gjorde jag.

Detta tycker jag generellt är en dålig ide, liksom man har väldigt mycket fritid efter dessa 40h och kan söka hur många jobb som helst. Att dessutom bli fattigare för varje dag är inte bra.

Skrivet av snajk:

Mindre än två månader senare hade jag ett jobb.

Gratis hoppas du fick något bra!

Skrivet av snajk:

Min uppfattning under min tid som jobbsökande var att möjligheten att få lönebidrag var mer negativ än positiv. Vill man anställa någon så har man budgeterat för det liksom och då spelar kostnaden mycket mindre roll än personen. Däremot är ju lönebidrag en indikation på att man inte kan hitta ett jobb själv, att det är något fel på en.

Bidrag är alltid positivt, problemet med vissa jobb är att lönekostnaden för anställda nästan går emot att bli försumbar. På många tekniska arbetsplatser ligger självkostnaden på en anställd på över 900kr/h, detta beror inte på att den anställda kostar så mycket i månaden utan att de har mycket overheadkostnader. Att då betala lite mer för en anställd och och att denna troligen får högre beläggningsgrad kan vara bättre. Dessutom är många arbetsplatser självständiga med stort ansvar, att anställa en mindre kompetent person kan innebära risker.

Angående dyr overheadkostnad. På en arbetsplats fick jag en utskällning av min personalchef inför alla i mitt arbetsrum för att en intern uppgift hade tagit mig en hel vecka, han sa att den uppgiften hade kostat företaget 40 000:- och undrade hur jag hade tänkt att dra in dessa pengar att jag skulle registrera om min tid.(vilket för min del fick bli en hel del kompledigt) Hur kostnaden för mig kunde bli 40 000kr på en vecka när jag hade 20 000kr månaden i lön och använde privat utrustning var svårt för mig att begripa, men jag visste att om jag skulle säga emot så skulle det bli sparken direkt.
Nå det jag ville berätta med min historia var att arbetsgivare inte alltid enbart ser ens lön som kostnad utan all overhead. Vilket gör att någon tusenlapp upp eller ner för den anställde är försumbar.

*edit*

Ämnet hur arbetsmarknaden med statliga myndigheter borde fungera borde egentligen vara den hetaste allmänna debatten nu. Enligt min åsikt är detta egentligen det enda problemet som sverige har i dagsläget, kollar man i tråden politik så handlar den mest om invandring.

Min åsikt är att det är superenkelt att kritisera det mesta, våra arbetsmarknadsprogram är knappast inte bra och billiga. Svårt är däremot att komma med någon bättre lösning. Många arbetslösa får över 10 000kr/månaden för att inte göra ett skit, vilket många inte tycker är tillräckligt, staten försöker göra åtgärder som både misslyckas och kostar väldigt mycket pengar. (nu blir det 10000kr + 5000kr plus försäkring etc)
Så frågan hur ska staten göra?
Denna fråga är nog dock oftopic och lämpar sig åt en ny tråd, tragisk nog tror jag dock inte ämnet för många är så intresset är så stort som det enligt mig borde vara.

Av bud_bundy

Mitt råd är att vara en duktig vovve och lyda husse. Med detta menar jag att man ska skita i vad myndigheter kränker en, men man ska akta sig så att de inte gör saker som påverkar en ekonomisk negativt.

Livet som arbetslös är annars ganska så gött, om man bortser från denna ständiga oro att man ska bli av med pengar. Visst kan praktikplatser vara lite kränkande, men många arbeten är idag inte så roliga de heller, med skillnaden att man också måste prestera och ofta göra mycket mer än bara 40h/veckan.

Inte för att vara negativ emot någon, men Samhall har ett väldigt dåligt ryckte och du bör göra det bästa för att komma därifrån. Jag rekommenderar t.o.m. att inte skriva Samhall i sitt cv, såvida man inte har ett funktionellt handikapp.

Nå rådet börja plugga igen, det finns gott om utbildningar som du kommer in på om du har läst teknik.

Av bud_bundy

Inte förvånad, då ps4an både är billigare och snabbare.

Annars jag själv har både en xbox360 och en ps4 och ärligt talat ser jag knappt någon skillnad på spelen. Det finns flera orsaker till detta, som att ps4an är helt ny och bättre spel kommer senare.

Hur länge denna generation kommer och leva beror till stor del på hur fort utvecklingen kommer att gå framåt. Enligt min mening så kunde de ha väntat några år till innan de släppte denna generation så att man verkligen ser någon vettig prestandaförbättring ur spelperspektiv.
Nu handlar konsoltillverkans val om nästa generation om att tjäna pengar och då gäller det att ligga före konkurrenterna, men samtidigt ta i beaktning att om man släpper t.ex. 1 år före konkurrenten, så kommer konkurrenten ha ett år extra på sig att utveckla. (kunna välja nyare cpu & gpu, kanske mer ram etc)
Detta extra år har knappast någon större betydelse på spelen, men när man jämför två spel emot varandra så kan man notera dessa små skillnader.

Btw de bästa spelen idag drivs med en 8 bitars 1,66 MHz cpu med 2KB ram (Nes). Där Nintendo nu har lagt in de nya spelen (NES™ Remix ) i WII U, det är nästan som man vill köpa en WII U bara för dessa.

*edit*
Om man ser ett spelklipp på t.ex. youtube där vederbörande ej har skrivit vilken konsol som spelet tillhör, så ska man knappast behöva fråga om det är en (ps4 eller ps3) som körde spelet, är så fallet så är generationsbytet enligt mig för liten.

Av bud_bundy

Självklart ska de ha rätt till befruktning på egen bekostnad. Artikeln pratar dock om att andra ska betala för det och det är fel. Par ska också ha rätt till befruktningshjälp på egen bekostnad vilket de väl har? Vad jag har hört så får vissa betala, detta kanske inte gäller alla?

Sedan kan jag hålla med Valiumballong att folk som skaffar barn bör kunna försörja sig själva och barnet. I praktiken finns det dock inget bra sätt att styra detta som inte är otroligt kränkande. Men genom att styra bidragen så kan man styra vilket samhälle man vill ha.(alltså höja sänka barnbidraget etc)

Av bud_bundy

Surface Pro 2 med 8GB ram och 256GB hd hade suttit fint, den kostar dock över 10tusen.
En surface 3 med samma mängd ram och minne lär inte bli billigare, så det blir att vänta ett tag till för mig. Grymt sugen är jag dock.
(Windows, office, phototoshop etc, 128GB blir snabbt slut, 256GB och möjlighet till stora usbminnen etc hade varat ett tag)

Av bud_bundy
Skrivet av Carlj:

Nä du Huzzbutt, det är inte en överdriven syn på verkligheten, det är bara att slänga ett öga på motorvägarna så ser du att 5/10 lastbilar är utlandsregistrerade.
Jag jobbar inom transportsektorn, och vet mycket väl att en polsk Jaczek Kowalski kör mer än gärna för 50 kr, än vad Sune Svensson kör för 120kr just på grund av att jag var med i uppstarten av ett sådan företag.

Självklart är det inte bara transportsektorn som är boven i dramat, det är billigare arbetskraft. Du framställer dig ofta väldigt intelligent, så du måste förstå ekvationen med lönedumpningar eller hur? Och på samma sätt måste du vara kapabel till att sätta det i relation till att löneklyftorna ökar?

Och samma sak gäller alla områden, bara se på bönderna, utvecklarna etc. Och vad som t.ex hände Luxor på slutet av 70talet med konkurrensen, vi som vill jobba med att utveckla radio och tv-apparater, persondatorer etc i sverige har det riktigt tufft.

Problemet med protektionism som du förespråkar (du kanske bara förespråkar protektionism för det som gynnar dig) är att det gör att våra varor och tjänster blir dyrare och även om man enbart skulle ha protektionism på transport så gör det att vi andra får mindre marginaler när vi ska konkurrera. (längre arbetsdagar eller lägre löner)

Nej fri konkurrens är bäst för de flesta, bäst för de flesta betyder dock inte nödvändigtvis att vi svenskar kommer få det bättre på kort sikt, men folk i fattiga länder får en chans att få ett bättre liv.

Angående vetenskapens värld avsnittet så är jag skeptisk till hur neutral denna var. Jag själv ser inga problem med små inkomstklyftor, det är när de blir så stora så att en stor del av befolkningen ej få ta del av något. T.ex. att många barnfamiljer idag inte skulle ha råd med internet skulle vara något som kraftigt försämrade barnens framtids möjligheter.

Av bud_bundy

Jag tycker teknikprogrammet har ett vilseledande namn, det man främst sysslar med i det programmet är grunderna inom matematik, fysik etc för att sedan kunna läsa något vettigt på högskola/universitet.
Så ja, det är mycket matematik och fysik.

El och teknik så finns det olika skolor gemensamt för de flesta är att man brukar vara tvungen att gå ett teknisk basår efter för att sedan kunna läsa vidare.

Så min åsikt är självklart är teknik ett bättre val om man klarar av det, alla klarar dock inte av teknik direkt och kan få gå en omväg. När man sedan börjar högskolan så har man mognat lite och kanske då har bättre studie motivation.

Inom teknikprogrammet är det mycket mer plugghästar och det är ju aldrig fel att ha rätt typs kamrater inför den riktiga utbildningen. När jag läste el så var det skoltrötta personer som mer hade skoj tills vi skulle söka jobb efter skolan.

Av bud_bundy
Skrivet av emil_fh:

Vore intressant att veta vilken kod som tar sådan tid att kompilera, och vilket språk?

En blandning av det mesta, C++ delarna tar sin tid p.g.a. mängden data som ska bearbetas. Rådatan som sedan skapas går igenom ett verktyg som skapar sin utdata och så håller det på i flera steg där rådata för varje process kommer från olika håll,. Största boven i dramat är dock scadasystemet som ska bearbeta datan i all oändlighet innan den kan kompilera koden.
Så jag har byggt ihop byggprocessen själv med många olika verktyg, tänk er kulan som rullar i en bana med dominoeffekt så ser ni min utveckling.

Skrivet av HurMycket:

Var snäll mot din far. :cry:

Nä, men ärligt, slöseri med pengar. Han klarar sig bra med Core i3 och integrerad grafik (antar jag). Det viktiga är SSD, vilket är väldigt sällsynt i märkesdatorer. En liten formfaktor kan också vara bra, istället för en stor, skrymmande låda. En NUC kanske?

Snäll emot mig själv, ju snabbare dator han har ju mindre risk är att jag får hjälpa honom att snabba upp skiten.

Av bud_bundy
Skrivet av Yoshman:

Svårt att se varför du skulle behöva mer än en sådan dator oavsett hur mycket entusiast du är, kör med en dator med dubbla E5 2690 på jobbet och har väldigt svårt att se vad värdet i att ha ett sådant system hemma skulle vara.

Mitt nuvarande fritidsprojekt så tar en komplett kompilering runt 5h och inget enkelt ej tidskrävande sätt finns att testa visa delar utan att kompilera allt. Men man få ändå spendera många timmar på att bryta isär sakerna.

Vad mitt behov är, ja dessa 5h kompileringstid får gärna gå ner till att bli 5 sekunder. Nu är min i7a gammal och sliten, men de nya Xeonprocesserna fixar inte jobbet så mycket bättre de heller.

Problemet idag är framför allt blotade program och kod, arbetet man gör skulle gå att utföra betydligt snabbare om allt gjordes optimalt. Men ibland är man tvungen att använda ett program som typ har kostat en miljard att ta fram och det är inget man slänger ihop ett substitut för bara sådär och dessutom gör den mer prestandaeffektiv.

Ett bra exempel på ett krävande program som sänker vilken "dator som helst" är excel, även om jag på senare tid kör mycket powershell internt i excel för att utför visa beräkningar. (ska man bearbeta några MB xmlfiler och lägga in dessa beräkningar rätt i excelfiler så inte tusan gör man det i vba, inte heller i powershell om man har tid)

Så min poäng är man en skapare inom datorteknik så behöver man mycket dataresurser såvida man jobbar med stora saker. Entusiast som jag nämnde är fel ord, man kan vara entusiast utan att mer bara beundra saker. (fotbollsentusiast är inte nödvändigtvis en fotbollspelare)

Av bud_bundy
Skrivet av Lifooz:

Kan du bygga själv så gör det.
En fabriksdator kan vem som helst köpa.
Men bygga en egen maskin är det inte alla som kan.
Lite som att köpa en smörkniv när man istället kan skapa sitt egna hantverk.

Färdigbyggd dator av populär model finns det många som har och uppdateringar sköter tillverkaren, min erfarenhet är att dessa brukar vara minst strul med och min tid är kostsam. Strul för farsan är precis vad som helst som datorn inte fixar själv genom windows update m.m.

I vilket fall det lär dröja innan dessa intel cpuer kommer i färdigbyggda datorer.

Av bud_bundy
Skrivet av Sarg:

Ifall du väljer mellan Haswell och Haswell Refresh, och tänker överklocka, så känns det värt att vänta på K-modellerna i juni då dom nu ska vara bättre på det (dock upp till bevis). Så resonerar åtminstone jag, som själv har gjort det valet. Däremot har jag inte så stor lust att vänta till nästa sommar och Broadwell. Ifall man ser på Sandy Bridge->Haswell så verkar det inte som om skillnaden mellan Haswell och Broadwell kommer att vara tillräckligt stor för att det ska vara värt att vänta.

Ok, men om man inte så kan man nog köpa nu. Jag funderar på att skaffa en ny märkesdator åt farsan, vill dock ha windows 8.2 eller vad den ska heta så han hittar startmenyn.

Skrivet av Yoshman:

Om utvecklingen är trög så kan man slå ut kostnaden på t.ex. en i7-4930k eller en 8, 10 eller 12 kärnors Xeon E5 på väldigt många års användning, tillhör man den ytterst smala grupp användare som faktiskt har nytta av dessa CPU-modeller så blir en sådan dyr CPU-modell ändå rätt överkommlig när den håller väldigt lång tid.

Även om cpuutvecklingen har stagnerat så har inte folks behov av beräkningskraft gjort detta. Nu har dock priserna sjunkit på budgetdatorerna så folk i allmänhet har också mer beräkningskraft idag än förr. Minns när jag kollade på en billig märkesdator till farsan förra året och såg typ ingen i5 i någon butik alls som hade USB 3.0.

För oss entusiaster så räcker som sagt inte en dator till utan man får skaffa flera vilket inte alls blir billigare. (finns flera sätt att fördela resurser på och mer avancerade program har ofta stöd för uppdelning av kluster, där även dessa kluster kan vara redundanta, vilket fördubblar hårdvarukostnaden)
Angående de populära 12 kärniga Xeons så används de enligt min uppfattning mest i snikmaskiner, där de lägger in hur mycket dritt som helst på en burk som får dela på denna cpu. T.ex. en maskin jag arbetade med på en större myndighet hade en värsting 12kärnig xeon, men de gav mig bara en kärna och 2GB ram till min virtuella maskin.

Jag har även sett maskiner där jag kraftigt kan ifrågasätta att en lågt klockad 12kärnig cpu är det bästa valet. (priset för datorhårdvara är ofta "försumbar" jämfört emot utvecklingskostnaden varför de ej snålar in någon tusenlapp på sämre hårdvara.)

*edit*

Nå som sagt, jag tror att jag struntar i att denna generation har kommit när jag köper en ny märkesdator åt farsan. Utan jag väljer det bästa som jag hittar för rimligt pris då jag gör valet utan att invänta något.

Av bud_bundy

Jag får samma svar som Alakai.

Och problemet belyser hur svårt det är att hitta gärningsmannen, där en effektiv väl beprövad i vår historia är att inse att man inte nödvändigtvis behöver hitta gärningsmannen, utan man kan straffa någon som gärningsmannen bryr sig mycket om (öga för öga) så går det "jämnt ut". (Denna metod används faktiskt väldigt ofta än idag)

Annars hur mycket kränkningar m.m som är värt att göra för att hitta någon har stor betydelse på vem denna någon är. T.ex. sökande efter aktiva serievåldtäktsmän kan enkelt motivera mer kränkningar än någon som gjiorde ett mildrare brott för länge sedan och aldrig mer kommer göra om det. ( som att ha ut en mp3 låt år 2003)

Av bud_bundy

Som förväntat jag tror dock inte Intel sprider så mycket reklam om denna. Och elektronikbutiker brukar ligga någon generation efter i deras färdigmonterade burkar, så det blir nog inget större reklam där efter.

Frågan är om dessa nya processorer och de kommande inom samma generation är värt att vänta på ifall man i dagsläget har behov av en ny dator?

Sist så förstår jag mig inte på argumentet att det är bra med trög utveckling för då kan man behålla sitt nuvarande system, visst det kanske man kan, man men blir som entusiast tvungen att skaffa fler maskiner för att kunna arbeta. Där det enklaste steget är att ha en dator som gör whatever (film, kompileringar etc) och en annan som man arbetar/spelar på.

Av bud_bundy
Skrivet av Yoshman:

Windows går inte att använda om man använder sin skrivbordsdator som plattform för utveckling av programvara för inbyggda-system då utbudet av lämplig programvara inte är i närheten lika stort på Windows som för Linux här.

Av ren nyfikenhet inom mikrodatorer vad finns det för bättre alternativ till Atmel AvrStudio i Linux? http://www.atmel.com/tools/atmelstudio.asp På min skoltid kodade vi C utanför AvrStudio (minns ej vad programmet hette) Men ändå var man tvungen att gå tillbaka till AvrStudio för att kontrollera mer hårdvaruspecifika delar och analysera varför de ej fungerade.

Skrivet av Yoshman:

Visual Studio i alla ära, men för programutveckling i stort så är antalet C# utvecklare en väldigt liten klick av alla som skriver kod som sitt yrke. Endast antalet som håller på med någon form av utveckling för inbyggda-system överstiger vida alla som på något sätt använder .Net.

Existerar ens utveckling av mikrodatorer idag i sverige? Jag trodde denna bransch i sverige i princip hade försvunnit, det är bara att göra en sökning i platsbanken och se hur få jobb som finns. .Net däremot, ja varenda datatekniker är där inne och pillar, det betyder nödvändigtvis inte att de kodar. Men att de kör program från visualstudio och ser i koden vad som går fel och rapporterar detta vidare eller åtgärdar indatan.
Så påståendet att mikrodatorprogrammerare skulle överstiga alla .Netutvecklare känns för mig väldigt främmande.

*edit*
Hårdvarunära testning finns det dock gott om jobb i sveirge inom.

Utbildningsmässigt så fanns det för en 15år sedan hur många utbildningar som gick emot mikrodatorteknik och elektronik som helst, idag så är det i Göteborgsregionen med omnejd typ enbart Chalmers kvar, resten av universiteten och högskolorna har tagit bort dessa utbildningar.

Av bud_bundy
Skrivet av Zotamedu:

Det där med att det finns lika bra alternativ för allt på Linux är helt enkelt inte sant. Det finns en anledning att musiker, grafiker, fotografer och filmare sitter på Windows eller OSX. Än värre blir det om man tittar på mer specialiserad mjukvara. Så Linux är inte ett alternativ för mig då det skulle innebära massa extra jobb till ingen nytta.

Detta är ett stort problem för även om det skulle finnas programvara som är betydligt bättre för linux, så blir man lika förbaskat tvungen att använda samma programvara hemma som på jobbet. För även om programvaran på linux skulle ha bättre kompatibel än den ordinarie programvaran, så uppstår alltid frågan beror felet på att man använde en annan programvara?

För hur ofta sitter man inte med ett fel där det inte tycks finnas något vettig felorsak och man letar efter allt mer långgående felorsaker och nästan kommer in på currylinjer etc. hehe

Så mitt påstående är har man ett vettigt teknisk arbete så är man tvungen att använda samma skit hemma som på jobbet, där det mycket väl kan vara mac, linux, windows etc. Man behöver dock inte ha denna dritt som main operativssystem utan man kan självklart virtualisera.

Det du skrev "för mig då det skulle innebära massa extra jobb till ingen nytta" är något som för många är väldigt viktigt. Det handlar ju om att välja verktyg som ger så lite extra arbete som möjligt och inte använda en bågfil istället för en "vinkelslip med motiveringen det går". Utan motiveringen ska vara att det blir ett bättre resultat med avseende på kvalite, nedlagd tid och kostnad.

Av bud_bundy
Skrivet av Leatherface75:

Som sagt stödet har blivit mycket bättre i senare versioner. Finns ingen anledning att krångla med VMware just för MS Office.
Sen om man nu ska migrera så kan man spara filerna i annat öppet format som nyare MS Office numera stöder med om man nu vill vara på säkra sidan men jag har aldrig behövt göra det och jag har hållt på med många MS Office filer.

Hur är det med VBA stödet i Libra? Inom office så är det problem med när folk använder olika versioner och man måste krångla med dynamisk länkning och liknande vilket är störande, men Libra har kanske bättre kompabilitetsproblem med office 2013 än vad t.ex. office 2010 har? Om inte så är inte libra på något sätt en ersättare mer för folk som knappt använder office seriöst och de lika väl kunde använda enklare officeprogram.

Angående virtualisera så gör väl typ alla nördar det idag? Frågan är dock om linux är den bästa plattformen att hosta alla maskiner på? Vmware vsphere är det som man på många arbetsplatser får använda synd dock att det är så dyrt. Det vanligaste bland hobbyfolk är windows server, av flera skäl som att man brukar råka ut för skiten på varenda företagsdator. (skit för att allt är så mycket krångligare p.g.a. säkerhetstänk, vilket är jättebra förutom när man har säg 2h på sig att lösa något med en egenutvecklad driver som borde gå jättesnabbt)

Av bud_bundy

Jag blir lika sur varenda gång när jag ser att utvecklingen står still på processorsidan, dagens processor upplever kraven som många av oss hade för över 10år sedan. För att ens överleva som hobbynisse är man tvungen att fördela belastningen på flera datorer.
Däremot förstår jag att Intel prioriterar där det finns mest pengar att tjäna och jag är väldigt mycket intresserad av en surfplatta med riktiga windows på, där den kommande Intel Broadwells säkerligen kommer kunna visa enklare pdf och excelark och worddokument med acceptabel prestanda.

Det positiva med trög utveckling hos Intel är att Amd förhoppningsvis får en chans att komma tillbaka, vilket på lång sikt kan vara värt att plågas med slöa cpuer ett litet tag till för.

Skrivet av Ase:

Vem bryr sig om batteritider ?
Mobilsidan. men inte dator entusiaster
det sista intressanta som dykt upp var nog sandy bridge (x79/5520)känns som det var länge sedan det dök upp något intressant . Nästa som kan bli av intresse för mig är nog skylake.

De brukar ange batteritid utan belastning, gör man något vettigt med datorn så att fläktarna låter som ett jektplan så varar inte batteriet länge på de bärbara jag har tillgång till. I vilket fall många ser på film m.m, bra batterietid där är inte fel. Dessutom kan mindre strömbrukning leda till att de kan montera in ett mindre och billigare batteri.

Av bud_bundy
Skrivet av Pewtah:

Att argumentera om att sitta och arbeta professionellt med "Adobe suiten" på Windows jämfört med de öppna alternativen till motsvarigheter på Linux är väl lite fel ändå? Då de flesta som kör dessa programvaror professionellt kör väl de på Apple-hårdvara? Där då av anledningen att man får en skärm som klarar av en acceptabel % av Adobes RGB samtidigt att dess OS baserar på Unix vilket ger dessa programvaror ännu mer spelrum än vad man generellt kan säga att de får på en Windows maskin?

Vilken operativsystem som adobe säljer flest licenser till är en bra fråga, jag är dock tveksam att det är till mac. I vilket fall väldigt många använder Adobes programvaror utan att enbart arbeta inom grafik, film, skribent etc.

Min poäng var att ens fritid kostar pengar, så om man köper en produkt som sparar fritid åt en så kan denna motivera priset. Ytterst få personer behöver dock hela adobes svit, men man kan köpa program efter sitt behov.

Angående mac eller Windows på Adobes programvaror och mest spelrum så beror det på vad man sysslar med, sysslar man med programmering så är det fördelaktigt om man slipper ha igång en separat maskin bara för att köra en programvara som det andra programmet ska kommunicera med.
Ett exempel är att man vill autogenerera data till indesign eller skapa avancerade pdf filer från sitt program genom adobe acrobat. (pdf filer går göra riktigt avancerade) Beroende på om ens program är ett mac eller windowsprogram så bör man då välja Adobe för samma operativsystem.
Och för vanliga gamers, välj för det OS som ni har spelen på så slipper ni köpa en extra dator.