Inlägg

Inlägg som kraeks har skrivit i forumet
Av kraeks

Jag har faktiskt inte vågat testa det på min RPi då jag fått för mig att cpun är för klen för att jag ska ha tålamod att göra någonting ändå, men du borde kunna installera Wine och köra din applikation på så vis.

För .Net 4.0

Av kraeks
Skrivet av mini-z1994:

har denna bekanta någonsin kört defrag på sin dator ?
om inte så kan detta orsakat det och även att partitionen fallerar efter några år (har varit med om det några gånger när det plötsligt hänger sig och så startar man om datorn för att finna att den delen av hårddisken nu är borta och oformaterad RAW partition)

Vet inte riktigt vad du åsyftar. Tung diskfragmentering skulle väl förvisso kunna bidra till att partitionen failar, men det ser jag som ytterst otroligt. Det troliga scenariot är snarare att den blir väldigt seg. Fragmentering av data på disk innebär ju egentligen bara att nålen blir tvungen att hoppa fram och tillbaka för varje läsning istället för att läsa datamängden ifråga sekvensiellt.

Har datorn dessutom Win7 eller senare så defragmenterar den disken automatiskt när processorn är idle.

Av kraeks

Var inga problem. Fick lämna tillbaka den rätt upp och ner. Bra service från Alina Systems med andra ord.

Av kraeks

Tack för hjälpen alla! Ska gå dit idag och prata med dem på lunchen. Återkommer med hur det gick.

Av kraeks
Skrivet av killawife:

Det är väl en PWM fläkt på den? Har du ställt in att den ska gå i silentmode i Bios eller nåt fläktprogram? Annars blåser den ju för fullt och då låter det rejält.

Men som svar på din fråga så tror jag inte att du kan kräva nån rätt att få lämna tillbaka den då den faktiskt ÄR tystare än en standardfläkt på samma varvtal så säljaren har inte givit dig fel info. Handlar mest om goodwill från butiken isåfall. Du kan ju alltid rengöra den, packa den fint och sen lämna tillbaka den om de har öppet köp. Kanske säger de inget.

Icke PWM. 3-pins och 100% RPM hela vägen så det där om samma db på samma varvtal håller ju inte riktigt då jag inte kan modulera det. Antec Kühler H2O 620 ligger på över 40db i 100% rpm vilket jag inte upplever att stockfläkten gjorde, snarare kring hälften.

Av kraeks

Felaktig införsäljning

Hej!

Var idag inne i en butik och skulle köpa en CPU-fläkt. Sade att jag hört en del gott om Noctua och ville byta stock-fläkten mot en tystare variant. Fick tipset att köpa Antec Kühler 620 H20 då den skulle vara betydligt tystare än fläkten jag redan hade i och enl. säljaren skulle passa bättre i mitt chassi. Sagt och gjort köpte jag kylaren och kopplade in den. Insåg ganska direkt att den var BETYDLIGT mer högljudd än fläkten jag redan hade och monterade ut den igen.

Nu till själva frågan:

Kylpastan är ju förvisso förbrukad, men har jag ändå rätt att lämna tillbaka varan pga felaktig införsäljning? Kylaren var betydligt mer högljudd än stock-kylaren till Intel i7 3770S - som jag ju ville ha sänkt volym ifrån från början. Jag känner mig minst sagt lurad på mina 500 spänn.

Åsikter om att köpa en vara utan att först googla runt osv undanbedes.

Av kraeks

När du kopplar i strömkabeln och slår på nätagget på "sin egen" knapp - lyser någonting upp då? Ex. om du sätter i en nätverkskabel. Gör det det - så är det mest troligt knapparna som är felkopplade. Gör det inte det får du gå tillbaka och kolla igenom allt igen.

Av kraeks
Skrivet av Svensktiger:

Nej menade Z77 såklart, H77 köper man ju inte tillsammans med en 3770K (går ju knappt att överklocka).
Z77 är det med udda design, H77 ser ut som vilket kort som hellst.

P8Z77-I, notera den stående strömförsörjningen som ställer till det i trånga ITX chassin:

http://assets.vr-zone.net/15357/P1050063.jpg

P8H77-I ser ut som vilket snik-kort som hellst (inte ens kylflänsar på VRM) men passar å andra sidan i vad som hellst utan problem:

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/149594-2.jpg

Har precis satt i det sistnämnda kortet i en Prodigy. Fungerar riktigt bra bortsett att USB-kontakterna i chassit spökar av någon anledning (kan såklart vara jag som gjort fel) och att det bara finns ett uttag för chassi-fläktarna. Rekommenderar Asus-mobon.

Av kraeks
Skrivet av Allexz:

Finns inget problem med livslängden på SSDer, att det har funnits dåliga serier som har fått bytas ut stämmer, men SSD i största allmänhet har mest troligt en längre livslängd än en mekanisk hårddisk.

Jättesvårt att spekulera kring, men kollar man till stryktålighet så stämmer det ju nästan säkert. Kollar man däremot på estimerad MTBF utan yttre åverkan så leder fortfarande mekaniska diskar med ~200 000-300 000 h.

Av kraeks
Skrivet av Gamer92:

Gillar ssd men är tyvärr sceptisk på livslängden kan vara att jag är gammalmodig Därför mera inställd på Velociraptror. Kanske det bara var dom första ssd skivorna som hade dåligt rykte?

Första generationernas SSD-diskar hade som du säger dåligt rykte. Jag skulle vilja säga att detta rykte går att passera till historien numer. Intels diskar har ex. kring 1.2 miljoner timmars MTBF vilket är över 100 år. Siffran ska förvisso tas med en rejäl nypa salt, men jag tycker inte du behöver oroa dig. Mitt förslag är att du glömmer raptordisken och kör på en SSD istället.

Av kraeks
Skrivet av saibot90:

Sry för lite sena svar, sitter och tentapluggar -.-

Tackar! Det uppskattas verkligen. Men du kanske kan svara direkt på en ganska grundläggande fråga om Java. Jag har lite svårt att se en klar skillnad på OOP mot funktionsorienterad programmering. När det gäller att skapa instanser av klasser (objekt, right?) så förstår jag OOP-tänket. Dock känns Java extremt lika "funktionstänket" när det gäller att anropa metoder i samma klass. Det gör man ju precis likadant som i ett funktionsspråk vad jag förstått? Så min fråga är väl helt enkelt exakt vad är objekt i Java?

Jag har valt Eclipse, eftersom jag siktar på att göra appar till Android, och det verkar vara lite lättare att komma igång med om man använder Eclipse. Jag tror även att jag föredrar att skriva metodnamnen själv så det sätter sig i skallen. Jag har mitt lilla egenskrivna dokument som jag fyller i viktig info allt eftersom jag betar mig igenom tutorials. Så jag kan hitta det mesta jag inte kommer ihåg där

Något tips på bra referensmaterial till Java?

Oracles egna för java. Android Developers för androidspecifika bibliotek.

Av kraeks
Skrivet av retroxaz:

jaha men räknas det inte som retro det är ju 10 år gammalt.

Det beror väl lite på hur du ser på det. World of warcraft släpptes ju -04 i staterna. Är det retro också?

Av kraeks

Ja, det kan du under förutsättning att grafikkortet du hamnar med i slutändan har två utgångar för monitorer.

Av kraeks

Det tillvägagångssätt du har använt ska vara OK. Kan du lägga upp en codeplex eller liknande med din kod (för just dessa två klasser då, givetvis) så man kan kolla hur du gjort?

Av kraeks
Skrivet av GuiceU:

Kan ge dig ett tips som jag hörde från en snubbe på Swedroid. Försök inte att lära dig hela Java utantill och kunna allt! Utan försök istället att verkligen förstå koden, inte bara se massa konstig text som du inte fattar ett skit av. Här är ett citat från han:

Och ja, jag kan hålla med han till 100%! Kanske inte exakt som jag skrev men du förstår. Sen har ju jag dock inte programmerat i 10 år, utan bara nått år

Amen to that!

Det är precis det man har referensmaterial till! Tipsar om netbeans då den har schysst code completion vilket är trevligt när du ännu inte lärt dig de vanligaste metodnamnen. Det innebär att du ex. skriver System.out.p så visar system förslag på metoder som följer det namnmöstret, ex. System.out.print eller System.out.println.

Mycket trevligt som nybörjare!

Du behöver lära dig grundläggande metoder utantill, men det kommer i takt med att du använder dem (och sitter du mycket så kommer det komma fort - jag lovar). Enda språken man kommer undan med att lära sig mer eller mindre helt utantill är markupspråk som html och css. I de flesta övriga finns det för mycket bibliotek och klasser du kan inkludera för att det överhuvudtaget ska vara möjligt.

Av kraeks

Är nog mer inne på quattros andra värdering: en kebabrulle eller två. Boxen verkar inte vara i superbra skick direkt, att döma av din beskrivning + att koderna är nyttjade.

Av kraeks

Andrahandsvärdet på en laptop är ganska lågt, och GTX660M är trotsallt en mobil GPU, så jag skulle nog tippa på att du kanske får 5000 på sin höjd om du lyckas hitta köpare. Allt över 5 tror jag tyvärr är glädjekalkyler. Men vem vet, då tillgång och efterfrågan styr marknaden så kan det landa både bra mycket högre och bra mycket lägre.

Av kraeks

Skulle också säga Montana Gold. Enda nackdelen med Montanas chrome är att det är väldigt högt tryck i burken då den är anpassad för bombing (tagga) där du kanske inte har så mycket tid på dig per "användning". Det gör att den blir lite svårhanterlig för någon som inte är van. Resultatet tycker jag dock är ganska så snyggt jämfört med andra många chrome-färger. GIvetvis ser det ju inte ut som riktig metall, men det är väl gissningsvis inte målet heller. Ett varningens ord också: montanas chrome är ganska stark, som i mycket kemikalier, vilket gör att den eventuellt skulle kunna fräta på materialet du sprayar. Testspraya därför på någon bit du inte ska använda/som inte syns innan du går på gallret.

I värsta fall får du väl sitta med Games Workshops figurspelsfärg och måla med pensel, men det känns ju ytterst ineffektivt. ;-P

Av kraeks

Det finns egentligen ingen anledning att köra WS2012 om du inte är intresserad av någon utav den nya funktionaliteten, såsom deduplicering, utökat stöd för clustering eller liknande. Personligen skulle jag ha kört (och kommer också köra så fort min hemserver anländer) WS2008R2. Det fungerar bra med VS2012, är ett solitt server-os där det finns mycket dokumenterad kunskap att hämta på nätet om något skulle krångla.

Med tanke på hårdvaran tycker jag heller inte det verkar vara någon särskilt god idé att gå upp till WS2012. Vill du utveckla Win8 Fullscreen-appar så kanske WS2012 är att föredra dock då den har fd. metro-gränssnittet att testa i.

Vad gäller Terminal Services så används det för att tillåta flera personer att ansluta mot din server. Utan Terminal Services-rollen tillåter WS som standard 2 samtidiga användare, vilket bör räcka gott för dina ändemål. Fler samtidiga användare kräver att du köper till såkallade. terminal service CALar, vilket känns väldigt onödigt med tanke på vad du ska ha den till. Så tuffa du på utan Terminal Services-rollen.

Finns på PM om du vill bolla mer.

Av kraeks

Lite off topic, men: Har testat raspberry pi:n som HTPC och tyckte det var under all kritik. Jag förstår faktiskt inte hur folk kan vilja använda den till det överhuvudtaget. Raspberry Pi är ytterst trevlig att programmera mot, men något annat än det och enkel apache-server skulle jag nog inte använda den till.

Personligen kör jag en 2nd Gen Apple TV med JB och XBMC. Den klarar förvisso inte output högre än 720p men den flyter riktigt bra och klarar hyggligt tunga xbmc-skins utan att lagga nämnvärt.