Inlägg

Inlägg som BuSomFan har skrivit i forumet
Av BuSomFan

Det var glapp som var felet

Skickades från m.sweclockers.com

Av BuSomFan
Skrivet av weon:

Hur gammal är skärmen? Låter som problem med ac adaptern, skicka den på service om den är under 3 år.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan inte svara exakt hur gammal, men den är definitivt äldre än 3 år.

Hur troligt är det att det har med AC Adaptern att göra?

Av BuSomFan

Hjälp med Samsung skärm

Hej, jag har nyligen råkat ut för lite lite strul med min gamla Samsung S24A350H skärm.

Det hela började för några kvällar sen när jag höll på flytta runt lite på skrivbordet och min skärm helt plötsligt slockna. Den gick inte att starta, lysdioden som visar på och av lös inte men datorn rullade på som vanligt. Efter ungefär 30 minuter lös skärmen upp igen efter jag hade gett upp med att felsöka. Nästa dag hände samma sak igen fast den här gången satt jag still och spelade, denna gången var skärmen död i lite mer än ett dygn, efter det funkade den felfritt i flera dagar. Tredje gången det hände var idag och den har varit nere sen jag vakna.

Jag har kollat alla kopplingar och testat den med en laptop men jag tvivlar på att det har med varken datorn eller glapp att göra.

Det jag undrar är om någon har haft liknande problem och om det finns något sätt att laga den? Jag läste någon stans att många trasiga skärmar går att laga och eftersom jag har dåligt med pengar skulle det vara att föredra.
Uppskattar svar.

Av BuSomFan
Skrivet av DavidtheDoom:

Det är ju inte ens nordbryggan. Det är VRM kylningen.

Jaså? Har ju som sagt dålig kunskap inom ämnet. Men har det fortfarande något med Nordbryggan att göra då?

Skrivet av reflect:

Så perfekt måste det väl endå inte vara, va?

-----------

Du skulle kunna skruva av heatsink:en och kolla om något såg lurt ut utan att något skulle gått sönder.

Mm, jag tänkte det men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga, "skruven" saknar något sätt att få upp den med. Den har ett runt hål i mitten och yterkanten är fyllda av små taggar som går ner plasten där den sitter fast. Finns kanske något sätt att få loss den på baksidan?

Av BuSomFan

Datorfel med Northbridgen?

Hej, lite bakhistoria om mitt problem:
-Byggde en dator för snart ett år sedan. När jag felsökte för ett annat problem så märkte jag att en skruv(?) saknades till vad jag tror är heatsinkern för northbridgen på mitt MSI Z87-G43 AT moderkort. Heatsinker satt som fortfarande fast och jag ignorerade problemet.
-Nu för någon vecka sedan la datorn av medans jag spela och jag antog att det va på grund av överhettning, efter någon halvtimme startade den upp igen.
-En vecka efter hände samma sak igen och den startade inte fören morgonen därefter sedan jag städat ur burken. Tog även flera försök.
-Några timmar senare lade den av igen och denna gång startade den inte upp nästa dag, jag kollade igenom efter lösa sladdar och märkte att vad jag tror är heatsinkern hade lossnat ganska rejält.

Först så är jag inte säker på att det är northbridge Heatsinkern så här har ni en bild http://i819.photobucket.com/albums/zz112/BuSomFan/msi_z87g43_...
Anledningen att jag tror det är northbridgen som är överhettad är för när jag försöker starta upp datorn så är det enda som funkar är led till mus och tangentbord samt grafikkortet i datorn och tydligen är det southbrigen som har hand om det. Jag kan dock ha helt fel.

Så det jag undrar är i första hand om jag prickat rätt i vad som är fel, eller om det kan vara något annat. Det andra är om det går att fixa, och om det går att fixa hur gör jag?

Av BuSomFan

Upptäckte ett heatsinkern till vad jag tror är southbridgen är lös. Den saknade en skruv vid inköp men heatsinkern satt fast så jag ignorerade problemet, men när jag städade ur datorn märkte jag att den nu var rejält lös. Ska se om jag kan hitta någon skruv som passar och återapplicera kylpasta.

Av BuSomFan

Okej, må skaffa en trycklufts burk. Har kollat kablarna på moderkortet, nättagget diverse. Tänkte om det skulle kunna vara någon kabel i frontpanelen, eller är det osannolikt?

Av BuSomFan

Datorn slutade att funka

Tjena, som titeln säger har jag råkat ut för ett litet dator problem. När jag satt och spelade igår kväll så lade datorn av, när jag försökte starta den så hör man någonting gå igång men powerknappen lös inte. Detta har hänt en gång förut och då antog jag bara att datorn var överhettad och väntade ett litet tag så funkade den igen.

Den här gången gjorde jag samma men nu imorse gick den fortfarande inte igång, då öppnade jag upp burken och märkte att det enda som startade när jag klicka på startknappen var grafikkortet. Några saker att tillägga är: Burken är ganska dammig, senaste dagen har frontpanelen på chassit lossnat några gånger, datorn har slutat funka båda gångerna relativt obelastad (wow, lol)

Speccs:
MSI Z87-G43 AT
1TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s
Samsung SSD Basic 840-Series 120GB
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Corsair 16GB (2x8192MB) CL10 1600Mhz VENGEANCE LP
Sapphire Radeon HD 7970 3GB GHz-editon Vapor X
Fractal Design Define R4 Svart
Corsair HX 750W 80+ Gold Modulär
DVD±RW ASUS DRW-24B5ST SATA Retail
Windows 8 Svensk 64-bit OEM

Jag är osäker på vart jag ska lägga tråden men väljer här på grund av att jag misstänker något med frontpanelen eller dammet. En moderator får gärna flytta tråden till ett mer passande ställe

Av BuSomFan

Det löste sig, kabeln från nätaggregatet till moderkortet hade åkte ut lite grann bara. Skulle ha kollat det innan jag gjorde en tråd

Aja tack för hjälpen

Av BuSomFan

Fick igång datorn nu men CPU-fläkten går fortfarande inte

Skrivet av olle_gamer98:

Den kommer inte starta om inte fläkten sitter i "CPU-fan"
Funkar den inte där?

Har testat CPUFAN1, CPUFAN2 och en av chassifläktarnas uttag fungerar fortfarande inte.

Av BuSomFan

Problem med nybygge

Blev just klart med mitt nybygge:
MSI Z87-G43 AT
1TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s
Samsung SSD Basic 840-Series 120GB
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Corsair 16GB (2x8192MB) CL10 1600Mhz VENGEANCE LP
Sapphire Radeon HD 7970 3GB GHz-editon Vapor X
Fractal Design Define R4 Svart
Corsair HX 750W 80+ Gold Modulär
DVD±RW ASUS DRW-24B5ST SATA Retail
Windows 8 Svensk 64-bit OEM

Hade endast 2 sata kablar, vilket jag inte visste när jag koppla ihop allting. Så därför blev läsaren urkopplad när jag starta upp datorn för att se om allt fungerade. Allt verkade då fungera fint förutom processor kylaren som inte gick. Jag stängde av datorn och kopplade ur den ur vägguttaget. Jag kopplade ut HDD:n och kopplade in läsaren istället. Jag kopplade också in CPU fläkten i CPU2 för att se om det var någon skillnad. När jag då kopplade på datorn så vägrade den helt att starta.

Har använt ESD-band och är säker på att distanserna sitter rätt, vad är det för fel?

Kan tillägga att det är första datorn jag sätter ihop från scratch

Av BuSomFan

That TDP

Av BuSomFan

Okej, tack för svar

Ändrade till pro nu tack för tipset

Av BuSomFan

Moderkort flaskhalsa?

Hej!

Igår gjorde jag den här beställningen på Inet.se http://www.inet.se/kundvagn/visa/3439255/2013-06-07 och var mycket nöjd.

Idag fick jag dock höra av en med mycket mer datorerfarenhet än vad jag har att moderkortet kommer flaskhalsa. Trodde inte moderkortet gjorde det, tänkte mer bara på att fixa portarna jag behövde och funktionerna jag ville ha sen ta ett kort. Hittade sen inge info om och om hur moderkortet flaskhalsar så vänder mig till er.

Behöver jag byta ut moderkortet?

Av BuSomFan

Är AMD-grafikkort bättre än Nvidia-grafikkort för en AMD-processor?

Hört många som påstår detta, har aldrig sett några egentliga tester.

Så hur är det, ligger det någon sanning bakom detta?

Av BuSomFan

Spelar generellt på vardagar ungefär från när jag kommer hem från skolan mellan 13:20 och 17:30 till mellan klockan 01 och 02.
På helgerna kan det bli allt emellan att man spelar hela helgen eller ingenting alls.

Av BuSomFan

Powercolouren kommer inte gå mycket bättre än det fabriksöverklockade när det är överklockat så datorerna är i princip samma.
Den första datorn ser ju som du får mest ut av pengarna förutsatt att allting är helt.
Kolla upp kvalitén på det första paketets keyboard, mus, headset och skärmar samt vad modeller det rör sig om. Välj sedan utifrån det, men såvida du inte redan har mus, skärm och keyboard som du vill använda och grejerna var i bra kvalité, skulle jag valt första datorn då du också tjänar 2TB HDD på det.

Edit: Bättre nätaggregat på det första paketet också

Av BuSomFan

Jag vet inte varför de skulle göra det när det knappt går att överklocka någonting alls, gigabyte borde absolut göra något åt det. Kollade runt lite och det värkar som om du vill unlocka voltagen så är nog enda sättet att flasha BIOSen vilket är både riskfyllt och värkar bara funka hälften av gånger.

Av BuSomFan

Ganska säker på att du aldrig kommer kunna unlocka voltagen, kompis till mig försökte flera olika BIOS utan att lyckas. Om du ska överklocka är det bäst att du tar det olåsta

Av BuSomFan

Vart har du hittat de här datorerna för 7000 kr?