Inlägg

Inlägg som optimuz har skrivit i forumet
Av optimuz

Ser verkligen fram emot detta!

För ett relativt nyblivet Civ-fan som endast har läst om Alpha Centauri på Wikipedia så ska det bli riktigt kul att testa detta då jag älskar Civ V/BNW och har haft tankar på att testa Alpha Centauri trots att det är gammalt som tusan. Förmodligen kommer jag tycka att det här är minst lika bra som Civ V/BNW!

Av optimuz

Jag är ingen programmerare men...

Skrivet av Sebbepojken:

Du vet inte riktigt hur moddar fungerar, va?

Det är inget märkvärdigt med att en mod förändrar parametrar i en AI:s beteende.

Det är inget märkvärdigt med att låsa upp storleksbegränsningen. Det gjordes redan för säkert ett år sedan. Dessvärre fick man inte full funktionalitet i områdena utanför ordinarie stadsrutan och förhoppningen är att det går att få fram en finare lösning på det nu.

Jag är ingen moddare eller programmerare, men att det är så enkelt som du får det att låta stämmer inte. Man ändrar inte en parameter och vips så blir AI:n fixad, då hade väl Maxis redan gjort det

Jag säger inte att det inte går att fixa större städer, det har Maxis redan pratat om att det går men att de inte vill för att det påverkar prestandan för mycket enligt dem. Det jag säger är att varför skulle de tillåta en mod som ger större städer när de väljer att inte tillåta det själva? Hajar du?
De vill väl dessutom sälja sina ruttna DLC som ger större invånarantal etc. på mindre yta, dvs. bygga på höjden med mega structures eller vad det kallades.

Nej jag tror du har alltför stora förhoppningar på vad EA kommer tillåta i modväg och vad som faktiskt är möjligt att göra med detta skräp som bas! Men jag hoppas att du har rätt

Av optimuz

Jag tror det när jag ser det

Skrivet av morxy49:

du kan åtminstone nöja dig med att moddarna förhoppningsvis gör ett bättre jobb än EA har gjort.
det är i princip garanterat att större städer och bättre AI kommer inom en snar framtid med moddar.

Då tänker jag såklart direkt, hur ska en moddare kunna fixa AI:n? Att de kan tillåta större städer verkar märkligt då EA/Maxis enkelt kan tillåta det, varför endast tillåta det i en custom mod när de bara kunde lägga in en egen inställning för det? Nej jag är jävligt skeptisk till att det här spelet någonsin går att rädda. Jag tror det när jag ser det!

Av optimuz

Jaså redan? :)

Haha är det någon som fortfarande spelar det här skräpet?!
Jag köpte spelet vid release, kan säga att jag lärde mig något viktigt av det, köp för helvete inte spel på release och utan att du testat dem ordentligt först. Den första veckan försvann städerna och man kunde inte spela ihop för man kom aldrig in på någon server. När man väl kom åt servrarna så kunde man inte specialisera sina städer eftersom tradingen av resurser var helt paj och det var den även när jag testade spelet igen för ett halvår sedan ca. Så kvar stod man med en ministad som efter någon timme inte kunde växa längre. Justja, AI:n var nog det största skämt jag skådat, bara den i sig var väl nog för att lägga spelet på hyllan för all framtid.

Jag vill sammanfatta det här usla försöket till spel som det sämsta skit som någonsin släppts i förhållande till vad det hade kunnat bli och vad man förväntade sig när man fläska upp 500 bagare för det. "Nej jag är inte bitter"

Av optimuz

Bra video!

Tack för en bra videogenomgång! Tycker att det täckte upp det mesta jag ville veta och det känns som att jag snart kan överväga att byta ut Win7 vid en ev. krasch/virus/what ever.

Dock blir jag oroad över Emils kommentar om att han föredrar skrivbordsläget, alltid, förutsatt att du använder en mus och det är ju så jag kör...

Av optimuz

Kanon Nokia, ska bli kul att läsa om denna försäljningssuccé i framtden Windows RT borde man fan aldrig lanserat och jag förstår helt ärligt inte hur Microsoft kan fortsätta med det?! Men förmodligen har ett par killar på Microsoft askul, de får testa på att förverkliga alla sina galna idéer

Ni som undrar över Nokias satsning på Windows bör läsa det här http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/11/why-noki... om varför de gör det de gör nu.

Av optimuz

Då köper jag en Mac

Nej nu har puttemjuk tänkt riktigt fel anser jag. Jag har som gamer och halvnörd varit en trogen Windowsanvändare sedan 3.11 men Win8 är nog det vidrigaste OS jag använt, om inte ens spel inom en snar framtid supportas fullt ut på Win7 som jag tycker är kanon så då byter jag nog till OSX eftersom det snart kommer få full support av Steam och där finns de spel jag spelar ändå.

Ballmer kan suga min *****

Av optimuz

Sammanställning av viktiga förbättringar mot Win7

Ni som är mer insatta kanske vet någon sida som har gjort en sammanställning över viktiga förbättringar i Win8 mot Win7 förutom allt som har med Metro att göra för det finner jag totalt ointressant för alla utom tabletanvändare.

Av optimuz

Det tystaste chassit som tillåter överklockning

Tja!

Är på jakt efter marknadens tystaste chassin som även går att få någorlunda temperaturer i och som kan husera ett 28CM+ långt grafikkort och en Antec Kühler 620. Detta ihop med 3 eller 4st (beror lite på hur många fläktar chassit har plats för) Scythe Gentle Typhoon-fläktar.
Om ni är osäkra på om ni ska skriva i tråden - anser ni att datorn är tyst nog att sova bredvid så platsar nog erat chassi

Vad är era rekommendationer?

Av optimuz

Anslutning till mobilt bredband

Tjena!

Har en polare som har en HP Probook 4310 med inbyggt 3G-modem som han försökte installera HP Connection Manager på för att ansluta med. Installation av programmet går bra och den skapar automatiskt en profil för Telia och ställer in alla inställningar. Det går sedan att ansluta och bli ansluten så att den börjar överföra paket men du får ingen koppling mot internet. När man kör diagnostiktestet så säger den att den inte får kontakt med DNS-servern men det gör ingen skillnad att slå in en DNS manuellt - den klagar fortfarande på att den inte får kontakt med DNS-servern. Den enda ledtråden man får är att anslutningen säger Telia (Roaming) vilket indikerar på att något är galet då det inte händer normalt sett.

Skapar man en egen anslutning i Windows där man endast fyller i *99# och APN: online.telia.se så fungerar det utmärkt att surfa av någon anledning, dessutom så heter anslutningen inte (Roaming) i slutet heller. Nu kanske ni tänker "problem solved" men jag vill ju att min nybörjare till kompis inte ska behöva krångla med Windowsanslutningar utan kunna använda HP Connection Manager till alla anslutningar. Så min fråga är väl, varför lyckas den skapa en felaktig anslutning som man sedan blir tvungen att använda?

Någon som varit med om att anslutningsprogramvaran misslyckas med att skapa en fungerande profil?

Av optimuz

Klistrad tråd för chassin som rymmer vattenkylningspaket

Tjena!

Har precis köpt mig en Antec Kühler 620 och ville självklart montera radiatorn och fläkten inuti mitt chassi. Men tyvärr får det inte plats, radiatorn är för bred så den sticker ut ur chassit så det går inte att sätta dit sidoplåten.

Så då hoppade jag såklart in på Sweclockers och sökte och har funnit en hel del trådar typ "Får X vattenkylare plats i Y chassi?"
Eftersom jag insett att jag "måste" byta chassi tänkte jag att det kunde vara bra med en lista över vilka chassin som sväljer vilka av alla färdiga vattenkylningspaket så man vet innan man köper fel.

Vad säger ni?

Av optimuz
Skrivet av bursecarl:

Mitt system är vattenkylt, så värmeproblem är jag nästan säker på att det inte är.
Det är en sexåring och en fjortonåring som spelar på datorn och det verkar som det är mest sexåringens spel som beter sig på det viset, d,v,s dom flesta legospel, transformers och bilar 2. Och det är helt random, ibland kan han spela 5 min och obland hela dan innan det händer. Om det händer alls. Fjortonåringen spelar skyrim och saints row the third. Inga problem med skyrim förutom dom vanliga som alla har. Det är ju lite buggigt
Saints row har blivit helt svart skärm några ggr säger han men inte den där med grå eller blårandiga. Om ni vill veta specen på datorn så finns den i sign.
// Johnny

Det är exakt så min kompis burk beter sig också, kan det verkligen vara så illa att om man köper AMD grafik får man leva med totalfrysning i mellanåt?

Av optimuz
Skrivet av Mitron:

Jag har även fått detta 1 gång på mitt 6850, det har jag överklockat så klockade ner lite grann efter det sen har det inte hänt mer har du standard kylare på CPU kan jag förstå om den blir varm, kolla temp på den vid full load

Jag har inte överklockat en enda MHz på vare sig CPU eller grafikkortet så det borde ju inte krascha då kan man tycka men det kanske är så att de moderna kylarna suger hårt? Jag har alltid tidigare kunnat köra med boxade kylare och då även kunna överklocka, t ex. min Phenom II 940 kör jag med originalkylare i 3,7GHz utan problem...

Av optimuz

Kylningen är av standardkvalité, både cpu och grafikkort använder original "boxade" kylarna. Men det är fint dragna kabelbanor osv. så tempen borde inte vara ett problem men jag ska se till att ta ner MSI afterburner och verifiera temperaturerna när den väl fryser. Tack för hjälpen so far

Av optimuz
Skrivet av bursecarl:

Jag får samma på ungarnas speldator men bara på vissa spel. Andra spel funkar klockrent.
.

Vilka spel hänger sig sådär och vilka spel fungerar bra? Eftersom man inte får BSOD utan det mer påminner om en värmefrysning blir jag lite tudelad då jag är 98% säker på att det inte är värmeproblem.

Av optimuz

Ny dator som totalfryser ibland vid spelande

Tja!

Byggde ihop en burk åt en polare när BF3 släpptes för att han skulle kunna spela det. Nu är det tyvärr så att den fungerar klockrent förutom ett fåtal totalfrysningar så jag är lite osäker på vad det kan bero på. Den har endast hängt sig ca 5ggr i BF3 och en enda gång i HoN, i övrigt aldrig hängt sig. Behöver lite gissningshjälp om vad man ska börja kolla på, till er ledtråd har ni den här bilden:

http://img440.imageshack.us/img440/5641/freezep.th.png

Spec:
MSI P67A-C45 (B3)
i5 2500k
2x4GB XMS3 CL9
HD6970
1TB WD Black

Av optimuz

Kommer bli en dyr kommande höst för mig, då är det dags att skaffa sig nästa generation grafikkort (byta ut mitt 6970), skaffa en schyst SSD på minst ca 200GB och bra överföringshastighet både i sekventiella stora överföringar och på små slumpade skrivningar. Får hoppas att dessa kommande SSD:er kan vara svaret på den ekvationen. Dessutom kommer Samsungs nya Exynos 5250-plattform som kommer smiska allt som finns på marknaden idag och fram tills dess med hästlängder, stackars Tegra 3 kommer vara stenåldersteknik i jämförelse. Det betyder att det är dags att skaffa sig både en tablet och en ny mobil med liknande prestanda

Av optimuz
Skrivet av Marcusk:

Som sagt så är det fortfarande falsk marknadsföring, då det ej är en "LED-TV". Det är en LCD tv. Om du beställde en "Dator" Och fick en osthyvel istället skulle väl du ändå anse att det är fel namn på produkten?

Man tror inte att det är en OLED tv, utan en LED tv, vilket det inte är.

Det finns ingen paneltyp som heter LED, du har tyvärr missuppfattat allt. Dina metaforer blir därför menlösa... så vänligen gå in på följande wikis och läs på:
http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED
http://en.wikipedia.org/wiki/LED
http://en.wikipedia.org/wiki/LCD

Tror man att man har en (AM)OLED-TV när man har en LCD-TV med LED-belysning så kan man tyvärr inte läsa. Det är ungefär lika illa som att man inte vet "skillnaden" mellan OLED och AMOLED och förusätter att de är olika tekniker...

Det som existerar är LCD/Plasma/OLED och OLED är än så länge väldigt dyrt i större storlekar då det är en helt ny tillverkningsteknik som inte har något alls gemensamt med tidigare tekniker. Så fort fler tillverkare har fabriker som kan framställa OLED-paneler i större storlekar så kommer priset att falla rejält, men ska ni handla er en 55" OLED till sommar-OS så får ni nog vänta er ett pris strax under tusen kronor per tum.

Av optimuz
Skrivet av anon56869:

Vad pratar du om nu då?

Påstår du att 4S tävlar mot PS3 i prestanda?

Enligt Nvidia så är tegra3 dubbelt så snabb som apple på grafik och den lanseras i slutet av denna månad genom Asus transformer?

Nej, det gör jag verkligen inte! Jag tror att både Qualcomm och ARM överdriver prestandan de kommer leverera.

Jag kanske även skulle lämnat en källa till varför jag tror att det blir som jag skrev. Jag har utgått från det här testet och andra jag tittat på med ungefär samma resultat: http://www.anandtech.com/show/4951/iphone-4s-preliminary-benc...

De uttalanden jag sett från nVidia säger att Tegra 3 ska vara tre gånger snabbare än Tegra 2. Titta på OpenGL-prestandan, gångra sedan Tegra 2-resultaten med tre, då får man samma FPS som iPhone 4S ca och den har en 800Mhz CPU samt en nedklockad(?) SGX543MP2 eftersom iPad 2 med samma GPU får ca 20FPS bättre.

Även om Tegra 3 skulle komma så tidigt som i Januari och vara likvärdig med SGX543MP2 eller snäppet vassare så ligger man ändå efter sett till att SGX543MP2 funnits ute på marknaden sen början av 2011 har jag för mig...

http://images.anandtech.com/graphs/graph4951/41612.png
http://images.anandtech.com/graphs/graph4951/41613.png

Om jag inte missat något vitalt tror jag du har fel...

Av optimuz

PowerVR SGX543MP2

Verkar alltså dröja ett bra tag innan det är någon som kommer att hota PowerVR:s SGX543MP2 grafikprestanda som bl a sitter i iPhone 4S. Frågan är varför PowerVR ligger så långt före alla andra, t ex. Qualcomm/AMD, nVidia och ARM själva. Återstår att se om någon tillverkare av Androidtelefoner kommer att lansera något med SGX543MP2 eller om iPhone 4S får vara herre på täppan till iPhone 5 släpps...