Inlägg

Inlägg som optimuz har skrivit i forumet
Av optimuz

Ser inget vidare ut men det har å andra sidan GTA aldrig gjort. För mig handlar inte GTA ö.h.t. om grafiken, det hade kunnat få se ut som GTA 1 och hade fortfarande varit nästan lika roligt, även om 3D gör det ytterligare lite bättre. Jag tror det här kommer vara precis lika kul som alla andra GTA och om det går att köra stridsvagn igen så får det 5/5

Av optimuz

Köpt 1942, BC2, BF3 till PC och hoppas fortsätta krigandet på PC då det är så extremt mycket roligare och mer givande!

Av optimuz

Noll chans till Hardcoreserver?

Jag som personligen föredrog Hardcore på BFBC2 och förmodligen kommer föredra det på BF3 också eftersom jag spelat mycket AA och föredrar realism framför action skulle självklart gärna se en Hardcoreserver i Sweclockers regi, är det några andra medlemmar som är sugna på det? Jag hade utan tvekan kunnat tänka mig att vara med och finansiera en sådan server!

Av optimuz

Tror jag instämmer med denna bloggare

http://esr.ibiblio.org/?p=3597

Det här låter som en tänkbar plan...

Av optimuz

Stämmer ej

Skrivet av _MmattiasS_:

+1

men... om man gillar skuggor...?

Det hjälpte i Windows ja, men inte i spel, i alla fall inte dem spel jag spelar som t ex. HoN...

Av optimuz

Äntligen är muslagget fixat!

Yeeees! Äntligen är muslagget borta, det är sjuuuukt störande när du spelar RTS och liknande där du flyttar musen i kanterna hela tiden. Sweet äntligen kan man njuta av sitt 6970, tog bara 6 månader haha!

Av optimuz

Jag tycker det kan vara rätt kul med rullstolsbasket när man är flera stycken, men ska jag spela själv är det alltid PC som gäller. Ska jag spela något seriöst är det självklart PC som gäller, konsol är något jag har för plojspelande när man bara vill leka.

Av optimuz

Hade varit kanon om det funnits en mobilsida när jag fortfarande använde min gamla HTC Magic, men sen man fick 3,7" skärm och högre upplösning känner jag inte samma behov längre, det är väl iofs skönt att slippa scrolla Och det är så klart bra för alla med mindre skärmstorlekar.

Av optimuz

Som 98% tidigare redan sagt, hoppas för fan inte att NoN blir Sibafierat, då blir jag ledsen på riktigt! Siba är utan tvekan den sämsta elektronikkedjan i Sverige, förmodligen i världen. Det beror tyvärr på att Siba satsar på det exakt motsatta som NoN gör, därav är jag allvarligt bekymrad över att Siba ska bli majoritetsägare i NoN.

Av optimuz

Tillfälliga inbränningar är normalt, det är inget att oroa sig över. Permanenta inbränningar går knappt att få med dagens plasmaskärmar, det skulle vara om du visar samma konstanta bild i ett till två dygn, då kanske du kan råka ut för det, men hur ofta gör du det?

Av optimuz

Antec 500 i annan färg?

Av optimuz

Skaffade mig ett Gigabyte 6970 genom Webhallen för 3390, blir perfekt inför julledigheten

Av optimuz
Skrivet av Dinoman:

The obvious question; har du uppdaterat drivrutinerna?

Jag hade "chockes" i King's Bounty på mitt 9800GTX, skitirriterande. Sen uppdaterade jag drivrutinerna och sen dess flyter det på som det bör. Inget grafiktungt spel direkt.

Självklart, jag kör 260 drivrutinerna. Det har fungerat halvbra av och till under hela HoN:s historia (jag har spelat sen första betadagen) men mer eller mindre alla som kör nVidia 8000 eller 200 serien har samma eller liknande problem som mig och då kan man så klart tycka att det är S2 Games fel som skapat HoN, men när allt fungerar perfekt för mina polare som kör AMD så spelar det föga roll vems fel det är. Kontentan blir densamma, det fungerar inte med nVidia.

Skrivet av Devildoll:

tror inte att det behöver vara just GTX 275't som ställer till det för dig, ( såvidare det inte är defekt )
har byggt datorer till polare med just det kortet , och hon samt bfbc2 var hett vid det tillfället.
vi lirade just dessa spel och det var ingen som klagade på sakerna som du tar upp faktiskt.

visserligen blir det ett prestandahopp upp till 6970 , men risken finns ju att problemen återstår.

BFBC2 fungerade alldeles utmärkt i början men sen någon patch tillbaka gör det inte det. Och HoN som sagt har det varit samma problem hela tiden mer eller mindre. Har testat installera om hela Windows 7 utan att det gjort någon som helst skillnad för någon av spelen. Kortet kanske är defekt men det fungerar bra i andra spel jag testat. Och skulle det vara så att kortet är defekt är det min enda datorkomponent förutom ett nätagg från Hiper som gått sönder på dom 10 år jag ägnat mig åt datorer som hobby så det vore inte direkt till deras favör

Av optimuz

Blir ett 6970 i julklapp till mig själv i år Har ett GTX 275 nu men varken Heroes Of Newerth eller BFBC2 som är dom två spel jag spelar mest fungerar som dom ska. I HoN så slocknar skärmen i 3-5 sekunder någon gång per timme, ungefär som att du försöker byta källa. Och i BFBC2 så hackar/laggar det oavsett vilka inställningar jag använder samt att det får liknande krascher som HoN. Dessutom var jag tvungen att byta kabel till en kortare och dyrare för att få tv-ut utan flimmer med mitt GTX275 men det fungerade alldeles utmärkt med alla ATi/AMD-kort. Jag har haft både nVidia och ATi/AMD i mina burkar men jag måste säga att jag överlag är mest nöjd med det röda laget och jag ångrar bittert att jag gav dom gröna en ny chans med GTX275. Nu kommer jag tänka mig för både en och två gånger innan jag skaffar ett Geforce igen.

Av optimuz
Skrivet av Encho5:

Nej, Dom spöar inte 5970.
Men ha i åtanke att 5970 är dual gpu! Alltså så kan man säga att det är två grafikkort under samma skal.

Jo fast det spelar mindre roll då nästan alla spel stödjer det nuförtiden, det är typ som att köpa en singelcore cpu och säga att den är snabbare per kärna

Skrivet av Cawanga:

Konstigt att ett 3400kronorskort inte spöar ett 5200kronorskort?
Dessutom är även 580 billigare än ett 5970.

Om man har plats för CF eller SLI är 570 dålig "value" men om du bara har en kortplats och behöver ett singelkort så är det inte helt dumt.

Jo men nVidias strategi är ju att sälja feta singelkort, då måste dom ju ha singelkort som spöar AMDs värstingar, även om det är dubbelkärniga. Dessutom är 5970 runt ett år gammalt (om jag inte missminner mig) och det har kostat ungefär lika mycket hela tiden, det har ett högt pris eftersom inget annat kort spöar det och då kan dom ta "vad dom vill" så det säger ju inte så mycket. Själva poängen är att nVidia inte kan spöa ett gammalt kort med nya kort.

Av optimuz

Slutsatsen borde lytt: "Nej den klarar inte Crysis på maxgrafik och är därför en helt ointressant produkt i förhållande till sitt pris"

Då hade man kunnat sluta läsa efter det

Nej men för att vara lite seriös, bra recension, blev dock förvånad att varken GTX 570 eller 580 spöar HD5970, det är väl inte speciellt imponerande?

Av optimuz

Måste säga att efter jag började köra MIUI Mod till min Nexus så är jag väldigt skeptisk till att köra vanliga UI:et igen. Tycker inte Gingerbread är speciellt snyggt utan jag kommer nog köra vidare på MIUI tills Honey Comb kommer då det förmodligen kommer att ha ett lite modernare gränssnitt än "Windows 2k Black Edition"

Vad gäller Nexus S så tycker jag att den precis som Samsungs andra telefoner är totalt ointressant. Samsung brukar ha bra design och bra hårdvara men kass mjukvara. Nu har man istället gjort tvärt om, "kass" hårdvara i förhållande till vad som kommer i januari. För att inte tala om designen... det måste vara den fulaste Androidtelefonen som släppts någonsin?

Av optimuz

Jag röstade på Inet, men jag måste även passa på att ge lite cred till Alina som blivit myyyycket bättre under dom två senaste åren. Bättre lokal i Uppsala, bättre priser och sortiment samt även en kunnigare personal.

Vad gäller Inet räcker det med att säga; gratis frakt för sweclockers medlemmar samt bra priser och snabba leveranser

Av optimuz

Inte för att vara den som är den, men har WP7 något som inte Android redan stöder? Finns det något det gör på ett bättre sätt än Android redan gör? Jag har läst igenom hela tråden och har inte hittat något som skulle få mig att välja WP7 före Android. Jag tror inte att WP7 kommer att ha en chans mot vare sig iOS eller Android om jag endast ska lyssna till informationen jag sett hittills. Att ta bort cut'n'paste, internetdelning osv. gör ju bara det att man ratar plattformen som pesten Det enda jag finner det minsta intressant är integreringen med X360 och PCn för delning av videos och bilder, men det verkar komma liknande funktioner till Android för Playstation 3, dock kanske det endast kommer att fungera på SE. Men det ska bli kul att se hur det går, jag tror att konkurrens är hälsosamt

Av optimuz

Det är sånt här som kan göra PC som spelplattform stark, vi behöver få in så mycket automatiska "kontrollstationer" som möjligt så att alla noobs (dvs. 98% av världens PC-användare) håller sin grejer uppdaterade eftersom då fungerar det bättre och fler kommer att tycka att PC är en bra spelplattform.

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att man borde forcera på uppdateringarna om man använder en äldre än 2-3 månader gammal drivrutin. Detta borde egentligen vara inbyggt i Windows automatiska uppdateringar som jag också tycker att man borde forcera på användare. Uppdateringarna borde installeras i bakgrunden utan att noobsen ska acceptera det eftersom det aldrig blir av då.

Folk är rädda för att installera saker som dom inte förstår varför dom ska ha tyvärr. Och det känns som det enda sättet att pusha PC som plattform framåt är att förenkla den och göra den stabilare vilket nypatchade system innebär. Sen ska man självklart kunna välja att stänga av uppdateringarna som poweruser men standardinställningen borde vara att allt sköts automatiskt.