Inlägg

Inlägg som optimuz har skrivit i forumet
Av optimuz

Servicetekniker inom IT

Av optimuz

Ingen speciell ordning, alla är jävligt bra

Kings of Leon - Only by the night
Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Story of the year - The black swan
Sonic Syndicate - Love and other disasters
Rise Against - Appeal to reason

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VresiBerba
Massa text

Be att få avbeställa, verkar ju som att många ändå får pengarna tillbaka inom några dagar... Alltid värt ett försök

Som en del påpekat innan, "det finns inga gratis luncher", "verkar det för bra för att vara sant är det förmodligen det också"... Sen har vi ett nytt talesätt, "efter db.com's konkurs..."

Av optimuz

Men om man handlar på kreditkort är man säker vad jag förstått av DB.com tråden? Var väl det nussse tänkte på antar jag?

Det är jävligt konstigt att ett företag som funnits i ca 2år och har övervägande positiva omdömen i nästan 1 år helt plötsligt blir skumma.... Hur fan kan det ha gått till??

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
När man köper en hårddisk så betalar man ju inte bara för garantin, själva hårddisken måste ju ha sitt pris också;)

Det råkar inte vara så att du är lite klantig av dig på något sätt eller så? Det låter märkligt att du endast fått problem med seagate, risken att man som användare lyckas få 2 hårddiskar på raken som dör likadant och sen en 3e disk på det som börjar låta konstigt anser jag som en mycket mycket minimal risk och visar nog endsat på att du är hårdhänt eller inte tar hand om grejjerna?

Sköter man om sakerna så håller dom oftast lika bra utöver det, det är min erfarenhet.

Seagate är dom största vad gäller att göra mekaniska hårddiskar så att dom skulle sluta med det vore som att ge upp världens bästa bilmärke ungefär!

Exakt samma sak har jag råkat ut för på min enda Seagate jag köpt. Den började också surra och sen dog den efter ca 1 år. Fick en ny och så dog den också efter ca 1 år ytterliggare. Då orkade jag inte ens byta ut den utan köpte en 500GB WD istället. Blir nog inte mycket Seagate för mig heller i fortsättningen om det inte skulle ske en fet uppryckning.

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Phenom 940BE @ stock kommer troligen ligga när Intel i7 920 @ stock i prestanda. Överklockat kommer nog Intel ta täten, än så länge pekar det åt 3.5 - 4.0ghz överklockning på Phenom 940BE 24/7 med luft.

Om det visar sig stämma är ingen gladare än jag då jag föredrar när det är jämt mellan AMD och Intel eftersom det ger bättre produkter till lägre priser

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
Ful rubriksättning tycker jag.
Trodde i mitt stilla sinne att jag skulle få se benchmarks på de nya prollarna mot Core i7

+1

OnT:
Verkar väl dyrt med 3 laxar för en phenom, känns inte som den kommer vara speciellt nära i7an prestandamässigt?

Av optimuz

Va fan hade Mr Stevie Jobs trott när han gick och köpte nVidia kretsar?! Klart det skulle skita sig, det kunde ju vem som helst räkna ut. nVidia kan INTE tillverka stabila moderkort/kretsar, dom ska hålla sig till grafikkort!

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_krut
Anledningen att Geforce är så mycke dyrare beror på att Nvidia va så dumma å körde på äldre och större tillverkningsteknik, vilket kommer att ändras när dom uppgraderar samtliga kort i 200-serien, så priset kommer att sjunka rätt rejält jämfört me va de är idag.

Fel, nVidia har alltid varit dyra och det kommer knappast ändra sig bara för att dom minskar sin tillverkningsteknik.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_krut
Färgbild eller? Allt ja ser högst upp på alla tester utom Devil May Cry 4 är grönt.

Fel igen, titta en gång till så ser du att nVidia vinner i WiC och Crysis, men det gör dom alltid, varför vet jag inte men det kanske är "The way it's meant to be played"? Men AMD vinner i DMC4 och dom resterande 2 spelen vinner dom varsitt test så jag skulle inte påstå att det är grönt överallt, då är det nog du som är färgblind....

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_krut
Innan man tänker, åh gud va billiga AMD är så råder ja alla att vänta en månad tills Nvidia släpper GTX 270, 290 och GX2. Priserna kommer sjunka förmodligen på både AMD och Nvidas kort, Nvidias kort blir bättre, DÅ ska testerna göras om för att utse de prisvärdigaste kortet.

nVidia kommer som sagt knappast dumpa priserna totalt som du verkar tro, det kanske kan bli någon 100ing billigare men inte mycket.

Jag har ett nVidiakort nu och jag hade ett nVidiakort innan detta också, men har även haft ATi tidigare, dvs. jag är ingen fanboy utan jag tittar objektivt istället och köper det bästa kortet för mig, inte det som är grönt eller rött...

Av optimuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Varför är det sånt förbannat tjat om priser när det gäller just Apple? När det gäller allting annat, bilar, kläder, spelkonsoller, telefoner, gräsklippare, whatever så inser dom flesta att många är villiga att betala lite extra för en bättre produkt. Den där HPn dom jämför med t.ex. har ju knappast lika bra chassi eller lika bra touchpad, om man sen föredrar OS X och gillar Apples design är väl den extra tusenlappen inte så mycket att tjata om.

Alla Applehatare, hur ställer ni er till Sonys VAIO? Dom är ännu dyrare och erbjuder inte dom fördelar som Apple gör.

Jag gillar inte Mac alls, varken OSX eller designen eller något som har med apple att göra men jag håller med dig till 100%. Jag fattar inte heller varför folk inte kan förstå? Om folk tycker att OSX är teh shit och att Apples designspråk är teh shit så självklart köper man en Mac...

Vaio suger precis lika mycket som Mac gör i mina ögon

Ont:

Självklart är PC mer prisvärt om man man ska bygga ihop lite hårdvara men det är väl aldrig någon som trott att Apple/Mac har sålt sina produkter genom att konkurrera om pris?

Av optimuz

Hoppas db repar sig iom. att dom (som redan många nämt innan) oftast har bra priser och det i sin tur gör att många andra butiker tvingas hålla låga priser och det gynnar oss konkurrenter...

Till er som snackar om era favoritbutiker hit och dit, är jag verkligen ensam om att alltid beställa där det är billigast ink. frakt??

Av optimuz

Jag hoppas verkligen inte att DP får något fotfäste. Det vore så underbart om alla kunde kör HDMI istället så man får en enad standard. Speciellt nu när allt fler tv används som skärmar till datorn...

Av optimuz

Dom borde ha döpt det till 8900 istället som dom alltid har gjort förut. Det är lite lågt att dom ska luras och kalla det för 9800 när det egentligen är en refresh av 8800serien!

Vad gäller det här "testet" så känns det inte speciellt mycket att lita på...

Av optimuz

Jag testade optical varianten hos en polare när han hade köpt den precis. Sitter själv med den nya versionen av IE3.0 som hittills varit min absoluta favoritmus men måste säga att Ikari knäcker min 3.0 utan tvekan! Det känns som att dom har designat Ikari efter min egen hand, sjukt skön mus!

Av optimuz

iRiver kom och demade spelarna för oss för ca 2 veckor sedan, måste säga att Clix2 har riktigt bra ljud och även bilden är riktigt vass! Även T50 och T60 låter kanon... Men som sagt, är jävligt sugen på Clix2

Av optimuz

Nec's DVD-brännare

Tjena tjena!

Sitter just nu på en gammal NEC ND-1300 och den har börjat strula, köpte nya skivor idag (16x) som den inte vill bränna på. Så jag tänkte köpa en ny och jag har läst mycket gott om NEC's DVD-brännare och varit nöjd med min så jag tänkte nog satsa på en ny NEC.

Kikade runt lite i mina lokala butiker (måste ha brännaren imorn så hinner inte beställa via nätet) och på NEC's hemsida. Men ND-3550 t ex., den serien verkar ha utgått på NEC's svenska hemsida finns bara AD-7173 som verkar vara något motsvarande... Min fråga är, har ND serien blivit AD i Svea Rike eller vad har hänt? Och har ni något bättre köp än AD-7173 så tipsa gärna om det och isf varför jag ska köpa det!

Mvh

Av optimuz

Du bör ha installerat både 1.1 och 2.0...

Av optimuz

Jag har ju bytt moderkortet också, så det är lite svårt att plugga in mitt gamla agp-grafikkort i pci-e porten

Av optimuz

Får ingen bild på skärmen

Tjenare!
Beställde för ett tag sen ett nytt grafikkort (7800GT) och ett nytt moderkort med pci-e (DFI UT NF4 SLI-D). Jag har försökt få igång burken nu ett tag, men jag får ingen bild på skärmen, det är bara svart.

Först tänkte jag att det kanske berodde på nätagget, för det hade bara 20pin strömkontakt och ingen pci-e kontakt så ja köpte en sån separat... Men nu har jag fått hem ett sprillans Hiper R 480W men det fungerade inte nu heller!

Har ni någon aning om vad som kan vara fel? Datorn startar och alla fläktar snurrar igång (även grafikkortets) men ingen bild... Dom 2 molexkontakterna som går ut från pci-e kontakten på grafikkortet ska väl anslutas till molexkontakter från nätagget antar jag? Är det någon mer strömsladd eller sladd som behövs anslutas för att grafikkortet ska fungera?

Kan jag ha sån otur så att cpun, moderkortet eller grafikkortet är paj?

Jag har tyvärr ingen möjlighet att kolla grafikkortet i någon annan dator nu för jag har har ingen annan med pci-e till hands... Ska dock kolla cpun!

Av optimuz

Om du har obegränsat med stålar kan du ju köpa 2st Geforce 7900GTX men om du inte bajsar pengar så köp ett X1900XTX, att moderkortet har SLI behöver du inte lägga så stor vikt vid. SLi ger som bäst ca 1.8x mer prestanda, det är ju inte 200% som sagt, men det är bättre än CrossFire (ATi's motsvarighet). När du ska köra dubbla grafikkort är nVidia bäst och ska du bara ha ett grafikkort ska du köra X1900XTX.