Inlägg

Inlägg som iBigs har skrivit i forumet
Av iBigs

Trevlig läsning, bra jobbat!

Av iBigs

Är det inte lite märkligt att det inte har någon displayportanslutning? Men det kanske inte behövs om det bara är 60Hz?

Av iBigs

Har ni plats för en gamling med alldeles för många alts så är jag nyfiken...

Av iBigs
Skrivet av ustzeust:

@iBigs: spelat expasionerna när dom var "live" eller vad man säger

Är inte säker på att jag förstår hur du menar, min kompis har inte köpt alla expansioner, men kunde nu spela dem när han återkom till spelet.

Av iBigs
Skrivet av ustzeust:

Är expansionerna inbakade i priset för månadskostnaden? Har nämnligen inte köpt en expasion sen wotlk.
Men har spelar cataclysm, legion, panda och nu bfa utan att köpt expansionera.

Någon som har varit med om något liknande?

Så vitt jag förstår kan du köra alla expansioner upp till och med Legion (förra exp alltså) om du köper grundspelet. iaf verkade det vara så för en återkommande kompis som slutade spela i WotLK... Han behövde dock köpa BFA...

Av iBigs
Skrivet av AdoringFan:

Det finns ju sjukt mycket de kan göra. Som mindre studior gör med sina spel.
Men visst, Blizzard, mång-miljardärer, har väl inte råd..

Glöm inte bort att BFA har mindre innehåll än vad Legion hade vid släpp.

Om du har bra idéer för att variera wow på ett bättre sätt än de gör så tror jag säkert de mer än gärna lyssnar på dig.

Av iBigs

Jag fattar inte riktigt gnället över hur det är tråkigt och saknar innehåll. Gillar man inte ett spel är det väl bara att gå vidare? Att sitta och grina över hur trist det är verkar ju mest slöseri med tid.
Om man tycker CS eller något annat spel är mycket bättre än wow, ja vad ska man då göra? Spela de spelen då såklart!

Att tro att ett spel efter 14 år inte blir aningen repetativt emellanåt känns faktiskt lite naivt. Såklart det blir repgrind, likadana questar, instanser och raids med lika innehåll men olika mekanik. Man kan inte variera ett sånt här spel i oändlighet. Är det inte tillräckligt varierat så kanske det är dags att lämna. Jag har hört RL™ är oerhört varierat och spännande

Av iBigs
Skrivet av Esseboy:

Därför man satsar på nåt halvgammalt från år 2010-2012. Då slipper man elfel och motorfel på många år :).

Right... för två år sedan stod min Golf från 2011 tre månader på Volksvagen i Täby med rasad motor på grund av fel på kamkedjesträckare. Jag slapp förvisso betala kostnaden för reparation som var på ca 65.000:- då Volkswagen tog notan på goodwill, men det visar ju på att även nyare bilar kan gå sönder rejält.

Parkerade bilen i Täby Centrum för att gå på bio, och när jag sedan skulle åka hem så rasslade det bara till i motorn. Jag var och besökte min "sjukling" på verkstaden och det såg inte roligt ut med motorn utspridd i delar...

Av iBigs

18mm tjock skiva kommer antagligen flexa en del i det yttre hörnet om du inte sätter ett ben där. Dessutom tror i alla fall jag att 400mm djup är lite lite. Själv har jag många gånger använt mig av IKEA's bänkskivor typ denna https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50202208/ som är lite tjockare och klart stadigare samt 600mm djupa.

Av iBigs
Av iBigs

Min dotter leasar en Toyota Yaris, det kostar henne ca 2.200:- i månaden. I den kostnaden ingår försäkring, vinterdäck, service samt lånebil om bilen är på service eller på reparation. Utöver den kostnaden får hon betala skatten varje år om jag minns rätt. Den ligger på några hundringar eftersom det handlar om en småbil.
Fördelen med denna är att kostnaden är satt så länge du inte kör mer än den överenskomna körsträckan per år. Standard brukar vara 1500 mil per år, men går att sätta både högre och lägre. Det är viktigt att tänka efter före när det gäller detta, då övermil kan bli dyrt när bilen ska lämnas tillbaka efter tre år. Andra saker som man ska tänka på vid leasing är också hur bilen slits. Om du är en person som sliter ordentligt på grejerna så får du räkna med att det kommer kosta en slant vid leasingperiodens slut. Repor, parkeringsskador, slitage utöver det normala typ trasig inredning etc kommer debiteras leasingtagaren.

Min äldsta son köpte en Volvo S60 för 27.000:- och fick direkt lägga ett par tusen på länkarmar fram, men utöver det har bilen varit helt felfri, och innan årets besiktning var han tvungen att köpa nya sommardäck. Årsskatten är 2560:-

Yngsta sonen är en bilintresserad yngling som mer än gärna spenderar veckor spanandes på blocket efter bilfynd, han är ägare till en fin V70, som trots 30000 mil är fräschare än brorsans S60. Den är större och har starkare motor, men han betalade bara 14.000:- för den. Den ska besiktigas nu i Augusti och så vitt vi vet finns det ingen anledning att oroa sig inför detta. Jag tror skatten på den bilen är ungefär som den andra, ca 2500-2700 kanske.

För egen del kör jag Golf från 2011. Eftersom det är en lite nyare bil, så servas bilen på märkesverkstad. Nu senast kostade servicen ca 5000:-, och då byttes alla vätskor och filter, och säkert nåt mer. De äldre volvobilarna som grabbarna har servas av yngste sonen eller på någon lokal mekonomenverkstad, och jag har för mig att de kanske tar ett par tusingar i normal service. Så länge bilen sköts om ordentligt ska den hålla länge, oavsett märke i stort sett.

Skillnaden? Ja, med en leasad bil vet du kostnaden, och slipper överraskningar om något händer. En volvo för 30.000 kan vara helt okej att glida runt i, men kan också kosta en ordentlig slant om nåt pajar.
Ska du köpa en billig volvo så är din första fråga till säljaren att få se serviceboken där datum och miltal för senaste kamremsbytet var, eftersom det är en stor utgift som man inte kommer undan.

Av iBigs

Det är också viktigt att ha en jämn fördelning mellan de olika grupperna i centralen. Jag bodde i radhus för några år sedan och vi hade problem med att om vi t.ex. körde ugnen, spisen och tvättmaskinen samtidigt så drog säkringarna i centralen direkt.
Tog in en elektriker och det visade sig att det var helt galet kopplat i centralen, vi hade allt på typ en fas, medan en annan fas gick helt och hållet till endast ett uttag i vardagsrummet som dessutom aldrig användes. Så han la några timmar på att balansera om det och efter det hade vi aldrig några problem längre.

Nu bor jag i en lägenhet byggd 1965, och sitter med 6A säkringar. Jag kan inte öka på till 10A med mindre att de drar om hela ledningsnätet i huset typ, så det blir föreningens uppgift att fixa det. Inte för att jag har så många problem, men ibland smäller det ju om man drar på allt på fullt typ

Av iBigs

Favoriten för mig är klassisk mjukglass med lite strössel på.
Annars köps det en hel del sandwich och/eller glassbåtar (Eller båtglassar som mina ungar sa när de var små )

Av iBigs
Skrivet av LeVvE:

Jag köpte spelet 2013 eller nått sånt när det var Next Car Game och gillade inte spelet så mycket då, va inte så mycket FlatOut känsla i det.

Hur är spelet idag när det kommer till att uppgradera bilar etc?

Det finns ett antal uppgraderingar till samtliga bilar, och nog tycker jag uppgraderingarna märks. Nu kör jag mest c-klassbilar eftersom den server jag är på endast tillåter dom.
Det blir lite tajtare racing när fältet inte är alltför uppdelat mellan c-, b- och a-klassbilarna.

Det finns också redan nu en hel del grejer i workshop, som skins och banor, och det verkar vara en hel del folk som kör multiplayer.

Av iBigs
Skrivet av Señor Hallon:

Skövde är ju en stad som kryllar av inte bara studenter men också många teknikintresserade studenter och företag, skulle vara roligt om ni kom hit!

Vadå, får bara unga vara med å ha kul? Vi gamlingar kanske också vill ha roligt?

Av iBigs

Intressant tråd, jag fattar inte att jag har missat denna...

Orkade inte läsa alla inlägg, men jag gjorde ett par sökningar i tråden och en bok som tidigare inte är nämnd, men som i alla fall jag anser vara en av de bättre sci-fi böckerna jag någonsin läst är Schismatrix Plus av Bruce Sterling. Så vitt jag vet är den inte översatt till svenska, men den finns att köpa för 145:- i pocketform på Adlibris. Här är länken.

Boken, som egentligen är en samling av Bruce Sterlings noveller (om jag förstått rätt) beskriver människans väg ut i rymden mot ett posthumanistiskt samhälle, där vanliga människor mer eller mindre hålls fängslade på jorden medan "förbättrade" människor, s.k. Shapers, som med kemist förändring har skarpa sinnen, styrka och förmåga att överleva tävlar med Mechanists, som förstås i grunden är förbättrade med hjälp av teknik, om att befolka universum.

Jag upplevde engelskan till en början lite knepig att hänga med i, trots att min engelska i grunden är ganska bra. Men berättelsen, när man greppat lite av idéerna bakom de olika människosläktena landar, är i mina ögon otroligt spännande.

För egen del ska jag skumma igenom tråden och se om jag hittar några spännande böcker att ta mig an på semestern i Augusti

Av iBigs

En i A1 och en i B1 brukar det vara om jag inte minns alldeles fel

Av iBigs

Samma här - iBigs

Av iBigs

Igår satte jag upp en server för C-klassbilar. Hinner dock inte köra så mycket själv ikväll, men den är igång iaf. Servern heter Planet Bigs, prova gärna!

Av iBigs

Rullriktning? Kan det få däck att skrika? Har inte hört det själv, men det var det enda jag kunde komma på som inte redan är sagt.