Inlägg

Inlägg som FMPeter har skrivit i forumet
Av FMPeter
Skrivet av GoldVillage:

Den där processorn är extremt överprisad iom att den bara stödjer 1600 minnen.
Jag hade istället byggt på AMD FM2, och valt en A10 cpu, då kan du köra på 2133 minnen istället för 1600... totalt sett blir det även klart billigare.

Okej, är det någon som har lust att plocka ihop det där för jag vet inte riktigt vad det är som måste ändras då.

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

Det är inte någon vidare skillnad på mAtx/atx byggnadsvis. (Antog att du ville ha mAtx då du hade det i din korg)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4083283/2013-10-31
*Nytt chassi, då det nu är atx.
*Jävligt bra mobo med sååå mycket bättre chipset än förut. Bara o panta burkar.. lätt värt.

Okej, nu verkar det bra! Riktigt bra! CDON har 15 % rea, så jag köper allt där istället, sparar mig 500 spänn. Det enda jag bytt ut är Ram minnet mot detta http://cdon.se/hemelektronik/g-skill-ripjaws-gaming-ddr3-1600... det borde väl inte vara någon skillnad?

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

Precis, alltid bättre att vänta på mer synvinklar. Du kan alltid maila inet och fråga vad dom tycker.. har du tur så hoppar någon annan in i tråden och ger råd/godkänner allt

Nu fick jag tips från en kompis som sa att jag borde byta ut moderkortet (storleken ska vara jobbig att bygga ihop). Så då undrar jag vad jag ska göra? Jag har hittat lite rabatter så kan tänka mig att gå upp till 750-800 spänn på moderkort (om det blir bättre). Rabatten syns inte här dock.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4083169/2013-10-31

Av FMPeter

Sista tips

Halloj!

Nu är det dags att beställa en dator. http://www.inet.se/kundvagn/visa/4080124/2013-10-30 och PowerColor 7970 3gb från Webhallen. Det är en speldator.

Är det någon som kan pressa den? Framförallt undrar jag kring skärmen. Såg att VE248H gick för samma pris? Jag är inte så duktig på datorskärmar. Är det kanske helt overkill överhuvudtaget?

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

Ja.. men då får du sämre moderkort överlag vilket resulterar i sämre ljudkort etc.

Okej, då blir det nog denna, väldigt snart! Sitter och tittar på BF 4 online och inser att det är dags nu! Hade givetvis uppskattat om någon mer kollat men verkar inte vara som någon annan tänkt göra det. Tack så mycket för hjälpen, verkligen skitnice!

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

Du kan alltid dra ner på skärmen och köpa bättre cpu eventuellt kylning till cpun. Råder dig dock till den skärmen.

Vad är det du tvekar på? Du kan ju alltid gå amd-rigg. Ska plocka ihopp något fint

Här har du min amd variant:

Föredrar nog intel varianten..

Egentligen tvekar inget annat än pengarna... Jaja, ska väl inhandla allt när jag väl får grafikkortet. Hoppas på någon specialrea innan dess alltså. Jag är lite dålig på det här med cf. Så om jag skippar det, kommer jag ner i pris på något sätt?

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

7970 + den riggen.. bara o köpa. Jävligt bra

Har iaf beställt grafikkortet nu. Tvekar fortfarande på vissa saker, men 7970 för det priset gick inte att motstå... Så om någon annan har en idé om en annan rigg till detta grafikkort för samma budget mottar jag den gärna!

Av FMPeter

Dessutom undrar jag hur bra den här förhåller sig till det ovannämnda + 7970 grafikkortet? www.dustinhome.se/product/5010622509/dustin-datorpaket-amd-fx... Det skiljer ju en del i pris trots allt.

Av FMPeter
Skrivet av HumanoidAlien:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/186336-powercolor_rad...

Edit: "Vi har bara ett par hundra kort av varje på ingång så det är först till kvarn som gäller! (Korten beräknas anlända till vårt lager om cirka en vecka.)" skrevs på deras fb för ca 8h sedan

WooW! Det var verkligen en bomb... Jag skulle ju gärna ha ett bättre grafikkort. Något jag behöver ändra på annars? Tänker kanske mest på nätagg?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4074715/2013-10-29 Den är det som gäller just nu.

Av FMPeter
Skrivet av Stöldmärkt:

Skulle personligen köra på cpu> gpu då du redigerar osv. Och sen på ett kort ifrån Amd så du kan köra cf (sli funkar inte med det där mobot.)

Detta fick jag ihop: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4074715/2013-10-29

Joo, visserligen är nog spelandet i första hand så jag vet inte helt säkert vad jag föredrar. Kring AMD erkänner jag att missen låg i att jag kopierade lite från en annan kundvagn och helt glömde bort att tänka på det.

Humm, ja det ser ju bra ut. Hur enkel kommer denna vara att uppgradera dock?

Av FMPeter

Helt ny gaming dator 7-8k

Hej,

ska äntligen sätta spelhjärnan i arbete igen. Jag behöver dock en helt ny dator för det. Min gamla bärbara får bli en pluggdator ist.

Så min budget ligger kring 7-8 (inkl. skärm). Jag måste ha en reserv i budgeten för våren verkar bli dyr. Därför vill jag nu köpa en dator som jag senare kommer kunna uppgradera. Jag har rotat och rotat men inte riktigt hittat något färdigt som känns bra. Därför får jag väl lära mig att bygga ihop något själv...

Detta är vad jag kommit fram till: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4074532/2013-10-29 Frågan är om det det skulle vara möjligt att bli av med 500 spänn, och isf var? Jag tänker mig att det blir lite Ghost, BF4, HoN. Detta måste dock inte vara toppkvalité. Det blir också en del redigering och sådant men det får helt enkelt ta sin tid. Som sagt så vill jag uppgradera datorn så snart jag har mer pengar. Framförallt vill jag lägga in en SSD. Är det något jag bör tänka på för att enkelt kunna uppgradera i framtiden?

Tack på förhand
/FMP