Inlägg

Inlägg som utsatt_unge496 har skrivit i forumet
Av utsatt_unge496

Hur menar du med att du stannar fläkten? Det skulle kunna vara coil whine.

Av utsatt_unge496

Så du hade ett GTX 980ti och köpte ett GTX 980?

Kolla även i typ MSI afterburner och aktivitets hanteraren om vilken enhet som bottle neckar, temperaturer kan vara intressant också.

btw så ska det inte göra märkbar skillnad att byta slot på moderkortet.

Av utsatt_unge496

200kr

Av utsatt_unge496

@Rytmen inte riktigt först @EfterlysT 210, har oxå swish

Av utsatt_unge496

200kr? @EfterlysT

Av utsatt_unge496

Var läste du det?

Av utsatt_unge496
Av utsatt_unge496
Skrivet av phoenixdisciple:

Både ja och nej!

Jag försökte slänga in Windows 7 på min Lenovo y50-70, men det visades inte finnas några Wi-fi drivers då (det kom dock senare, förmodligen pga. efterfrågan).

Sedan lär man särskilja företag och konsumenter(privat), då företagen oftast betalar dyra pengar för att deras mjukvara ska fortsätta fungera genom åren. Kina exempelvis betalar ju exklusivt MS för XP support i miljonbeloppen per företag (statliga). Lantmäteriet betalar också miljoner för att fortfarande få support för vissa gamla XP/Server 2008 maskiner som tuffar fortfarande (då de ska kasseras/pensioneras och inte uppgraderas).
Vet att LM's IT-tekniska avdelning jobbar för fullt med övergång till MSW10, då det inte blir hållbart längre att punga ut pengarna man gör idag för att supporta förlegad utrustning. Samma med att flytta informationen från Server08 till server12, respektive 16 när det lanseras nu till nästa år (alt. Linux maskiner).

Precis, dessutom så har jag för mig att en majoritet av steam användarna kör win7 och dom lär knappast upgradera nu om inte redan har gjort det. Känns som att många tror att win10 är mer "spionerande" också, en anledning att hålla fast vid win7. Win7 lär räcka länge.

Av utsatt_unge496

Så länge alla komponenter får plats rent fysisk i ditt mini tower och du har ett operativ system så är det good 2 go.

Av utsatt_unge496
Skrivet av phoenixdisciple:

Dock slutar redan tillverkare att göra drivers för Windows 7, köper man tex. en OEM dator idag kan du få väldigt massans med problem att få tag på drivers till äldre OS än det som kom förinstallerat (Windows 8.1 med uppgradering till Windows 10, eller 10 out-of-the-box).

Dom kommer väl fortarande fungera? Så mycket förändras inte operativen. Jag tänker mer på företagen som kör win7, det ska mycket till för att dom ska byta ut det. Fast MS har varit väldigt aggresiva med att folk ska skaffa win10 så dom kanske stänger supporten snart.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Jalle64:

En liten följdfråga varför vill du nedgradera ett väldigt stabilt system till ett OS som snart går i pension? Har du kollat att u har stöd för alla enheter i windows 7? Jag skulle tänkt mer än en gång på detta om jag var du.

Win7 är långt från pension, lär väl hålla nästan lika länge som winXP.

Av utsatt_unge496

Riktigt konstigt problem, har du testat att reseta bios genom att ta ut batteriet på moderkortet?

Av utsatt_unge496

Det finns många server distros, ubuntu server kan du ju testa. Svårt att säga hur den kommer att prestera, testa!

Av utsatt_unge496

Jag lägger en röst på 650W, räcker gott och väl och utrymme för överklockning finns med marginal.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Axel Jonason:

@utsatt_unge496: Okej! men du tror inte att det är värt att köpa en annan amd CPU?

Nja... AMD har stadiga processorer men dom ligger mer i instegs klassen och är väldigt gamla, Att satsa på intel är bättre bland annat för att deras processorer är mer anpassade för spel med sina få kärnor. Dessutom så finns det mer utrymme för förbättring på 1150 socketen som jag föreslog än på AMD3+ vilket är AMD's bästa socket, nästa generation AMD CPUer kommer inte att vara på den socketen så om man skaffar en FX-8350 till exempel så måste man köpa nytt moderkort igen om man vill uppgradera. Men på 1150 så finns det många andra bättre CPUer.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Axel Jonason:

@utsatt_unge496: Tänkte kanske runt 4-5k

denna är alltid ett säkert kort, moderkort får du kolla själv på, välja utifrån hur många fläktar och sata kontakter du behöver. Beroende på vilket moderkort du väljer så kan du få pengar över till en finare CPU. När man byter moderkort så kan ens windows licens bli ogiltig om man har en OEM version så du får kontakta deras support om att flytta licensen till det nya moderkortet.

Av utsatt_unge496

Virtual Machine är vad du letar efter.

Av utsatt_unge496

@Axel Jonason: vad har du för budget? Runt 2K-4K är realistist om du inte har en aning.

Av utsatt_unge496

Sjukt konstigt problem...en om installation av GTAV skulle nog hjälpa dock, kanske till och med går att rädda sparningarna genom att kopiera rätt mapp.

Av utsatt_unge496

Ny CPU och moderkort skulle passa, SSD åxå.