Inlägg

Inlägg som utsatt_unge496 har skrivit i forumet
Av utsatt_unge496
Skrivet av sebrahm:

Har funderat på det där och hade först en 250GB Samsung.
Vet inte hur mycket man kan räkna med att det är någorlunda tyst detta chassi men vill ha ett som inte skramlar allt för mycket

SSD hade ju varit guld annars!

Hur ser det ut med drivrutiner till AMD GPU'er? Har läst någonstans att det är lite mer avancerat än vad GeForce har, programvaran, uppdateringar osv..

AMD's GPU drivrutiner är inte så speciella, av vad jag har förstått så är dom näst intill identiska till nVidia's, enda skillnaden skulle vara att nVidia ofta kommer före tidsmässigt med nya funktioner och optimeringar, fast AMD snickrar ju på nya drivrutiner från grunden så dom kanske gör comeback.

0 problem att ha mATX moderkort i ATX chassin, så länge som chassit har support för det vilket ditt har.

Av utsatt_unge496
Skrivet av wsadad:

@bärplockaren: Ja alltså nyckeln har jag ju. funkar det med samma det som är frågan?

Det är lättast att bara köra windows media creator på ett usb minne

Av utsatt_unge496

@joppe_k Köper om jag får. Kan lägga 160 kr och hämta den på torsdag i Stockholm. Men så att vi är på samma sida, saken bakom luckan är borta och luckan själv är bortplockad men inte kastad?

Av utsatt_unge496

Blocket personen vet inte vad hen håller på med, alldeles för lite information om datorn i sig. Men utifrån processorn så verkar det vara en mer eller mindre acceptabel minecraft/csgo dator.

Av utsatt_unge496
Skrivet av RobinJacobsson:

Ok, tack för att du inte låste tråden!

Okej, jag hade gissat att det var tvärtom, att två HDD i RAID-0 skulle vara snabbare än en SSD. Men då vet jag, då byter jag ut HDD mot en SSD och kör 2 SSD istället tror jag, en för OS och pluggar/program, och en för audiofilerna. Så har jag delat upp belastningen ganska jämnt tror jag!

Problemet är egentligen att jag behöver flera TB eftersom projekten tar sånt satans utrymme. Men jag siktar nog in mig på 2 SSD's istället.

Här är min kundvagn, hur tycker ni att den ser ut? Jag har inte bytt diskar här dock.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8543592/inet-2015-09-23

Kolla på dessa minnen istället, ganska exakt lika bra men betydligt billigare. Du behöver inte 750W till den där riggen heller men jag vågar inte föreslå något specifikt annat.

Av utsatt_unge496
Skrivet av RobinJacobsson:

Budgeten får ju styras lite efter vilka delar som behövs för att kunna åstadkomma ett smidigt arbetsflöde.

Jag har funderat på en Mac, men dels känns det som att man får mer prestanda i en PC för samma pengar och så är jag så van vid Pro Tools nu eftersom jag har jobbat med det sedan 2007. Att sadla om till OSX medför ju också vissa kostnader vad gäller mjukvara när jag redan investerat i PC. Men Logic känns absolut som ett alternativ, kanske i framtiden.

Jag har inte haft några planer på att överklocka, köper jag en tillräckligt bra dator så lär väl inte det behövas?

Och jag har inte gått i några tankar om att köra vattenkylning, jag vet inte vad det finns för andra tysta alternativ.
Visst kan jag vara beredd att lägga ut några hundralappar extra när jag ändå ska köpa en dator som förhoppningsvis kommer att funka i några år framöver. Då är det ju bara dumt att snåla och ligga inne med några hundralappar för en sån förbättring.

Så ni rekommenderar att prioritera minne framför lagringsdiskar?
Just nu har jag 12GB minne och en SSD-disk och en HDD och en extern USB 3.0 lagringsdisk inpluggad på ett 2.0-uttag, och det går väldigt tungt med mina projekt.

Så du menar att datorn läser filer snabbare från en SSD istället för två HDD under RAID-0?

DDR3 är kompatibelt med 1150 och DDR4 med 2011-3 eller?

Efter era svar så är min tanke då att hålla mig till 1150 för att hålla kostnaden nere, 32GB DDR3 (Är det 2400MHz jag ska ha?) och två SSD-diskar (en för OS och en för mina audiofiler) och en HDD 3TB för lagring. Låter detta rimligt?
Min magkänsla säger ändå att jag borde lägga mer fokus på diskarna, med tanke på hur stora mina audiofiler är, men jag har säkert fel där då om jag tolkar era svar rätt.

PRO TIP: citera eller svara på inlägg så får författarna en notis.

Det räcker nog med en ~256 SSD för OS, ljudprogram och ljudfiler, 2T HDD är rimligt att ha som "allt annat lagring". En SSD är snabbare och framförallt mer pålitligt än 2 HDD i RAID 0.

Av utsatt_unge496

nån som köpte spel på ubisofts "back to school" rea som har fått nyckeln?

Av utsatt_unge496

Hyper 212 Evo passar i dom flesta chassin, om du inte är säker så kan du kolla upp "längd över moderkortet" på kylaren och sedan mäta om det får plats i chassit.

Av utsatt_unge496

Inget fel på grafikkortet eller grafikkorts tillverkaren men tveksamt om det kan köra så många grafisk krävande spel i 144Hz, man skulle nog kunna flytta pengar från skärmen till GPUn om man vill ha bättre grafik på 60FPS istället.

Vilka spel siktar du på att köra?

Av utsatt_unge496
Skrivet av Friterad:

Precis så tänker jag. Sedan så är det bara en otroligt meningslös och fånig sak. Ordet "man" har precis som många andra ord flera betydelser, inget fel i det.

Vadå sparar du en mikrosekund på att läsa/skriva hen eller? Alla orden är ju 3 bokstäver också

Precis en mikrosekund faktiskt Att skriva "hen" är som att skriva "t.ex.".

Av utsatt_unge496

för mig är "hen" exakt samma sak som "han eller hon", bara lite snabbare att skriva och läsa.

Finns inte en endaste anledning att ersätta 'man' med 'en' dock.

Av utsatt_unge496
Skrivet av dalledalle:

Det är inget fel på musen. Fungerar i andra spel och windows, samt även menyerna i bf som jag skriver..

Ska testa installera senaste drivisar för musen och bios.
Vad är en SS patch?

SteelSeries patch*

Av utsatt_unge496

Drivrutiner kan vara utdaterade, har för mig att det kom en SS patch för ganska kort tid sedan.

Av utsatt_unge496
Skrivet av IsseBisse:

Kräver inte det att man har skapat en återställningspunkt tidigare? Om inte, hur gör jag det utan skiva? (Jag har uppgraderat till win10 nyligen)

SSD. Har inte tillgång till en annan dator nu. Men jag ska testa det ikväll

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för mig att man kan välja fabriks återställning i win10, det förutsätter dock att du har en fungerande återställnings partition.

Av utsatt_unge496

@IsseBisse: Har du en SSD eller HDD som boot disk? Testa att skapa ett bootable usb minne med linux och boota från den.

Av utsatt_unge496

Det är apache2 du letar efter det är bara att installera, byta ut index.html med din hemsida och sedan surfa in på pajens public ip. För att komma åt den från en enhet på ett annat nätverk så måste man port forwarda. För att lära sig webutveckling så kan jag rekomendera code academy.

Av utsatt_unge496

Det är säkrast att ta exakt samma minne även om det ofta fungerar ändå. Det går bra att blanda minneshastigheter men då så kommer minneshastigheten var det lägre på alla minnen.

Av utsatt_unge496
Skrivet av XorXaX:

Det här ser ut att vara samma display: http://www.ebay.com/itm/111708121121?_trksid=p2057872.m2749.l...

Jag har beställt en men inte fått den ännu.

Den var riktigt fin, jag kör nog på den jag också, billig och förhoppningsvis fungerande!

Av utsatt_unge496

AMD FX-9590 är i princip bara en överklockad FX-8350, den blir sjukt varm och få spel kan utnyttja alla 8 kärnor. Dessutom så är det antagligen den högst presterande AMD processorn på AM3+ socketen så om du vill uppgradera den processorn nån gång så måste du skaffa nytt moderkort också.

Conclusion: kör på nån intel CPU

Angående GPU så stämmer det att nVidia har latat sig med att utnyttja DX12 medans AMD's 300 serie får ca dubbel prestanda i DX12, dock så handlar detta om mjukvara så nVidia kan när som helst släppa en patch med bättre support för DX12, antagligen i tid till att några stora DX12 spel kommer ut. Btw så vill man hellre ha en bra än 2 ganska bra GPUer pga mjukvara som kan ha svårt att utnyttja kraften.

Conclusion: kör på nån nVidia GPU

Av utsatt_unge496

är det ett alternativ att bygga datorn själv eller är det lite utanför eran comfort zone?