Inlägg

Inlägg som utsatt_unge496 har skrivit i forumet
Av utsatt_unge496

@Deffniss: Du kan ju testa att klocka ner kortet och att köra på låga inställningar men tänk på att gamla dåliga nätaggregat kan skada andra komponenter vid t.ex. strömavbrott. Så det är inte att rekommendera, men det kanske täcks av garantin på kortet om det pajjar på grund av dåligt nätaggregat.

Av utsatt_unge496

@Deffniss: "Recomandat pentru Gaming: Nu" är rumänska och betyder ungefär "Rekommenderas inte för spel".

Inget du kan göra. Många tenderar att underskatta vikten av ett nätaggregat med kvalité. Eller iaf ett PSU av ett känt företag, som finns i Sverige, och har en webbsida på engelska. Om det var en förbyggd dator du hade så är det förståligt, där lägger dom aldrig i mer kraft än vad som behövs. I alla fall om den var billig och gammal.

Av utsatt_unge496

UPDATE: BF4 om installerat, mus och tangentbords problem lösta, ljudproblem kvarstår.

Av utsatt_unge496

Vad har du för PSU?

Av utsatt_unge496

Ljudproblem med nya högtalare

Okej så här ligger det till, allt sket sig.

Det började med att jag skaffade nya högtalare (argon 7460A) som har en inbyggd DAC. Mina förra gick på 3.5mm. Jag kopplade i dom med USB och allt gick som det skulle. Tills jag skulle skypa och jag inte kunde höra mina kompisar eller spelet (BF4) vi spelade samtidigt i mina hörlurar som också går på USB. Kompisarna kan alltid höra mig. Detta problem löste jag genom att starta om datorn varje gång jag skulle skypa och spela. Ganska onajs men fortfarande under kontroll.

Sedan så började min mus muppa sig. Den sköt vilt och oregelbundet, den klickade inte alltså, när jag pausade så klickade den inte på saker och när jag surfade så klickade den inte vilt. Problemet kvarstår efter nya drivrutiner och byte av mus. Sedan så började mitt tangentbord muppa sig. Mitt mekaniska tangentbord kunde inte längre registrera Shift knappen, förutom ibland, väldigt orgelbundet. Detta är alltså bara i BF4. Problemet kvarstår efter byte av tangentbord.

Nu börjar jag känna att min söndag håller på att falla sönder.

Jag byter från USB till 3.5mm på mina högtalare i hopp om att alt ska lösa sig. Samtidigt påbörjar jag en ominstallation av BF4. Fast nu kan jag inte längre byta ljud output. Efter någon minut så kan jag det igen. Ungefär då börjar jag skriva detta inlägg. Nu märker jag att soundcloud och windows mediaplayer inte längre kan spela låtar, men spotify fungerar. Men jag kan inte längre byta ljud output. Ibland när jag byter ljud ouput så står det "det finns inga ljudenheter installerade" efter att jag har bytt. Sedan när jag testar att spela en låt i spotify så byter den låt ca 2 ggr i sekunden ett tag innan den stannar på en låt och soundcloud börjar spela.

Så nu sitter jag här, 22 nanometer från att ge upp och hoppas på det fungerar imorn. Lycka till med att hitta lösningar!

Av utsatt_unge496

Vsync kanske? Jag har för mig att man kan "optimera" spel i någon nVidia software, testa det.

Av utsatt_unge496

Skylake känns lite overkill tycker jag, som du säger är skylake det nyaste och bästa. Sikta på en intel cpu från förra generationen instället. Där kan du spara pengar men framför allt så kan du skaffa 8GB ddr3 ram för ca 500 och spara 500 kr där. Chassit kan du också spara pengar på. Ta sparade pengar och lägg på GPUn

PRO TIP: köp win 7 och upgradera gratis till win10 direkt. Det finns även student rabbat på alla windows.

Av utsatt_unge496

Det är en återställnings partition som användes av det gamla windowset, den är det bara att ta bort.

Av utsatt_unge496

Dom ska ha bra statistk tryck, en tumregel är att mellanrummet mellan fläktbladen ska vara så litet som möjligt.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Gameboysnubben:

@bärplockaren: vad ska man kolla på i grafikväg. då jag har förstått så fungerar ett Titan inte lika bra som ett 970 pågrund av att de inte är avsett för just gaming utan rendering. Cacheminne,bussbredd och pipes. om vi kollar på dem aspekterna vad ska man fokusera på där

Man kan gräva ner sig i hur mycket siffror som helst när det kommer till sådana här saker. Men det kommer alltid ner till antal FPS när det handlar om spel. Kolla på benchmarks och jämförelser mellan GPUs och CPUs och välj utifrån butget något bra förslag. Nästa steg är att kolla så att allt passar, då kommer cacheminne, bussbredd och pipes in.

Av utsatt_unge496

Avinstallera rutinerna och installera dom sedan igen på HDDen.

Av utsatt_unge496

Jag har för mig att man kan flytta ett win till ett annat modetkort några gånger. Man får snacka med support så löser det sig.

Av utsatt_unge496

Jag hittar inga fel iaf, har du tänkt på kylpasta?

Av utsatt_unge496

Det ser bra ut, glöm inte OS bara, du klarar dig med 550W, jag röstar på 290X av dom två, CPUn fungerar med moderkortet.

Av utsatt_unge496

Jag skulle flytta lite resurser från CPUn och lägga på GPUn. Processon är mycket bättre än grafikortet just nu. Fast om du ska streama eller göra många andra CPU tunga saker så kan du hålla kvar det.

Av utsatt_unge496

Vet inte hur bråttom du har men fram till kl12:00 idag så är det en najs rea på define S (najs chassi) på inet med julkalendern. I med en swec fraktfritt så har du en riktigt najs deal.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Arzei:

Chrome 47, men det beter sig likadant i IE11 och Edge. Funkade som sagt utan problem innan jag satte USB-modemet direkt i routern, så jag är tveksam. :/ Får ofta refresha sidor för att de ska ladda överhuvudtaget har jag märkt nu också, men mest är det just mycket aktivt innehåll som vägrar laddas ner.

Men då har jag ingen aning håll alla drivers på topp och testa med lite olika konfigurationer så kanske det löser sig.

Av utsatt_unge496

Det är bara att skaffa ett nytt och hoppas på att inga andra komponenter rök med.

Av utsatt_unge496

Vilken webbläsare har du? Känns som att problemet ligger mer där.

Av utsatt_unge496

@Rasse12345 Tar gärna rpi model B utan chassi för 100kr, bor i stmlh och har swish. Jag har en FX-6300 över från en uppgradering tidigare som du kan få köpa för 400 kr också. Jag vet inte om länken fungerar men du kanske kan se min gamla annons här http://www.sweclockers.com/marknad/112288-amd-fx-6300