Inlägg

Inlägg som Vixo90 har skrivit i forumet
Av Vixo90

Söker datorhögtalare eller någon typ av soundbar. Föredrar det sistnämnda; vill ha något minimalistiskt utan massa sladdar och bara en enhet vore optimalt.
Runt 500kr.

Av Vixo90

Jag är sugen på att köpa ett par Astro A50.

Enda negativa jag läst, är att man "måste" ha optiskt ljudutgång för kunna använda 'mixamp' (vad är det?). Har inget optiskt uttag på min PC (enda jag kommer använda dem till).

Annars har jag inte läst något negativt om dem. Sitter och väger mellan Astro A50 eller Steelseries Siberia 800/H. Om det inte finns något annat trådlöst gamingheadset som är billigare men fortfarande lockande.

Funderade även på köpa trådlösa hörlurar och köpa mic separat; dock ingen aning om denna kategori.

Av Vixo90

Köpte du Steelseries Siberia 800?
Recension i så fall!

Av Vixo90
Av Vixo90
Skrivet av anon152135:
Skrivet av lossah:

Kan vi garantera att det där inte är fake'ade Xiaomi tro? Känns inte som att man kan lita på Fyndiq riktigt. Finns ju Xiaomis för 40kr på ebay som de likväl kan ha köpt in.

Jag har de hörlurarna. Köpte från gearbest. De finns för 105kr där:
http://www.gearbest.com/earphones/pp_169225.html

Är äkta.
Riktigt jävla bra ljud för 100krs-hörlurar.
Tog ca 14 dagar med gratisfrakten/flat rate shipping.

_________________

Om någon har koll på SSD'er under mellandagsrean, tipsa gärna. Behöver inte alls vara stor lagringsutrymme. Max 500kr.

Av Vixo90
Skrivet av Slowpoke66:
Skrivet av Ajin:

@Vixo90: Noctuas fläktar, de dyrare följer en y-kontakt med så du kan koppla in två på samma kontkt

Har kollat på 'Noctua NF-S12A 120mm PWM'
http://www.inet.se/produkt/6308828/noctua-nf-s12a-120mm-pwm#/...

I förpackningen:
Low-Noise Adaptor (L.N.A.) 900 rpm
4-Pin Y-Cable
30cm Förlägningskabel
4 Vibrationsdämpare
4 Fläktskruvar

Kan jag sätta in 4-pin kabeln där min nuvarande frontchassifläkt är inpluggad, sedan plugga in 3-pin -kontakterna från bägge fläktarna?
http://i.imgur.com/UxwqKBx.jpg <--- sätter in adaptern där och de andra två 3-pins-kontakterna från de bägge fläktarna?

Min översta (nuvarande) fläkt använder 3-pin och adaptern är 4-pin, fungerar väl ändå?

Av Vixo90

Tack för era snabba svar!

Skrivet av dagbro:

Jag tror att TS undrar om det fungerar ändå. Power LED är designad för en lysdiod och klarar med största sannolikhet inte av att leverera tillräckligt med ström för en fläktmotor. Dessutom är jag rätt såker på att den ger 5 V, inte 12 V som man brukar köra fläktar med.
Skickades från m.sweclockers.com

Precis!

Jag har plats för 2 st fläktar i fronten men moderkortet har bara 1 uttag för fläktar 'i närheten' (nära fronten av chassit, hur fan man säger)!

Men har inte de flesta 120mm fläktar ganska lång sladd? Jag kollade på inets egna 120mm fläkt den var 50cm sladd. ;P
Nån som har tips om bra 120mm chassifläkt som är hyfsad tyst?

Av Vixo90

Var koppla in chassifläkt? "Power LED Header (PLED1)" funkar?

Tja!
Har tänkt att installera (behöver köpa en först) en till 120mm chassifläkt i fronten så jag har två. Finns plats för att ha en till men vet inte hur jag ska göra med kabeln.

Finns bara ett fläktuttag där fram på moderkortet som är upptaget av nuvarande frontfläkt.

Det finns 2 lediga längst bak men tänkte höra om jag kan plugga in i "PLED1", kolla bild (det är ju 3-pin):
http://i.imgur.com/UxwqKBx.jpg

Här är moderkortsmanualen+layout (sida 3):
ftp://europe.asrock.com/Manual/QIG/Z87%20Pro3_multiQIG.pdf

Funkar inte "PLED1" (#15) så får jag dra sladden till #1, #24, #25 eller #26.

Ganska onödig tråd; men hade inte blivit lika krångligt med kabeldragningen om uttag #15 fungerar för 120mm 3-pin fläkt.

Av Vixo90
Skrivet av Broken-arrow:

Detta #15487286 . Hel enkelt kommer datan över tiden skrivas om, antingen gör du det direkt i Magician och då försvinner en skrivcykel eller väntar så görs det automatiskt.

Ah tack. Alla mina frågor jag ställt senaste dagarna har funnits på förra sidan av tråden, lol. Jaja jag är inte ensam om att vara lat och inte orka läsa igenom flera sidor! ;P

Jag kan inte köra det genom Magician eftersom jag har windows 8,1 står det. Kräver windows 8 eller lägre.

Undrar vad som händer om jag kör "Defragmentera och optimera enheter" -verktyget på datorn. Jag har ju bara 128 GB SSD så skulle tro att den har skrivit om all data. Vill inte (orkar inte) göra massa tester och benchmarks, intresserar inte mig direkt. Bara nöjd om jag har senaste FW så prestandan blir på topp igen efter jag formaterar om datorn om kommande veckor.

Av Vixo90
Skrivet av Paddanx:

"D" FW fixar allt. Du behöver inte göra några verktyg eller onödiga omskrivningar efter, utan bara låt datorn vara idle några timmar så disken kan fixa det i bakgrunden. Sen sköter diskens FW det, och problemen är borta. <24h (vet inte mer exakt då jag sov, och hade datorn avstängd) tog det för den att fixa min 1TB och typ 1 timme eller 2 max för 750GBaren då den hade C fw redan.

Vad menar du med texten ovan, allt det om tiden. Jag drog hem Magician 4.6 och tog uppdatera firmware, datorn stängdes av automatiskt och nu har jag tydligen senaste firmware.

Jag gick hemifrån när datorn stängdes av, men som jag tolkar det så hade det räckt att bara starta upp skiten efter nedstängning så hade jag senaste FW.

Minns dock när jag körde den där performance restoration tool, i nov/okt 2014, att det tog runt 1 timme.

Har alltså senaste firmware nu men har inte gjort något mer än: installera FW, datorn stängdes av auto> startade upp och har senaste FW.

Av Vixo90
Skrivet av perost:

Samsung har fixat problemet, de släppte en ny firmware i april 2015. Det är EXT0DB6Q som du vill ha, så kör bara Samsung Magician och uppdatera firmware på disken så ska prestandaproblemen lösas.

Skrivet av ArtMan:

Uppdaterade också firmware nyligen (igen). Ett tips är att ladda ner senaste Magician då äldre versionen inte ville hitta nyaste firmware.

Skrivet av Paddanx:

Mm, 4,6 tror jag den heter som man behöver.

"C" FW hjälper, men fixar inte det. Den tar bort usel accesstid, men inte <100MB/s läs problemen.

"D" FW fixar allt. Du behöver inte göra några verktyg eller onödiga omskrivningar efter, utan bara låt datorn vara idle några timmar så disken kan fixa det i bakgrunden. Sen sköter diskens FW det, och problemen är borta. <24h (vet inte mer exakt då jag sov, och hade datorn avstängd) tog det för den att fixa min 1TB och typ 1 timme eller 2 max för 750GBaren då den hade C fw redan.

Tackar som fan!

Har jag något att göra imorgon; drar hem Magician 4.6 och pillar lite.

Av Vixo90

Jag är förvirrad (fortfarande); jag använder Samsung SSD EVO Basic 120 GB. http://www.inet.se/produkt/4304582/samsung-ssd-evo-basic-840-...

Körde samsung performance restoration tool när den kom typ, i oktober/novemeber 2014.

Fick firmware "EXT0CB6Q"

Vad har hänt sedan dess, problemet uppkommer igen men samsung hävdar att det är löst?

Tänkte formatera om datorn och undrar om jag borde köra något program innan, för få tillbaka prestandan på SSDn. Eller ska jag behålla nuvarande firmware och installera om windows så är prestandan tillbaka till ursprung?

Av Vixo90

^Texture quality påverkar dock fps minimalt (1-3)

Tror du kanske har gått över din VRAM gräns...är en slider längst upp (som man inte kan röra) som visar om du går förbi gränsen, gör du det får du fryslagg.

Jag har också 2 GB videominne men kör texture qulity på very high. Skulle rekommendera high eller very high, eftersom normal ser skit ut.

Du kan köra very high på textures om du sänker 'Population Variety' ...NVIDIAS guide skriver:

"For players with 2GB of VRAM, it's likely that compromises between the various memory-consuming settings will have to be made, and in our opinion Population Variety is one of the settings that should be sacrificed for superior textures and shadows."

Av Vixo90

Använder ni temp limit? (Msi Afterburner kör jag, alltid gjort, kanske inte finns för andra OC softwares)

Jag hade min linkad ihop med power limit %...var satt på 150% (max). Sedan unlinkade jag och satt temp limit på 75c.

Ganska nice, lite som att begränsa fps för inte låta grafikkortet överprestera.

Menar såhär; när jag spelar GTA V ligger GPU på 65-70c, överallt förutom i mitt garage. Står jag afk i garaget jobbar grafikkortet för mycket; flyger upp till 75-77c. Så jag har satt min temp limit på 75c. Då går min core clock ned från 1333 MHz till 1150 MHz - sänker temperaturen.

Nedklockas alltså när för varmt, finns väl många kort som gör detta auto (?)...inte mitt dock, har dock flashat BIOS och låst upp 1.3v istället för 1.212v (kör 1263v).

Bara ett tips, känns som en feature som kan ställa till problem...men bra sätt om ni märker att GPU temps drar iväg på ställen, där GPU behöver jobba mycket mer än CPU!

I de flesta andra spel låser min fps sig vid 144 (144 hz skärm, adaptive vsync på) och det räcker för hålla grafikkortet svalt (på platser där CPU knappt behöver jobba)...men i GTA V har jag runt 75-120 fps överallt förutom i mitt garage där jag har runt 130-144.

Av Vixo90

Ljud uppkommit från dator, vid uppstart varje morgon

Hej

Konstig rubrik; fick inte plats. "Problemet" jag har, eller har märkt, uppkommit senaste veckorna. När jag startar upp datorn varje morgon, eller när den varit avstängd länge. Kommer det ett räfflande ljud (låter inte jättemycket).

Ljudet kommer enbart när datorn varit avstängd ett bra tag (några timmar). Inte vid omstarter.

Jag är inte direkt nojig, undrar bara vad som kan orsaka endast ljud, vid uppstart när datorn varit "kall" (avstängd) länge.

Jag tänkte på nätagget; att det låter så tills det blir varmt.

Mest undrar jag så jag kan förbereda mig på ersätta komponenten som ev. kommer börja krångla och gå paj.

Alltså; kall dator (efter avstängd länge), kommer ett lätt räfflande/sprakande ljud, vilken komponent? PSU pga "är kallt"? Mina temps och fläkthastigheter är helt normala och datorn låter normalt efter ca 2 minuter när den blivit varm/stått igång.

Av Vixo90

Hörde att det kan vara program med overlay som krashar spelet; fraps (fps mätare) och inbyggda steam fps mätaren. Har bara fått detta error 1 gång och spelat typ 30 timmar...hände med fraps igång.

Av Vixo90

Jag addar massa randoms från tråden. Heter 'fetbertaa' på SC; 25 år gammal. Är väl rank15 eller nåt men spelar med en som kört hardcore sedan release som hjälper/boostar mig/oss så är np. Spelar jävligt mycket (aktiv)!

Av Vixo90

Köpte igår på morgonen. Tog runt 1 timme efter köpet av CD key till börja spela (tanka SC> aktivera spel> nedladdning/installation).

Tycker prestandan är bra, märkte av lite fryslagg när jag körde fort med bilen in i 'nya städer' men det har försvunnit nu...var kanske för jag ändrade grafikinställningarna som fan medan jag spelade.

Har inte haft problem med uppstart eller frysningar; dock har spelet kraschat 2 ggr ("GTA V har slutat svara"), 1 gång har mina grafikkortsdrivrutiner slutat svara (förmodligen pga överklock), 1 blåskärm (error 101, för lite vcore, överklockningsrelaterat)...så jag är nöjd hitills.

Nu till sjävla spelet; tycker att känslan i bilarna/vehicles är underbar! Ljudet är grymt. Grafiken är snygg. Jag tror dock jag har börjat tröttna på single player spel; göra missions känns lite som questa i WoW, vilket är sjukt jävla tråkigt. Ska dock försöka klara av spelet så får se om det blir roligare.

Själva skjutningen är rätt medioker, vet att det inte är ett fps spel...men känns rätt stelt tycker jag, first person camera mode klarar jag inte av. Tänkte skaffa FoV mod så kanske jag klarar använda det bättre.

Av Vixo90

Jag hänger inte med riktigt; var inte detta fixat i 'Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software' som kom ut mitten av oktober 2014?

http://www.sweclockers.com/nyhet/19477-samsung-rattar-lashast...
^

Jag körde det programmet på min 'Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB' och uppdaterade firmware till "EXT0CB6Q"

Är inte degreringsproblemet löst ännu? Väntar vi fortfarande på nytt firmware?

Eller har jag bara läst tråden slarvigt som fan och ni pratar om en annan SSD modell? ;P

Blev lite nojig nu. Trodde min SSD prestanda var "fixad" efter jag körde restoration software och uppdaterade firmware.

Av Vixo90
Skrivet av andreas_dock:

Du raderar inte Pagefile.sys, den tas bort automatiskt vid omstart om efter man ställt in grejerna.
Kör msconfig och pilla runt lite.

Men!, är du osäker på vad u gör - låt bli istället.
Det är inte värt att riska blåskärmar och underliga hängningar osv bara för att spara någar gb.
Undertonen är att "vi provar, detta verkar lattjo lajban" - man kan som sagt spara lite utrymme, men egentligen bara vid 16gb eller över, annars är det i min mening inte värt besväret det kan medföra.

Jag använder varken strömspar eller viloläge, men det är inget jag ens skulle tänka på att använda om jag börjat mecka med dessa inställningar du nämner.

Njae. Grejen är att jag försökte göra så pagefile gick på min mekaniska (A: ) istället för SSDn (C: ), då lade den en 8 GB stor pagefile.sys på disk A: (mekaniska) efter omstart. Det fungerade inte att "skippa" pagefile på SSDn för den lade en 1280 MB på C: efter omstart också, automatiskt.

Jag gjorde som guiden här ("fix" nummer 2.) http://www.pvladov.com/2012/10/free-up-disk-space-on-ssd-in-w...

Satt alltså minimum och maximum på 512 MB. Har 8 GB RAM. Har googlat runt lite efter "pagefile size with 8 GB RAM" men får inte ut några bra svar direkt. Min pagefile var satt på automatiskt innan men tror den låg på endast 1280 MB (blir dock större vid behov?) så jag "vann" bara 0.5 GB på sänka den.

Ska jag sätta den på automatiskt igen tycker du?

Jag hade 62.5 GB ledigt på SSDn och nu har jag 69.7 GB ledigt - behövde rensa upp några GB för kunna installera GTA V, vilket jag kan nu (förmodligen även om jag sätter på automatisk pagefile igen).

När jag stängde av hibernate via cmd fick jag ju typ 5 GB som räckte.

För summera;
*Stängde av hibernate via cmd
*Ändrade pagefile från automatisk (var satt på 1280 MB, om jag förstått det rätt) till 512 MB max/min (som guiden rekommenderade).
(Har 8 GB RAM)

Gav mig 62.5> 69.7 GB mer utrymme.

EDIT:satt tillbaka allt i pagefile som innan. Gav mig bara 0.5 GB extra space ändå (om filen inte "växer" vid behov som sagt), ligger på 1280 MB atm. Fortfarande lite konstigt att jag har en 8 GB stor pagefile.sys fil kvar på min mekaniska efter jag provade byta var pagefile skulle vara (försökte flytta från SSD> mekaniska, funkade inte). Stod att man kan ta bort via regedit men orkar inte krångla, skiten får ligga kvar.

Aja, blir att installera GTA V och hoppas på 68.6 GB räcker framöver.