Inlägg

Inlägg som sparkar_boll har skrivit i forumet
Av sparkar_boll
Skrivet av Kenneth:

oh god... inte igen

"Kenneth kommer här" 😎

Skämt åsido, jag tror aldrig jag har sett någon bli så röd i ansiktet efter att ha skrattat 🤣

Av sparkar_boll

Vilka kurser ska undervisas i det klassrummet? Om du säger teknikelever så finns det en så stor bredd.

Av sparkar_boll

Användare: @SweatyLlama
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Binbows-klistermärken

Positivt:

Oerhört snabb och vänlig.
Bra kommunikation från säljares sida.

Negativt:

Absolut inget negativt alls!

Slutbetyg: 5/5! Jag gör gärna affärer med @SweatyLlama igen!

Av sparkar_boll

Jag budar 3200 + frakt för hela paketet

Av sparkar_boll

Jag köper gärna 10 st om det finns kvar! Skicka gärna ett PM, eller citera mig i den här tråden

Av sparkar_boll

Åtkomst nekad.

Av sparkar_boll

Användare: @Dirty Harry
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Macbook Pro 15" från 2015

Positivt:

  • Oerhört bra packad vara.

  • Snabb kommunikation, och tydlig när det gällde hela processen!

Negativt:

  • Absolut inget negativt alls!

Slutbetyg: 5/5! Jag gör gärna affärer med säljaren igen!

Av sparkar_boll

Annonsen är avslutad

Av sparkar_boll
Skrivet av Fernlund:

Jag har en MacBook 15” från 2013 med Dedikerad GPU GT650m om du är intresserad. Allmänt bra skick.Batterihälsa på 84-86% om jag inte miss minner mig. Runt 350 cyclar på det.
Baskonfiguration med 8gb ram, i7 4c8t, 256gb Ssd.

Skrivet av Fernlund:

Har en MagSafe 2 laddare i bra skick. Inga skador på kabeln och fungerar felfritt, Apple original såklart.

Hej,
Jag är tyvärr inte intresserad då datorn är för gammal. Tack för erbjudandet dock!

Av sparkar_boll

Macbook Pro 15" köpes!

Hej,
Jag letar primärt efter en Macbook Pro 15-tum från 2015 + magsafe 2-laddare (senaste årsmodellen som inte bara har USB-C eller M1) med fungerande batteri och i allmänt gott skick (specar spelar inte superstor roll). Spelar ingen roll vart den är någonstans sålänge du är beredd att skicka. Nyare årsmodeller kan även vara intressant.

Skriv gärna i kommentarerna eller skicka ett PM om du äger en sådan och är intresserad av att sälja, samt vad du vill sälja den för.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av sparkar_boll

F

Av sparkar_boll

Är du säker på att du vill gå just yrkeshögskola? Tänk på att utbildningen är 100%, så det motsvarar ungefär 40 timmar timmar i veckan. Alternativet är att du söker till följande: https://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/studieplan/?p... och får en bred utbildning som visserligen är 1 år längre, men jag tror du har större möjligheter i framtiden om det skulle vara så att du tröttnar på front-end. Har du bara läst front-end så blir det jobbigt om du får för dig att börja jobba med back-end eller något annat, om du inte kan språket.

Kan du bara front-end så ser arbetsgivaren det och det finns en risk att du inte kommer utveckla dig på samma sätt som om du läst något bredare, typ systemvetenskap eller datavetenskap på universitet.

En fördel med utbildningar på universitetet är att de inte kräver några kunskaper i datateknik eller datavetenskap när man börjar, utan de är väldigt grundläggande.

Av sparkar_boll

Innan vi börjar kolla på utbildningar så ska vi klargöra några saker tänker jag med hur det funkar att plugga i nuläget i Sverige, speciellt då du är orolig för arbetstiden.

Du har enligt lag har rätt att få ledigt för studier på ett visst antal procent, och arbetsgivaren kan inte neka dig det. De har däremot rätt att skjuta upp tjänstledigheten max 6 månader, från och med datumet ansökan kommer in. Det innebär i praktiken att om du skickar in ansökan till arbetsgivaren 6 månader + 1 dag så får de enligt lag inte neka dig tjänstledigt för studier. Du har även rätt att komma tillbaka till arbetsgivaren när studierna är slut, eller om du väljer att hoppa av plugget. Om du väljer att hoppa av så har du rätt att få komma tillbaka till jobbet inom en månad.

Gällande ekonomin så har du rätt att få både lån och bidrag från CSN. Utan extra bidrag så får du drygt 10k i månaden efter skatt med både lån och bidrag. Lånen är dem mest förmånliga lånen som finns i Sverige idag så du ska definitivt ta både lån och bidrag om du har möjligheten (möjligheten varierar om du redan har tagit lån och bidrag från CSN).

Utbildningsdelen ska jag inte ge tips om då jag egentligen inte har stenkoll där. Men det känns som att du skulle behöva något längre än en kurs från gymnasiet för att komma in i branschen.

Av sparkar_boll
Skrivet av qvantry:

Hej igen och god forsättning, nu har jag äntligen kommit hem efter jul och nyår, öppnade upp laptopen och kikade, men det verkar tyvärr som om att den endast har en koppling från sladden. Hittar ingenting om att den skulle ha en för ström och en för display output, har heller inte hittat något online om det, så såvida jag inte är blåst som en hare så tror jag inte det är fallet.

Den har två st kablar som går från moderkortshållaren till skärmhållaren, den ena "RZ09-03018N02-R3N1 C3 80 240HZ" och den andra "C2_RGB_FPC_Camera PVT V3.0 20181119". Testade att plugga batteriet samt de två ur och in igen utan någon skillnad.

EDIT: Nu så här i efterhand inser jag att "RGB" kabeln kanske syftar på backlightsen, osäker, men lyckades ändå inte få det att funka genom att pilla på den.

"RGB-kabeln" är med största sannolikhet för webbkameran. I laptops brukar det finnas en kabel till eventuell webbkamera som går till skärmen.

Kan mycket väl vara så att kontakten som sitter i själva skärmen har hoppat ur eller lossnat lite. Då brukar det problemet som du har just nu uppstå. Testa att öppna upp själva skärmen försiktigt, och se om du kan koppla ur skärmkontakten med en pincett. Oftast så sitter det någon form av tejp eller något lim på insidan som är till för att hålla fast skärmens ram.

Av sparkar_boll

Din lön verkar rimlig. IT-tekniker är en väldigt bred term som kan innefatta både support och systemdrift (AD, nätverk, lagring etc). På de platser som jag har jobbat på så kallar man de som jobbar i 1st line och 2nd line för "Supporttekniker," och de som jobbar med systemdrift för "Systemtekniker". Så de som jobbat med nätverk har haft befattningen "Systemtekniker Nätverk". De som jobbar förvaltande och kravställande har haft titlarna Systemförvaltare, IT-strateg eller IT-samordnare.

Jag tänker att om du nödvändigtvis vill byta titel så kan titeln IT-samordnare vara rimlig? De som jobbar som IT-samordnare jobbar oftast både beställande/kravställande och praktiskt hands-on. Alternativt så låter du titeln IT-tekniker vara kvar, då det kan vara mer meriterande att ha jobbat flera år som IT-tekniker, än om du skulle byta befattning och titel.

Av sparkar_boll
Skrivet av vargeEEEEn:

Har du kollat under Settings > Contacts > Accounts så det konto du loggat in med har sync-rättigheter för kontakter?

EDIT: Kolla även vilket Default Account du har så det stämmer

Yes, tack för hjälpen! Upptäckte att mitt Google-konto hade alla kontakter och att jag inte hade signat in på min nya mobil med Google-kontot, därav att jag saknade kontakterna. Var ett tag sen jag bytte telefon

Av sparkar_boll

Synka kontakter från iPhone -> iPhone

Hej,
Jag sitter i en liten jobbigt situation. Jag försöker synka kontakter från en iPhone till en annan iPhone. Jag har loggat in med samma AppleID på båda enheterna, men jag lyckas inte få kontakterna synkade överhuvudtaget från gammal iPhone till ny iPhone. Inte heller Meddelande.

När jag loggar in på icloud.com så ser jag inga kontakter alls, även om jag har aktiverat synkronisering på den gamla telefonen och aktiverat synkronisering på den nya.

Det är extra pinsamt då jag dessutom jobbar med Apple-prylar dagligen... 😬

Mvh

Av sparkar_boll

Tänkte plugga till AZ-900, körkort, och en kurs i programmering på högskola. Samtidigt som jag jobbar 100%. Ska bli spännande och se vad som går åt skogen först.

Av sparkar_boll

920 kr + frakt

Av sparkar_boll
Skrivet av Mangeh:

Hej. Vill bara anmärka att jag har ändrat en grej i annonsen. Det var en missuppfattning att SSD och HDD var separata, det är en s.k. Fusion Drive på 1 Tb.

Hej,
Jag väljer då att ändra mitt bud till 800 kr + frakt.