Inlägg

Inlägg som HannesFou har skrivit i forumet
Av HannesFou

Nick: iMazing
Bild på ett öga på profilen.
Rank: GN 2

Söker sköna spelare som vill lira och vill bli bättre. Ogillar spelare som call:ar hacks så fort nån får fina frags, eller pre-fire:ar, samt spelare som blir arga så fort någon gör ett misstag. Jag spelar för att ha kul, men jobbar ständigt med att bli bättre. Lirar bara MM och kör DM för att träna aim. Har TS-server att använda! Jag är tjugo år och pluggar på universitet, så fick ni lite insikt om mig också.

Av HannesFou

Tack för ditt svar!
Jag ska snart installera om windows då jag ska köpa en större SSD disk, så tar det i samma veva. Kan se hur det blir då! Ska testa det du skrev och återkommer om problemen kvarstår efter jag rensat diskarna!

MVH

Av HannesFou

Tjaa!

Jag är GN2 för tillfället men har en LEM- och en GE-kompis som hjälper mig bli bättre. Spelar mycket och försöker ständigt bli bättre, så tror att jag kommer upp i ranker ganska snabbt. Med tanke på jag var silver 4 för typ 2 veckor sen Good enough?

Av HannesFou

"Stutter" som kommer med jämna mellanrum i spel

Hej!

Jag har upptäckt någon som för mig är väldigt märkligt. På exempelvis WoW så har jag testat att stå stilla på samma ställe och bara dra bilden fram och tillbaka, i olika hastigheter. Oftast upptäcker jag att bilden är väldigt hackig, men med jämna mellanrum (kanske 5 sekunder varje halvminut), så blir bilden väldigt smooth. FPS:en ligger på ~150 med inställningen Fair, utan AA. Värt att nämna är att jag har en ASUS VG248(QE) @144Hz. Har även kännt liknande saker i andra spel att bilder blir hacking och smooth med jämna mellanrum, trots att FPS:en inte visar sig vara direkt ojämn. Har senaste grafikkorts-drivrutiner, dvs 347.25 (NVIDIA), men har även märkt detta på en tidigare version också.

Processorn ligger och jobbar på 40-50%. Grafikkortet ligger på 70% lite drygt. Detta ändras inte speciellt mycket under "lagget" och perioden då det inte laggar.

Processorn ligger på 50-60 grader beroende på belastning.
Grafikkortet ligger på 55-60 grader.

Specs:
Gigabyte gtx 770, 2GB
Intel i5-4690k @4.5GHz, 1.3V
Asus H-87 Plus
8GB Sport ballistic, CL 9, 1600MHz
EVGA Supernova 750W

Windows samt WoW är intallerat på en SSD: Samsung 840 PRO, 128GB.

Vad kan detta vara?

Tack på förhand

Av HannesFou

Köp en ny kylare till en sån monsterprocessor om du vill ha lägre temperatur. Rengör processorn med sprit eller liknande för att få bort resterna från kylpastan, lägg på ny kylpasta som är av storleken av en ärta. Du vill försöka få så mycket kontaktyta som möjligt med så lite kylpasta som möjligt. Detta för att kylpasta har sämre värmeledningförmåga än koppar

Av HannesFou
Skrivet av Kitz:

Och vad jag förstått det som skall de kanske hoppa över 22nm och satsa på 16nm i januari.
Tough call!

Broadwell ska väl vara 14nm?

Av HannesFou
Skrivet av Hobby_Datorn:

Som rubriken säger vet jag inte riktigt hur jag ska göra med val av ram minne, jag behöver 32gb totalt.

Vad är bäst / billigast?
att köpa stickorna enskilt eller i paket har sett 2 paket på inet.

http://www.inet.se/jamfor?compare=5315294&compare=5315257

Skicka gära länkar på förslag
Tack på förhand!

Frågan är först.. Vad ska du med 32GB till?
Klockhastigheten har visat sig ha minimal betydelse vad gäller RAM-minnen. Just RAM-minnen är en av de billigare komponenterna och även den komponenten som har minst spridning i prestanda. Jag föreslår att du att du köper ett par med CL 9, (lägre Latency jmf med CL 10 eller CL 11). Priset ligger ganska precis på 100kr/GB, för de flesta. Prisskillnaden mellan att köpa dem styckvis eller i paket är också mininal. Så köp tex:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1030085

Av HannesFou
Skrivet av Mac83:

Har du kört en reset på biosen efter du bytt cpu? det brukar behövas för att det ska funka, ta ur batteriet på moderkortet och vänta en minut eller så och sätta i det igen och prova, utan att ha strömsladden i nätagget.

Yes, reset:ade även CLRTC genom att flytta jumpern fram o tillbaka, samtidigt, som jag hade batteriet utdraget.

Skrivet av Svensktiger:

This ^^.
I vissa fall kräver ASUS moderkort en speciell procedur för att uppdatera.
Har bara råkat ut för det 2 ggr själv men båda gångerna var det stora uppdateringar med en hel massa nya CPU'er som identifierades.

Så.. Kan det vara fel på flashningen av BIOS, även om allt verkade fungera bra och det står rätt version, etc?

Av HannesFou
Skrivet av fantomsmurfen:

Ja troligen är det så. Det räcker tydligen inte med rätt BIOS version utan man måste även köra denna BIOS updater.

Alltså, bara ladda hem BIOS updater också, in på samma USB, flasha bios updater först, sedan flasha BIOS igen?

EDIT: såg nu att det var vanliga program på zip-filen. Men behöver jag flasha om BIOS, efter att ha uppdaterat?

Av HannesFou
Skrivet av jacobtr:

Har du testat både i moder och grafikort?

EDIT jag syftar på hur du kopplar skärmen till.

Yes. Både DVI och HDMI i både grafikkort och moderkort (urkopplat grafikkort).

Av HannesFou

Jag fick råd om att enklaste sättet (kanske fel sätt?) var att ladda hem .zip-filen. Packa upp, lägga in .CAP-filen och slänga in på USB-minne. Boota datorn till BIOS -> ez mode. Installera från USB-minnet. Dvs, nej, om inte dessa stegen innefattar BIOS updater, så har jag missat detta. Är detta det uppenbara felet alltså?

Av HannesFou

[SOLVED] Ny processor (Haswell refresh + H87) - datorn startar inte

Jag fick idag hem min nya i5-4690k. Jag ville uppgradera från i3-4330, då jag denna verkar vara flaskhalsen i spel, tillsammans med GTX 660.

Uppsättning (exkl. processor)

Moderkort: Asus H87-PLUS
Nätagg: Be quiet, 430w

(mindre viktigt)
Grafikkort: Asus GTX 660
RAM: 8 GB
Windows istallerat på: Samsung PRO 128 GB
Hårddisk: WD 500 GB
Windows 8.1

Flashade om BIOS till senaste versionen Asus rekommenderade för i5-4690k: "H87-PLUS BIOS 2002". Bootade med i3:an och allt funkade perfekt.

Bytte sedan processorn, till i5:an. Datorn verkade starta precis som vanligt, allting såg ut att vara igång, alla fläktar, hårddisken surrade, datorn startade inte om sig direkt etc. Däremot kom det inte upp någon bild på skärmen. Testade både DVI och HDMI, men vilken utgång man använder borde inte spela någon roll, då båda funkar i BIOS med i3:an.

Eftersom nätaggregatet är tillsynes litet, räknade inte med en såhär kvick uppgradering, så tänkte jag att den kanske inte kunde ge tillräckligt med effekt till processorn, så jag testade att koppla ur grafikkortet. Inget resultat.

Eftersom det kanske var för låg effekt på just den kanalen som försörjer (bland annat?) processorn så provade jag istället att koppla in min kompis nätaggregat (650W). Först med i3:an, för att se att allt funkade korrekt, vilket det gjorde. Sedan med i5:an, som gav exakt samma resultat som tidigare. Svart skärm, men allt annat verkar funka.

Tips skulle uppskattas! Är inte direkt van att mecka med datorer, så kan ha gjort nåt uppenbart misstag.

Tack på förhand!

/Hannes

LÖSNING:
Fasta mjukvaror i dagens moderkort innebär inte bara BIOS, utan även Chipset. För att kunna uppdatera detta måste man dra hem MEI för intels chipset och sen köra en uppdatering på det MED för att få nya processorer att funka. Alltså, räcker inte att ni (i detta fallet) har Bios 2002, utan behöver även rätt ME version, som i mitt fall är 9.0.30.1482 istället för det gamla (9.0.2. xxxx).. Kolla upp version i BIOS om ni har samma problem som mig!