Inlägg

Inlägg som 0x90 har skrivit i forumet
Av 0x90

Strömning av video är redan idag olagligt då det skapar en otillåten kopia av verket.

Av 0x90

Vad är en stor skärm bra för? Problemet är att när du kommer upp i över 5 tum så är det lika otympligt och långsammare att göra saker än en 11 - 13 tums laptop.

4 tum och mindre är perfekt. Klarar all sorters social media, webbläsning och allt annat sånt som en för-många-tums S7a kan fast den är mindre och lämpar sig för enhandsbruk och har ett litet fotavtryck.

På Apple sidan snålar man med hårdvaran och fixar allt med mjukvaran, fine by me, det fungerar.

På Android sidan snålar man fan med mjukvaran istället, ni på Android vet väl varför era telefoner kommer med 8 kärnor och 4 gig ram? En del är Android är helt enkelt skit och det andra är att dessa spec wars har blivit megahertzmyten igen.

Nokia N9 från 2011 med sin 1 gig minne och 1GHz ensamkärna klarar sig helt fine 2016. Detta tack vare ett optimerat system. Den har till och med real time multitasking i apparna.

Man behöver bara prestanda i en telefon om man är någon fåne som tycker det är kul att peka runt och massa tjosanhejsan. Det finns ingen situation där du faktiskt behöver prestandan i din telefon där du inte kan använda en laptop.

Android: Skräp som man slänger mer bytes och Hz på för att fixa.
Iphone: Skräp som man slänger optimerad mjukvara på för att fixa.
Nokia N9: Bäst.

Av 0x90

700kr + Hämtning

Av 0x90
Skrivet av Motherofgod:

Av bilderna att döma så kommer det vara samma skräp med dessa. fn där ctrl ska vara. Förstår inte företag som byter plats på dessa. Det är ren idioti.. Samma sak på skit-mac...

Ja och du skall veta att det inte är IBM/Lenovo/Apple som bytt plats på dessa tangenter. Fn-tangenten debuterade 92 och har alltid varit längst ut nere till vänster sedan dess, det är HP och Dell med flera som fuckat upp. Det finns goda anledningar till att ha den nere i hörnet som att det blir enklare och snabbare att utföra fn-kombinationer. Majoriteten har inte alltid rätt.

Att Apple kör på samma sätt är nog tack vare Jobs förtjusning med Thinkpad och för att Mac OS 10 egentligen inte använder fn för något alls.

Av 0x90

Man skall köra Seasonic. Inget annat duger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0x90

.

Av 0x90

Eller så skaffar man sig ett redigt model M som fungerar bättre för det mesta

Av 0x90

Det finns något som är värre än Copyswede och kopieringsavgiften och det är MOMS. Om det är något som ska avskaffas så måste det vara MOMSen.

Av 0x90
Skrivet av skruvis:

Iofs. är prestanda alltid intressant!
Här ser man själva prestandaskillnaden mellan 2 populära proppar, men det säger inget om hur en kärna eller cpu för den sakens skull skall vara uppbyggd för att få kallas för kärna/cpu. Här bevisas bara prestanda skillnaden.
https://www.youtube.com/watch?v=ICVeN6WEGgg

https://www.youtube.com/watch?v=uD6UcsVG56g

https://www.youtube.com/watch?v=YHnsfIJtZ2o

Eftersom du länkar Linus får jag ta och länka Logan

Av 0x90
Skrivet av Vangen:

Det är därför AMD inte intresserar eller har intresserat mig nånting.

Varför använder du då en processor med AMD64?

Av 0x90
Skrivet av ronnylov:

Skulle inte förvåna mig om varningstexten redan finns i det medföljande produktbladet. Finns i och för sig krav i elsäkerhetsstandard när varningsskylt måste finnas med tror det är max 60 grader på åtkomliga metallytor. Men processorns yta är knappast åtkomlig under kylflänsen och själva kylflänsen blir knappast så varm. Men man kanske kan skada fingrarna på de roterande fläktbladen?

Tja, en serverfläkt kan lätt kapa av ett finger

Av 0x90
Skrivet av skog1s:

Om antalet 8 kärnor i sina processorer, är sagt.

Så skall det väl vara 8 kärnor

Ja och det är 8 kärnor.

Av 0x90
Skrivet av Commander:

För att SF har problem med sin vinst på 100miljoner+

Finns väl inget fel med att ha ett lönsamt företag?

Av 0x90
Skrivet av addy1995:

Men Kanal 3 och 5 får man ju betala för och ändå är det reklam på skiten?

Samma anledning till varför det är reklam i tunnelbanan och på bio. Reklamintäkterna subventionerar slutpriset på tjänsten.

Av 0x90
Skrivet av mackan_93:

Antar att du trollar, but i'll bite Berätta gärna om dessa funktioner som inte android/iOS har.

Den har en terminal med roottillgång. Varken mjuka eller hårda hemknappar finns (dra från nån av sidorna för att komma hem) en hel sida på hemskärmen för alla dina program öppna i ett grid och eftersom allt körs i riktig realtid så rör sig miniatyrerna också. Det finns klocka/notifikationer när telefonen är låst så du behöver inte ens starta skärmen för att se om du har fått nån mail. De inbyggda apparna som klockan har väldigt humana gränssnitt med cirklar istället för långa listor med siffror. Det finns tillgång till root från första början och en fullfjädrad linux-terminal som man kan göra kraftfulla saker med som att ändra hur hela startskärmen ska se ut, färger på all text, extra funktioner när telefonens skärm är avstängd. Man kan till och med göra saker på sin meegotelefon över wifi via SSH. Men det absolut bästa är att du kan göra allt utan att trycka på en enda hemknapp. Det är mycket mer effektivt än vad som finns på android och Ios.
http://www.jollausers.com/wp-content/uploads/2013/02/meego-de... <--hemskärmen
Samtidigt på Android får man nedlåsta telefoner som måste jailbreakas genom en skum rysk sida för att man ska kunna göra något mer än vad som går på Ios.

Av 0x90
Skrivet av pålis:

5" är inte en liten skärm ffs :/ Kan någon tillverkare förutom Sony släppa <5" mobiler med propra specs...? #PluralistiskMobilMarknad

Jag saknar <=4" flaggskeppsmodeller. Därför älskar jag min nokia n9 så mycket. Bästa telefonen någonsin

Av 0x90

startkablar, kofot, oscilloskop(begagnad)

Av 0x90
Skrivet av riktigninja:

jag vill ha en mobil fri från malware och spyware, där all programvara med källkod är släppt under GPL v.3.. samt att telefonens läge inte går att triangulera med mobilmaster då den är avstängd/batteriet bortplockat(med hjälp av det dolda sekundära batteriet som nästan alla har, ofta maskerat till en ic-krets).. inklusive firmware så telefonens kamera/mikrofon inte kan fjärrstyras av säpo... eller uttråkade ungjävlar med rätt hårdvara..

Bygg en egen mobil med en mikrodator

Av 0x90

Synd att den kör Android. En bra mobiltelefon kör ett riktigt mobilt operativsystem som Meego. Finns så många saker Meego gör rätt år 2010 som varken Android eller Ios har kunnat göra bättre än.
Nokia N9 är fortfarande den bästa smarta mobiltelefonen i mina ögon.

Av 0x90

Ändra din DNS server och rensa cachen på allt.