Inlägg

Inlägg som dpa har skrivit i forumet
Av dpa

Du kan behöva godkänna den nya inloggningen från en annan enhet som är inloggad på samma iCloud konto. Har råkat ut för liknande i MacOS och var då tvungen att godkänna via min iPhone.

Av dpa

http://i.imgur.com/5cWUrPr.png

RGB och flashigt bling är precis som internet bara en fluga!
För 15000 på öret har jag försökt mejsla in så mycket prestanda det bara går, på så liten yta som möjligt.

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3328341

Av dpa
Skrivet av septembro:

Bra att du har en annan dator att tillgå där du kan formatera ssd'n. Men installera OS:et i den nybyggda utan att ha andra diskar inkopplade (kan lätt bli fel annars då återställningspartitioner kan spridas ut). Alltså endast en disk ikopplad vid installation. Att komma in i BIOS ska du kunna även utan disk. Det där (uppstartsordningen/boot) sköter sig i princip utav sig själv numera. Brukar stå i början utav installation utav OS att man ska trycka ner en tangent ( t ex space) för att starta upp ifrån skivan. Så var närvarande vid start. Lycka till och hoppas att det löser sig. Windows 10 är jag ganska okunnig om. Använder Windows 8.1.

Kan vara så.

Bra tips! Mycket bra att ta en sak i taget vid felsökning.

Även om mina misstankar lutar starkt åt OS installationen.

Jag tolkade texten som att han inte ens kommer till post/in i bios. Han nämnde ju att han plockat ur ssd med samma resultat.

Men kommer han förbi bios är det första steget att försöka installera ett rent operativ som du säger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dpa

@Razmion:
Enklaste vägen till att felsöka är att plocka bort alla komponenter och kablar som inte behövs för att starta datorn.
Du behöver bara moderkort, cpu+kylare och en minnessticka.
Anslut endast ATX + 8-pin och powerknapp.
Koppla skärmen till hdmi på moderkortet och prova att boota.

Bootar du kan du börja att återansluta komponenter och kablar, en åt gången. Starta om mellan varje komponent/kabel för att utesluta/hitta problemet.

Om du inte kan boota så rekomenderar jag att du provar ett annat minne.
Om inte detta fungerar så kontrollera cpusockeln efter böjda pins.

Lycka till!

Av dpa

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10240547/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10240547/

Här har du ett alternativ med intel/nvidia för samma peng, men borde prestera bättre.

EDIT: Inget Windows 10 dock..

Av dpa

@boniz: tack för svaret! Hon har nu gjort det men de fortsätter att envisas. Ska be henne bestrida igen så får vi se var det slutar.

Av dpa

@boniz: Hur gick du till väga? Sambon har råkat ut för en liknande historia, missat att aktivera månadskort pga att SLs personal givit felaktig information.

Av dpa

Kul med ljudtest! Hade dock varit intressant med ett lite mer vetenskapligt förfarande och terminologi. Ni kanske kan dela upp testerna i olika moment t.ex frekvensomfång, dynamik osv? Vidare är det ju intressant att veta om ni kalibrerat volymen innan test. Hjärnan är lurig och om lurarna inte testats på samma nivå är det lätt hänt att man drar fel slutsatser även om de är helt subjektiva.

Det jag saknar mest är nog faktiskt ljudfilerna från mikrofontestet. En enkel sak att ha med och där kan ju läsaren själv bilda sig en uppfattning väldigt enkelt.

Av dpa
Skrivet av stoffe_83:

Hej

Nu tog det tid för mig att se att du skrivit här dpa, jag köpte både processor och konverteringskitet som du kallar för "klisterlappen" på ebay. En X5470 som jag köpte är riktigt snabb jämfört med den Q8200 som jag körde på tidigare. Det var helt klart värt den uppgraderingen, lätt att överklocka oxå!

Ok! Tack för svar, återkommer med resultat när jag får tummen ur

Av dpa

Grymt! Jag är inne på att göra samma mod med mitt gamla asus p5n-e sli. Det har nvidia 650i chipset och vad jag har läst ska jag klara mig utan att modda bios.

Var köpte du klisterlappen för att vända pinsen? EBay?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dpa
Skrivet av sk95:

Hej! Min dator har under en längre tid inte fungerat som den ska. Det hela började med att datorn låg i bagaget i min bil under några dagar. När jag sedan skulle starta den så kommer ingen bild fram. Jag provade först olika bildskärmar, utan framsteg. Jag öppnade sedan burken och ser då en liten LED lampa blinka rött var sjätte sekund. Lampan sitter på moderkortet (Asus) och är bemärkt. MemOK / DRAM_LED.
Googlade lite och fann ett par trådar om just denna lampa och ungefär samma problem som med mig. Skillnaden mellan dem och mig var att deras datorer var alla nybyggen, d.v.s. att problemet uppstod absolut första gången de bootade upp datorn, medans min dator har rullat som en klocka i ca. 4 år nu. En annan skillnad var att för dem så lyste led-lampan konstant rött, medans den för mig endast blinkar var sjätte sekund.
Det jag provat att göra än så länge är att trycka på knappen tillhörande MemOK / DRAM_LED. Denna knapp gör tydligen så datorn försöker hitta rätt signaler att köra på. Dock utan framgång för mig. Jag har även provat att byta plats på RAM-minnena samt endast köra ett i taget. Även denna gång utan framgång.
Jag har även tagit ur batteriet till moderkortet och sedant satt tillbaka efter ca. 1 minut. Nej, likadant...
Jag har plockat ut grafikkortet, rengjort inne i dator, kollat lödningar så gott jag kunde, samt kört in grafikkortet igen. Även nu utan framsteg.

Jag lät datorn stå ett par dagar medans jag jobbade. När jag sedan kom hem, provade jag att sätta på datorn igen - och gissa vad som hände då? Jo, bild kom och datorn startade. Den var mycket slöare än vanligt och datum och tid hade backat tillbaka ett par år, av någon anledning. Detta varade ej så länge dock, en kväll märmare sagt, som endast bestod av uppdateringar. Sedan var jag tillbaks på ruta ett igen.

Nå, vad tror du? Vet du möjligtvis vad det är som är trasigt?
Jag har gjort allt jag kunnat men utan framsteg. Därav behöver jag nu eran hjälp med det här!

Tack på förhand
Simon

(försökte få med så mycket info som möjligt utan att tråka ut er, om ni saknar något så skriv det så uppdaterar jag tråden)

Börja din felsökning genom att montera bort allt som inte behövs för att boota datorn till bios.

Eftersom datorn har varit på resa så kanske någon skruv har skakat loss och kortsluter någonstans så du kan t.o.m montera ur monderkortet från lådan och ha det liggandes löst på t.ex kartongen det levererandes i (eller något annat icke ledande material).

Det du behöver för att börja testa är följande:

*Nätagg
*Moderkort
*Processor
*En minnesmodul

Nollställ bios med clr cmos på moderkortet och anslut bildskärmen till detta och testa att boota.

Om datorn inte bootar så får du testa att byta minnes modul och testa att flytta den till olika platser.
Funkar det inte ändå så får du testa övriga komponenter också... Nätagg kanske du kan låna av någon?

Om allt bootar som det skall så kan du montera in komponenterna i lådan och samtidigt kolla att alla moderkortsdistanser sitter rätt.
Forsätt nu att montera in en komponent i taget för att se vilken komponent som ställer till problem.

Lycka till!

Av dpa
Skrivet av thu3n:

Hej!

Jag har en funderare på om man kan göra så att man inte behöver skriva in sin sim kod varje gång man startar om sin iphone.. Har sett på flera youtube klipp att när dom startar om sin iphone så behöver dom aldrig skriva in sin simkod. Är det möjligt?? någon som vet?

CITERA: Jag vet att man inte behöver skriva in simkoden det om man håller in "hem" och "lås" knappen i 5 sek då man typ tvingar den att stänga av sig om den skulle laggat upp..

http://support.apple.com/kb/ht1316

Av dpa
Skrivet av Hygglo:

Du måste skojja.. Menar du att det inte är någon som helst skillnad mellan olika minnen?

Skickades från m.sweclockers.com

I praktiken för det mesta så har det inte mycket betydelse faktiskt.

Av dpa

Börja din felsökning genom att plocka isär allt och prova boota med endast det nödvändiga:

Moderkort, processor och en ramsticka.

Av dpa

Ser grymt ut! Fortfarande aningen djupt dock med tanke på att 5.25" platserna är väck.

Av dpa
Skrivet av snöapa:

Jag har ett grafikkort med AGP universal. Jag har ett moderkort med 32bit pci sockets, och pci express sockets. Går det att koppla in mitt grafikkort på någon av de portarna?

Nej, tyvärr inte. AGP kräver AGP slot.

Av dpa
Skrivet av TikiTaka:

Ser även att mitt chassi bara har 3.0 portar, och alla läsare med 3.0 är ju svindyra :/

USB är bakåtkompatibelt så läsare för USB 1.0/2.0 fungerar i en 3.0-port utan problem. Annars så kan du som någon ovan sa skapa en installation på en USB-sticka. Guide finns här på forumet om du söker.

Av dpa
Skrivet av NorBiz:

Har testat allt som skrivits utan någon skillnad, det sjuka är att den är så himla varm ovanför tgb längst hela datorn att man bränns bara man håller fingret i 5 sek.

Om jag skickar in den till en Apple verkstad som det länkades här så antar jag att det kanske inte kommer stå för en ev. reparation då jag antar att det endast är 1 år garanti. Frågan är om man kan åberopa sin reklamationsrätt?

Tar gärna emot fler ideer vad jag kan testa.

Det är lite synd att man ej kan nergradera sig till Lion utan att behöva formatera och installera.

Men jag tycker det är fortfarande konstigt att Apple supporten sade att jag ej kan skicka in den någonstans utan måste ta mig fram till en butik, sjukt dåligt, det trodde man aldrig om Apple.

Du kan ju skapa en till partition på disken och dualboota lion för att se om det är där skon klämmer.

Av dpa

Trist inställning av Sony och det känns ju uppenbart att de inte vill ha konkurens till sina egna tjänster. Skulle vara bra om det kom fler liknande tjänster så att man banar väg för att i framtiden kanske kan få till något Spotifyliknande fast för spel.

Av dpa
Skrivet av Fonza:

Tack för alla kommentarer!

Jag kommer att behålla min gamla MacBook Pro (09') och ha i de få jobbärenden då en bärbar dator behövs. Annars sitter jag på en iMac 27" på jobbet - vilket innebär att datorn jag skall införskaffa enbart kommer att stå hemma. Och då jag inte har något fast hem kommer det bli relevant att flytta ett par gånger per år.

Angående skärm hade jag nog kunnat leva med en 13" retina - men då jag aldrig suttit vid en retina vet jag inte hur klart det är, eller om man överväger det över en iMac's 21.5-skärm.

Min budget ligger runt 18000 då en hel del annat också måste inköpas, vilket gör att 15 rMBP med 750-kortet faller bort. Och frågan är om den billiga modellen av 15 rMBP kommer klara mina behov? Sen är frågan också om 8 GB räcker, eller om jag måste köra på 16 GB (oavsett modell). Som det är nu lutar det mer åt en iMac faktiskt, och slå till på något rejält senare när ekonomin är mer som den ska.

Du har inte funderat något på en hackintosh i m-itx/m-atx format? Då kan du ju få en hel del prestanda för gaming och annat för lite mindre pengar än en "riktig" mac. Kräver ju en hel del intresse för att pilla lite innan man är igång dock. Men nu för tiden går det mesta snabbt och smidigt. Jag rekomenderar tonymacx86.com för nybörjare.