Inlägg

Inlägg som dpa har skrivit i forumet
Av dpa
Skrivet av Bamsebjörn:

Tro mig, efter att ha jobbat i musikaffär i över 3 år, diskuterat, träffat och besökt världskända studios, samtidigt sett vad som kommit in på reparation under dessa tre år, kan jag med all säkerhet säga att Behringers billigare prylar inte är i närheten av många konkurrenter i samma prisklass, det är bortkastade pengar.

Igen, mikrofonen är ingen ''riktig'' stormembranare, och är inte tillverkad för sång. Om det ska vara en dynamisk mikrofon kan man lika gärna köra med en Shure sm58 och istället få en mikrofon som passar sång bättre flera gånger om.

Till TS: Lyd mitt råd och köp en kondensatormikrofon och välj AT2020USB+ om du vill ha det bästa du kan få för de pengar du är villig att lägga, du får ett större ljud med mer upptagning och en mer neutral ljudkälla istället för ett bedrövligt ljud som egentligen är menat för instrument.

Mvh Gonner!

Du verkar inte riktigt vara med i matchen vad gäler mikrofoner. CM3 är en småmembrans kondensatormik som är designad för att ha neutral frekvensrespons vid ca 30cm avstånd. Detta gör mikrofonen lämplig till det mesta faktisktk, om man nu inte är ute efter särskilt sound. Ska man äga en mikrofon anser jag att det är lämpligast att ha en neutral, så som cm3. Sound kan man korrigera med EQ om man tycker det är nödvändigt.

Vad gäller behringer är min erfarenhet att de oftast levererar ljudkvalitet av den neutrala karraktären och vad gäll byggkvalitet så är det kanske inte något man skall ha i sin liverigg men fullgott för nybörjare på budget.

TS: När du väl kommer igång med din inspelning så kan jag rekomendera dig att försöka dämpa rummet på något vis bakom mikrofonen och stå inte för nära några väggar. Böcker och soffor är bra inredning för hemmainspelning. Prova att flytta mikrofonen i rummet tills du hittar ett bra ställe.

Lycka till med inspelningarna!

Av dpa

Du kanske kan ändra med följande kommando:
XCACLS - Change file and folder permissions

Microsoft hjälp:
http://support.microsoft.com/kb/318754

Av dpa
Av dpa

Man blir nästan lite tårögd, så vackert är det.

Av dpa
Skrivet av Fill1337:

dock samma problem två gånger? Låter inte det lite osannolikt? Första gången hade jag dock inte rört datorn.

Har du testat med ett annat grafikkort? Piper datorn när du startar den?

Av dpa

Skulle lätt kunna tänka mig det formatet och storlek till min studio. Perfekt för en DAW att kunna ha hela mixern på en skärm.

Av dpa
Skrivet av FiftyFifty:

Är det lönt att köpa detta kortet till en Q9550@3,4ghz ?

Funkar helt ok med det jag har testat med en Core i3 530 @ 3,8ghz det borde vara liknande prestanda.

Av dpa
Skrivet av Tivook:

Folk med rent mjöl i påsen har inget att oroa sig för.

Dom som tycker att Sverige håller på att bli ett nytt DDR får ju ta o inse att DDR övervakade oliktänkande och befolkningens politiska åsikter och tystade dom högljudda.

Skillnaden här är att övervakningen kommer att användas för att bekämpa grov brottslighet och terrorbrott, något jag knappast vill se i samhället. Olle 17 som tankar en 720p torrent kommer knappast bli drabbad. Mer övervakning tack!

Ja för makt/övervakning har ju historiskt sett aldrig missbrukats?

Av dpa

Finns i aktivitetshanteraren också har jag för mig.

Av dpa

Hej, det du önskar är inte möjligt utan att få höga latenser. Det är näligen två helt olika enheter. Jag antar att du har en ASIO drivrutin för ditt x-fi vilket ger låg latency men det är ju bara på ljudkortets utgångar. Vill du spela upp ljudet i tvn så måste du välja den enheten i cubase.

Av dpa

Att man inte har möjlighet att uppgradera minnen eller byta batterier känns ju verkligen sådär... Trist.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dpa
Skrivet av mOOpiTh:

Behöver man göra allt det för att stänga av datorn? Snacka om onödigt isåfall värsta omvägen ju:S

Ett tryck på den fysiska on-knappen på datorn funkar ju annars ganska bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dpa
Skrivet av fluffmajster:

med risk för att låta som en folie hatt...så tror jag inte på att det är produktions problem....min personliga tanke är att dom vill hjälpa retailers att bli av med sandy..men det spelar ju ingen roll om jag är ute och cyklar för ivy kommer när den kommer..

Det var samma tanke jag fick så fort jag såg rubriken. Synd att Intel nu med sitt prestandamonopol kan göra på detta vis. Kanske är det cyniskt men det är klart att de vill tömma lagren så gott det går nu när möjligheten ges.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dpa

"ett mer civiliserat Internet" vad är det för j**** gestapoframtid vi går i mot egentligen. Vi behöver ett nytt internet.

Av dpa

Usch vad trött jag börjar bli på detta... Det här lagförslaget suger ju verkligen.

Visst, piratkopiering är ju tråkigt. Men samtidigt har det utvecklats ett distruberingssystem som helt saknar motstycke. Vilket alternativ har jag när jag inte kan ladda hem det jag vill när jag vill längre? Inget.

Man skulle ju i en handvändning kunna omvandla vilken torrent-tracker som helst till ett lagligt alternativ genom att man betalar en månadsavgift för att bruka den. Problemet med att få folk att seeda löser man genom att man får bonus genom seedning. Dessutom blir det ju väldigt enkelt att följa vilka som ska ha betalt för vad genom loggning. Voila! Ett system där bolagen inte ens behöver betala bandbredden. Problemet som jag ser är att det i princip skulle bli omöjligt att samla allt under samma tak. Men jag är ju ingen expert så det kanske någon kan lösa..

Nej kom tillbaka när jag kan ladda hem en film, okomprimerad musik och tv-serier lagligt på ett fåtal minuter och framförallt när jag vill. Då slutar iaf jag att piratkopiera.

En sak är säker, jag återvänder aldrig någonsin mer till tv-sändningar. Och jag vill aldrig mer hålla i värdelösa miljöförstörande snabbsnurrande(illaljudande) plastmedier. Det är dags för bolagen att vakna upp!! Jag vill inte ha skiten de producerar, iaf inte som den är förpackad i dagsläget.

Och för er som snackar blått och rött... Det har inget med politisk ideologi att göra snarare politisk idioti!

Av dpa

Jo, finns en hel uppsjö professionella ljudkort från m-audio, motu mfl där du kan patcha hur du vill.. Mitt gamla Delta 1010 dök upp som 4 separata stereo enheter i Windows vill jag minnas.

Av dpa

Med native menar man upplösningen en skärm är gjord för, så att bilden slipper skalas upp för att passa antalet pixlar skärmen har. På 17" och 19" är det vanligast att upplösningen är just 1280x1024. Använder man lägre upplösning brukar det allt som oftast se ganska dåligt ut. Så har man en väldigt stor skärm får man också lägga mycket krut på övrig hårdvara för att kunna lira i native.

Att spel funkar bättre i XP har nog mest med drivrutiner att göra för tillfället. Så beroende på hårdvara så funkar det bra för vissa och mindre bra för andra. Däremot så skall ju AC enligt utvecklarna flyta bättre under Vista och skuggorna ser faktiskt bättre ut att döma av vad jag sett på skärmdumpar som jämför.

Av dpa

Om du tar det lugnt med AA så kan du nog maxa allt annat. Jag maxar på min rigg i sign utan AA och det flyter fint i 1280x1024. Sen beror det ju på om du har en stor skärm och vill köra native då kan det ju bli tungt.

Av dpa

Väntar på recensioner och om det är i närheten av ettan så blir det köp!

Av dpa

Som sagt går det alldeles utmärkt att använda flera kort. Om det är så att dina audio program stödjer ASIO så kommer du inte att behöva trixa med kontrollpanelen eller dyl heller, då laddar ju programet den ASIO drivrutin du har valt och således aktiveras ju kortet också. Man kan ju i de flesta mediaspelarna även välja vilket kort man vill använda, så kör på med två kort.