Inlägg

Inlägg som JoeSun har skrivit i forumet
Av JoeSun
Skrivet av G1zm00:

Har varit sugen att testa det här med vr senaste tiden men slut i lager överallt, såg nu att Oculus fått in så kunde inte hålla mig utan beställde ett 64gb quest. Har även en väl tilltagen gamingdator som jag också tänkt köra genom. Vilken kabel är bäst att köra? Är inte så sugen på att punga 800 spänn för deras kabel som också är slut överallt.

Samt är tanken att de spelen som är mindre krävande, beat saber etc spel är väl rimligast att köra direkt i questen så man slipper sladdar osv eller om man ska ta med det till en polare. Men om jag fattat det rätt så e där ingen crossbuy? Så köper jag det på oculus så är det låst där. Optimalt så hade jag helst köpt alla spel via steam och på så sätt att ladda in dem men detta går ej?

Jag skulle rekommendera att du avvaktar med att köpa kabel. Frågan är om du kommer att vilja köra trådat när du väl testat på trådöst.
Med det sagt kan du ju köra t.ex. SteamVR-spel trådlöst via Virtual Desktop (mer om det lite tidigare i den här tråden).
Men.. för att kunna installera det som krävs för att köra t.ex. SteamVR-Spel trådlöst så måste du ha en USB-C ->USB-A-kabel (om du inte har annat USB-uttag på datorn). Även om den endast behövs i max 5 minuter så krävs det en sådan.
Jag köpte en 3-meters för 199kr från Netonnet och den fungerade finfint för ändamålet. Jag har inte testat att spela något trådat med den ännu - ser inget behov än så länge. Dessutom är den väldigt styv. Kabeln: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/kablar/usb-c-kabel/ande...

Vad jag vet så finns bara crossbuy inom Oculus. Alltså, köper du ett spel till Quest och det även finns till Rift så får du det till båda.

Av JoeSun
Skrivet av Zaphood:

Är nog "gratis" för dig eftersom du redan äger det och det är cross platform.

Aha! Så är det ju så klart. Känner mig lagom dum nu.

Av JoeSun

Box VR är gratis i Rift S-butiken (osäker på om det gratis i Quest-butiken eftersom jag redan äger det). Nåväl, det är "cross-buy" så det funkar för Quest även om du "köper" det via Rift S-butiken.

Av JoeSun

Löpning & VR. Personligen kan jag inte vara utan löpningen. Så skönt att rensa skallen ute i det fria och samtidigt känna kroppen jobba på! Kan göras i stort sett var som helst och när som helst. Kräver minimalt med utrustning. Strunt samma om man är ute 15, 30, 60 eller 180 minuter. Allt är bättre än 0.
VR skaffade jag inte för att träna med, men jisses Amalia vad man kan bli slutkörd där. Testa t.ex. boxning i Thrill of The Fight. Bra komplement till löpningen - lite mera smidighet och armarna får sig en rejäl omgång där.

Av JoeSun
Skrivet av PuMaH:

Får inte betalningen att gå igenom?
Står bara "Oh no something broke".
Konstigt att ange postkod? Funkar det med svensk?

Jag köpte det nyss och angav ingen postkod. Bara e-postadress. Betalade med Paypal,

Av JoeSun
Skrivet av Halldin:

VRtuos finns på SideQuest nu, kalibrera mot ett riktigt piano och importera låtar:

https://youtu.be/13moT1IesGQ

Läckert! Funderade över vilka spel som skulle kunna motivera ett köp av kabel (spel där man inte störs av kabel). Detta är ju verkligen ett sådant:-)

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeSun
Skrivet av Hulle:

Är detta värt att köpa? Om man bara spelar singleplayer-spel?
/hulle.

Skrivet av Semjonov:

För 29kr är det lätt värt det.

Japp! Jag har kört det 90% själv. Resterande 10% spelade jag med några ur Swec/FZ-klanen.
När man hade kört igenom allt och nått max level så lade jag det åt sidan.
Men, det blev en hel del timmar - definitivt värt 29kr

Av JoeSun
Skrivet av Molotov:

Körde också Thrill of the fight men jag svettade ner headsetet så det blev lite äckligt med vadderingen.
För att vara lite snällare mot dom andra i familjen som också vill använda questen så köpte jag en sån där silikonskydd man kan sätta över så blöter man inte ner vadderingen på headsetet.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, japp - blir riktigt blött! Jag köpte detta som jag kan rekommendera (om det är någon annan som är ute efter ett skydd): https://www.amazon.de/dp/B07WPHB3BT/

Av JoeSun
Skrivet av Barsk66:

Var försiktig med Questen ute, OLED-displayerna kan skadas av direkt solstrålning och Guardian är inte designat att användas på stora områden.

Åhå! Hade ingen aning om att solen kunde skada. Stort tack för info

Av JoeSun
Skrivet av Halldin:

Vill du få upp pulsen till sätta-sig-på-knä-och-flåsa-nivåer kan jag rekommendera Thrill of the Fight.

Ja, jisses! Köpte det spelet efter att ha läst rekommendation här i tråden (säkerligen av dig, @Halldin).
Läste en recension av TOTF på https://www.vrfitnessinsider.com/review/the-thrill-of-the-fig... och har för mig att recensenten skrev "En 12-ronders boxningsmatch är riktigt bra träning". "Kul",tänkte jag, "kanske kan ge lite puls".

Började spela spelet för någon vecka sedan och tjenamors! Jag var ju helt slut efter 3 matcher á 3 ronder. På Easy! Visserligen har jag ingen erfarenhet av boxning, men löptränar regelbundet och är i bra kondition. Ojoj vad gött slut man blir!
Nu har jag klarat av alla motståndare på Easy och skall möta de två sista på Normal idag. Man kan ju vara lite smart och strategisk och tajma in slagen, men oftast blir det sådan inlevelse att man jabbar på som en väderkvarn på ecstasy, för att sedan stå och flåsa som utpumpad gås.
Det spelet skall jag lätt testa utomhus på gräsmattan under sommaren; Lite större yta att veva runt på.

Har Box VR & Knockout League otestade i biblioteket också. Blir nog Box VR efter TOTF.

För övrigt är Beat Saber grymt skönt. Man känner känner ju sig som värsta ninjan :D. Har fastnat på en bana i kampanjen så jag har lagt det åt sidan så länge till förmån för boxningen

Av JoeSun
Skrivet av Halldin:

Version 13 av firmware rullas ut nu, bland annat:

Hand Tracking

When switching from Hand Tracking to using controllers, you can now more easily find your controllers by enabling Passthrough

We’ve added an option to enable automatic transitioning between hand tracking and controllers

We’ve added a new step to the Hand Tracking Tutorial that will allow you to practice scrolling with your hands

Remote rendering support for Unity has been added so developers can more easily build and test Hand Tracking apps through their PC

Improved Hand Tracking stability

Tjusigt! Då kanske jag snart slipper följande fåniga "problem":
Det vore väldigt smutt om man via headsetet kunde se vilken kontroll som var vänster och vilken som var höger. Kan inte hitta någon sådan inställning. Det visas bara när jag är utanför min "Guardian".

Av JoeSun
Skrivet av Halldin:

Lunar New Year Sale i butiken nu, pågår 3 dagar och verkar innehålla dagliga deals.

Trevligt!
Jag kam rekommendera spelet Moss som för tillfället är på rea. Mycket trevligt och lite småklurigt spel som man kan spela sittandes i fåtöljen
Just nu är det Job simulator som är dagens deal. Det har ju fått bra omdömen, men jag har svårt att se det roliga med det. Är det någon som spelat det och vill dela med sig av intryck?

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeSun
Skrivet av Molotov:

Även jag har en quest på ingång, antingen imorgon eller på tisdag om man har otur så blir det levererad enligt spårningslänken

Jag kör även PCVR med ett WMR Lenovo Explorer men är Questen likvärdig i kopplat läge (antingen köper jag officiella Link eller kablarna @Barsk66 skrivit om) så ger jag bort Lenovo headsetet och bara kör Quest.

Apropå inspiration, så var det du som först fick mig in på VR. Tror det var på fz som du skrev om Lenovos WMRs headset. Har för mig det gick att köpa väääldigt förmånligt via deras hemsa då. Efter att jag läst dina inlägg så väcktes intresset.
Tack!

Av JoeSun
Skrivet av Barsk66:

@JoeSun: Kan tipsa om Drop Dead. Ett zoombie-spel som verkar riktigt kul. Har dock bara spelat en del av de inledande delarna så jag kan inte säga nåt om hela spelet.

Eleven Table Tennis är en ping-pong simulator som är häpnadsväckande realistisk! Den finns officiellt bara för Rift, men i beta för Quest. Om man går in på Discord och messar utvecklaren så öppnar han betan för dig. Det går sedan med samma konto spela på både Rift och Quest samtidigt, även i LAN, med då minimal lagg. Kört det med grabben, skitkul! Och som sagt ENORMT realistiskt. Nu har Questen en del småbuggar kvar, men funkar ändå riktigt bra.

Vader Immortal är ju given, men den fick du ju med gratis på köpet! Gå in och kolla i butiken, ska vara "gratis" där för dig. I vart fall om du gjorde köpet före årsskiftet. Detta gäller även om man köpt Questen i butik i Sverige (vilket vi gjorde).

Space Pirate Trainer kan också rekommenderas!!

Ett användningsområde som kanske inte är det första man tänker på är filmvisning! Om ni har Netflix så ladda ner appen för Netflix. Skithäftigt att kolla film genom VR-headset! Det blir lite samma känsla som att vara på en stor bio. I det läget använder man kanske gärna hörlurar för bästa ljud också. Bigscreen är en annan app där man kan streama film från mobilen. Questens framerate med 72 Hz är också jämt delbart med filmens 24, så det blir judderfritt och med perfekt bildflyt! Där ligger Riften i lä.
Det ska också fungera finfint med 3D-film. Här har jag dock inte hunnit komma fram till hur man ska göra, har flera 3D-filmer på Bluray som väl ska rippas och laddas på på något vis.

Stort tack för tipsen! Drop Dead & Space Pirate Trainer är lagda i önskelistan. Avvaktar Eleven Table Tennis tills det kommer officiellt till Quest. Vader Immortal glömde jag nämna. Har dock inte testat det ännu.
Filmer hade jag tänkt fråga om i ett senare skede, men det är alltså så enkelt - då skall jag testa senaste säsongen av Rick & Morty ikväll

Skrivet av Halldin:

Kul att predikan når fram, du verkar ha skaffat ungefär samma spel som jag men jag kan tillägga att Pistol Whip är ganska givet om du gillar rytmspel. Eftersom man duckar för kulor så blir det en del benträning som inte de andra spelen ger på samma sätt.

Pistol Whip kan bli rätt intensivt på de svårare svårighetsgraderna, så det gäller att hålla koll på sin Guardian eller stå på en matta eller dyl. så man känner om man gått iväg för långt. Har lyckats slå i min hand stenhårt i ett bord två gånger, vilket jag inte har lyckats med i något annat spel. Haft värk i långfingret i två dagar hittills...

Finns än så länge inte jättemånga låtar, men det verkar släppas nya då och då och återspelningsvärdet är ändå ganska högt eftersom det finns tre olika svårighetsgrader, high scores att slå (du får högre poäng om du skjuter i takt med musiken) och så går det att stänga av aim assist.

Vill du ha ännu mer sportiga spel finns Racket: NX, funkar som squash i 360 grader. Får inte upp pulsen lika mycket som spelen du redan har dock.
Gillar du pusselspel så finns Shadow Point, I Expect You To Die och Red Matter, har dock inte testat det sistnämnda själv.

Och sideloadar du via SideQuest så går det t ex att lägga in Half-Life (ettan) med expansionen Blue Shift, eller Quake 2.

Haha! Japp visst har predikan nått fram Helt otroligt vilken inlevelse det blir! Silikonskydd för den lackande svetten beställdes igår - tack för det tipset.
Pistol Whip har jag funderat på, men eftersom det verkar rätt likt Superhot så har jag avvaktat. Lägger till det på önskelistan också.
Hoppas långfingret återhämtar sig snarast. Jag kör i vår gillestuga och har stort utrymme runtom, men bara 220cm i tak så när jag på närmare 190cm viftar runt i Beat Saber får både kontroller och knogar smaka på raspigt betongtak
I Expect You To Die verkar ju helskönt!
Tänkte testa Sidequest så småningom och då vore det ju kul att testa klassiker man körde som ung

Av JoeSun

Vill mest säga tack till er alla som skrivit i den här tråden. Extra stort tack till @Halldin som sedan start fyllt den med nyttiga länkar och info.
Tack vare er så fick jag en quest av tomten i julklapp
Har kört en del Beat Saber och Superhot och det är t.o.m. bättre än vad jag vågat hoppats på. WOW-effekten är grym!
Har även köpt The thrill of the fight, Knockout league, Box VR & Moss. Finns det fler spel/appar som är självklara i biblioteket (endast trådlöst)? I stort sett alla har ju 4-5 stjärnor i butiken, så det är svårt att sålla ut där.

Av JoeSun
Skrivet av jonthan:

Hittade det här nu 🙂🤗

https://www.cmore.se/cdon

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, kalas
Tyvärr hann någon före mig. Tack ändå

Av JoeSun
Skrivet av jonthan:

Med C More Familj får du tillgång till serier, filmer, barnunderhållning, TV4 program samt utvald sport. Allt utan reklam! Du vet väl att du kan ta med dig C More på semestern och streama inom EU? Använd nedan kod för att testa C More Familj fritt i 2 månader. Koden gäller t o m 2019-12-31.

KOD: CDON2flj*-Y8BWY8F64 sista bokstaven efter 64 är K

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för inlägget Funderade på att korpa åt mig koden, men hittar ingenstans att fylla i den. Fanns det möjligen en länk i mejlet från CDON? Antar att det är detta erbjudandet: https://cdon.se/start/c_more_2m/

Av JoeSun
Skrivet av timpaatkins:

Ica maxi säljer audio Pro Addon T3 bärbar högtalare för 899 kr, närmsta at prisjakt är 1126.kr.

De har även Harman cardon studio 4 för samma pris, 899.

Skickades från m.sweclockers.com

På i alla fall ICA Maxi Stenhagen, Uppsala säljer de även Audio Pro Addon T10 Gen2 för 1299kr.
prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4048307

Av JoeSun
Skrivet av OJJE:

Tack för tipset gällande Morbergs stekpannorna och Timberland- skorna, knep ett par, kommer antagligen imorgon. Hur är storleken? Passar dom som er vanliga skostorlek.

Skickades från m.sweclockers.com

Storleken stämmer bra med min vanliga. Kollade deras storlekstabell innan jag beställde och det stämde finfint

Av JoeSun
Skrivet av Michael1:

Stort tack för det här tipset, @Michael1!
Kängorna kom med hemleverans via UPS för en halvtimme sedan.
Helt galet! 90% rabatt - det är nästan så att man skäms.