Inlägg

Inlägg som JoeSun har skrivit i forumet
Av JoeSun
Skrivet av Quon:

vet du vilka modeller som har 2 usb uttag?

Enligt deras sida är det dessa:
Das Keyboard 4 Professional, 2xUSB 3.0
Das Keyboard 4 Professional for Mac, 2xUSB 3.0
Das Keyboard 4 Ultimate, 2xUSB 3.0
Das Keyboard 4C Tenkeyless Professional, 2xUSB 2.0
Das Keyboard 4Q, 2xUSB 2.0
Das Keyboard Model S, Professional, 2xUSB 2.0
Das Keyboard Model S for Mac, Professional, 2xUSB 2.0

Köpte ett X50Q till sonen från Propshop förra årets BF. Då var det nedsatt från 1500 till 1100, så det finns ju hopp om att det kanske blir bra pris på övriga i år.

Av JoeSun
Skrivet av Quon:

Letar också ett nytt tangentbord

Har i nuvarande en äldre steelseries apex som har en usb hub med 2 ingångar för usb (en för mus och använder den andra för headset)
Skulle gärna hitta något liknande annars försöka nöja mig med en som man kan åtminstone koppla musen i.

Tack på förhand

Jag kör med "Das keyboard 4 Professional" som jag är mycket nöjd med. Robust, skön känsla, mediaknappar, numpad & 2xusbuttag.
De har flera olika modeller: https://www.daskeyboard.com/
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?k=380#rparams=l=s469...

Av JoeSun
Skrivet av Yorg:

Har precis ett kundtjänstärende med Telia där de inte lyckats få till mina fakturor så det är rätt pris sedan i juli, har behövt lägga typ en arbetsvecka på att sitta i kö och sedan förklara ärendet om och om igen för deras kundtjänstmedarbetare.

Blev riktigt förvånad, men Telias kundtjänst har visat sig vara den absolut uslaste kundtjänst jag någonsin varit i kontakt med. Tomma löften, felaktig information och sedan ingen som helst lösning av själva grundproblemet utan det startar om igen varje månad.

Som exempel blev jag lovad att de skulle kreditera nästa faktura eftersom jag betalat dubbelt, men av någon anledning hade de gjort så att den inte drogs från autogiro men fortfarande hade status att den skulle betalas. Så de skickade den till Sergel inkasso. När jag då ringde in för att fråga vad som händer så blev jag bemött med att JAG som kund måste bestrida kravet från Sergel, de KUNDE inte återkalla kravet själva. Jag ifrågasatte om medarbetaren själv verkligen trodde att det inte var möjligt för dem att återkalla den, men hen stod på sig, det var helt omöjligt. Efter att jag bestridit kravet hos Sergel så skickade de en förfrågan till Telia som så här en månad senare fortfarande inte har svarat Sergel, så kravet ligger kvar men är "pausat".

Sop-ruttna, på en skala från 1-10 så får de en lavett och en spark i skrevet. Rekommenderar varmt att man undviker dem.

Igenkänningsfaktorn på förvåningen över deras uselhet är hög! Försökte byta till dem från Bahnhof förra året - vilken soppa! Pratade med ktj via tele, chatt (FB) och butik. Trevliga, men ack så inkompetenta. Hualigen, stämmer in i din rekommendation.

Av JoeSun
Skrivet av D3str0yer:

Måste säga att jag är väldigt imponerad av Anova's ångugn!

Faktum är att jag hittills har använt APOn mer som en ersättare till min vanliga ugn och mikro. Speciellt nöjd är jag över resultatet när man värmer lunchlådor, det smakar nästan som den dagen man lagade maten. Visst tar det lite längre tid än i mikron, men resultaten blir också mycket bättre.

Kul att läsa
Har varit sugen på den ett tag, men vi skall bygga om köket nästa år så det får vänta tills dess. Hoppas kunna ersätta ugn, mikro och SV (stav + balja) med den. Känns bättre att skippa uppvärmd plast.

Återkom gärna med mer erfarenheter

Av JoeSun
Skrivet av Frull3:

https://www.webhallen.com/se/product/300815-Playstation-5-Kon...

PS5 tillbaka på webhallen för 5990:- 50+ på lager

Japp. Och det verkar inte finnas någon level-gräns. Jag är level 6 och kan köpa den

Av JoeSun
Skrivet av scaleo86:

Drog inte ett PM då vi var flera som hade diskuterat. Sen var det många som verkar ha köpt dessa lurar. Om fler personer hade samma funderingar kring ljudet och följde diskussionen kände jag att det var bättre att diskussionen fick fortsätta öppet för alla intresserade att läsa.

Det tackar jag för! Jag har beställt, men inte fått lurarna ännu. Är helt novis på den här prisklassen av lurar så jag suger åt mig då mycket matnyttigt som möjligt 😁

Av JoeSun
Skrivet av Neon:

Det är ju mycketförståsig påare på nätet och man kan läsa alla möjliga anledningar till varför man ska göra på vissa vis och inte andra. Min uppfattning från bruset är att bäst är om inte det varit fryst alls, ska man tina något som är fryst så ska det ske långsamt. Fördelen med kyl är att man håller ner hastigheten på bakterier o liknande sägs det men det tar också längre tid. Vi brukade tina frusen köttfärs i påse i vattenkar vilket var effektivt men man förlorar lite av smak och konsistens enligt vår uppfattning.

Kyckling är generellt känsligt så det hade jag nog inte lagt ute på bänkten när det är sommar.

Vi får se vad det blir av detta, kanske bara blir en goja av det(hoppas inte).

Det blir säkert smaskens Kycklingfilé är det jag tycker blivit överlägset bäst i Sous vide. Blir så otroligt mycket bättre än när jag tillagat på traditionellt vis.

Söker man på "tina kött" så ger i alla fall dessa länkar samma svar: tina fort och gör det i kallt vatten.
https://svensktkott.se/aktuellt/tina-kottet-fort-battre-kvali...
https://www.land.se/mat-dryck/tina-kott/
https://www.allas.se/mat--dryck/tina-kott-snabbt--3-metoder-s...
https://jagareforbundet.se/viltmatnu/tillaga-vilt/frysa-och-t...

Nu kommer säkert deras information från samma källa; SIK - Institutet för livsmedel och bioteknik i Göteborg, så det är väl inte fler oberoende källor.
Nåväl, var man och kvinna gör som de själva tycker passar

Av JoeSun
Skrivet av Neon:

Provar köra de på 40 grader någon timme först, 2 timmar innan sättar jag upp den till 65 grader.

Jag är inte helt säker, men har för mig att det är en dålig ide att köra vakuumförpackat kött i så låg temp som 40 grader.
Sök på botulism och/eller anaeroba bakterier.

Av JoeSun
Skrivet av Neon:

Missade tina kycklingfilérna, hur länge bör de ligga i badet och till vilken temp? Kan 3 timmar räcka i 65 grader?

Jag upplever inte att det tar så mycket längre tid att köra från fryst. Vi brukar köra fryst kycklingfilé 1,5h. Vi kör visserligen på 68 grader, men det gör vi även på tinad. Tror faktiskt att vi kör 1,5h på tinad också.

Apropå att tina, så har jag läst en del och det bästa är att tina i kallt vatten i en skål, diskho eller liknande.
Det går relativt snabbt och skall tydligen ha minst negativ påverkan på maten. Tidigare tinade jag alltid i kyl, men det är tydligen helt fel.

Av JoeSun

Väldigt trevlig artikel! Intressant, mycket bra språk och flyt i texten

Det enda jag saknade var en bild på ryggen (eftersom du skrev att den inte passade in så bra i ett kontorslandskap).
Om någon annan också är nyfiken, så ser den ut så här bakifrån:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/2360/6457/files/turntable_2...
..Och man kan ju inte annat än att hålla med - den smälter inte in på kontoret direkt

Av JoeSun
Skrivet av spikfavoriten:

Har en fråga. Tånkte bygga en kompakt dator för vd streaming till quest2 som man kunde köra igång utan att ha någon inkopplad mus/tangentbord/skärm. Är detta hållbart? Har för mig datorer inte brukar boota upp utan tangentbord och skärm?

Min stationära dator startar upp utan tangentbord & mus. BIOS påpekar att den saknar tangentbord, men bootar ändå.

Intressant idé med kompakt dator. Min stationära står i ett mindre rum och man kan inte spela t.ex. Alyx ordentligt. Testade trådlöst i gillestugan (där alla andra VR spel körs), men det gick knappt att navigera i menyer. Felsökning ligger på att-göra-listan (har google wifi).

Av JoeSun
Skrivet av fragande:

Nej jag vet inte om jag har onormalt långa lår, men jag vill minnas att jag utan problem fick in hela handen mellan sits och knäveck. Eftersom sitsen är så rundad blir den effektiva sittytan ännu mindre. Kollar man officiella produktbilder med vad som ser ut att vara en kortare person syns det också ganska tydligt, men det var betydligt värre än så där för mig. Upplevde inte alls samma sak med Kinnarps-stolar, men då var också t.ex. ryggstödet mycket sämre.

Nej, som du säger så finns det ju inget andrahandsvärde direkt. Man får nog räkna med att minst 50% (troligen mer) av värdet försvinner direkt vid köp. Får väl helt enkelt sikta på något annat. Tack för svar

Bra bild! Jag var tvungen att försöka fota min egen sittställning för att jämföra.. Jag sitter i stort sett alltid med fötterna på stolsbenen och bakåtlutad. Då blir det minimalt med utrymme mellan sits och knäveck, men sitter jag som herrn på bilden så blir det ett större glapp. Framförallt om jag skall ha benen rakt ned på golvet. Går säkert att åtgärda genom att skjuta sitsen framåt, men det hade du ju testat. Klart man svarar om man kan - hoppas att du hittar rätt till slut!

Av JoeSun
Skrivet av fragande:

Eftersom jag själv länge suktat efter en 4000 måste jag fråga: hur upplever du längden på sitsen efter ett tags användning? Jag har provsuttit och t.o.m. haft en hemma på lån ett par dagar och jag upplevde sitsen som alldeles för kort. Då är jag ändå en halv decimeter kortare än dig. Oavsett hur jag justerade dynan i position så kändes det antingen som att det fanns noll stöd och att man enbart satt på sittbenen, eller att jag "halkade av" i bakkant med dynan så långt fram som möjligt.

Förutom det så var den underbart skön, men det fick mig att tveka eftersom det är mycket pengar för en stol och ingen möjlighet till öppet köp i.o.m. "måttbeställning".

Jag har inga som helst problem med sitsen och jag kan inte påstå att jag tycker att den förändrats under tiden heller. Jag får in ett finger mellan sitskant och knäveck.
Kanske har jag kortare lår än vad du har - har dock aldrig blivit kallad tax, så det låter inte så troligt.

I början hade jag stolen i ett låst läge, men numer är den alltid i ett fritt läge (kommer inte ihåg vad funktionen kallas. gunga?); Oanvänd är ryggstödet framåtlutat, men när jag sitter i den följer den med ryggen och sitsen anpassar sig också.

Det är väldigt mycket pengar och om du inte är nöjd efter att ha haft den hemma ett par dagar finns ju alltid risken att man sitter där och grämer sig. Det är väl inte jättebra andrahandsvärde på stolar. Många gånger jag ser framförallt Kinnarps för en spottstyver på blocket och liknande.

Av JoeSun
Skrivet av SanyaIV:

Har tidigare kollat på en Herman Miller Aeron men har svårt att motivera en sådan prislapp. Jag har nu också skaffat ett sitt/stå bord så tanken är att stå större delen av arbetsdagen, frågan är då om det behövs en top-of-the-line kontorsstol som HM Aeron då eller om man kan komma undan med billigare modeller, tänker typ IKEA Järvfjället alternativt begagnad Malmstolen 4000. Har förövrigt inte kunnat hitta många användarkommentarer om Malmstolen 4000, mest bara sälj från random företag som säljer stolen. Är det förövrigt något man bör tänka på när man köper begagnad stol på distans?

Jag har annars kollat på en ny Malmstolen 4000 men även den svider rejält i plånboken, speciellt då min plan är att sitta så lite som möjligt.

Jobbar hemifrån där jag har en Malmstolen 4000 sedan ett halvår tillbaka och är nöjd (189cm/77kg). Har på tidigare jobb haft Kinnarps (osäker på modeller) och de har inte passat mig så bra, men det kan ju lika gärna bero på att jag inte hade en aning om hur man skulle ställa in stolarna. Hemma har jag haft en Marcus och varit ganska nöjd med den. Mycket stol för pengarna.

Jag tycker det är svårt att rekommendera stol. Vilken stol som passar bäst är nog väldigt individuellt. Om man skall rekommendera någon är det väl en stol som har bra funktioner för att lätt anpassa sig för olika kroppstyper och behov.
Testa stolen innan köp!
Är man som jag och inte kan ett pillejota om korrekt sittställning är det guld att besöka ett företag som har den kompetensen. Innan jag köpte Malmstolen 4000 så besökte jag två olika firmor, Kinnarps och fd Ergo. På Ergo fick jag provsitta några olika fabrikat & modeller tills dess att vi var överens. Jag uppskattade att personalen kom med synpunkter och bra info; Jag har t.ex. skippat armstöd helt eftersom de är helt meningslösa för mig. Trodde inte det skulle bli så bra som det faktiskt blev.

När det gäller sitta/stå: Avvakta med köp av ny stol tills du ser behovet. Många är de som står upp och jobbar den första tiden, för att redan efter en månad endast sitta ned.

Av JoeSun
Skrivet av mrTLU:

Jag följer tråden... och.. Well, jag har cirkulator från jula, har kört massor av fläskfile, julskinka, hamburgare. ska köra pulled-purk imorrn.

poängen, jag har inga problem. med jula.

visst, alla med jula kanske håller truten... kan vara därför.
köp en jula, om det roligt och intressant. köp en med lan, wifi och doom/quake, men det behöver inte vara bättre.

Säger jag, och två veckor senare spyr galla... men min jula var inte DOA. (som denna tråd är nedlusad med)

När Annova-dealen kom så såg jag ingen riktig poäng med SV. Att laga mat i plast som värms upp! Verkar osunt..och..hur bra kan det bli egentligen?..
Men tack vare den här tråden så öppnades intresset upp lite mer - det är ju härligt nördigt och relativt enkelt att lyckas.
Så, jag slog till på en Jula-cirkulator + vakuumpackare när de hade någon drive (799kr för båda) för c:a 1 månad sedan.
Jag är supernöjd med cirkulatorn. Skall man hitta något att klaga på så är det touch-panelen som är lite kass på att registrera tryck, men jag är van sedan vår Whirlpool-micro.

Vakuumpackaren är jag inte lika nöjd med. Ofta det blir luftbubblor i fogen och man får göra en till svets.

Och maten.. Alltså, kycklingfilén.. Jag har aldrig varit förtjust i kyckling, men jisses vad bra det blir! Har använt som ren filé, till chicken 'a la king, i wok, etc. Konsistensen/texturen/saftigheten. Perfekt! Nu försöker jag smyga in kycklingfilé i minst en maträtt i veckan.

Så, stort tack för den här tråden och tipset om FB-gruppen - det är matporr på riktigt

Av JoeSun

Tack för tips och länkar! Helt klart intressant En bra videorecension av en som använt den en månad finns här: https://www.youtube.com/watch?v=bp3N4BdJz5s

Jag avvaktar ett tag då vi skall göra om vårt kök. Kanske har det då kommit en inbyggnadsbar sådan och man kan skippa den "vanliga" ugnen. De lär ju ha justerat en del smärre brister tills dess också

Av JoeSun
Skrivet av Unitedcolors:

Produkt: Samsung 49" Curved gamingskärm Odyssey G9
Länk: https://www.komplett.se/product/1154595/gaming/spelutrustning...
Kategori: Monitor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5258106
Ordinarie pris: 15 990:-
Pris: 11 990:- (Black Fridaypris)

Stort tack för det tipset
Det var tydligen bara ett visst antal som såldes för det priset på komplett. Den finns för samma pris på power.se, men kommer ej in i lager förrän i mars.
https://www.power.se/datorer/bildskarmar-och-monitorer/spelmo...

Av JoeSun
Skrivet av Magicanz:

Testade vår Anova igår på kycklingfile och jäklar, det var något helt annat! Mört och saftigt. Dock lyckades jag göra ett misstag. Jag använder mig av en Ikea Variera som rekommenderas här, och jag dummade mig genom att lämna den i badet under natten. När jag vaknade upp var vattnet smått gul-brunt och självaste Varieran hade många väldigt rostiga skruvar... Blev en ordentlig diskning och bytning av vattnet. Nu vet jag att man igentligen inte behöver vara orolig då vakuumpåsarna ska vara helt täta, men det känns ändå lite osäkert om man någonsin skulle göra något som kräver vattenbad under en längre tidsperiod. Har någon annan varit med om detta?

Jag har en Variera i badet nu och den har varit där i 19 timmar (nötbog i 57 grader). Vattnet är klart. Har inte sett några tendenser till rost alls på den tidigare heller. Skumt med rost - den skall ju vara av rostfri stål.

Edit: Just kycklingfilé är det jag blivit mest imponerad av. Har aldrig varit något större fan av kyckling, men det blir väääldigt bra i sous vide. Perfekt konsistens. Häromdagen gjorde vi Fajitas på kycklinglårfilé. Mums!
Fisk som skall bli så bra är tyvärr inget som imponerat på mig (testat laxfilé och torskrygg). Får fortsätta att experimentera

Av JoeSun
Skrivet av Arthur Bongo:

Vad har ni införskaffat för container till Sous Vide? Tycker de från Anova är lite väl dyra

Köpte denna 14L-låda på Rusta. 80 kr inkl lock. Tål temperaturer -40 °C till +100 °C. Livsmedelsgodkänt och BPA-fritt material.
Klippte ut ett hål i locket på ena långsidan för cirkulatorn. Väldigt nöjd.

Av JoeSun
Skrivet av DavidtheDoom:

4+4 är EPS, PCIe är 6, 6+2 eller 8.

Kan vara någon av pinnarna i kontakterna som har pajat eller i kabel. Gör en inspektion. Annars hade jag inte brytt mig nämnvärt om det nu fungerar med 4-pin för dig. Energimässigt är det lugnt med en 2500K.

Tack o bock Då får den tuffa vidare i nuvarande tillstånd.