Inlägg

Inlägg som JoeSun har skrivit i forumet
Av JoeSun
Skrivet av Juizzy:

Någon som har hittat ett bra erbjudande på en 65" TV under 10k? Svårt att välja när det finns så många...

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE65Q6FNATXXC/sa....

Denna Samsung QE65Q6FNAT känns som att den var överlägset starkast under budgeten, men den blev ju slutsåld.. De jag har funnit efter ett tags sökande fann jag denna:

https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv/63tumochstorre/l...

Men vet inte.. Känns som att jag kanske har missat någon annan supererbjudande... ?

Den finns åter tillgänglig på Elgiganten - https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE65Q6FNATXXC/sa...

Nästan så att jag funderar på att gå ner 10" bara för att det är så bra pris!

Edit: Och där försvann den igen.

Av JoeSun
Skrivet av Laxpudding:

Vet du var du ska titta (hint: röd färg) kan du märka skillnader fast du flyttar huvudet två decimeter åt sidan. VA-panelen i den TV ni har är inte bättre ur denna synpunkt men eftersom ni går från 43 till 75 tum är det en tredubbling av ytan och då kommer vinklarna till TV:n också förändras.

Så ja, fyra personer i en soffa 3.5-4 meter kommer att kunna se skillnaden. Den som sitter i mitten och vet hur det fungerar kan skifta sin position något och se förändringar. De som sitter längst ut kommer att kunna se att den bortre kanten på TV:n är blekare än den närmast kanten.

Men den stora frågan här blir därför ifall de faktiskt bryr sig?

Stort tack för svar @Laxpudding
Ibland glömmer man bort verkligheten - de kommer med största sannolikhet inte att bry sig. Tack för den vinkeln

Då återstår bara att motivera 5.000kr extra för Q7. Även som steget verkar relativt stort kvalitetsmässigt mellan Q6 & Q7 så borde Q6:an bli ett rejält lyft från det vi har idag.

Av JoeSun

Tänkte fel i ett tidigare inlägg angående IPS vs VA och betraktningsvinklar, men nu har jag läst på igen
Skall alltså ersätta en 1080p-projektor (visar 100" på 3,5-4m avstånd) med en 4k 75"-TV. Platsen är en gillestuga, så det är lite ljus.
Budget är kring 20.000kr

Jag har snöat in på Samsungs apparater och funderar nu att slå till på någon av dessa:
75Q7FN, 24.990kr
75Q6FN, 19.990kr
75NU8005, 17.990kr
Efter ha läst guiden och ffa Samsung-delen några gånger så lutar det åt Q7 då den tydligen är märkbart bättre än Q6.

Eftersom vi är fler som tittar så vill jag inte att bilden skall bli noterbart sämre bara för att man inte sitter rakt framför TV'n.
VA=bättre kontrast, sämre bild vid sidan av, men nog måste man kunna sitta 4 pers i en soffa 3,5-4m ifrån utan att påverkas negativt av vinkeln?

Av JoeSun

Stort tack för en eminent guide, @Laxpudding
Bara att få modellbeteckningarna förklarade hjälper en ju att skala bort >50% av kandidaterna till ny TV.
Tack!

Vi har idag en 1080p-projektor (Benq W1070) i gillestugan/källaren som projicerar en 100"s-bild.
Den matas med spel & Blu-Rayfrån XBOX One & Media (främst Netflix) från Nvidia Shield. Bakom duken finns en Samsung LE46A656 från typ 2008 som ett Wii U är kopplad till.
Nu har jag fått för mig att ta steget upp till 4K och tittade först på projektorerna, men är nu mer sugen på att ersätta både den gamla TV'n och projektorn med en ny TV. Det är trots allt enklare med en TV, snabbare uppstart, mindre oljud.
Då vi har soffan 3,5-4m ifrån motstående vägg och är vana vid 100" så siktar jag på minimum 75" TV.
Vi har en stor soffa och inte sällan sitter hela familjen om 4 och tittar. Om jag tolkat guiden rätt så är VA att föredra framför IPS (OLED i första hand naturligtvis).

När jag nämnde att Elgiganten sänker priset på 77" LG OLED till 55 555kr under BF så gav det inte alls förväntad effekt på frun. Hon kontrade med max 20 000kr (jag kan nog förhandla det till 25000 om det blir en riktigt bra deal).
Anyways, med gällande prissättning på PJ så har jag hittat följande alternativ (de står i min egen prioriteringsordning - har en förkärlek till Samsung då jag redan har två av deras apparater med vilka jag är nöjd med):
Samsung 75NU80x5 (VA), 17 990kr
Panasonic 75EX780 (VA), 19 990kr
Philips 75PUS7803 (VA), 20 954kr
LG 75SK8100 (IPS), 24 990kr

Är det någon med mer erfarenhet än en entimmes-laxpudding-crashcourse (mig alltså) som har lust att komma med synpunkter? Jag vill så gärna ha en QLED eller än hellre än OLED, men så fort man glider ovanför 65" så blir det väääldigt mycket mer pengar.

Av JoeSun
Skrivet av Edvin-89:

Någon som har några erfarenheter av Global G2 knivarna? Är de värda sitt pris, eller finns det bättre för priset rusta har nu?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har haft en Global G2 i minst 10 år. Säkert 15. Alltid kört den i diskmaskin. Slipar den då och då med någon cheap-charlie-Fiskars-knivslip.
Fortfarande väldigt nöjd med den Har flera gånger tänkt komplettera den med en något kortare kniv (den mäter totalt 32,5cm) i samma serie, men har inte kommit till skott.

Om de inte snålat in på material och tillverkningsprocess så rekommenderas den varmt.

Av JoeSun

Yes! Sidan är lika efterlängtad som själva dagen. Stort tack för att ni fixar det så bra! År efter år

Av JoeSun
Skrivet av Benedict:

Någon som lyckas få 11% rabatt på clasohlson.se? Får inte rabatt när jag är i kassan.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du angett "11CLAS" i fältet "Jag har en kupongkod"?

Det funkade för mig iaf.

Av JoeSun
Skrivet av anon114264:

RDR2 ser bedrövligt ut på vanliga Xbox One. Suddigt med TXAA och låg upplösning. Det är ingen bra deal alls!

Det håller jag inte alls med om, men det beror ju såklart på vad man har för preferenser.
Spelar i soffan på hd-projektor (100" bild, 3-4 m avstånd) och det ser inte alls bedrövligt ut. Har hittils spelat 3h och tycker det ser bra ut. Jag har ju sett jämförelser så jag vet att det kan se bättre ut, men det är helt ok!
Jag är helnöjd och tycker att det är en mycket bra deal.
@freppa87 du verkade ha samma utgångspunkt som jag och då skulle jag rekommendera denna deal. Blir man missnöjd borde det vara enkelt att sälja vidare. Rdr2 + 2 kontroller + uhd-blu Ray är ju värt en hel del.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeSun
Skrivet av freppa87:

Är i lite samma sits, vill spela RDR2 men har ingen konsol alls och ingen 4k-TV, så detta verkar onekligen vara ett billigt sätt att få spela det. Någon som vet om det är värt de extra 2500kr som det blir att gå till nyaste xbox eller ps4pro?

Tänkte bara meddela att jag efter mycket om och men slog till idag. Alla recensenter är ju lyriska, så det känns som att RDR 2 är ett givet köp. Eftersom jag är osäker på om jag kommer att använda konsollen efter att ha spelat RDR2 (jag kör 90% på PC och 10% på Wii U) så kändes det här som en bra deal. Skulle inte förvåna mig om man kan få tillbaka i stort sett hela summan om man säljer det vidare inom 6 månader.

Jag är mest ute efter storyn och gameplayet i spelet. Visst är det najs med riktigt bra grafik, men jag kände inte att det var värt priset. Kollade igenom olika jämförelse-videos och ja, det är skillnad, men det är ju inte apsunkig grafik på "S". Om något så skulle jag i så fall satsat på "X" och inte PS4 Pro.

Av JoeSun
Skrivet av Santrium:

Någon som hittat något bra erbjudande på Xbox One X + RDR2?

på Elgiganten får du xbox one X + RDR2 + COD: Black Ops 4 för 4490kr
https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/XONEX1TB/...

Av JoeSun
Skrivet av Elektron:

Fasen inte så pjåkigt pris. Någon som har en samsung 7a? Skulle den vara en värdig ersättare till en Honor 8. Jag behöver väl inte direkt mer prestanda men mitt batteri har börjat bli rätt så trött och några sprickor här och där. Eller ni kanske har något tips på någon mobil i liknande prisklass?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har en S7 Edge som jag köpte vid lanseringen. Är helnöjd med allt förutom själva edge'n. Frun köpte en S9:a som jag testat lite, men ser ingen anledning till att själv byta upp mig.

Av JoeSun
Skrivet av freppa87:

Fick till det nu, problemet var att jag inte var "club-medlem" och det gick inte att registrera sig i Chrome (fick hela tiden fel captcha som felmeddelande). Funkade bättre i Internet Explorer och nu får jag priset.

Kalas
Jag är egentligen inte alls intresserad av att köpa XBOX One S. Har funderat på PS4 Pro, men sneglade nu på XBOX tack vare den här dealen. Upptäcker då att det (naturligtvis) finns en bättre version - XBOX X, men..
Alltså den här dealen måste väl vara galet bra? Två(2!) handkontroller + 3 spel (där superhajpade RDR2 är med) för priset av vad endast konsoll+ 1 handkontroll kostar.
Det rycker rätt bra i för-bra-för-att-inte-slå-till-tarmen

Någon som har insikt i konsollernas värld om det är en så bra deal som jag vill få det till? Vill gärna spela RDR2 (har ingen 4K-TV).

Av JoeSun
Skrivet av freppa87:

Lyckas inte få till det priset även om jag är inloggad, gällde det enbart i helgen?

Det verkar gälla även nu. Priset justeras i kassan:

https://i.imgur.com/LHwtYYw.png

https://imgur.com/LHwtYYw

Av JoeSun

Tack så mycket för info @Scrangle & @Chrisj
Nu såg jag att Komplett säljer MSI-kortet för 5690kr så då skippar jag ASUS-kortet, men.. Komplett säljer också ett demo-ex av ASUS 1080Ti Strix Gaming för 7600kr, så då fick jag en ny sak att vela över

Av JoeSun
Skrivet av haijen:

@JoeSun: Det är med största sannolikhet en sensor som antingen inte finns (men HWmonitor rapporterar ett felaktigt värde ändå) eller så är sensorn trasig. Troligtvis det förstnämnda!

Tack så mycket för de lugnande orden, haijen

Av JoeSun
Skrivet av XripperX:

https://www.komplett.se/product/1003937/demovaror/datorutrust...

Ganska bra pris, kanske värt en titt.

ASUS GeForce GTX 1080Ti ROG Strix -Demo 7.600:-

Fin kylning tycker jag.

eller

https://www.komplett.se/product/1094965/datorutrustning/pc-ko...

Fint kort, men kylningen verkar klenare än det ovan.

Tack för tipset om ASUS-kortet, XripperX!

Av JoeSun

Nybygge, en tempsensor på 95 grader (z370-P)

Jag byggde en dator bestående av
Chassi: Fractal design Define C
PSU: Corsair RM650X 650W v2
Moderkort: ASUS Z370-P
Processor: Intel i7 8700
Cpu-fläkt: Be quiet! Pure Rock Slim
Minne: 2x8GB Corsair DDR4, 2666Mhz
Grafikkort: MSI GTX 1080 Gaming

Allt fungerar fint som snus, men jag kollade tempen med HWInfo och ser att en sensor, temp5, ligger runt 95 grader. Även direkt efter uppstart. De andra temperaturerna ser helt OK ut.
Jag körde ett GPU-Benchmark (Heaven->Extreme) och då gick temp5 från 95->83->95. Antagligen är det grafikkortets fläktar som sänker temperaturen i mitten av testet.

Är detta något jag borde oroa mig över? Hur kan man få reda på var temp5 sitter?
Bild från HWinfo:

https://imgur.com/a/3OBW6at

Edit: verkar inte som att bilden länkas, men här är en helt vanlig länk: https://imgur.com/a/3OBW6at

Av JoeSun
Skrivet av Naga:

Ingen större skillnad men om priset är samma så hade nog de flesta tagit strix.

Tack för svaret, Naga. Då blir det ASUS

Av JoeSun

ASUS 1080 Strix Gaming vs MSI 1080 Gaming

Säkert en jättefånig fråga, men är någon av dessa att föredra över den andra: "Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming Advanced 2xHDMI 2xDP 8GB" & "MSI GeForce GTX 1080 Gaming HDMI 3xDP 8GB".
Båda kostar mig 6490kr (Webhallen).
Jag lutar åt ASUS, men det är mest för att jag har ett ASUS 970 Strix nu som jag varit nöjd med samt att jag skall köpa ett ASUS Z370-P moderkort & en ASUS PG348Q-skärm.

När jag jämför dessa via prisjakt så ser jag skillnader på:

  • Längd (båda fungerar i mitt Define C)

  • Antal utgångar (ointressant, använder bara 1 DP),

  • Antal fläktar

  • samt minimala skillnader i bandbredd, minneshastighet & processorhastighet.

  • ASUS-kortet har ju fått flertalet fina omdömen på Prisjakt. MSI-kortet har inga alls.

Så, är det bara att ta första bästa eller är ASUS givet?

Av JoeSun
Skrivet av griid:

Jag kör pubg på just den skärmen och är helnöjd

Aha! Då skall jag testa den. Tackar

Skrivet av Jejk0b:

Eftersom du nämner överklockning i din gamla/nuvarande burk så undrar jag om du inte ska överklocka i den nya? Då behövs en K cpu. dvs 8700K.
Jag kan även rekommendera att gå upp en prisnivå i moderkort, om du ska överklocka dvs. Hört mycket si och så med just det moderkortet när man klockar sin cpu.
Bara mitt tips dock!
Ingår kylare i non-K cpu'er? Annars behöver du cpu kylare. Även om du ändrar till K modellen för överklockning.

Stort tack för synpunkter och tips
Jag planerar att inte överklocka. Att jag gjort det på nuvarande var för att jag hittade en finfin guide här och hade turen att ha en processor som var oc-vänlig Kostnaden för att byta till K-processorn samt annat moderkort (Z370-A t.ex.) känns inte värt det.
"Pure rock slim" är cpu-kylaren (var tvungen att dubbelkolla så jag inte råkat välja fel).